Semmit nem hiszek el az Oroszoknak sem bemondásra. Soha nem mondtam hogy az Sz-300 család vagy a Tor áthatolhatatlan csodafegyver, keversz valaki mással. Nyilván jó/potens fegyverek, még azt is megkockáztatom hogy ezen a vonalon az Oroszok az amcsik előtt vannak, de soha nem mondtam hogy csodafegyverek.Ájszí...
Bemondásra minden nyilvánvaló marhaságot elhiszel az új orosz fegyverekről, de a fizikai paraméterekkel alátámasztott jenki képességeknek, amiről tesztvideó is van, annak nem.
Mutasd azon szovjet-orosz fegyverrendszereket, amik élesben bizonyítottak komoly célok ellen. Oh, wait. Az Tor is eddig legfeljebb rakéta sorozatvető rakétái és drónok ellen pattogott. Az izraeliek légitámadásánál meg 10 éve a nagy 0-át mutatták fel velük.
Az Sz-300P család éles indításainak száma 0. Az Sz-300V sem csinált élesben semmit, lényegében egyetlen szovjet-orosz double digit radaros SAM. De értem, azok persze csodafegyverek. Érdekes, hogy szerinted akkor ezek ABM képessége teljesen jó és hihető, de az újabb PAC-3 - aminek a koncepcióját lemásolták az oroszok, de oda se neki - az bezzeg nem.
Azt tudom, hogy gyakorlatban annyira bevált a Kuzi és a MiG-29K, hogy inkább a partról repültek vele bevetéseket. Ha már ennyire "autóskártyázni" akarsz. Meg azt, hogy Indiában szétesik a lényegében alfa fázisban levő gép.
A szaúdi esetet meg Hpasp anno felrajzolta, hogy a védett területen túl csapódott be több rakéta is. Arról nem a rendszer tehet, hogy szarul állítják fel.
Epic. Facepalm, amit csak akarsz. Én már tényleg nem tudom, hogy rajtad sírni vagy nevetni kéne...
Én nem szeretek autóskártyázni. Hpasp felrajzolta, én meg láttam olyan forrást ami azt írta hogy a helyszíni beszámolók alapján a töltet a saját CEP-jén belül érte el a célt, és maximum a rakéta testet találták el a LEGALÁBB 5 db indított patriottal, ha egyáltalán. Az 5 kilőtt Patriotról VIDEO elérhető. Arra is emlékszem még, hogy az öböl háborúban az igazmondó amerikaiak mit kommunikáltak velük kapcsolatban, meg aztán jóval később mi derült ki. Köszönő viszony nem volt a két történet között, akkor már a csodás és áthatolhatatlan patriotos sztori azért nem ált meg...
Nem akarom tovább ismételgetni, de senkinek nem hiszek el semmit fixre, vitaindítónak, véleménycserére ösztönzőnek jók ezek amit kiszivárogtatnak nekünk(félreértések NE legyenek, egy TESZTVIDEÓ is az, azt látod amit a gyártó/fejlesztő AKARJA hogy lásd), de nem bizonyíték az semmire. Tudom én hogy milyen szépen szedegeti ki az AIM-9X is a tesztvideón az RF-4 -est lehetetlen szögekből, aztán az életben meg ugye a Szu-22 szíriában csak nem volt lelőhető még a legegyszerűbb/optimálisabb tűzelési pozícióból sem. Persze azt is meg lehet magyarázni, hogy nem az infracsapda volt a baj, hanem szar széria etc.
Tudod, ha akarom elhiszem, ha akarom nem.
A Kuznya és a Mig-29/Szu-33 minuszos sztori szerintem is blama volt, de megint keversz valakivel, én már akkor is leírtam hogy azt beszopták, meg azóta is leírtam többször, hogy az konkrétan ciki volt az oroszoknak.