[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 925
47 966
113
Mikor beszéltem én biolaborról és a többi baromságról? Nyugat egy végtelenül korrupt rendszer támogat és egyesek ennek tapsikolnak, mivel különb, mint Oroszország. Biztos hogy ezt az Ukrajnát meg kell Európának menteni?
Az a rossz hírem van, hogy a nyugat maga sem különb semmivel sem mint Ukrajna, csak máshogy korrupt, rossz.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 523
69 736
113
Omaha bícs ukrán mód.

Leggombok és drónok az égen.

.
Tornádó MLRS egy mozgó 5 járműböl álló konvoly ellen.

Az ukrán nepmesek szerint tankjaik már Kurszkban járnak, csakhogy a kép szerint ez Kijev.

A mai napon felmentést kapott az orosz határőrök egy csoportja, akik 3 napja harcoltak az ellenségtől körbevéve a Kurszki régióban.

Többször visszautasítottak a megadásra vonatkozó ajánlatot, és folytatták a harcot, így arra kényszerítették az ellenséget, hogy jelentős haderőt osszon ki a blokádban tartásukra.




Ukran Btr-60 Kurszk régióban.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 071
81 077
113
Ugy látszik sokan elfelejtettek nagyszüleik élményeit a gulagrol, már aki haza tért (én nem felejtettem el az öreg történeteit ) sima besorozott aki kurvara nem akar ott lenni és az első adandó alkalommal megadja magát nem érdemel olyan sorsot hogy “50evig”
Zsoldos igen hisz ő pénzért megy ölni azzal maximálisan egyet értek.
Azért vannak néhányan akik nem felejtették el, nem is kérünk az oroszokból egy dekátsem...
Ha most nem kezdenek Szurovikin 2.0 vonalat kiépíteni az orosz-ukrán és fehérorosz-ukrán határon, akkor az azt jelenti, hogy hamarosan be fognak menni Ukrajnába. Mondjuk, én inkább a fehérorosz-lengyel, illetve a Kalinyingrádi-lengyel határon kezdenék "építkezni" É.-Koreai vendég munkásokkal. Orosz oldalról szerintem nem lesz eszkaláció, pedig az ukrán/NATO páros nagyon-nagyon szeretné. Helyette lesz egy leamortizált olyan erő, amely sok mindenre lett volna még képes. Néha kell egy két "tiszt áldozat" a végső cél érdekében. Egy biztos, a katonai szempontok mellett rengeteg mást is figyelembe kell venni. Nem egy csatát kell megnyerni, hanem a háborút.
Te fordítva ülsz a moziban! Hová eszkalálnák mégjobban ezt a háborút az oroszok? Ők támadták meg Ukrajnát!!! Annál nagyobb eszkaláció a világon nincs, hogy odamész bármilyen okból egy másik országba és azt mondod, hogy ez meg az a terület kell és elveszem katonai erővel.
Nem tudom miből gondolod, hogy erre utaltam volna. Nyilván tudták, hogy ez bekövetkezhet. Nyilván nem számítottak rá (=alacsony valószínűséget társítottak hozzá) hogy ebben a formában bekövetkezhet. A rizikóanalízis mindig valószínűségekkel operál. Az oroszok valószínűbbnek tartották, hogy sikerül kicserélniük a kijevi kormányt, mint azt, hogy a komplett NATO felderítèssel megtámogatott ukránok ellen kell majd harcolniuk, évekig.
Na és?
Nem az a probléma, hogy volt egy tervük amiben bíztak és meg akarták valósítani. Gondoljunk bele, ha nem bíztak volna a tervben bele se kezdenek. A probléma az, hogy semmi másra nem volt alternatívájuk. Mert az a történtek tükrében tökéletesen nyilvánvaló, hogy nem volt más, nem volt "B" terv, nem volt semmilyük arra az esetre, ha az "A" terv nem jön össze.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 212
23 804
113
Gosztomelnél nem veszett oda a VDV színe-java (sem).

Én nem narratíváról beszélek, hanem arról, milyen kondíciók mellett kell megvívni ezt a háborút az oroszoknak, ha célt akarnak érni.


Nekem úgy tűnik, az orosz realitás a te lelkedbe gázolt elsősorban, annyit pörögsz rajta.
Ami fájni fog még az az, hogy a háború végén az oroszok mögött lesz az a (szerintem) kb 5 évnyi harctéri tapasztalat, mögöttünk (NATO) meg nulla.
Ja, meg az ukránok mögött is, de az még kérdéses, hogy ők kit fognak ezzel támogatni.

Nem tudom miből gondolod, hogy erre utaltam volna. Nyilván tudták, hogy ez bekövetkezhet. Nyilván nem számítottak rá (=alacsony valószínűséget társítottak hozzá) hogy ebben a formában bekövetkezhet. A rizikóanalízis mindig valószínűségekkel operál. Az oroszok valószínűbbnek tartották, hogy sikerül kicserélniük a kijevi kormányt, mint azt, hogy a komplett NATO felderítèssel megtámogatott ukránok ellen kell majd harcolniuk, évekig.
Na és?

A te szopódásod arról szólt legutóbb, hogy miért nem küldték oda a komplett orosz légierőt ukrajnába, valami hagymázas “légi dominanciát” hajkurászva. Erre volt válasz az, hogy mert meghalnának.
Azt meg én tettem hozzá, hogy ez nem a képesség hiányát jelzi, hanem hogy az oroszok nem üthetik azt, ami force multiplierként támogatja az ukránokat, mert akkor mind megdöglünk.

Most akkor azon vergődsz, hogy miért nem eszkalál az orosz a NATO felé?
Moderátorként kezd a stílusod megint kérdéses lenni. Talán nem ártana oda figyelned mielőtt ismét szarrá égeted itt magad és a fél olvasótábor a fejedet követeli. Te pedig majd szokásodhoz híven hetekig kussolsz, lapítasz… Ha nincs annyi érzelmi intelligenciád és hideg fejed, hogy ezt megoldjad magadba, akkor talán csinálj egy privát regisztrációt.

Ps. amúgy elég szembetűnő, hogy amit az ukrán betőrés miatt felpörgött a topic és a gigahiba brigád úgy te is. De nyilván ez csak véletlen lehet.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 436
37 824
113
⚡️⚡️
Úgy tűnik, az oroszok valami komoly dologra készülnek; Nem csak arról van szó, hogy hatalmas mennyiségű modern felszerelést kell hozni a verseny minden tájáról.

Például a T90m-et Leningrádból orosz vasutakon szállítják.

Nem tudom, hogyan alakul, de a beidézett gerelyek nem állíthatják meg az oroszok terveit⚡️⚡️



 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 325
9 646
113
Azon gondolkodom, hogy bár az orosz alaptörvények nem biztos, hogy engedik, de mi lenne, ha az oroszok saját már evakuált földön (!) miután bizonyitékokat mutatnak be, hogy NATO erők támadtak orosz anyácskára ledobnának egy taktikai atomot? A szétszórt ukrán kis csoportosulásokban talán nem sok kárt okozna, de a gombafelhő látványa után MINDENKI beszarna az EU-ban...talán még az USA-ban is, hogy: "Húúu vazzeg...ez most tényleg megtörtént megtörténik velünk! Nagasaki után az első konfliktusban ledobott atom Most mi lesz? Meghalhatunk mind a családunkkal egzisztenciánkkal együtt?". Lehet, hogy démonizálnák Putyint mint a szart 100 évig, de minden zsoldos, önkéntes húzna haza a p.csába, hadrafoghatóakkal együtt fél ukrajna kiürülne minden felesége és gyereke az EU-s vezetőknek kerdezné otthon: Biztos hogy jó ötlet ez? Lenne pár békepárti tüntetés az egész világban. Egyből lenne ám tűzszüneti targyalás, meg Csernobilra emlekezve sok ukrán is beszarna főleg a katonák a fronton. Ha menne az atom aztán a sugárfertőzöttekről a videók, akkor kissé elgondolkodna mindenki hogy megér ennyit Ukrajna meg Oroszország?

Csak aztán meg ne tegyék!
A NATO támadásnak venné...akkor is ha saját magukat atomozzák :D
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 817
9 438
113
Egyébként ha már atomról elmélkedünk, Ukrajna képes lehet atomfegyver előállítására? Van egy olyan érzésem hogy igen. A háttértudás és a szükséges eszközök is adottak lehetnek.
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: Xtreeem and megazez

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 124
15 647
113
Sudzsa nagyrésze és 4 falu visszafoglalva.
A 3.trimeszteres tetű sebességével ugyan de hát ezek ilyenek...
k-p-2024-08-11-141012053.png
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 575
5 353
113
Mondjuk a szenzációs ukrán taktika hangoztatása fake. Gondolok itt a 2 Vh barbarosa hadművelet villám háborús elképzelésére . Franciáknál, lengyeleknél működött. Az oroszoknál is . El is jutottak jó messzire mire az oroszok alkalmazkodtak. sokba is került nekik. Szóval ez nem újdonság ez egyik félnek sem, csak fel kellet használni. Még van az ellenszere is mert ugye a történelem ismert.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 538
18 809
113
Mikor beszéltem én biolaborról és a többi baromságról? Nyugat egy végtelenül korrupt rendszer támogat és egyesek ennek tapsikolnak, mivel különb, mint Oroszország. Biztos hogy ezt az Ukrajnát meg kell Európának menteni?

Ha így lehet Putyin értelmetlen öldöklését megállítani.


Én nem az egyszerű ukránra haragszom, őket a háború áldozatainak tekintem. Nekik semmilyen büntetést nem adnék, a háború lezárása után egyből elengedném őket hadifogságból.

Én azoknak osztogatnám kollektíven az 50 évet, aki amerikaiként vagy lengyelként vagy portugálként felfegyverkezve, csoportosan Oroszországba behatol és kommandózik.

A Krímbe, Donbasszba felfegyverkezve, csoportosan behatoló kommandozókról is így gondolod, ugye, kettős mérce? ;)
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 490
7 467
113
Sudzsa nagyrésze és 4 falu visszafoglalva.
azt a részt magyarázza el valaki hadtudományakban jártasabb hogy miért nem lehetett az egész betörést bekeríteni
ukrán területre betörve, két oldalról, szumitól északra és keletre
a térképeket elnézve meglehetősen adta volna magát a metódus
és akkor mindjárt lehetett volna egyrészt a katlanozottakkal statuálni, másrészt meg is lett volna a lassan óhatatlanul szükségesnek látszó biztonsági zóna első szakasza..
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 762
94 678
113
Kicsit stabilizálódott, de újabb ukrán csapatösszevonásra figyelmeztet a rybar a betörés határán.


Kurszki Irány: Felderítő csoportok akciói a Sudzha szektorban és "áttörés" a Belovo körzetben
Amit 2024. augusztus 11-én 13:00 órától ismerünk

A helyzet Kurszk irányában továbbra is meglehetősen feszült, többek között az ukrán alakulatok állítólagos jelentős előretöréséről szóló tegnap esti jelentések hátterében is. A frontvonal konfigurációjában azonban tegnap este óta nem történt jelentős változás.

A Szudzsa körzetben az orosz csapatok továbbra is szilárdan ellenőrzik a közigazgatási központ keleti részét. Sudzha központja és nyugati külvárosa továbbra is a „szürke zónában” marad.

▪️Délen az AFU tagjai a kis Psel folyó környékén mutatnak tevékenységet. Az ellenség jelenlétét mind Plehovoban, mind keletebbre - Borki falu és Spalnoye falu közelében - rögzítették. Nyilvánvalóan továbbra is mobil felderítő csoportokról van szó, amelyek a hivatalos személyek beszámolóiban ismeretlen okból az AFU légi rohamcsapatok szinte zászlóaljaként vándoroltak.

Ugyanakkor sajnos nem állíthatjuk, hogy Plekhovo környéke teljesen megtisztult: ebben a szakaszban a fő harcok északon zajlanak. A Belovo kerületben az "áttörésről" szóló éjszakai jelentések után nem érkezett megerősítés a mélyebbre való előrehaladásról.

Szudzsától északra az ukrán alakulatok megpróbálták kiszorítani az orosz csapatokat a korábban felszabadított Martyinivkából. Ma reggel az ellenség támadások sorozatát indította el, melyek mindegyikét visszaverték.

▪️Az ukrán média aktívan terjeszti az előző napon készült felvételeket, többek között az úgynevezett Ukrajna zászlajának Guyevóban történő elhelyezésével – maga a település továbbra is az AFU feltételes ellenőrzése alatt áll.

A Korenevo körzetben az orosz csapatok a közelmúltban rakétacsapást mértek egy ellenséges páncélozott járműoszlopra Kruglenojetól északkeletre – a rajtaütésről készült felvétel már megjelent az interneten.

▪️Az összecsapások a Russzkoje Porecsnoje - Cserkasszkoje Porecsnoje vonalon folytatódnak, ahol előző nap egy T-64BV harckocsit talált el egy "Lancet".

A legtöbb forrás és hivatalos jelentés szerint jelenleg nincs összecsapás a Belovo és a szomszédos Oboyan körzetekben. Ugyanakkor folytatódik a lakosság tervezett önkéntes evakuálása az ellenség folyamatos ágyúzása és a szárazföldi támadások veszélye mellett.

Tegnap este az ukrán alakulatok drónokat és rakétákat indítottak a Kurszk régióra. A regionális központban az egyik lelőtt lőszer egy lakóépületet talált el Kurszk Zseleznodorozsnij kerületében: az eset helyszínén tűz ütött ki, legalább 13-an megsérültek.

Ezen túlmenően továbbra is fennáll az ellenség támadásának veszélye a Glushkovo körzetben Tyotkino felé, amelynek közelében még mindig az AFU nagy koncentrációját rögzítik. Az ukrán alakulatok támadása ezen a területen nagyon is lehetséges, tekintve, hogy az ellenséges parancsnokság szándéka szerint vissza kell vonni néhány "tűzoltóságot" a Szudzsanszkij és Korenyevszkij körzetekből.

.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 440
14 449
113
Orosz forrás azt állítja, hogy a tegnap megerősített Makhnovo mellett az AFU Plekhovo felett is megszerezte az irányítást.

"Délelőtt és délután sikeres támadást hajtottak végre, melynek eredményeként megszervezte Makhnovka és Plehovo falvak feletti ellenőrzést, és tűz uralma alá vette a Belgorod régióból Szudzsába vezető utolsó utat. Így a Sudzha helyőrség most szoros blokádban találta magát."

Ha más források megerősítik, a térkép kiigazításra kerül. És nagy valószínűséggel a Szudzsától délre fekvő Melovoi is az AFU ellenőrzése alatt áll.



Orosz források azt állítják, hogy a Belgorod régió Ukrajnával határos határán az AFU kis csoportokban működik, és több helyen, például Bezymenóban és Kolotilovkában voltak összecsapások.

Orosz csapatok Martynovkában, amelyről korábban azt állították, hogy visszafoglalták. Orosz források szerint a településen folyamatos harcok folynak, az AFU ismét megpróbál bejutni. A térképen a falut szürke zónává változtattuk.



Terjed a csecsenekre való mutogatás:

GUsBzVEbwAArlt4
 
  • Vicces
Reactions: megazez

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 478
10 653
113
A kurszki betörés elviszi a reflektorfényt, de számomra továbbra is a legizgalmasabb irányban még jobban felpörögtek a dolgok. Tegnap elérték Hrodivka előtti 3 kisebb települést és ma már át is haladtak rajtuk és a város előterében vannak.

Így néz ki a város előtti erődítés, bár nem vagyok benne biztos hogy ezen nem e jutottak mostanra túl. 10-6 órás tweetekből van.
GUp9ZRNXcAAp58P


Ez pedig megmutatja a tágabb környék előrehaladását az elmúlt kb 1-2 napban.
GUqBkf_WsAAM87u


A víztározó környékéről ami kicsit délebbre van nem találtam friss infót. Viszont new yorknál is volt egy érdekes megmozdulás ami így néz ki:


Ismét elkezdtek a védvonal mögé menni, Az elmúlt egy hétben ez már a harmadik eset.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 450
56 473
113
A kurszki betörés elviszi a reflektorfényt, de számomra továbbra is a legizgalmasabb irányban még jobban felpörögtek a dolgok. Tegnap elérték Hrodivka előtti 3 kisebb települést és ma már át is haladtak rajtuk és a város előterében vannak.

Így néz ki a város előtti erődítés, bár nem vagyok benne biztos hogy ezen nem e jutottak mostanra túl. 10-6 órás tweetekből van.
GUp9ZRNXcAAp58P


Ez pedig megmutatja a tágabb környék előrehaladását az elmúlt kb 1-2 napban.
GUqBkf_WsAAM87u


A víztározó környékéről ami kicsit délebbre van nem találtam friss infót. Viszont new yorknál is volt egy érdekes megmozdulás ami így néz ki:


Ismét elkezdtek a védvonal mögé menni, Az elmúlt egy hétben ez már a harmadik eset.



Hülyék ezek...
 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
863
4 797
93
Nem az a probléma, hogy volt egy tervük amiben bíztak és meg akarták valósítani. Gondoljunk bele, ha nem bíztak volna a tervben bele se kezdenek. A probléma az, hogy semmi másra nem volt alternatívájuk. Mert az a történtek tükrében tökéletesen nyilvánvaló, hogy nem volt más, nem volt "B" terv, nem volt semmilyük arra az esetre, ha az "A" terv nem jön össze.
Az "A" terv a kijevi kormány megbuktatása, az ukrán hadsereg gyors lefegyverzése, az ország stratégiai pontjainak megszállása lehetett. Feltételes módban persze, mert a Kreml nem köti az orrunkra, hogy ez volt-e a terv, de számomra az egészpályás letámadás (tér)képei alapján nyilvánvaló, hogy lényegében igen.

640px-2022_Russian_invasion_of_Ukraine_27-03-2022.svg.png


Vélhetően ezt a sikeres villámháborút követte volna egy oroszbarát kormányzat hatalomra segítése, amely véget vetett volna Ukrajna nyugati integrációs törekvéseinek és kitette volna a NATO-t az országból. (Szerintem ebben az esetben Donyeck és Luganszk maradt volna Ukrajna része, míg a Krím annektálását készségesen elismerte volna Kijev, de ez már részletkérdés.)

Ez nem jött be.

Meglátásom szerint azért, mert 1.) Kijevnek 8 éve volt felépítenie egy erős, orosz-(és kisebbség)ellenes, nacionalista (sőt, számos megnyilvánulásában kifejezetten náci) rezsimet, 2.) a Washington vezette NATO-nak is volt ideje megerősítenie ukrajnai pozícióit, 3.) az USA érdekeinek megfelelően és az EU-t vezető hasznos hülyéknek köszönhetően szakadékká lehetett növelni az Európa és Oroszország között még meglévő árkokat, és 4.) közben a nyugati tőke is alaposan bevásárolt az országban - és nem engedhette elveszni befektetéseit.

Ugyanakkor én úgy látom, hogy nagyon is van "B" terv, sőt, 2022. áprilisa óta annak megvalósítása van napirenden.
Miután március végére nyilvánvalóvá vált, hogy az "A" terv megbukott, az orosz fegyveres erők kiürítették Ukrajna északi-északkeleti területeit, valamint a Dnyeper jobb partját és átálltak Donyeck, Luganszk, valamit a Krímet ezekkel összekötő területek elfoglalására, határainak lehetőség (és szükség) szerinti kitágítására és biztosítására.

640px-2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg.png


Ezt támasztja alá a szakadár területek 2022 őszén történő annektálásának ténye is. Ha nem sikerül Ukrajna egészét megnyerni, akkor annyit vesz el belőle magának Moszkva, amennyin orosz többségű lakosság él, plusz azokat a területeket, amelyek ezek biztosításához szükségesek.

A háborút azonban ezzel nem zárhatja le, nem nyerheti meg, mert nem köthet békét egy mindössze 4-5 oblaszttyal kisebb, de végletekig oroszellenes, revansista Ukrajnával, amely a békekötés után jó eséllyel elnyeri a NATO (és EU-)tagságot, sőt, talán saját atomprogramot is indít.

Az ismerhető tények (és mellesleg a puszta logika) alapján azonban úgy tűnik, hogy Moszkva hosszú távon továbbra is bízik abban, hogy Ukrajnát idővel mégis befolyása alá vonhatja, EU-n és NATO-n kívül tarthatja (utóbbi alapvető stratégiai érdeke is), ezért rendezkedik be - nem örömében, zseniális mesterterv részekén, hanem stratégia kényszerűségből - hosszú, elhúzódó, felőrlő háborúra. Joggal bízhat abban, hogy Ukrajna anyagi és emberi erőforrásai korábban merülnek ki, mint a sajátjai, hogy az ukránok idővel belefáradnak a háborúba, hogy országuk végletekig ellehetetlenül, csődbe jut, a nyugati befektetések lassan elégnek, értéküket vesztik, és hogy Trump beiktatása után a NATO is kihátrál a konfliktusból.

01000000-0a00-0242-c73a-08dc96aed44c_cx0_cy10_cw0_w1023_r1_s.jpg


Miközben kétségtelenül vannak képességbeli hiányosságok és nyilván vannak kisebb-nagyobb stratégiai- és taktikai szintű hibák, bakik is az oroszok működésében (Nincs olyan nagy, elhúzódó háború, amit bármely hadviselő ilyenek nélkül vívna meg!) szerintem az oroszok "ukránkímélő" üzemmódja mögött a föntebb kifejtett hosszútávú elgondolások is szerepet játszanak. Sem az országot nem akarják lenullázni, sem az ukránokat nem akarják végleg elidegeníteni. Kijev az orosz történelem bölcsője (is).
(Összehasonlításképp: A konfliktus civil áldozatainak száma 2,5 év után sem éri el a 12 ezret, míg Gázában az IDF a 10. hónapra több, mint 32 ezer civil halottat produkált.)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 523
69 736
113
Sudzsa nagyrésze és 4 falu visszafoglalva.
A 3.trimeszteres tetű sebességével ugyan de hát ezek ilyenek...
k-p-2024-08-11-141012053.png
Ott ki kell egyenesiteni, leroviditeni a Határ vonalat. Az a két ukrán falu ott fel lesz szabadítva és denacifikalva meg demilitarizalva. Meg egy helyen kicsit feljebb van egy ilyen beturemkedes.

azt a részt magyarázza el valaki hadtudományakban jártasabb hogy miért nem lehetett az egész betörést bekeríteni
ukrán területre betörve, két oldalról, szumitól északra és keletre
a térképeket elnézve meglehetősen adta volna magát a metódus
és akkor mindjárt lehetett volna egyrészt a katlanozottakkal statuálni, másrészt meg is lett volna a lassan óhatatlanul szükségesnek látszó biztonsági zóna első szakasza..
Ez lett volna a látszólag legegyszerubb és legesszerubb megoldás.
Ehhez kellett volna kb 10 gépesített dandár hogy elég gyorsak és erősek legyenek, de kb max 2 nap alatt a helyszinen. Plusz kész tervek a parancsnokok fejébe beleverve.
És szerencse, mert ne felejtsük el Szumi ott van nem messze és fix hogy jobban eroditett minden mint két éve, és nem az utakon kell eloretorni hanem a dzsindzsaban hogy elzard az utat. Továbbá Szumiban ki tudja mi van?

Martinovkaban az utóbbi egy napban 14 ukrán harcjárművet lőttek ki.

Darálás, szerintem ez ott készült.
Lancat orgia.