[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 796
14 630
113
Azon gondolkodom, hogy bár az orosz alaptörvények nem biztos, hogy engedik, de mi lenne, ha az oroszok saját már evakuált földön (!) miután bizonyitékokat mutatnak be, hogy NATO erők támadtak orosz anyácskára ledobnának egy taktikai atomot?

Szerintem ezt a kérdést távolabbi persoektívába kell helyezni.
Persze, katonai szemszögből igazad van.
De nem csatát kell nyerniük.

Gondolj bele, hogy az jelenleg mekkora propaganda fegyvertény, hogy civil lakos élete csakis kizárólag usa nukleáris fegyver által lett kioltva.
Ez az egyik.
A másik, hogy mekkora fegyvert adnál a nyugati propaganda gépezetnek. Eleve olyan szinten elbutított, magukat értelmiséginek gondolt szavazó tömeget termelt ki a nyugati ideológia, ami más véleményt el sem fogad, sajátján kívül mindent dezonformációnak, hazugságnak hisz.
Nem befogadók, az objektivitást teljesen elutasítják. A nafos shitmédia pedig ezerrel rádolgozna.
Még kovetkezetesség se kell egy "bölcsésznek", simán lehoznák, hogy első atomfegyvert bevető ország civil lakosság ellen az orosz.
Bizonyíték itt szart se számít.
Arra lenne bizonyíték, hogy a lázadó orosz erők saját országuk ellen fordultak atommal. Itt pedig lelkesen megjelennének szép számban, ahol a gynege, instabil orosz államot emlegetnék.

Na.. ezekről órákat lehetne beszélni, de egy taktikai nukleáris csapás, ami katonai értelemben győzelem lenne, összességében egy óriási vereség.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 150
25 342
113
@Mackensen

Mac nem szoktam a levegőbe beszélni..

Én azt írtam, hogy valószínűleg az USA-t vetted alapul a kommented megírásakor, én meg írtam, hogy teljesen más a két ország katonai berendezkedése mert szerintem egyiknél a légierő, másiknál a szárazföldi erő élvez prioritást (igy alma vs körte valahol)

de akkor nézzük számokban

Légierő :

USA 13209 gép
RuF 4255 gép

Helikopterek
USA 5737 db
RuF 1547 db

Repülőgép és helikopter szállító anyahajók

USA 11 rep. szállító , 9 heli szállitó

RuF 1 db (ha jól emlékszem működésképtelen)


Szárazföldi haderő

Harckocsik
RuF 14777 db
USA 4657 db

Pszh-k (vegyesen)
RuF 161382 db
USA 360069 db

Önjáró lövegek (SPG)
RuF 6208 db
USA 1595 db

Vontatott tüzérségi lövegek

RuF 8356 db
USA 1267db

MLRS rendszerek

RuF 3065db
USA 694db

/GF friss 2024-es adatai/



Idézet Válasz
Moderátor értesítése
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 260
88 873
113

 

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
481
1 902
93
Aki le akarja atomoztatni Putyinnal Oroszországot az legyen már kedves elárulni, hogy mégis mit fog mondani utána Putyin a népnek? Én Vlagyimir Vlagyimirovics atombombát dobtam Oroszországban orosz emberekre mert:
A taktikai atomot nem orosz területre kell dobni, hanem az "ukrán" erők gyülekezési / hadtáp területére, ami ugye Ukrajnában van.
Az orosz katonai doktrínában egyértelműen benne van, hogy elsőként is bevetnek atomfegyvert, amennyiben Oroszország Anyácska létét veszély fenyegeti, a területét támadás éri. Ez pedig megtörtént. Ezért nem kell mentegetőznie V. V.-nek, sőt! Az oroszok hagyományosan elvárják a vezetőiktől, hogy erőt mutassanak.
Egy mai taktikai nuki amúgy sem egy overkill Cár bomba, alig nagyobb a pusztító ereje, mint egy FAB-3000-esnek. A kiszóródás szinte nulla, és a visszamaradó sugárzás sem számottevő. Az meg aztán pont nem érdekli a moszkvai taxist, vagy a szentpétervári női divatáru kereskedőt, hogy egy ukrán falú pár évig világít a sötétben.

Bezzeg a kedves Eu / NATO sírna ezerrel! De azért visszafogná magát, mert hirtelen túl nagy lenne a tét! Tenni nem tehetne semmit, hiszen Ukrajna egyik szervezetnek sem tagja. Pár újabb "hatásos" szankciót hoznának, és adnának pár újabb rozoga csodafegyvert. De ezt így is, úgy is megteszik.
No meg a zsoldos "urak" is elgondolkodnának, hogy érdemes-e pár ezüstért elhamvadni.
Itt az a kérdés, hogy Oo. politikai szövetségesei, első sorban Kína mit lépne. (É-Korea és Irán nem hiszem, hogy kifogásolná.)
Szóval szerintem nem is olyan rossz opció Oo.-nak az a taktikai nuki! Katonailag teljesen bevállalható, és politikailag sem biztos, hogy öngyilkosság.

Ettől függetlenül tök fölösleges. Nuki nélkül is elpicsázzák a támadásban részvevő "ukrán" erőket. Sőt, a támadás miatt még több önkéntes jelentkezik katonának.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 393
14 150
113
Ha azt próbálod furmányosan körbeírni, hogy a terv nem működött, akár írhattad volna azt is.
Egészen biztos, hogy volt n+1darab tervük az oroszoknak, meg arra is, ha “az ukránok ellenállnak”.
Amire nem volt megfelelő tervük (szerintem), az a nyugati segítség mértéke és minősége. Ez viszont egy olyan faktor, amely nélkül tökmindegy, mennyire áll ellen az egysègsugarú ukrán.
Narratívákról beszéltem. Valamint vannak sokan köztünk olyanok, akik szentül hisznek (mondhatni vallásos hittel) abban, hogy ez egy zseniális terv, ami működik, csak mi képtelenek vagyunk felfedezni benne a zsenialitást (persze Putyin és néhány beavatott tudja, és egy kicsit ők is). Nem értjük a Hosztomel repülőtérnél történt katasztrófát, aminél a VDV színe java veszett oda, nem értjük a Kíjev bejáratánál kialakul 60+ km kamionoszlopot sem. Azt sem értjük, hogy a konfliktus kezdetén, mi a halált keresetek a csapatoknál Baofeng walkie talkiek, amiket kelet-európai rádióamatőrök is lehallgattak.
Az a helyzet, hogy nem szeretnék a lelkükbe gázolni.

Ez nem pech, hanem egy olyan kondíció, amit az orosz nem tud semlegesíteni. Amennyiben proxin keresztül harcolna, már megtörtént volna, akkor már nem repkedne semmilyen nyugati AEW a közelben.

Azt nem értem, miért kéred számon az oroszokon ezt az aranysas/trautmann-féle “totális légi dominancia” dolgot, amikor te is pontosan leírod, hogy miért nem állhat ez elő (és az nem orosz képességen múlik)?

Most azt akarod mondani, hogy az oroszok nem tudták, hogy Amerikának/NATO-nak vannak AWACS gépei, amik a Fekete-tenger fölött járőrözve megfigyelés alatt tarthatják az ukrán/orosz légteret és képesek céladatokkal ellátni az ukrán légvédelmet?

Meddig szeretnél visszamenni, a honfoglalásig?
Elég száz év. Kb. amikortól megjelent a légierő/harckocsi/gépesített gyalogság kombináció.
Amikor megindultak az ukránokat kipicsázták két nap alatt.
És akkor mi van?
De te is mondd el, hogy ha az oroszok akkora szarok, akkor mirefel a nagy rettegés anyugaton miattuk és miért nem tudnak velük semmit kezdeni se szankciókkal se fegyverekkel?
Nem mondanám, hogy a szankciók működnének, de azt sem mondanám, hogy semmit sem tudtak velük kezdeni. A rettegés, meg az, hogy háborút indítottak pont Európa keleti felén.

1.jpg

2.jpg
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 452
27 102
113
Ha most nem kezdenek Szurovikin 2.0 vonalat kiépíteni az orosz-ukrán és fehérorosz-ukrán határon, akkor az azt jelenti, hogy hamarosan be fognak menni Ukrajnába. Mondjuk, én inkább a fehérorosz-lengyel, illetve a Kalinyingrádi-lengyel határon kezdenék "építkezni" É.-Koreai vendég munkásokkal. Orosz oldalról szerintem nem lesz eszkaláció, pedig az ukrán/NATO páros nagyon-nagyon szeretné. Helyette lesz egy leamortizált olyan erő, amely sok mindenre lett volna még képes. Néha kell egy két "tiszt áldozat" a végső cél érdekében. Egy biztos, a katonai szempontok mellett rengeteg mást is figyelembe kell venni. Nem egy csatát kell megnyerni, hanem a háborút.
0-1671629419-jasthe1-post-material.jpeg

svo10-110724-1200.jpg

ukrn6-303-550.png

Drónok ellen?
752347706240.6372-900x.jpeg

Ennek annyi, ukrán használatú cseh önjáró löveg (volt)
post-1686-0-35025900-1677438648.jpg
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 893
48 989
113
Narratívákról beszéltem. Valamint vannak sokan köztünk olyanok, akik szentül hisznek (mondhatni vallásos hittel) abban, hogy ez egy zseniális terv, ami működik, csak mi képtelenek vagyunk felfedezni benne a zsenialitást (persze Putyin és néhány beavatott tudja, és egy kicsit ők is). Nem értjük a Hosztomel repülőtérnél történt katasztrófát, aminél a VDV színe java veszett oda
Gosztomelnél nem veszett oda a VDV színe-java (sem).

Én nem narratíváról beszélek, hanem arról, milyen kondíciók mellett kell megvívni ezt a háborút az oroszoknak, ha célt akarnak érni.

Az a helyzet, hogy nem szeretnék a lelkükbe gázolni.
Nekem úgy tűnik, az orosz realitás a te lelkedbe gázolt elsősorban, annyit pörögsz rajta.
Ami fájni fog még az az, hogy a háború végén az oroszok mögött lesz az a (szerintem) kb 5 évnyi harctéri tapasztalat, mögöttünk (NATO) meg nulla.
Ja, meg az ukránok mögött is, de az még kérdéses, hogy ők kit fognak ezzel támogatni.
Most azt akarod mondani, hogy az oroszok nem tudták, hogy Amerikának/NATO-nak vannak AWACS gépei, amik a Fekete-tenger fölött járőrözve megfigyelés alatt tarthatják az ukrán/orosz légteret és képesek céladatokkal ellátni az ukrán légvédelmet?
Nem tudom miből gondolod, hogy erre utaltam volna. Nyilván tudták, hogy ez bekövetkezhet. Nyilván nem számítottak rá (=alacsony valószínűséget társítottak hozzá) hogy ebben a formában bekövetkezhet. A rizikóanalízis mindig valószínűségekkel operál. Az oroszok valószínűbbnek tartották, hogy sikerül kicserélniük a kijevi kormányt, mint azt, hogy a komplett NATO felderítèssel megtámogatott ukránok ellen kell majd harcolniuk, évekig.
Na és?

A te szopódásod arról szólt legutóbb, hogy miért nem küldték oda a komplett orosz légierőt ukrajnába, valami hagymázas “légi dominanciát” hajkurászva. Erre volt válasz az, hogy mert meghalnának.
Azt meg én tettem hozzá, hogy ez nem a képesség hiányát jelzi, hanem hogy az oroszok nem üthetik azt, ami force multiplierként támogatja az ukránokat, mert akkor mind megdöglünk.

Most akkor azon vergődsz, hogy miért nem eszkalál az orosz a NATO felé?
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 497
11 771
113
Kiemelés tőlem:
Akkor talán úgy kene fogalmazni hogy zsoldosokra gondolsz…mert egy besorozott katona akinek választása nincs nem érdemel ilyet amit te felvazoltalo_O

Miért állsz belém álnok módon!?
Miért keversz sunyin kabátlopási ügybe!?
Mivel szolgáltam szerinted rá?

Mark 1993 írta azt tegnap este 20 órakor, reagálásként sixtus felvetésére a zsoldosokról, hogy:
Én pont a hadifoglyok ejtésére törekednék, de nem azért, mert annyira vajszívű vagyok, hanem a kamerák előtt, amerikai / brit angol / francia / lengyel / stb anyanyelvükön készségesen felmondattatnám
  • az anyakönyvezett nevüket,

  • a lakóhelyüket,

  • a hadműveletük célját,

  • a hadműveletük értelmi szerzőjét,

  • az alakulatuk, a parancsnokuk, a katonatársaik nevét,

  • az egységük nagyságát, milyen, és mennyi harcjárműve alkották,

ezután szégyenmenetet tartatnék velük a hadifogságba, kollektíven kapnának alsó hangon 50 évet, és mehetnének autópályát építeni, Magadán és Anadir között XD
Erre a hozzászólására pont Te válaszoltad azt 20:56-kor, hogy:
Jezusom ez az ötlet valami borzalmas
Ezután én tettem fel a kérdést 22:24-kor a te hozzászólásodat idézve (anélkül, hogy kifejtettem volna, hogy úgy rémlett a fórumon régebben olvasottakból, hogy nem), hogy:
Nem tudom; zsoldosokra vonatkozik a genfi egyezmény?
Ráadásul az ominózus hozzászólásomban a téged idézett felett ugyanúgy ott van becsülettel "beidézve" Mark 1993 ötletelése is!

Ezek után fogalmazol úgy, mintha én javasolnék - amilyen amúgy a későbbi diskurzus szerint teljesen rendben levőnek számító eljárás - borzalmas eljárást.

Erre mi szükség volt!?


No, olvasom tovább a fejleményeket.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
609
5 543
93
Igen, az ember érdeklődve figyeli a kurszki eseményeket, bár konkrétum még nincs. Azonkívül, hogy az oroszok előbb vagy utóbb győznek.

Az ember nézelődik, cikkeket olvas és néha érdekes meglátásokra figyel fel.

~"Kijev mindössze néhány nappal azután indított támadást a Kurszk régió ellen, hogy a Fitch ügynökség, majd a Standard & Poor's ukrán állam- és eurókötvény-kötvényeket csődbe vagy szelektív nemteljesítésbe küldte, és Ukrajnát államcsőd fenyegeti."

~"Ukrajna számára az egyetlen megoldás, ha elnyújtja a háborút oly módon, hogy valaki másnak kelljen kifizetnie Ukrajna adósságát, az úgynevezett kezeseket (Csehország és a többi 26 uniós ország), mert ellenkező esetben Ukrajna biztonsági instabilitást fenyeget. Európában fenyegetik és zsarolják az EU-t és az USA-t azzal, hogy újra és újra megújítják az Oroszországgal vívott háborút, és teljes mértékben szembeszállnak az USA politikájával és a BalckRock és a Trinity csoport hitelezőivel szemben (BlackRock, Vanguard, State Street)."

~"Ez csak azt erősítené meg, hogy Kijev valóban elkezdte másolni Netanjahu útját az Egyesült Államokkal kapcsolatban. Csináljuk a magunk módján, de akkor kényszerítjük az USA-t, hogy ne engedjen belefulladni abba a szarba, amit csináltunk, és öntsön nekünk több pénzt és fegyvert. Ez a pontos jellemzése annak, amit Bibi demonstrál Gázában az emberi jogok és a palesztinok népirtása ügyében. Kijev láthatóan arra számít, hogy amikor amerikai fegyverekkel, például Bradley-vel, Hmuvee-járművekkel, valamint Stinger és Javelin légvédelmi rakétákkal támadni kezdi Oroszország belsejét, egyszerűen belerángatja az USA-t az orosz területen folyó háborúba."

~"Paradox módon az egyetlen módja annak, hogy megmentsék Ukrajnát a hitelezőitől, ha meghosszabbítsák az Oroszországgal folytatott háborút annak az árán, hogy eszkalálódik, és az Egyesült Államokat behúzza az orosz belterületre."
Valóban a fene sem tudja, hogy nem-e sima gazdasági kényszerlépés ez a kurszki ügy?
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 230
3 496
113
Ha most nem kezdenek Szurovikin 2.0 vonalat kiépíteni az orosz-ukrán és fehérorosz-ukrán határon, akkor az azt jelenti, hogy hamarosan be fognak menni Ukrajnába. Mondjuk, én inkább a fehérorosz-lengyel, illetve a Kalinyingrádi-lengyel határon kezdenék "építkezni" É.-Koreai vendég munkásokkal. Orosz oldalról szerintem nem lesz eszkaláció, pedig az ukrán/NATO páros nagyon-nagyon szeretné. Helyette lesz egy leamortizált olyan erő, amely sok mindenre lett volna még képes. Néha kell egy két "tiszt áldozat" a végső cél érdekében. Egy biztos, a katonai szempontok mellett rengeteg mást is figyelembe kell venni. Nem egy csatát kell megnyerni, hanem a háborút.
0-1671629419-jasthe1-post-material.jpeg

svo10-110724-1200.jpg

ukrn6-303-550.png

Drónok ellen?
752347706240.6372-900x.jpeg

Ennek annyi, ukrán használatú cseh önjáró löveg (volt)
post-1686-0-35025900-1677438648.jpg
Mindig azzal kell számolni, hogy lesz eszkaláció.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 152
3 060
113
Ugy látszik sokan elfelejtettek nagyszüleik élményeit a gulagrol, már aki haza tért (én nem felejtettem el az öreg történeteit ) sima besorozott aki kurvara nem akar ott lenni és az első adandó alkalommal megadja magát nem érdemel olyan sorsot hogy “50evig”
Zsoldos igen hisz ő pénzért megy ölni azzal maximálisan egyet értek.

Nem tartom jó ötletnek az összes orosz hadifoglynak az 50 év kényszermunkát.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 729
9 405
113
A taktikai atomot nem orosz területre kell dobni, hanem az "ukrán" erők gyülekezési / hadtáp területére, ami ugye Ukrajnában van.
Az orosz katonai doktrínában egyértelműen benne van, hogy elsőként is bevetnek atomfegyvert, amennyiben Oroszország Anyácska létét veszély fenyegeti, a területét támadás éri. Ez pedig megtörtént. Ezért nem kell mentegetőznie V. V.-nek, sőt! Az oroszok hagyományosan elvárják a vezetőiktől, hogy erőt mutassanak.
Egy mai taktikai nuki amúgy sem egy overkill Cár bomba, alig nagyobb a pusztító ereje, mint egy FAB-3000-esnek. A kiszóródás szinte nulla, és a visszamaradó sugárzás sem számottevő. Az meg aztán pont nem érdekli a moszkvai taxist, vagy a szentpétervári női divatáru kereskedőt, hogy egy ukrán falú pár évig világít a sötétben.

Bezzeg a kedves Eu / NATO sírna ezerrel! De azért visszafogná magát, mert hirtelen túl nagy lenne a tét! Tenni nem tehetne semmit, hiszen Ukrajna egyik szervezetnek sem tagja. Pár újabb "hatásos" szankciót hoznának, és adnának pár újabb rozoga csodafegyvert. De ezt így is, úgy is megteszik.
No meg a zsoldos "urak" is elgondolkodnának, hogy érdemes-e pár ezüstért elhamvadni.
Itt az a kérdés, hogy Oo. politikai szövetségesei, első sorban Kína mit lépne. (É-Korea és Irán nem hiszem, hogy kifogásolná.)
Szóval szerintem nem is olyan rossz opció Oo.-nak az a taktikai nuki! Katonailag teljesen bevállalható, és politikailag sem biztos, hogy öngyilkosság.

Ettől függetlenül tök fölösleges. Nuki nélkül is elpicsázzák a támadásban részvevő "ukrán" erőket. Sőt, a támadás miatt még több önkéntes jelentkezik katonának.

De itt most az volt a felvetés, hogy rossz területen dobjon Putyin atomot az ukránokra. Ami azért alapvetően elég abszurd. Persze utána mondhatná a nyugatnak, hogy ha ezt művelem a saját országommal, képzeljétek mit művelnék veletek! :D Na de komolyan, Ukrajna területén se lehet csak úgy atomot használni. A nyugat se hülye és gyenge. Megmondták Putyinnak hogy ne szórakozzon az atommal, mert következményei lesznek. Putyin még megmaradt épp eszű katonai vezetői is ellene lennének. Mellesleg a nukleáris katonai doktrinákkal is szembe menne, hiszen nem áll fenn, hogy Oroszországot ne tudnák hagyományos eszközökkel megvédeni. Kína is ellenérdekelt dologban Tajvan miatt. Nem szeretnék ha az atomfegyver használatának tabuját valaki megszüntetné.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 628
8 369
113
Ami a nyugati ukrán nekiugrasztást illeti, kérlek a mariupoli USA biolaborokról se feledkezz meg. De részemről ez a narratíva is teljesen rendben van. A "nyugat" nekiugrasztotta az ukránokat az oroszoknak, akik védekezésképp, megtámadták azt.
Csakhogy volt bő tíz éve egy másik narratíva is, miszerint az ukránok egy kalap szar. Az orosz haderő, ha megindul egy hét alatt lerohanja. Ha meg Iván nem vigyáz és jobban meghúzza a vodkásüveget, meg sem áll Gibraltárig. A NATO is egy kalap szar. Már mind buzik lettek, meg hermafroditák és amúgy is ellőtték minden fegyverüket Líbiában.
Nos itt állunk 2024-ben és most az a narratíva, hogy Oroszország Ukrajnában az egész NATO-val áll háborúban, de ez kihátrál majd mögülük és mind megdöglenek hiába. A mostani támogatások nem elegendőek Ukrajnának. Ha a mostani támogatások nem lennének, már Ukrajna sem lenne. A támogatásokat az ukránok, mind ellopják és eladják.
Ismétlem, nekem nem az a problémám, hogy Oroszország végül legyőzi Ukrajnát, hanem az első narratívát, a gyors lerohanósat, kérem számon az oroszokon.
Mikor beszéltem én biolaborról és a többi baromságról? Nyugat egy végtelenül korrupt rendszer támogat és egyesek ennek tapsikolnak, mivel különb, mint Oroszország. Biztos hogy ezt az Ukrajnát meg kell Európának menteni?
 

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
325
2 071
93
Egy mai taktikai nuki amúgy sem egy overkill Cár bomba, alig nagyobb a pusztító ereje, mint egy FAB-3000-esnek. A kiszóródás szinte nulla, és a visszamaradó sugárzás sem számottevő. Az meg aztán pont nem érdekli a moszkvai taxist, vagy a szentpétervári női divatáru kereskedőt, hogy egy ukrán falú pár évig világít a sötétben.
Egy minimumra állított B-61 is 0,3kt, 300t TNT, nagyon nem FAB-3000 kategória.
Azt olvastam, az atom Iszkander 10kt körül van.
Szerintem még egy Sz-300 atom verzió is durran akkorát, hogy sokat kéne fordulni a Szuhojjal, amíg oda hordja az ennek megfelelő mennyiségű FAB-3000-et.
 

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 801
9 379
113
Kiemelés tőlem:


Miért állsz belém álnok módon!?
Miért keversz sunyin kabátlopási ügybe!?
Mivel szolgáltam szerinted rá?

Mark 1993 írta azt tegnap este 20 órakor, reagálásként sixtus felvetésére a zsoldosokról, hogy:

Erre a hozzászólására pont Te válaszoltad azt 20:56-kor, hogy:

Ezután én tettem fel a kérdést 22:24-kor a te hozzászólásodat idézve (anélkül, hogy kifejtettem volna, hogy úgy rémlett a fórumon régebben olvasottakból, hogy nem), hogy:

Ráadásul az ominózus hozzászólásomban a téged idézett felett ugyanúgy ott van becsülettel "beidézve" Mark 1993 ötletelése is!

Ezek után fogalmazol úgy, mintha én javasolnék - amilyen amúgy a későbbi diskurzus szerint teljesen rendben levőnek számító eljárás - borzalmas eljárást.

Erre mi szükség volt!?


No, olvasom tovább a fejleményeket
Nem hiszem hogy beléd álltam az nem ilyen tőlem, ne vedd annak :D :hadonaszos:
De így már meg van a teljes történés sorrend koszi:rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 891
15 482
113
Ugy látszik sokan elfelejtettek nagyszüleik élményeit a gulagrol, már aki haza tért (én nem felejtettem el az öreg történeteit ) sima besorozott aki kurvara nem akar ott lenni és az első adandó alkalommal megadja magát nem érdemel olyan sorsot hogy “50evig”
Zsoldos igen hisz ő pénzért megy ölni azzal maximálisan egyet értek.

Én nem az egyszerű ukránra haragszom, őket a háború áldozatainak tekintem. Nekik semmilyen büntetést nem adnék, a háború lezárása után egyből elengedném őket hadifogságból.

Én azoknak osztogatnám kollektíven az 50 évet, aki amerikaiként vagy lengyelként vagy portugálként felfegyverkezve, csoportosan Oroszországba behatol és kommandózik.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
886
7 869
93
De a mi véleményünk Hitler tervéről is szar volt...
:D
(Egyedül a világ ellen, egy gyors villám háborúval, arra számítva, hogy majd nem fognak ellene össze....., majd úgyis feladják...) ;)
Pedig mennyi tehetséges hadvezér, porosz katonai hagyományok, dicső múlt, birodalmi alapok, stb, stb. volt nekik. Csakis ők nyerhetnek, gondolták.
Ismerős?

Az artista kiváló tervet készíthet, de ha szétkeni magát a porondon, akkor bizony senki nem lesz jó véleménnyel a teljesítményéről. Sajnáljuk. A fotelből, lelátóról, laikusként. Viszont ezt a mutatványt Putyin akarta bemutatni.
Tehát a tervet az eredmények fényében kell értékelni, nem az alapján, hogy a készítői szerint jó. :) Eddig Putyin háborús teljesítménye 0, céljaiból SEMMIT NEM ÉRT EL.
Ha egyszer lesz valamilyen eredmény, majd akkor derül ki, hogy mennyire volt zseniális ez az orosz mesterterv.
Hogy is nevezitek?...
"Hátra tett kezes, fél szemű, fél eszű, mester terv"?
:D

Szembe kellene nézni a valósággal.
Putyin túlértékelte saját vezetői és az orosz haderő katonai képességeit.
Egy különleges katonai kudarc lett a vége.

Álmodozik balfasz Trumpról, csodálatos összeomlásról, kifogyó NATO készletekről. Már egyik sem segíthet Putyinon. Ez a hajó elment. 22 tavaszán.

Ukrajna megszerezhetetlenné vált számukra ezzel a kudarccal.
Akkor meg miért kell meghallni ennyi embernek?