Narratívákról beszéltem. Valamint vannak sokan köztünk olyanok, akik szentül hisznek (mondhatni vallásos hittel) abban, hogy ez egy zseniális terv, ami működik, csak mi képtelenek vagyunk felfedezni benne a zsenialitást (persze Putyin és néhány beavatott tudja, és egy kicsit ők is). Nem értjük a Hosztomel repülőtérnél történt katasztrófát, aminél a VDV színe java veszett oda, nem értjük a Kíjev bejáratánál kialakul 60+ km kamionoszlopot sem. Azt sem értjük, hogy a konfliktus kezdetén, mi a halált keresetek a csapatoknál Baofeng walkie talkiek, amiket kelet-európai rádióamatőrök is lehallgattak.Ha azt próbálod furmányosan körbeírni, hogy a terv nem működött, akár írhattad volna azt is.
Egészen biztos, hogy volt n+1darab tervük az oroszoknak, meg arra is, ha “az ukránok ellenállnak”.
Amire nem volt megfelelő tervük (szerintem), az a nyugati segítség mértéke és minősége. Ez viszont egy olyan faktor, amely nélkül tökmindegy, mennyire áll ellen az egysègsugarú ukrán.
Az a helyzet, hogy nem szeretnék a lelkükbe gázolni.
Ez nem pech, hanem egy olyan kondíció, amit az orosz nem tud semlegesíteni. Amennyiben proxin keresztül harcolna, már megtörtént volna, akkor már nem repkedne semmilyen nyugati AEW a közelben.
Azt nem értem, miért kéred számon az oroszokon ezt az aranysas/trautmann-féle “totális légi dominancia” dolgot, amikor te is pontosan leírod, hogy miért nem állhat ez elő (és az nem orosz képességen múlik)?
Most azt akarod mondani, hogy az oroszok nem tudták, hogy Amerikának/NATO-nak vannak AWACS gépei, amik a Fekete-tenger fölött járőrözve megfigyelés alatt tarthatják az ukrán/orosz légteret és képesek céladatokkal ellátni az ukrán légvédelmet?
Elég száz év. Kb. amikortól megjelent a légierő/harckocsi/gépesített gyalogság kombináció.Meddig szeretnél visszamenni, a honfoglalásig?
És akkor mi van?Amikor megindultak az ukránokat kipicsázták két nap alatt.
Nem mondanám, hogy a szankciók működnének, de azt sem mondanám, hogy semmit sem tudtak velük kezdeni. A rettegés, meg az, hogy háborút indítottak pont Európa keleti felén.De te is mondd el, hogy ha az oroszok akkora szarok, akkor mirefel a nagy rettegés anyugaton miattuk és miért nem tudnak velük semmit kezdeni se szankciókkal se fegyverekkel?