[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
610
5 549
93
No Ukrajnának nemcsak a hadirokkantakkal van gondja, hanem a földek 47% át már felvásárló (de nem biztos hogy meg is tartó) , nyugati befektetőkkel is,
Nemrég írtam hogy egy ilyen, befektetői küldöttség (egy részük új földesúr) járt Kievben, Zselinek lehozták az új kottákat.

Ami még látogatásuk után nyilvánosságra került:
Tiltakoztak az ukrán hősi halottak temetése ellen a már általuk megvásárolt földeken, hamvasztást vagy más megsemmisítést szorgalmazva (ne szennyezzék ezt a kiváló minőségű, külföldi termőföldet).

Ezek az ukrán (orosz) emberek általuk megvezetve, kényszerítve adták vérüket a külföldi befektetői tulajdon védelméért, és még annyira sem becsülik őket hogy nyugalmat leljenek haláluk után, egy tisztességes temetéssel..

Erre egy csomó cikket találtok a NET-en, egy például:


Igy egy ENSZ-ben 7 hónapja elhangzott felszólalás, a felvásárlásoktról, a The Economic Times tolmácsolásában:


Magánvéleményem: Egy ilyen küldöttségnek a frontvonalban lenne az helye, egy tisztességes, begyüjtős ukrán sorozás után, kiképzés nélkül..
"Nemcsak a hadirokkantakkal van gondja, hanem a földek 47% át már felvásárló (de nem biztos hogy meg is tartó) , nyugati befektetőkkel is,"

Már Magyarországon is jelentek meg hirdetések, hogy 100 hektáros területeket lehet venni hektáronként (ha jól emlékszek 700 ezer Ft,-ért. Úgyhogy érzik azt a "befektetők" is, nem biztos, hogy jó lóra tettek. Bár én kíváncsi vagyok, hogy eredetileg hektáronként mennyit fizettek?
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
712
1 977
93
Ezek a fejlevágások, hullák meggyalázása én úgy tudom háborús bűnnek számít.
Az igazi bűn a háború maga! A fejlevágások a háború szempontjából irrelevánsak. Arra jók max, hogy a civil társadalmat befolyásolják. De még arra sem nagyon, mert a legtöbb esetben ilyen fórumokon találkozol vele nagyrészt. Nyilván van valamifajta elretentő hatása, de a 10. szetszakadt büzlő hulla után már mindegy, hogy karrón van a feje, vagy az úton elötted hever. Ha jogilag rendezett körülmények közt lőnek meg, folyik ki a beled és szenvedsz fel napot a halálod elött, az semmivel nem jobb mintha levágják a fejed.