[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 116
81 210
113
Spöttle, Nógrády, Rácz, KissBenedek mind kínos, olyanról is beszélnek sokszor amiről fingjuk nincs, és balekolnak, haditechnikát kevernek össze vissza, de csak hajták mert okosabbnak akarnak látszani mint amik.

Rácz amúgy ne sajnáld, igen jól megél belőle, csak nem magyar pénzből, hanem idegenből...

Kaiser, Vukics, Stier, Somkuti mind elfogultak, de szerintem mondanak jó dolgokat, orbitál faszságot meg ritkán.

Resperger, RuszinSzRomolusz, RobertCCastel viszont mind szakember és/vagy totál elfogulatlan, magyar/zsidó szemmel elemez.
Akkor most elfogulatlaul, vagy zsidó/magyar szemmel? Mert ezek kizárják egymást.
Azért valakik ilyen egyszerűen odadobnak életeket - a tulajdonképpen miért is?

Költői kérdés...
Azt nem tudjuk, hogy mennyire egyszerűen (azaz mi is törrtént, láttunk már rengeteg totál értelmetlen halált ebben a háborúban). A miértre pediga válasz a háború. Azért mert a politika úgy döntött, hogy politikai eszközök helyett katonai eszközökkel éri el a célját.
 
  • Vicces
Reactions: zsolti

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 160
7 364
113
A miértre pediga válasz a háború. Azért mert a politika úgy döntött, hogy politikai eszközök helyett katonai eszközökkel éri el a célját.

Csak éppen egyetlen gazdag köjköt sem láttam a lövész árkokban rohadni, ott csak szegények és fanatikus őrültek vannak (Kadirov és a gyerekei is ez utóbbi kategória). A gazdagok meg köszönöm szépen jól megvannak valahol, vásárolgatják az ingatlanokat.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 109
17 047
113
"Nemcsak a hadirokkantakkal van gondja, hanem a földek 47% át már felvásárló (de nem biztos hogy meg is tartó) , nyugati befektetőkkel is,"

Már Magyarországon is jelentek meg hirdetések, hogy 100 hektáros területeket lehet venni hektáronként (ha jól emlékszek 700 ezer Ft,-ért. Úgyhogy érzik azt a "befektetők" is, nem biztos, hogy jó lóra tettek. Bár én kíváncsi vagyok, hogy eredetileg hektáronként mennyit fizettek?
A földek felvásárlásával kapcsolatosan, a 47% az csak a néhány, közismert nagybefektetők által megszerzett terület nagysága. Ehhez még hozzá kell számítani a kisebb, külföldi tulajok területeit is, valamint az 50 évre megkötött bérleti szerződéseket is, amire Kárpátalján láttam példákat.
Hogy ezek értéke pontosan mennyi volt, (zsebszerződésekkel együtt) nem tudom, de az biztos, hogy az EU átlag árai alatt voltak jóval, hiszen az eredeti tulajok nem tudták, hogy itt a jó minőségű terményen felül a fő haszon, mint magyarban, - az EU-s földalapú támogatások évente történő lehívása..
Ha magyarban megjelennek ilyen hírdetések, akkor eléggé borús jövő elé nézhetünk - Európa szerte, tán lőttek ezen befektetési lehetőségeknek?
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55