[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 310
81 717
113
Spöttle, Nógrády, Rácz, KissBenedek mind kínos, olyanról is beszélnek sokszor amiről fingjuk nincs, és balekolnak, haditechnikát kevernek össze vissza, de csak hajták mert okosabbnak akarnak látszani mint amik.

Rácz amúgy ne sajnáld, igen jól megél belőle, csak nem magyar pénzből, hanem idegenből...

Kaiser, Vukics, Stier, Somkuti mind elfogultak, de szerintem mondanak jó dolgokat, orbitál faszságot meg ritkán.

Resperger, RuszinSzRomolusz, RobertCCastel viszont mind szakember és/vagy totál elfogulatlan, magyar/zsidó szemmel elemez.
Akkor most elfogulatlaul, vagy zsidó/magyar szemmel? Mert ezek kizárják egymást.
Azért valakik ilyen egyszerűen odadobnak életeket - a tulajdonképpen miért is?

Költői kérdés...
Azt nem tudjuk, hogy mennyire egyszerűen (azaz mi is törrtént, láttunk már rengeteg totál értelmetlen halált ebben a háborúban). A miértre pediga válasz a háború. Azért mert a politika úgy döntött, hogy politikai eszközök helyett katonai eszközökkel éri el a célját.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 184
7 570
113
A miértre pediga válasz a háború. Azért mert a politika úgy döntött, hogy politikai eszközök helyett katonai eszközökkel éri el a célját.

Csak éppen egyetlen gazdag köjköt sem láttam a lövész árkokban rohadni, ott csak szegények és fanatikus őrültek vannak (Kadirov és a gyerekei is ez utóbbi kategória). A gazdagok meg köszönöm szépen jól megvannak valahol, vásárolgatják az ingatlanokat.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 160
17 526
113
"Nemcsak a hadirokkantakkal van gondja, hanem a földek 47% át már felvásárló (de nem biztos hogy meg is tartó) , nyugati befektetőkkel is,"

Már Magyarországon is jelentek meg hirdetések, hogy 100 hektáros területeket lehet venni hektáronként (ha jól emlékszek 700 ezer Ft,-ért. Úgyhogy érzik azt a "befektetők" is, nem biztos, hogy jó lóra tettek. Bár én kíváncsi vagyok, hogy eredetileg hektáronként mennyit fizettek?
A földek felvásárlásával kapcsolatosan, a 47% az csak a néhány, közismert nagybefektetők által megszerzett terület nagysága. Ehhez még hozzá kell számítani a kisebb, külföldi tulajok területeit is, valamint az 50 évre megkötött bérleti szerződéseket is, amire Kárpátalján láttam példákat.
Hogy ezek értéke pontosan mennyi volt, (zsebszerződésekkel együtt) nem tudom, de az biztos, hogy az EU átlag árai alatt voltak jóval, hiszen az eredeti tulajok nem tudták, hogy itt a jó minőségű terményen felül a fő haszon, mint magyarban, - az EU-s földalapú támogatások évente történő lehívása..
Ha magyarban megjelennek ilyen hírdetések, akkor eléggé borús jövő elé nézhetünk - Európa szerte, tán lőttek ezen befektetési lehetőségeknek?
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 041
49 203
113
Akkor most elfogulatlaul, vagy zsidó/magyar szemmel? Mert ezek kizárják egymást.
Te dudi, egy orosz-ukrán konfliktusban miért zárja ki egymást az, hogy egy magyar (pl. Romolusz vagy Resperger) esetleg egy zsidó szakértő mint Kastély Robi elfogulatlanul, hideg fejjel elemezzen?!

Tényleg néha azt érzem veled kapcsolatban amit Macnél is, hogy direkt játszod az értetlent, pusztán az ellentmondás/felkérdezés kedvéért. Nincs ezzel baj, szeretem én is ezt a játékot, tök oké részemről nincs harag!

Más:

Volt ma egy kis időm nézegetni videókat telegramon, X-en, parádésan becseréltek az ukránok az elmúlt két napban ahogy láttam egy 60m-es folyó feletti két sávos hídért 3 patriot meg egy IrisT komplexumot, meg némi aprót, itt ott egy bradley, striker, senator, de azokat már ki számolja, ugye?!

Na csak így tovább :D!

Állítólag az oroszok 3 órán belül durrantottak a kiváltására egy pontont, tartok tőle a kiszedett légvédelmet az ukik kicsit bajosabban fogják pótolni :)
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 467
14 395
113
Tényleg néha azt érzem veled kapcsolatban amit Macnél is, hogy direkt játszod az értetlent, pusztán az ellentmondás/felkérdezés kedvéért. Nincs ezzel baj, szeretem én is ezt a játékot, tök oké részemről nincs harag!
Óóó... nem! Ha van valaki, aki aki elfogulatlanul és hideg fejjel elemez az én vagyok!
:hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos:
A titok lényege, hogy az űléspontom határozza meg az álláspontomat. És ez a bizonyos kiindulópont a magyar nemzeti érdek!
De ezt már régen leírtam.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 029
12 380
113
Az ukránok elfoglalták Korenevot:


Úgy látszik, hogy az oroszok kiurítik a Szeim folyó alatti teruletet és felrobbantják maguk után a hidakat, miután tarthatatlanná vált:

Pali, hanyadszor is foglaljak el?

itt egy masik nezopont...

Az ellenséges oszlopok égnek Szumi és Szudzsa között: a csapda bezárult.

Az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségeket szenvednek, az ellenséges oszlopok égnek a csapások alatt. Szumitól egészen Szudzsáig az ellenség veszteségeket szenved.

Úgy tűnik, az ukrán hadsereg csapdába esett. Miután megkezdte offenzíváját és áttörte az orosz határt Kurszk térségében, az ellenség nem érte el a célját. A dolgok sokkal rosszabbra fordultak. Most az orosz Szudzsától Szumiig ellenséges haditechnikai oszlopok égnek.

A védelmi minisztérium jelentése: egy tizenöt üzemanyagszállító teherautóból álló konvojt találat ért egy Iszkanderrel Szumi térségében. Katonáink naponta osztanak meg új videókat: itt ukrán tankok égnek az orosz drónok támadásai alatt, ott orosz helikopterpilóták irányított rakétákkal lőnek egy könnyű páncélozott járművekből álló oszlopot, mint egy lőtéren. Itt egy ellenséget támadó orosz páncélozott harckocsi váratlanul egy perc alatt lelő egy AFU páncélozott járműoszlopot. És nyugodtan megy vissza a saját pozíciójába.

Miután az ellenség megkezdte a támadást, egyrészt kiszélesítette a kommunikációját, másrészt kénytelen a felszerelését közúton mozgatni, ahelyett, hogy szokás szerint erdőkben és hangárokban rejtőzködne. Mindez mind a régi ukrán, mind a NATO-felszerelések veszteségeit eredményezi. Amerikai harckocsik, brit tankok, francia ágyúk... égnek.

A kurszki térség megközelítéseiben az ellenség katasztrofális veszteségeket szenved, pusztán a szétbombázott oszlopok miatt. Mindez attól a ténytől, hogy az orosz légierő fölényben van a levegőben, és az ellenség most - mintha a markában lenne.

Mindez fáj az ellenségnek: az áttörés Kurcsatovhoz, az atomerőműhöz nem sikerült. Az áttörés Korenyevóhoz nem sikerült. Az ellenség még a határ közelében található Szudzsát sem tudja igazán ellenőrizni.

Az ellenség által Kurszk irányába átvitt elit egységek elvesztették felszerelésüket, és közönséges gyalogsággá váltak, most a kurszki erdőkben és az ellenség által uralt orosz falvakban bujkálnak. A mieink szisztematikusan megsemmisítik őket.

Ami Kijev számára a legrosszabb, hogy az orosz tartalékok Donbaszból való kivonásának terve kudarcot vallott. A mieink folytatják ott az offenzívát, mintha mi sem történt volna. Az ellenség csapdába esett, amelyet vagy az orosz parancsnokság állított fel ügyesen, vagy maga az AFU parancsnoksága eszelt ki.


+1 neked

Az ukrán fegyveres erők egyik alakulata megadta magát a Kurszk régióban

❗️ Az Ukrán Fegyveres Erők 22. különálló gépesített dandárjának 24 fős csoportja szervezett módon megadta magát a kurszki régió Komarovka térségében. Erről az orosz biztonsági erők képviselője számolt be.

A videót a foglyok kíséréséről drónról forgatták.

 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
373
2 301
93
Óóó... nem! Ha van valaki, aki aki elfogulatlanul és hideg fejjel elemez az én vagyok!
:hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos:
A titok lényege, hogy az űléspontom határozza meg az álláspontomat. És ez a bizonyos kiindulópont a magyar nemzeti érdek!
De ezt már régen leírtam.
Magyar nemzeti érdek, hogy az Oroszokkal legyünk határosak. Így Brüsszel nem tudná mit ,mennyit kereskedünk velük.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
840
8 274
93
Közben Horvátországban terrorkodnak az ukránok....
Persze ezt is lehet nekik....
Három hónap nyomozás után az isztriai rendőrség három ukrán állampolgár ellen emelt vádat, akik még májusban az Isztriai-félszigeten, Medulin üdülőváros kikötőjében szándékosan okoztak tüzet, amelyben 22 hajó semmisült meg – írta a Jutarnji List című horvát napilapra hivatkozva az MTI szombaton.

A tűzvész előtti események rekonstruálásával a bűnügyi szakértők megállapították, hogy a három ukrán állampolgár, két 25 és egy 28 éves férfi május 14-én Lengyelországból érkezett Horvátországba. Leparkolták autójukat valahol Medulin környékén, majd gyalogosan indultak a jachtkikötőbe.

A térfigyelő kamerákon jól látszik, hogy egyikük átbújik a kerítés alatt, míg a másik kettő előtte őrködik. A fiatal férfi hajnali négy órakor az egyik jachtra egy Molotov-koktélt dobott, az ott keletkezett tűz pedig átterjedt a többi hajóra, összesen 34-re, amelyek közül 22 teljesen megsemmisült.
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 229
5 304
113
Segítségre lenne szükségem. Keresem az Oryx orosz változát. Már többször meg volt osztva ezen a fórumon. Illetve az oryx utódját ha van. Köszi!
 
  • Tetszik
Reactions: Öregtankos

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 160
17 526
113
A titok lényege, hogy az űléspontom határozza meg az álláspontomat.
Ez egy teljesen egyértelmű álláspont, hiszen ha szétrúgják az üléspontot - álláspont sem lehetséges..

Ezzel kapcsolatosan már csak az a nagy kérdés hogy a jelen helyzetben mi a magyar álláspont? Mert erőnkhöz mértem, már vagy 500 éve nem beszélhetünk független Magyarországról, valahová mindíg tartozni kellett (kötelezően) ezen nincs mit csodálkozni, ez a magyar (bal)sors.
De ha körülnézünk Európában , akkor csak az lehet - valamennyire - független, akinek van saját kézben saját atombombája..
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
668
2 330
93
Csak éppen egyetlen gazdag köjköt sem láttam a lövész árkokban rohadni, ott csak szegények és fanatikus őrültek vannak (Kadirov és a gyerekei is ez utóbbi kategória). A gazdagok meg köszönöm szépen jól megvannak valahol, vásárolgatják az ingatlanokat.
Kadirov gyerekei, jártak a fronton!!! Lehet hogy félre értem, de nem tűntek, se őrültnek, se fanatikusnak.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 310
81 717
113
Csak éppen egyetlen gazdag köjköt sem láttam a lövész árkokban rohadni, ott csak szegények és fanatikus őrültek vannak (Kadirov és a gyerekei is ez utóbbi kategória). A gazdagok meg köszönöm szépen jól megvannak valahol, vásárolgatják az ingatlanokat.
Hűha! Most mi lesz???!!! Ez így megy már vagy 100 éve...
Magyar nemzeti érdek, hogy az Oroszokkal legyünk határosak. Így Brüsszel nem tudná mit ,mennyit kereskedünk velük.
Ezt te sem komolyan írtad ugye? Szerinted 1024 a dátum, hogy lehessen titokban kereskedni?