[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 997
8 077
113
Az a baj, hogy sokan hiszitek, hogy állam harcol állammal, szövetség szövetséggel, de a helyzet az, hogy ugyanaz a háború dúl mint ezelőtt 80 évvel, 100 évvel, 1000 évvel, 2500 évvel. És ahogy a legtöbb esetben, a birodalommal szembenállók megint ugyanazt a primitíven egyszerű hibát vétik és Putyin ebben ugyanolyan buta, mint a történelmi elődeinek százai. A birodalom gátlástalan, mert az uralkodói ezzel szerezték meg. A birodalom hazug. A birodalom leszarja a szabályokat és törvényességeket amikre hivatkozol, hiszen konkrétan mindenkor leszarta, mert ügyeskedő, mert tömeggyilkos, mert rablógyilkos, mert bármit megtesz, amikor éppen megteheti.

Nekiállni ugyanannak a filmnek és azt várni, hogy más vége lesz, ezredjére már simán hülyeség és Putyin ezt a simán hülyeséget tolja a politikai háborújában. Nekiállni jóember háborúzni ezekkel szemben a történelem ismeretében, egyszerű hülyeség. Igazságháborúzni, amikor a birodalom követői meszike és ladagrant szintig, egyénekre lebontva is köpnek bármilyen igazságra és a hazugság, valósághajlítás, valóságignorálás rutinos bajnokai a vezetőik, az egyszerű hülyeség egy Putyintól, akinek ismernie kell a történelmet és tudnia, hogy hányan csinálták már ezt előtte ugyanezzel szemben. De újra nekiáll, századjára, ezredjére.

Pedig az egyetlen amit tennie kellene, hogy fogja nagy izrael anyácskát és felhasítja a szoknyácskáját és aztán megbassza a büdös kurva anyja hátán hogy kifejezően vulgáris legyek. Kórháakat és iskolákat kellene bombáznia, meg lakótelepeket és minden egyes alkalommal letagadni, foglyokat tömegesen kivégezni, út mellett keresztre feszíteni és aztán nyugati propagandának minősíteni, megmérgeznie városokat, elpusztítatni az ételüket, lerombolva a nagy vizen túli infrastruktúrát, az összeköttetést és letagadni újra meg újra jó hangosan...

Mert ha bármi mást tesz, akkor veszteni fog a századik, ezredik jóindulatú idiótaként. Ha jobb akar lenni, mint azok, pedig nem lehet jobb ellenük, akkor veszít. Amíg ezt nem fogjátok fel, te, ő, a jóemberkedve háborúsok, addig újra meg újra jön a birodalom menetrendszerű terjeszkedése.
A sötétség ellen nem lehet sötétséggel harcolni. Csak fénnyel.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 159
7 360
113
Nem mozgósítanak, mert az ingathatja meg Putyin társadalmi bázisát. Ezért is fáj jobban a kurszki betörés. Több soorozott fiatal fogságba esett. Pedig az volt ígérve a társadalomnak ők kimaradnak a buliból és csak azok harcolnak, akiknek a hivatásuk, akik hazafias alapon és / vagy pénzért bevonulnak. Nagy a különbség ha sorozott katonát küldesz kényszerrel a vagohídra vagy önkéntest, hivatasost. A sorozotakkal nehéz lesz elszámolni a családok előtt, ha fogoly, ha halott, ha nyomorék.

Másrészt újra rossz a trend.
Honnan indultunk, Donbasz, Odesszai, Kijev, Harkov. Ezekből a mai napig egy cél sem teljesült. Kijev az elején fel lett adva, Odesszáva bele sem kezdtek, Harkov meg a legcsúnyább visszavonulás volt.

Amikor már kezdrem hinni a kényszerfelőrlés sikerében és lépésről lépésre egyre dinamikusabban haladt Donyeck, az ukrán halott nemcsak felült, de keményen oda is baszott. Nyitott és frontot Oroszország területén. A semmi tartaléka, mégsem nulla volt.
Az orosz reakciót elnézve viszont az orosz tartalék minimum akadozik.

De majd most felébred Putyin és az orosz medve, Felgyújtja Kijevet, lerombolja a Dnyeper hidakat. Erre mit olvasok ma?? Ukrán HIMARS lerombolt egy kurszki orosz utánpótlás, logisztikai hidat. Vazze, ezek azt csinálják amit az orosznak kéne...



Kurszki Irány: Rakétacsapás a Seim folyón átívelő hídra és az AFU támadások visszaverése
Amit 2024. augusztus 16-án 19:00-kor ismerünk

A Kurszk régióban az ukrán alakulatok folytatják az orosz területek mélyebbre való előretörését. Az Orosz Fegyveres Erők hadműveleti-taktikai repülési és tüzérségi egységei csapást mérnek az ukrán személyzet és felszerelés helyszínére.

Többek között az AFU pozícióit is ágyúzzák Sumy régió határ menti területein. Például Osojevkában a Lancet UAV kezelői ütődtek az utcán egy kisbusz közelében megállt ukrán alakulatokra.

Glushkovo körzetben nehéz a működési helyzet. Az AFU megkezdte a hidak hatalmas ágyúzását ezen a területen. A nap folyamán több HIMARS MLRS-csapás következtében a glushkovói Seim folyón átívelő híd egyik nyílása megsemmisült, így használhatatlanná vált.

Emellett az ellenség régi Tochka-U taktikai rakétákat használ, ami feltehetően az a detonáció eredményezte, amely ma Gluskovóban a „népfront” önkénteseit ölte meg.
Az AFU-k a zvannoei hidat is lecsapják. Így az ellenség megpróbálja megzavarni az orosz fegyveres erők logisztikai útvonalait, valószínűleg Tetkin® inváziójára készül ezen a területen.

A Korenyevszkoje körzetben, a határ közelében, Gordejevkában tűzcsapást mértek az ellenséges felszerelésekre. Az AFU állásait Korenevo és Snagost megközelítésénél ágyúzták. Kremyanoye-tól délre FAB-500-as csapásokat hajtottak végre JDAM-mel az AFU állásokon, a falutól keletre pedig az arcvonal konfigurációját tisztázták: az erdősávokban történt bombacsapásokból ítélve ebben is aktív harc folyik. terület.

Kauchuk és Anastasyevka térségében az ellenség sikertelenül próbált taktikai pozícióját javítani. Ugyanakkor az ukrán alakulatok továbbra is közzéteszik a „TikToks”-t: a hálózaton rögzítették az AFU-tagok jelenlétét a Zeleny Shlyakh bejárati táblájánál.

Szudzsanszkij körzetben Szudzsa külvárosában Mirnoje és Kazachja Loknya közelében vannak összecsapások, Ruszkoje Porecsnoje térségében az ellenség támadását sikerült visszaverni.

A Belovszkij körzetben az orosz csapatok visszaállították állásaikat Giris település környékén, Kamyshnoye és Spalnoye térségében folytatódnak a harcok.

Az ukránok még mindig használják a Tochka U-kat. Amikor a kramatorszki pályaudvart eltalálta egy (ukrán ellenőrzésü terület felől) rengeteg civilt megölve, akkor rögtön ment, hogy az oroszok voltak. Csak éppen az oroszok már rég kivonták és megsemmisítették, ráadásul egy riporter lefotozta a maradványokat és a sorozat szamot, ami ukrán rakéta volt, erre ment, hogy biztosan zsákmányoltak. De azóta is csak az ukrán oldalról lehet Tochka indításokat olvasni, de ők viszont elég gyakran használják még mindig.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 495
4 729
113
Video a Kurszk megyei hid megsemmisiteserol
Az ukranok elvagjak az oroszok utjat

Az ukranok zsakmanyoltak egy orosz T72-t

Ha hihetunk az orosz bloggereknek 700 orosz katonat keritettek be az ukranok

Az ukranok ujabb hidat bombaznak
 
  • Tetszik
Reactions: meszike91

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 829
9 512
113
A fórum nato taktikusai megnézték amúgy térképen, hogy hol is van ez a Gluskovo és az a bizonyos híd amit felrobbantott az ukronato parancsnok? Mert ez nekem biza úgy tűnik, hogy azok az ukronato erők amik a híd túloldalán esetleg tevékenykednek még, azokat leírták, a támadó orosz erőknek meg egy kis lassítást eszközöltek...
Igen.

A pirossal bekarikázott részen lévő oroszoknak rossz ez. A híd túloldalán hol vannak ukránok?
602k_p_2024_08_16_2229325.png
 
  • Tetszik
Reactions: gigabiga

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
866
4 831
93
De miért nem mozgósítanak? Már rég túl vanna azon a ponton ahol a dolgokat szépíteniük kéne.
Mert a háborút finanszírozó tőke, az USA jelenlegi kormánya, a Pentagon héjái, a NATO vezetése éppen ezt szeretné.
Moszkva pedig nem teszi meg ellenségeinek azt a szívességet, hogy gyengítse a hátországát, milliónyi fiatal férfit vonjon ki a gazdaságából és hajtsa ki őket a frontvonalra.
Az ukránokat leszámítva ez a háború még minden érintettnek sokkal inkább gazdasági-politikai sakkjátszma, mintsem valódi háború.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 557
69 969
113
Nyugati légvédelmi bemutató mára.
Ennyit tud az IRIS-T élesben.

Ennyit tud a Patriot élesben.

Ennyit tud a Patriot élesben 2.

Na ezekert a vacakokert egy árva fillért se szabad adni mint látjuk.


Térkép a második kurszki csatarol.


.
 
  • Tetszik
Reactions: Nemerson