[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 650
68 463
113
Mindig ki akarsz mindenkit rúgni a mindenszarizmus fényében (itthon is), miközben tömött sorokban szavaztak le Putyinra is külföldön (IS). Az, hogy vmi nekünk nem érhető, nem érted, az még nem jelenti azt, hogy nincs értelme.

Oroszország:
2014 előtt és után is Putyin mindent megtett a születésszám növeléséért. Máig tolnak programokat ennek kapcsán. Namármost, én biztos vagyok benne, hogy mehetett volna 2022 februárjában többszázezres sereggel Kijevbe és Donbasszba külön-külön, tele sorkatonával, de akkor tényleg reszeltek Oroszországnak. Próbált békét kötni, de nem volt rá vevő akkor Ukrajna (és főleg a nyugat). Így jött a helyzet hozta terv: akkor tartjuk míg tudjuk, aztán amikor kevés lett, mozgósítás, önkéntesek. Ez nem két perc. De 2022 vége óta fossa a katonát a nemzet.

Első körben a tartalékosok közül válogattak, aztán rakat önkéntes, zsoldos, külföldi önkéntes/zsoldos, a különböző pártok alakulatai (pl. egy-egy városi kommunista párt önkéntesei!), politikusok, azok gyerekei, stb. Ez a lassú növekedés ennyit tud. Vagy megérted, vagy leírod amit leírtál. Hidd el, eljön az idő, amikor lesz elég katonájuk nagyobb műveletekre, kevesebb ukrán lesz aki harcolna, és a több éves szarakodás hirtelen fog gyors előrehaladásra váltani. Ahogy az I. VH és a II. VH alatt is történt. Hány tábornok bukott bele az I. VH és II. VH vereségeiben nyugaton és keleten, mire elértek a végéhez!?

Folyamatosan a villámháború foglyai vagytok, pedig sokkal több az intel, az sokkal megbízhatóbb, a seggeden látják a szőrszálat, seregeket összevonni csak titokban lehet, mert a NATO intel beazonosítja és szétlövik azt. Mint ahogyan ez most fordítva történt:

Betörések:
Hidd el nekem, hogy titokban összevont csapatokkal minden, ismétlem MINDEN ország amelynek van minimum 30-50k felszerelt, kiképzett, jó morálú, de legalábbis nem szar morálú embere, plusz az apró, BÁRMELYIK nagy méretű, sőt kis méretű országba be tudna törni. Bárki. Aztán persze vsz kivernék idővel, főleg, ha a másik erősebb, de lehetne olyanokat tolni, hogy elfoglaltuk Eperjest, máshol meg már Aradon vagyunk, és vsz hetekbe telne míg kivernének akár minket is, miközben vsz máshol meg betörének hozzánk, vagyis az ukrán-orosz szitu valósulna meg mindenhol: míg az ukrán Oroszországban bohóckodik, a muszka Donbasszban tör előre. De ezek a PR szituk ennyit tudnak. Utánpótlás fenntartása, előretörés biztosítása, stb. vsz semelyik kisebb hadsereggel rendelkező félnek nem sikerülne hosszútávon. Látva mi készülődik Oroszországban, vsz itt egy mindent eldöntő előretörést fogunk látni még a nyár vége előtt, ill. szeptember elején, majd a télen beáll a front és rövidre zárják az amerikai elnökválasztás bármilyen kimenetele után a felek.

Zselé jelenleg nem tudja lezárni a háborút, mert a nacionalista, jó morálú, jól képzett, jól felszerelt csapatok azonnal kicsinálnák, akár akarja ezt az USA, akár nem.

Mivel saját csapdájában volt, szeretne véget vetni ennek a szarnak, akár még területi veszteségek árán is, de a nackók miatt nem tud, így bedobta nekik a mézesmadzagot: támogatás, intel, pénz és paripa, mindenszar, és mehettek Oroszországba, azt csináltok amit akartok ...
... rajtatok múlik mit értek el, harcolhattok azok ellen akik ellen mindig is akartatok, lesből, ölhetitek a civiljeiket, rombolhatjátok az országukat, stb. Megvolt a deal, biztosítva a NATO támogatás és felderítés, mindenki félrenéz, a psyops tolja a mélyFOSt 24/24, lassan már Moszkvában vannak, holmi ukrán állandó postáról beszélnek nagyokat orosz területen, bla és bla, miközben Zselés szépen megszabadul az ellenzékétől, azoktól, akik mindig és mindenkor zsarolták és veszélyeztették a hatalmát, nácik, ő meg ugye ott ül zsidóként, és kész. Mellé megkapják folytonosan a 24 órás PR támogatást és a végén még hős lehet belőle, belőlük, mint Banderából most, persze ha a veszély elmúltával elkeseredésből a saját népe fel nem lógatja. Itt pl. túl messzire ment a mélyFOS, tvileg ezt nem gondolták át:

Miért jó ez a betörésdi az oroszoknak?
Mert a 10 év kialakított erődvárosok helyett szépen, orosz földön, septiben felhúzott, kevésbé biztosított pozícióból intézhetik el az összes ukrán nackót úgy, hogy írmagjuk se nagyon maradjon. Aztán szépen, a tartalékban tartott csapataikkal, pity-puty akár be is húzhatják a nem motivált ellenség ellen azt, amit terveztek.

Ezzel Zselés keze is kevésbé lesz megkötve, a széljobb, nackó náci bunkók pedig szépen megdöglenek, és vsz könnyebben le tud majd tolni bármit, a háborúban megfáradt lakosság torkán. De ehhez meg kell(ett) szabadulnia úgy a nem túl okos nackóktól, hogy azok ne sejtsenek mögötte csapdát, és még élvezzék is, hogy megdöglenek. Ez zajlik most.

Putyin és az oroszok megcsinálhatják azt, amivel a háború utáni ellenzéküket szépen felszámolják, ahogy tették azt pl. a lengyelekkel - mondjuk ki, nem volt szép - Katynnál. Aztán működhet a megbékélés, ha működik, de ahogy a francia-német relációban, vsz ukrán-orosz relációban is működnie KELL.

Azt kelleNE megértened, hogy Putyin államférfi, nem pedig holmi noname hőbörgő ellenzéki vagy valójában már megbukott politikus, aki azt mond, amit akar, majd másnap az ellenkezőjét, alákérdezve a kertévékben, nulla ellenkvéleménnyel, és megmagyarázza, a csipások meg tapsolnak neki, főleg ha van médiahátszelük, ill. agyon kommentelik a közösségi médiában.

Putyin tehát nem akar atomháborút, mert akkor mi értelme volt az egésznek.
Nem akar úgy odacsapni, mint várnánk, mert akkor vsz a háború elején (vagy előtt) felállított szabályokat úgy sértené meg, hogy azzal többet ártana maguknak, mint nyerne. Ez a "Mit nyerhetünk azon, amit vesztünk?" c. Hessler klasszikus esete.

Putyin kénytelen úgy harcolni, hogy:
A. törvényes legyen (lásd Ukrajna lerohanásának körülményeit!)
B. ne áldozza fel egy (vagy több) teljes generációját az oroszoknak, mert akkor mi értelme is volt ...
"Ha elpusztul az ország, hiába harcoltunk a szabadságért. Ha csak üszkös romok maradnak, akkor nem nyertünk semmit. Ha emberek millióinak kell elhagyniuk az országot, akkor a következő nemzedéknek nem marad szülőföldje. Nincs hova futnunk ... Ezt kell megtartani, ezt kell megvédeni, itt kell boldogulni."
C. ne húzza ki a gyufát nemzetközileg, mert akkor - bár most persona non grata mindenhol - nehezen jön majd ki a kukából, mint Észak-Korea, Líbia vagy Afganisztán, ugye ...
D. és közben működtessen egy országot úgy, mintha nem is lenne háború, max. a határainál.

Ezt kevesen tudnák utána csinálni. De bejön sokaknak, lásd mennyi önkéntes jelentkezik az orosz hadseregbe, miután tele volt a mélyFOS, hogy a részleges mozgósítás után mennyien 'menekültek el'.

Putyin buta lenne? Látta a SZU felbomlását, átélte, és így tudja, hogy mit vesztettek el, és honnan kellett felállniuk erkölcsi és gazdasági értelemben. A széteső államokban ragadt milliónyi orosz!
Az a baj, hogy sokan hiszitek, hogy állam harcol állammal, szövetség szövetséggel, de a helyzet az, hogy ugyanaz a háború dúl mint ezelőtt 80 évvel, 100 évvel, 1000 évvel, 2500 évvel. És ahogy a legtöbb esetben, a birodalommal szembenállók megint ugyanazt a primitíven egyszerű hibát vétik és Putyin ebben ugyanolyan buta, mint a történelmi elődeinek százai. A birodalom gátlástalan, mert az uralkodói ezzel szerezték meg. A birodalom hazug. A birodalom leszarja a szabályokat és törvényességeket amikre hivatkozol, hiszen konkrétan mindenkor leszarta, mert ügyeskedő, mert tömeggyilkos, mert rablógyilkos, mert bármit megtesz, amikor éppen megteheti.

Nekiállni ugyanannak a filmnek és azt várni, hogy más vége lesz, ezredjére már simán hülyeség és Putyin ezt a simán hülyeséget tolja a politikai háborújában. Nekiállni jóember háborúzni ezekkel szemben a történelem ismeretében, egyszerű hülyeség. Igazságháborúzni, amikor a birodalom követői meszike és ladagrant szintig, egyénekre lebontva is köpnek bármilyen igazságra és a hazugság, valósághajlítás, valóságignorálás rutinos bajnokai a vezetőik, az egyszerű hülyeség egy Putyintól, akinek ismernie kell a történelmet és tudnia, hogy hányan csinálták már ezt előtte ugyanezzel szemben. De újra nekiáll, századjára, ezredjére.

Pedig az egyetlen amit tennie kellene, hogy fogja nagy izrael anyácskát és felhasítja a szoknyácskáját és aztán megbassza a büdös kurva anyja hátán hogy kifejezően vulgáris legyek. Kórháakat és iskolákat kellene bombáznia, meg lakótelepeket és minden egyes alkalommal letagadni, foglyokat tömegesen kivégezni, út mellett keresztre feszíteni és aztán nyugati propagandának minősíteni, megmérgeznie városokat, elpusztítatni az ételüket, lerombolva a nagy vizen túli infrastruktúrát, az összeköttetést és letagadni újra meg újra jó hangosan...

Mert ha bármi mást tesz, akkor veszteni fog a századik, ezredik jóindulatú idiótaként. Ha jobb akar lenni, mint azok, pedig nem lehet jobb ellenük, akkor veszít. Amíg ezt nem fogjátok fel, te, ő, a jóemberkedve háborúsok, addig újra meg újra jön a birodalom menetrendszerű terjeszkedése.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 909
15 688
113
3 IQ-s lennék, mert néha elszakad a cérna nálam a hülyeségei miatt? Lehet. Bár szerintem az IQ egy relatív mutató, amely a felnőttek esetében igazából csak annyit mutat, hogy a saját országában a korcsoportjának megfelelő átlaghoz képest hol áll az illető. Szerinted ez hol befolyásolja, hogy kritizálhatom-e ha valaki hülyeségek tömkelegét okádja ide?
Egy ideig ignoron volt, ma már inkább szórakoztat, hogy rácsokon belülről milyennek látszik a világ... A kora alapján fogalma nincs, hogy milyen volt a VSZ keretein belül élni, de fene nagy vehemenciával tudja köpködni azt amitől mások inkább diszkréten egy másik testnylásukon szoktak megszabadulni... :D

Meszike nyíltan és őszintén leírta, hogy őt abszolút nem érdeklik a történelmi tények, és nem vesz tudomást róluk, ő addig írogat ide, amíg vagy nem térünk be mi is ukránita / Brüsszelita oldalra, vagy ha ezt nem tudja elérni, akkor meg minden tőle telhetőt megtesz a diskurzus tönkretételéért.

Az ilyent úgynevezik, hogy fórumrombolás.

Az ilyent nem etetni kell, hanem ignorálni, akármennyire én is hadakoztam vele, de belátom, az csak az én értékes időmet rabolja, amit bármi más hasznosabbra is fordíthatok.

UcmVJV6.jpeg
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 827
9 502
113
Az a baj, hogy sokan hiszitek, hogy állam harcol állammal, szövetség szövetséggel, de a helyzet az, hogy ugyanaz a háború dúl mint ezelőtt 80 évvel, 100 évvel, 1000 évvel, 2500 évvel. És ahogy a legtöbb esetben, a birodalommal szembenállók megint ugyanazt a primitíven egyszerű hibát vétik és Putyin ebben ugyanolyan buta, mint a történelmi elődeinek százai. A birodalom gátlástalan, mert az uralkodói ezzel szerezték meg. A birodalom hazug. A birodalom leszarja a szabályokat és törvényességeket amikre hivatkozol, hiszen konkrétan mindenkor leszarta, mert ügyeskedő, mert tömeggyilkos, mert rablógyilkos, mert bármit megtesz, amikor éppen megteheti.

Nekiállni ugyanannak a filmnek és azt várni, hogy más vége lesz, ezredjére már simán hülyeség és Putyin ezt a simán hülyeséget tolja a politikai háborújában. Nekiállni jóember háborúzni ezekkel szemben a történelem ismeretében, egyszerű hülyeség. Igazságháborúzni, amikor a birodalom követői meszike és ladagrant szintig, egyénekre lebontva is köpnek bármilyen igazságra és a hazugság, valósághajlítás, valóságignorálás rutinos bajnokai a vezetőik, az egyszerű hülyeség egy Putyintól, akinek ismernie kell a történelmet és tudnia, hogy hányan csinálták már ezt előtte ugyanezzel szemben. De újra nekiáll, századjára, ezredjére.

Pedig az egyetlen amit tennie kellene, hogy fogja nagy izrael anyácskát és felhasítja a szoknyácskáját és aztán megbassza a büdös kurva anyja hátán hogy kifejezően vulgáris legyek. Kórháakat és iskolákat kellene bombáznia, meg lakótelepeket és minden egyes alkalommal letagadni, foglyokat tömegesen kivégezni, út mellett keresztre feszíteni és aztán nyugati propagandának minősíteni, megmérgeznie városokat, elpusztítatni az ételüket, lerombolva a nagy vizen túli infrastruktúrát, az összeköttetést és letagadni újra meg újra jó hangosan...

Mert ha bármi mást tesz, akkor veszteni fog a századik, ezredik jóindulatú idiótaként. Ha jobb akar lenni, mint azok, pedig nem lehet jobb ellenük, akkor veszít. Amíg ezt nem fogjátok fel, te, ő, a jóemberkedve háborúsok, addig újra meg újra jön a birodalom menetrendszerű terjeszkedése.
Itt birodalom alatt nem Oroszországot érted?