Igen, ennél nagyobb igazságot ebben a témában mondani nem lehet.Csak akkor háborús bűn, ha veszítesz!!!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen, ennél nagyobb igazságot ebben a témában mondani nem lehet.Csak akkor háborús bűn, ha veszítesz!!!
A térkép is mutatja kékkel hogy nyugatabbra nincsenek ukrán erők. Viszont még nyugatabbra meg ott az ukrán határ. A pirossal bekarikázott részen pedig 3 oldalról be vannak kerítve az oroszok és az Oroszország többi részével összekötő híd( szerinted hidak) pedig meg lettek semmisítve, azaz nehezebb utánpótlás szállítani vagy csapatokat mozgatni az oroszoknak a térségbe.Legalább a google térképen nézd már meg, hogy konkrétan a szomszéd faluban is van egy híd, sőt attól nyugatabbra még 1 másik híd is van. Úgy emlékeztem erre is mutatott 1-2 nyíl a nemnato erők offenzíva kezdeti térképvázlatán, ezek szerint eddig sem tudtak eljutni a nagy erőlködésben....
Eddig 1 hídról beszéltetek meg jöttek a hírek annak megsemmisítéséről, mint mondtam abban a hitben éltem, mint egy kezdeti térkép nyilakkal berajzolva az ukronato haladási irány szerint azt a területet is el kellett volna foglalniuk. A bekarikázott területen meg nem csak szerintem van 3 híd (1 lerombolva belőle) hanem a google térkép szerint is. A folyó a területen kb 60 méter széles, szerinted ha baj lenne gyorsan pontont nem lehetne létesíteni?A térkép is mutatja kékkel hogy nyugatabbra nincsenek ukrán erők. Viszont még nyugatabbra meg ott az ukrán határ. A pirossal bekarikázott részen pedig 3 oldalról be vannak kerítve az oroszok és az Oroszország többi részével összekötő híd( szerinted hidak) pedig meg lettek semmisítve, azaz nehezebb utánpótlás szállítani vagy csapatokat mozgatni az oroszoknak a térségbe.
Még egy Rácz András:
+ Somkuti:
Spöttle, Nógrády, Rácz, KissBenedek mind kínos, olyanról is beszélnek sokszor amiről fingjuk nincs, és balekolnak, haditechnikát kevernek össze vissza, de csak hajták mert okosabbnak akarnak látszani mint amik.Reális képünk nekünk sosem lesz erről a háborúról, esetleg 30 év múlva, mikor megnyílnak az akták. Viszont ha valaki alapvetően semleges nézőpontot foglal el, akkor érdemes megnézni mindkét oldal irányából az álláspontokat.
Szakértőnek nevezett ember, talán két tucat is van ebben az országban, akit rendszeresen szerepeltetnek különféle tv csatornák, online felületek. Tényleges szakember talán 2-3 lehet. A többi propagandista. Itt az orosz párti propagandista logikusan több, mert ebből jól meg tudnak élni. Ellenlábas kevesebb, mert ők ebből annyira nem tudnak jól megéni. Lásd, Rácz Andrást kirúgták a háború kitörésekor, meg a másik említett embert is, akik Orbán Viktor moszkvai útja után is azt mondták akkor, hogy ebből biztos háború lesz. Aztán 3 héttel a moszkvai út után megindultak az orosz csapatok.
Egyébként nálam, Resperger, Kaiser, aki szakértő kategória. Kiss Benedek József is elmenne ebben, de néha már nem talélja el a dolgokat. Talán életkorához mérten érthető ez. Rácz András eléggé elfogult nyugati oldalról. Nógrády egy hakni király, Somkuti, Vukics, Stier, propagandisták. Georg Spöttle, szerintem kifejezetten kínos, amiket mond, mert akkora baromságok. Bár ez nyilván szimpátia kérdése. Mert ez csak az én egyéni véleményem.
Kis ország vagyunk, ugyanazt 20 embert forgatják. Aztán így mindegyik bele fog szaladni abba, h később az élet nem igazolja az éppen aktuális meglátásait. Stier érti Orozsországot, de nem hadtörténész, nem hadmérnök. Spöttle szakterülete meg nagyon más, viszont legalább kimegy és megnézi, a helyszíni beszámolói érdekesek, ezt nem sokan csinálják utána, nyugatiak se, nemhogy a hazai brigádból.Reális képünk nekünk sosem lesz erről a háborúról, esetleg 30 év múlva, mikor megnyílnak az akták. Viszont ha valaki alapvetően semleges nézőpontot foglal el, akkor érdemes megnézni mindkét oldal irányából az álláspontokat.
Szakértőnek nevezett ember, talán két tucat is van ebben az országban, akit rendszeresen szerepeltetnek különféle tv csatornák, online felületek. Tényleges szakember talán 2-3 lehet. A többi propagandista. Itt az orosz párti propagandista logikusan több, mert ebből jól meg tudnak élni. Ellenlábas kevesebb, mert ők ebből annyira nem tudnak jól megéni. Lásd, Rácz Andrást kirúgták a háború kitörésekor, meg a másik említett embert is, akik Orbán Viktor moszkvai útja után is azt mondták akkor, hogy ebből biztos háború lesz. Aztán 3 héttel a moszkvai út után megindultak az orosz csapatok.
Egyébként nálam, Resperger, Kaiser, aki szakértő kategória. Kiss Benedek József is elmenne ebben, de néha már nem talélja el a dolgokat. Talán életkorához mérten érthető ez. Rácz András eléggé elfogult nyugati oldalról. Nógrády egy hakni király, Somkuti, Vukics, Stier, propagandisták. Georg Spöttle, szerintem kifejezetten kínos, amiket mond, mert akkora baromságok. Bár ez nyilván szimpátia kérdése. Mert ez csak az én egyéni véleményem.
És a mi @nyugger-ünk, az sehol nincs???Reális képünk nekünk sosem lesz erről a háborúról, esetleg 30 év múlva, mikor megnyílnak az akták. Viszont ha valaki alapvetően semleges nézőpontot foglal el, akkor érdemes megnézni mindkét oldal irányából az álláspontokat.
Azért valakik ilyen egyszerűen odadobnak életeket - a tulajdonképpen miért is?
Az oszt igen, "fegyverszoba" a fronton, ilyet se láttam még, nagyon fasza
Akkor most elfogulatlaul, vagy zsidó/magyar szemmel? Mert ezek kizárják egymást.Spöttle, Nógrády, Rácz, KissBenedek mind kínos, olyanról is beszélnek sokszor amiről fingjuk nincs, és balekolnak, haditechnikát kevernek össze vissza, de csak hajták mert okosabbnak akarnak látszani mint amik.
Rácz amúgy ne sajnáld, igen jól megél belőle, csak nem magyar pénzből, hanem idegenből...
Kaiser, Vukics, Stier, Somkuti mind elfogultak, de szerintem mondanak jó dolgokat, orbitál faszságot meg ritkán.
Resperger, RuszinSzRomolusz, RobertCCastel viszont mind szakember és/vagy totál elfogulatlan, magyar/zsidó szemmel elemez.
Azt nem tudjuk, hogy mennyire egyszerűen (azaz mi is törrtént, láttunk már rengeteg totál értelmetlen halált ebben a háborúban). A miértre pediga válasz a háború. Azért mert a politika úgy döntött, hogy politikai eszközök helyett katonai eszközökkel éri el a célját.Azért valakik ilyen egyszerűen odadobnak életeket - a tulajdonképpen miért is?
Költői kérdés...