Nem tudom. Lehet, csak én vagyok szintén nagyon egyoldalúan tájékozott, de szerintem ezeket még nálunk a királyi tévén sem mondták be.
Bizony nem mondták be. Tömegsírok is vannak, mert a 2014-ben kezdődött Donyecki háború HALÁLOS áldozatainak száma
már 2015-ben is 50,000 fő felett járt!
A valós szám valahol 80,000-100,000 fő halálos áldozat körül lehet, még MIELŐTT most elkezdődött volna ez a nagy háború, ami most van.
Csak éppen Putyinnak sem volt érdeke 2014-2022 között feszegetni a halálos áldozatok számát, mivel hiába kérte Donyeck orosz lakossága az orosz hadsereg bevetését, Putyin nem vetette be az orosz hadsereget, nem sietett a segítségükre.
Így a konfliktus 2014-től elhúzódott egészen mostanáig, miközben sokan vesztették életüket az elmúlt 8 év alatt.
Ezért a tömegsírok elhallgatása nemcsak Kijev, hanem Putyin érdeke is volt.
Most viszont majd lehet, hogy kiássák ezeket a tömegsírokat - de a Nyugatosok szemében ez sem lesz bizonyíték sajnos, mert akkor meg majd azzal jönnek, hogy miért nem hozták ezeket nyilvánosságra előbb.
Nos, ugye azért nem, mert akkor Oroszország lakossága már 2014-2015 körül arra kényszerítette volna Putyint, hogy megtegye, amit most megtett, hogy bevonul Ukrajnába. Putyin viszont ez idáig nem lépett, mert el akarta kerülni azt a nagy háborút, ami végül most kitört.