Sziasztok!
Új vagyok a HTKA-n, de már több éve olvasom a cikkeket és a hozzászólásokat. Nagyon jónak találom az oldalt és azt látom, hogy a hozzászólásaitokban a dolgok mögé próbáltok látni, amennyire lehetséges.
Nem vagyok már mai gyerek, ezt azt megértem már. A HONVÉDSÉGNÉL voltam lérakos. tiszt, és mindig is érdekelt gyerekkorom óta a haditechnika, annak alkalmazásai, de a politikai résszel mindig voltak elég rendesen fenntartásaim. Magyarországon élek és Panoz véleménye szerint én sem tartozom az egészséges lelkületű magyarok közé, mintha ezen múlna a hazafiasság. Én azért felesküdtem a HAZÁRA, kétszer is és az életemet adtam volna érte az ESKÜK szerint, nem úgy mint sok önérzelmű "magyar".
Ennyit magamról.
Flip 7 hozzászólásához tennék annyit, hogy egyszer nem olyan régen megállítottak az utcán egy újságtól, hogy mi a véleményem erről, meg arról és amit elmondtam, abból másnap - a nevem kiírásával - teljesen más jelent meg. Na ennyit a médiáról.
Úgy látom, hogy itt az "inkvizíció" nagyon beindult és az oroszok (Oroszország és a szeparatisták (azért ez eléggé relatív, ki hogy hívja őket) ellen, úgy fognak járni, mint a delikvens a boszorkány üldözésnél, hogy ha a víz alatt nem fullad meg, akkor boszorkány, ha meg fullad, akkor meg így járt. Azért én Putyint nem félteném, nem véletlenül félnek tőle a nyugati-USA hatalmak vezetői.
Az S-200 hatótávolságával kapcsolatosan annyit, hogy az aktív szakasz kb. 240 km, a passzív egy kicsivel több, akár 320 km is lehet optimális esetben.
A zónák pedig indítási IZ, garantált indítási GIZ, megsemmisítési MZ és garantált megsemmisítési zóna GMZ, a cél sebességétől, jellegétől, repülési paraméterétől és magasságától és függően szemből indítva vagy után lövéssel. Az orosz harcászati leírások szerint mindig legalább két rakétát, manőverező célnál három rakétát kell indítani (a legmodernebb rendszereknél már úgy tudom nem).
A maláj gép lezuhanásával kapcsolatosan bármi történhetett: lelőtték (én az orosz légvédelmet tartom legkevésbé valószínűnek), műszaki hiba miatt, vagy akár merénylet miatt is lezuhanhatott. Én nagyon nem lepődnék meg azon se, ha kiderülne, hogy az 1-2 ukrán Szu-27-nek is van köze hozzá.
Az USA meg olyan mint anyám, konkrét ismeretek nélkül is rögtön meg van a véleménye, utána meg hallgat, ha nem úgy van.
Üdv.