Fogalmam nincs mennyit bír egy szovjet eredetű lövegcső, mondtam! Az biztos, hogy egy modern, nagyon komoly technológiával gyártott szuper kis illesztési hézaggal üzemelő nagy kaliber hosszúságú csőben nagyobb erők vannak jelen mint egy régebbi verzióban, tehát kapja a terhelést bőven. Főleg rakéta pót-hajtású megnövelt lőtávú gránátokkal! Ezt gondolom én modern gyártástechnológiával, anyaghasználattal valamennyire lehet ellensúlyozni. Nem ebben az irányban akartam okoskodni, hanem abban, hogy az ÁR miatt egy ilyen korszerű potens SPG annyira ritka lesz, hogy ez szerintem a laikus szerint igenis innentől FAKTOR, mert régen az olcsó szovjet eredetű szarok (D-20 és társai) lehet hogy per cső nem tudtak többet lőni, de TÖMEGÉVEL voltak jelen, nem tucatjával, hanem 100-asával, ezrével!
Nem, épp nem leszólom a high end nagy manőverező képességű, nagy hatótávolságú és jó túlélőképességű nyugati tüzérségi rendszereket, hanem felvetettem egy problémát, és remélem látja az is akinek kell itthon, mert ahogy nézem nagyon a high end vonal felé mozdultunk el a PZH2000/HX 3 vonallal, aminek megvan a szerepe, mint precíziós csapásmérés, ahogy Krisss is említette dedikált "Counter Battery", de ettől még szerintem a régi jó egy területet elnyomás alatt tartani/felpuhítani tűzfeladat nem fog megszűnni a jövőben sem, erre meg egyszerűen nem költséghatékonyak!
Érted hogy miről beszélek?