Egy buszt is eltaláltak Donyeckban az ukránok. 3 halott 5 sebesült.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Aki másnak vermet ás, maga esik bele!
Rossz nézni ezt a szerencsétlen elszigetelt Lavrovot, ott szomorkodik magában a széleken, kerülik mint a leprást!
Lassan elojonnek az infok, honnan is lehettek azok az 1-2 hete lelovoldozott gepek. Azt is eszrevettem, hogy az utobbi 2 hetben mar nem volt jelentes lelott ukran gepekrol, ugyhogy ezek is elfogytak.Észak-Macedónia harci repülőgépeket szállított Ukrajnának
Észak-Macedónia 4 Szu-25-ös támadógépet adott át a kijevi rezsimnek. Ezeket a járműveket Ukrajna szállította 2001-ben a macedónoknak az albán szeparatisták elleni harcuk során.
Ráshiid!! Hát te lenni újra itt? Utóljára látni tégedet dárkweb...árulni olcsón új-irákban brüsszelisztánban nógóba dzsihávellint! Úgy tudni hogy te beállni szíriai önkéntezni Kádirov generealis főmárshall oldalán hajtani őket és lődözni ki fost is ázovos hitetlen ukrajnáskutyákból jóféle dzsörmáni dollárért (ójró) cserébe áhogy többi "önkéntezős" is tenni! Hallani ázert néha lőni ki Kádirovval egy-két hitetlenoroszoskutyás tánkot is jóféle vállról lődözhető dzsiháavelinnal csák régi szép idők emlékére!Sziasztok! Peskit elvileg ma behúztuk...illetve hát orosz kézen. Innen is nagyon sokat lőtték Donyecket, és a közeli DNR városokat.
(kicsit visszatértem)
Az a sírásó! Mosolypofi!Aki másnak vermet ás, maga esik bele!
Sziasztok!
Kérdés....tényleg...mi lesz akkor ha a szövetségesek elfoglalják nagy részét annak a termőföldnek amit az amcsik már megvettek???? Szopecska?
Nos, ez a hivatalos:Új wunderwaffe alert (tudom, hogy csak egy shemars lövedék)
ATACMS shelling will highly likely prove to be impossible task for Russian army – advisor to Ukraine Army chief
Egy kis propaganda írás Ausztráliából:
A kiszivárgott dokumentumok ukrán haderő állapotáról (még semmi sem bizonyítja valódi-e)
Az ukrajnának szállított élelmiszersegély gyártási helye...
webm.red - Untitled
Webm.red is a simple service for uploading, hosting, and sharing webm videoswebm.red
Idáig érezni az éget kokain szagát (99% kamu)
Putyin-Erdogan találkozóról még nem találtam semmi konkrétumot, de a pletykák szerint:
Megegyeztek, hogy Törökország ezentúl rubelban fizet
Békén hagyja Szíriát és Líbiát, garanciákért cserébe, hogy nem támogatják a kurdokat
Oroszország garantálja a jövőben is az ország ellátását energiahordozókkal és élelmiszerrel, segíti belépését a BRICS-be
Török bankok és cégek lehetőséget kapnak orosz energiahordozók és termékek korlátlan továbbértékesítésére a világpiacon
Valószínűleg nem fogjuk soha megtudni, de a 3+ órában valószínűleg szó volt a NATO bővítésről is...
PZH2000 topikban valaki már kifejtette hogy az ex szovjet-Orosz hasonló kategóriájú lövegcsövek még kevesebb lövést bírnak ki!Nem hasonlítottam össze a két eszköz tűzerejét még véletlenül sem, teljesen más a kettő. Pusztán arra próbáltam rávilágítani, hogy karcsúnak érzem a napi 100 lövésben maximalizált intenzitás plafont, 25 napig. Ukrajnában háború van, annyit lőnek az ukránok vele amennyit muszáj nekik. Lőnének, csak tilt a computer...
Nincs ezzel baj, értem én hogy messzire és pontosan lő a PZH2000, high end arty rendszer, csak annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy remélem figyelnek a mieink, és értékelik a VALÓS tapasztalatokat, ahol az jött ki, hogy nem egész egy hónap alatt kilőtték magukat a 'haubitzék...
Miért szerinted pl az orosz lövegek mennyi lövést bírnak? Elárulom neked ők sem bírnak többet.Nem hasonlítottam össze a két eszköz tűzerejét még véletlenül sem, teljesen más a kettő. Pusztán arra próbáltam rávilágítani, hogy karcsúnak érzem a napi 100 lövésben maximalizált intenzitás plafont, 25 napig. Ukrajnában háború van, annyit lőnek az ukránok vele amennyit muszáj nekik. Lőnének, csak tilt a computer...
Nincs ezzel baj, értem én hogy messzire és pontosan lő a PZH2000, high end arty rendszer, csak annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy remélem figyelnek a mieink, és értékelik a VALÓS tapasztalatokat, ahol az jött ki, hogy nem egész egy hónap alatt kilőtték magukat a 'haubitzék...
Hasonlót de az a lényeg hogy oroszok hátravonják és csövet cserélnek illetve kevesebb tűzfeladat sokkal több cső közt oszlik el. Ez viszont ukrán részről nemigen opció mert a karbantartási lehetőségek korlátozottak és a modernebb orosz önjarókat csak a pzh -k meg a ceasarok érik el vagyis a counter battery feladat zömét ezek végzik.PZH2000 topikban valaki már kifejtette hogy az ex szovjet-Orosz hasonló kategóriájú lövegcsövek még kevesebb lövést bírnak ki!
Új wunderwaffe alert (tudom, hogy csak egy shemars lövedék)
ATACMS shelling will highly likely prove to be impossible task for Russian army – advisor to Ukraine Army chief
Egy kis propaganda írás Ausztráliából:
A kiszivárgott dokumentumok ukrán haderő állapotáról (még semmi sem bizonyítja valódi-e)
Az ukrajnának szállított élelmiszersegély gyártási helye...
webm.red - Untitled
Webm.red is a simple service for uploading, hosting, and sharing webm videoswebm.red
Idáig érezni az éget kokain szagát (99% kamu)
Putyin-Erdogan találkozóról még nem találtam semmi konkrétumot, de a pletykák szerint:
Megegyeztek, hogy Törökország ezentúl rubelban fizet
Békén hagyja Szíriát és Líbiát, garanciákért cserébe, hogy nem támogatják a kurdokat
Oroszország garantálja a jövőben is az ország ellátását energiahordozókkal és élelmiszerrel, segíti belépését a BRICS-be
Török bankok és cégek lehetőséget kapnak orosz energiahordozók és termékek korlátlan továbbértékesítésére a világpiacon
Valószínűleg nem fogjuk soha megtudni, de a 3+ órában valószínűleg szó volt a NATO bővítésről is...
A vezetők hangsúlyozták, hogy teljes mértékben végre kell hajtani a gabona-megállapodást, beleértve az orosz áruk exportját is.Oroszország és Törökország a kereskedelem volumenének növelését célozza, és készek a félúton találkozni a gazdaság és az energia terén.
Nem mondtam hogy többet bírnak, mert nem tudom hogy mennyit bírnak. Nekünk arra kell készülni, hogy a PZH2000 ennyit bír, s nekünk se sok lesz belőle, tehát folyamatosan lőni akarunk majd velük. Értelmezze mindenki hogy mit írtam....Miért szerinted pl az orosz lövegek mennyi lövést bírnak? Elárulom neked ők sem bírnak többet.
Vicces nagyon, csak a hülyeség ragadós, ugyanisHatalmas orosz lőszerraktár lehetett...
Jók a kommentek is.
Vicces nagyon, csak a hülyeség ragadós, ugyanis
ez a Barringer-kráter vagy az arizonai Meteor-kráter, a világ egyik legismertebb becsapódási krátere.
24 kevés és több kell? Persze. Olyan nem létezik, hogy túl sok tüzérségNem mondtam hogy többet bírnak, mert nem tudom hogy mennyit bírnak. Nekünk arra kell készülni, hogy a PZH2000 ennyit bír, s nekünk se sok lesz belőle, tehát folyamatosan lőni akarunk majd velük. Értelmezze mindenki hogy mit írtam....