Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Még van egy ütőkártyája az ukránoknak amivel esetleg beleránthatják az EU-t/NATO-t a konfliktusba, bár ez elég meredek. Nemrég olvastam egy orosz cikkben talán Python linkelte, hogy a szakadárok déli offenzívája még egy okból igen érdekes. A jelenlegi fronttól kb 200 km-re fekszik Energorod Európa legnagyobb atomerőműve (amely egyben Ukrajna áramtermelésének negyedét adja). Ha abba az irányba terelődnek a harcok és a szakik meg az ukránok is elég őrültek ahhoz, hogy egy atomerőműnél lövöldözzenek, elképzelhetőnek tartom, hogy Ukrajna egy 2. Csernobil veszélyének lebegtetésével próbálja meg belerángatni Európát a háborúba. (EU-ban, USA-ban az oroszoknál, meg a terroristáknál csak az atomtól félnek jobban)
Az EU nem tudom, mit lépne egy olyan helyzetben, amikor aközött lehet választania, hogy vagy megy a segítség Ukrajnába, vagy nem jön a gáz.
<blockquote rel="laiki"><blockquote rel="joker"><blockquote>Ezek meg vannak huzatva! Nem hogy a feneküket a földhöz vernék örömükben, hogy a Kelet-Ukrajnai helyzet és gázár tartozásuk ellenére az oroszok még hajlandók szállítani, sőt visszamenőlegesen csökkentenek 100 dollárt, amivel nyugat-európai szintre esne az ár, hanem még nekik áll feljebb. Az ukrán vezetésnek tényleg elmentek otthonról!
Mégis miért szerepelnek ezekben a naplókban a katonák családtagjaira vonatkozó adatok? Elképesztő...na az itt vitazok nezzek meg ezt a videot ( van angol felirat, ha rakattintotok). A szakadarok kezere kerultek a tuzersegi naplok. Mikor, ki es milyen koordinatakat lottek, na es a legfontosabb , hogy kinek a parancsara.
Donyeck: a felkelők 1 nap alatt 4 db. Su-25-ös harci gépet lőttek ki (?)
http://oroszhirek.hu/index.php/politika/3683-donyeck-a-felkelok-1-nap-alatt-4-db-su-25-os-harci-gepet-lottek-ki
Értesíteni tudják a hozzátartozókat baj esetén.(?) Bár nem tudom mennyire írogathatnak ilyen leveleket a parancsnokok...Mégis miért szerepelnek ezekben a naplókban a katonák családtagjaira vonatkozó adatok? Elképesztő...
Mégis miért szerepelnek ezekben a naplókban a katonák családtagjaira vonatkozó adatok? Elképesztő...<blockquote rel="bartinieffektus">na az itt vitazok nezzek meg ezt a videot ( van angol felirat, ha rakattintotok). A szakadarok kezere kerultek a tuzersegi naplok. Mikor, ki es milyen koordinatakat lottek, na es a legfontosabb , hogy kinek a parancsara.
Akkor úgy látszik ez csak számomra meglepő. Mondjuk én sose voltam katona, nem tudom hogy működnek ezek a dolgok. Azt nyilván sejtettem, hogy van valamiféle központi nyilvántartás a katonák családtagjairól, de ezt nem gondoltam hogy ilyen adatokat tartalmazó dokumentumokat visznek magukkal a frontra az egyes alakulatok.Erre nagyon egyszerű a válasz: Halál, sérülés esetén legyen kit és hol értesíteni. Nem csak a "dögcédula" létezik. Ez bevett eljárás, legalább is békeidőben mindenképp az.