[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 454
18 670
113

Az ukrán légvédelem orosz ballisztikus rakétákat és legalább 2 repülőgépet semmisített meg​

2022. FEBRUÁR 25., PÉNTEK, 15:47

c32ea3e-gettyimages-1371104048--1-.jpg


A fegyveres erők vezérkara arról számolt be, hogy az ukrán légvédelmi rendszer több orosz ballisztikus rakétát és legalább két repülőgépet semmisített meg.
Forrás : az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának facebook oldala, az Ukrán Fegyveres Erők szárazföldi erőinek facebook oldala
Szó szerint : „Légvédelmi rendszerünk ma több ballisztikus rakétát és legalább két repülőgépet semmisített meg az Orosz Föderáció légirakéta-erőiből.
Polissyában a megszállók jelentős erőkkel folytatják offenzívájukat Kijev városa felé .

Az offenzíva ütemének fenntartása érdekében az ellenség bizonyos irányokba csoportosulások második lépcsőjét vezeti be. Megfigyelték a további egységek előretörését Szkadovszk irányába .
Súlyos harcok után az Egyesített Erők egységei megállították az ellenség előrenyomulását és megtartották pozícióikat."
Részletek : Február 25-én délben az ukrán harcosok áttörték az orosz hódítók állásait a luhanszki Belovodszk közelében , és ellentámadásba lendültek, megerősítve a város feletti ellenőrzést. Az orosz megszállók az orosz határ felé menekültek.

A vezérkar arról számolt be, hogy a luhanszki régióbeli Shchastya városában megsemmisült egy híd a Szeverszkij-Donyec folyón .
A Volyn régiókban a betolakodók földi akcióit nem jegyezték fel. Ukrajna és Fehéroroszország határának északi szakaszán az orosz légiközlekedés továbbra is demonstrációs akciókat folytat.
A tengerészgyalogság egységei a Kalmius folyó jobb partján, a donyecki régióban vésték be magukat.
Háttér:
  • Ukrán katonai felszerelések oszlopai vonultak be Kijevbe , hogy megvédjék a fővárost. Vitalij Klicsko kijevi polgármester szerint robbanások és lövések hallatszanak a főváros utcáin az orosz szabotőrök és katonai egységek fővárosi jelenléte miatt.
  • Oroszország több rakétavetőt lőtt ki a Kijev melletti Vorzel árvaházára.
  • Február 25-én reggel az ukrán hadsereg leállította az orosz tankok offenzíváját Csernyihiv térségében Kijev irányába, felrobbantva a betolakodók mintegy 20 harckocsiját és 15 egységnyi katonai felszerelést.
  • Légicsata során egy ukrán vadászgép Harkov felett lelőtt egy orosz Szu-35-ös vadászgépet
Még ez is! :D A hős ukrán seregek megállítanak, megsemmisítenek, lelőnek, likvidálnak mindent, valahogy az oroszok mégis Kijevben vannak. Lehet, hogy ott születtek? :D
 

Vindicare

Well-Known Member
2022. február 1.
262
1 399
93
A kijev melletti reptéren az orosz ejtőernyősök kitartottak,a szàrazföldi erők megmentették őket.Habár a ruszkik nem szàmítottak ilyen gyors reakció időre,egy egész dandàrt lefoglalt egy szàzad VDVs egy napig .A 4. gyorsreagàlàsú,(NATO àltal kiképzett) dandàr súlyos veszteségeket szenvedett.A VDV szàzad ,a veszteségek ellenére harcképes maradt.
 
W

Wilson

Guest

Vinnitsa közelében lelőttek egy orosz helikoptert – a katonaságot keresik​

ROMAN PETRENKO – 2022. FEBRUÁR 25., PÉNTEK, 16:15

d56f9ec-11b8142-gettyimages-1133449079.jpg


A Vinnitsa melletti Bohoniki falu közelében ukránok lelőtték az orosz hadsereg helikopterét, most pilótákat keresnek..

Forrás : Agronómiai Vidéki Tanács a " Suspіlny " megjegyzésben

Részletek : Először azt jelentették, hogy orosz csapatokat találtak a falu közelében.

Később a helyi hatóságok tisztázták, hogy az orosz helikoptert a fegyveres erők lőtték le. Két ember szállt le belőle – keresik őket.

 
  • Tetszik
Reactions: Szittya

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 454
18 670
113
https://life.karpat.in.ua/?p=91396&lang=hu
"Zelenszkij felszólította az európai állampolgárokat, utazzanak Ukrajnába, és harcoljanak az oroszok ellen
Volodimir Zelenszkij elnök pénteken arra szólította az európai országok állampolgárait, hogy utazzanak Ukrajnába, és segítsenek visszaverni az orosz támadást – adta hírül az rbc.ua hírportál az elnök sajtótájékoztatójára.
A tudósítás szerint az államfő azt mondta: „ha önöknek Európában vannak harci tapasztalataik, és nem akarják tétlenül nézni a politikusaik határozatlanságát, utazzanak az országunkba, és velünk együtt védjék Európát, mert erre most nagy szükség van.”
Mint Zelenszkij az európaiakat emlékeztette: „önöket már zsarolták a gázzal. Önöket már alázták. Önöket meg akarják osztani, ahogy ma ezt Ukrajnával teszik. Védjék magukat. Ahogy mi védjük magunkat.” "
Humorista. De poénnak nem rossz. :D
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113

Vinnitsa közelében lelőttek egy orosz helikoptert – a katonaságot keresik​

ROMAN PETRENKO – 2022. FEBRUÁR 25., PÉNTEK, 16:15

d56f9ec-11b8142-gettyimages-1133449079.jpg


A Vinnitsa melletti Bohoniki falu közelében ukránok lelőtték az orosz hadsereg helikopterét, most pilótákat keresnek..

Forrás : Agronómiai Vidéki Tanács a " Suspіlny " megjegyzésben

Részletek : Először azt jelentették, hogy orosz csapatokat találtak a falu közelében.

Később a helyi hatóságok tisztázták, hogy az orosz helikoptert a fegyveres erők lőtték le. Két ember szállt le belőle – keresik őket.

ha az oroszok exportsikerekre baziroztak a Ka-50 /52-esekkel, akkor ideje atgondolni a marketingkampanyt