[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
W

Wilson

Guest
Az orosz fegyveres erők blokád alá vették Csernyihiv városát Ukrajnában – mondta újságíróknak Igor Konasenkov , az orosz védelmi minisztérium szóvivője .

"A mai napig az orosz fegyveres erők egységei befejezték Csernyigov blokádját" - pontosította.

Korábban Konasenkov arról számolt be, hogy Kijevet a nyugati oldalról blokkolták a légideszant erők és a leszállóerő erői.

Читайте на WWW.KP.RU: https://www.kp.ru/online/news/4644032/
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 349
9 937
113
Klimovo, Brjanszk 22 órája:

klimovo-Brjanszk.png

Ilyenből egy szakasznyi.
A helyiek sok technikát videóznak, Leer-3, EW-nek kinéző BTR-ek, kerekes technika tömege áramlik befelé.
Még valami: kb. minden szakasz valamelyik gépén van IED-zavaró, különböző típusok. Ezek szerint komoly robbantgatásokra számítanak a belsőbb területeken.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 761
35 953
113
Mivel senki nem csinált népszavazást, nem tudhatjuk. (Választások ugyan voltak, de erőszakos körülmények között.)
A választás a népszavatzás! Azóta volt pár választás nem futottak nagyot oroszbarát erők.
Emlékeim szerint Zelensky kifejezetten magas aránnyal győzött legutóbb. (73%)
Ha egy kihívó jelölt ilyen aránnyal lenyomja a regnálót, ott nagy szabálytalanság nem nagyon lehetett, hiszen azok inkább a regnáló elnököt szokták segíteni.

Külön vicces amikor az oroszok mondják hogy az ukrán kormány ill. elnök nem demokratikusan lett megválasztva. Oroszországban kb. el sem indulhat senki aki, nem Putyin szekerét tolja + csalások is elég gyakoriak voltak. Oroszok senki ne leckéztessenek demokráciából!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 839
65 465
113
A V4 eknek össze van téve egy közös Dandár kb a semmi fenyegetésre. a skandináv államok a baltiakkal és a lengyelekkel összetudnak tenni egy hadosztályt amelyik pillanatok alatt betudna segíteni abba az országba amelyik fenyegetve van... plusz a saját haderő és egyéb felajánlások...
mint látszik a jelenleg bevetett orosz erőkön ez bőven elég lenne az orosz elrettentésére NATO nélkül is...
csak így alternatívája születne a NATO nak. az atlanti óceántól távol...
és még mindig kevesebb erő lenne mint amit NATO missziókba küldenek...
Jajj hagyjad mar... mire rajonnek hogy indulni kene vege a haborunak, meg amugy se ertik meg egymast...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 951
82 755
113
Aztakurv@. Lehet, hogy volt már, de kicsit le vagyok most maradva, de fontosnak vélem.
Az index lehozta a Guardianra hivatkozva, hogy igen durva harcok lehettek a Hostomeli reptérért.
A hírek szerint az oroszok által visszafoglalt reptéren és környékén 200 ukrán elit alakulatos katona holtestét találták meg!!!
Na ha ez igaz, és tényleg a VDV kitartott, akkor ott nem a vállapok fognap repkedni, hanem a "Szovjetúnió hőse" plecsnik...
Ha nem így lenne, semmi értelme nem lett volna annak, hogy odadobják őket a sűrű közepébe.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Tényleg meglep engem hogy mennyire fordítva ültök a lovon. Ki bántotta Oroszországot? Ukrajna odaadta az atomfegyvereit Oroszországnak azért cserébe, hogy Oroszország garantálja a területi épségét. Oroszország a Krím elcsatolásával és a szakadárok támogatásával is saját magának mondott ellent, nem csak a nemzetközi jognak. Ezek ellenére Oroszországot nem támadta meg senki és Oroszországra érdemi veszélyt jelentő fegyverek se lettek Ukrajnába telepítve, hanem Oroszország támadta meg Ukrajnát. Méghozzá olyan erővel amire a második vh óta nem volt példa. Itt rohadtul nem Oroszország az áldozat. Oroszországot egyszer érte támadás most a Rosztovi reptérnél válaszul az invázióra. Oroszország viselkedése vállalatlan, nem véletlen hogy a hagyományosan oroszbarát politikusok is kihátráltak mögüle.

Az a baj, hogy te kb. a műsor 70%-nál kapcsoltad be a tévékészüléked és nem látod, hogy mi a nagy játszma.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 865
27 415
113
Azóta volt pár választás nem futottak nagyot oroszbarát erők.
Emlékeim szerint Zelensky kifejezetten magas aránnyal győzött legutóbb. (73%)
Ha egy kihívó jelölt ilyen aránnyal lenyomja a regnálót, ott nagy szabálytalanság nem nagyon lehetett, hiszen azok inkább a regnáló elnököt szokták segíteni.

Külön vicces amikor az oroszok mondják hogy az ukrán kormány ill. elnök nem demokratikusan lett megválasztva. Oroszországban kb. el sem indulhat senki aki, nem Putyin szekerét tolja + csalások is elég gyakoriak voltak. Oroszok senki ne leckéztessenek demokráciából!
Én arra is emlékszek, h Zelenszkij a békével kampányolt. Miért nem ült le tárgyalni a szakadárokkal? Volt ideje.. Az oroszbarát pártot betiltották, néhány politikusuk kiesett a 17.dikről, persze demokratikusan, a fékek és ellensúlyok, no meg a jogállamiság figyelembevételével.
 

JTDP

Well-Known Member
2010. december 17.
61
378
53

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
684
2 705
93

nagyteso

Member
2019. június 6.
32
48
18
Szerencsétlen az az állat habozás nélkül áthajtott rajta... :(
Hú mit fogok én ezért kapni...

Szóval szerintem baleset volt.
A háttérben ott a teherautó amit sikeresen kiiktattak.
A páncélosban vagyok, városi környezet, tőlem 30 méterre tevékenykednek, nagyrészt a házakat nézném a sofőr helyében én is, az út úgyis ott lesz. Lehet látni is vélt valami fenyegetést egy erkélyről, harci stresszben megesik, ezért rántotta el a járművet.
Az öregnek sok esélye nem volt korrigálni, de ha észlelte a fegyverropogást, ő sem lehetett a helyzet magaslatán. Mindenesetre nem hibáztatnám az áldozatot, nyilván.
Amikor a kiiktatott teherautót közelről veszik, az a videó ér véget ezzel a csattanással. Azon látszik, hogy utána sok másodpercig mozdulatlan marad a páncélos, nekem ez azt sugallja, hogy kurvára meglepődött a sofőr a zökkenésen, és nem ezt akarta.
Az, hogy távozáskor is áttolatott még rajta, sajnos sokat gyengít a baleset-verzión.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113