[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
24.hu-nak van egy riportere Kijevben. Ő ott marad ha lesz ostrom is. ATV-be is be szokott jelentkezni. Kijevben is épülnek a barikádok mindenhol. Összecsapások a város szélében már vannak. Ha jól rémlik azt mondta, hogy vidékről is jópáran felmentek védeni a várost. És úgy látja nagyon elszántak a védők, hogy mindenáron védekeznek. Ha lesz ostrom akkor az nagyon durva lesz.
Mariupolban szerintem már most is nagyon durva a helyzet kb 2 órája próbálok információt szerezni onnan különböző ukrán chat szobákat néztem át és az egyikben annyi infót találtam, hogy valakinek sikerült beszélni egy ott tartózkodó nővel aki azt mondta, hogy nincs áram és fűtés a civilek a pincékben húzzák meg magukat nem mer senki sem kimenni az utcákra az internetet lekapcsolták a mobil kommunikáció csak időnként és csak nagyon rövid működik, a várost folyamatosan lövik az utcákon harcok folynak amelyek főleg a város bal partjára koncentrálódnak, ez az info azt jelenti, hogy a szakik oldalán vannak jelenleg súlyos harcok.
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 333
2 585
113
Értem, amit írsz, de hol vannak itt tények. Csupa hipotézist hallok mindenfelől. És köszönöm a kiegészítést.
Hát ez az…ha időd energiád engedi kénytelen vagy magad utána menni…
Ez egy fajta önállóságot és így szabadságot is jelent(het).
De ez nem való mindenkinek… sőt az emberek többségének nem, és nem is igénye.
Ez saját vélemény.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 637
48 363
113
Péntek délután kemény szavakkal fordult a magyar nép felé Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete egy zárt körű budapesti konferencián, amelyet a Political Capital szervezett.
Ez rendkívül kontraproduktív megnyilatkozás volt tőle.
 
W

Wilson

Guest
Mennyire meg fognak lepődni, hogy lehet, hogy végül a kutya se akarja megtámadni Odesszát. Eddig túl sok jel nem mutatott rá, hogy fontos irány lenne. Se szárazföldön, se tengeren, se levegőben.
Ha nem lenne sünszaporodási szezon, a franc se foglalkozna Odesszával. (Még.)
Szerintem Harkov és különösen Mariupol elfoglalása a proritasa az orosz hadvezetésnek....De persze lehet neki esnek Odesszánál is de erre szerintem most kevesebb az esélye.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 988
87 595
113
De ez is olyan, hogy ha két térképet nézel, teljesen más a helyzet. Megnézed a liveumap -ukrán térképet, ott a Luhanszkiak csak valamicskét maszatolnak a front mellett. A militarymaps-on meg már Szlavjansz (Kramatorszkkal együtt micsoda emblematikus helyek) mellett mennek a harcok és hátbatámadják, vagy bekerítik a helyi frontszakasz egy részét. Közben meg egy-egy pici hírecske, hogy lehet, hogy arra tényleg van valami.
És szerinted melyik az igaz? :) Nem véletlenül bannolták a ruszki tévét, és a ruszkik se véletlenül a sajátot nyomják a megszállt (értsd felszabadított területeken).
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 824
113
Péntek délután kemény szavakkal fordult a magyar nép felé Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete egy zárt körű budapesti konferencián, amelyet a Political Capital szervezett.

"Azt mondta, a nyugati és így a magyar kormány még nagyobb támogatása azért is kulcsfontosságú, mert ha Putyin legyőzi Ukrajnát, akkor utána megy tovább, mert vissza akarja állítani a szovjet érdekszférát. „Ti lesztek a következők, Putyin nem fog megállni!” – mondta. Szerinte a NATO önmaga védelmében sem maradhat ki ebből a „harmadik világháborúból”."

Ezt tudjuk. Csak nem feltétlenül látunk benne akkora problémát, mint Ukrajna.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 988
87 595
113
Ez a partraszálló csapat már napok óta jön és jön, csak nem száll partra.
Tuti, hogy nem átverés?
Sose fognak partraszállni. Felesleges. Ahogy Kijevet se fogják bevenni. Bekerítik, és amint a két katlant felszámolják, vége lesz az egésznek. Se a nato se senki nem segít.
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 747
4 503
113
Mindenkinek ajánlom megtekinteni ezt a riportot. Igaza lesz szerintem most Tarjányi Péternek az orosz haderővel kapcsolatban...mennek előre amíg a céljukat el nem érik, és most már lehet akármennyi civil áldozat.
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: tarzaan and cinikus

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 820
113
Összefoglalhatnád...
- Meg vannak győződve arról, hogy Oroszország most olyasmit vív Ukrajnában, mint a Nagy Honvédő Háború. Ez az első. És a második dolog... és nagyon világossá tették számomra... nem igazán törődnek a következményekkel. És még ennél is több, üdvözölik ezt.

Megkérdeztem, nem félnek-e attól, hogy Oroszországot mindentől elzárják, és visszajönnek azok az idők, amikor országuknak nincs kapcsolata a külvilággal... De nem, ez nem zavarja őket. Ellenkezőleg. Még örülnek is ennek.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 466
7 297
113
Ez rendkívül kontraproduktív megnyilatkozás volt tőle.
ugyanaz a problémakör mint hogy hány óra alatt érnek a tankjaik a balatonhoz
a náci idológia egyik eleme az übermensch elmélet
ha valaki nácinak van cocializálva akármennyire is ügyel arra hogy ez kifelé ne látszódjon, néha csak-csak elszólja magát