[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
És ebben még mindig a legszebb, hogy a háború jórész olyan területeken dúl ahol a lakosság 20-40% Orosz. Oroszok írtanak Orosz gyerekeket.

Mariupol 45% Orosz volt.


Kevés vezető ártott nagyobbat oroszoknak mint Putyin.
A 2013-2014 évi eseményekig teljesen más arcát mutatta a külvilág felé a orosz elit.
Persze intő jelek voltak de volt egy szimpátia hullám a ezt megelőz kb. 10 évben európában.
2022.02.24.-ig még mindig sok mindent ki tudtak dumálni.
Ezt követően aki még mindig
ENNEK
a orosz vezetésnek a szekerét akarja tolni így vagy úgy...
Európán belül épp újraválasztására készülődik egy ilyen politikai erő.
Kína...
Szerintük rendben van amit Ukrajnában csinálnak a oroszok?
Mi lenne ha kína lenne a no1?
Ki kér ebből ha már most ezt csinálják????
Hahó ébresztő amerika kontinens európa angol szász világ francia világ spanyol világ portugál világ!!!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 378
77 063
113
Köszi.
Nekem régről csak olyan dereng, hogy a sofőrnek is kell valamit csinálnia székkel, hogy odaférjenek.

Közben találtam egy képet is
MEb62-CYAMOBPxu-CCh-VTq-G7-XOp-Pv-5vhdls-JBNTCTA3w.jpg
Ne csalj, ebben nincs benne a lőszertároló.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 016
54 016
113
A Pravda egyik cikkében arról írnak, hogy teljesen kivonulnak Kiev környékéről, mert a stratégiai célt elérték vele. Ezt az Orosz emberek nehezen fogadják el, szégyennek tartják, eközben az Ukrán média úgy adja el a dolgot, mintha kiszorítanák az ellenséget. A művelet első része ezzel lezárt, következik a valós célok elérése és akik szégyenként élik meg, most figyeljenek, mert kezdődik a valódi háború. Kb. 2 órával ezelőtti cikk, az egész itt olvasható:




Magyarul?
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Ha igaz amit mondasz, az 80-90%-os hatékonyság. Gondold csak el: 100 Iszkanderből 20 ér célba a legjobb esetben.
Attól, hogy nem orosz rendszer, lehet nagyon hatékony.

Ez orosz imádó forum. US/Izraeli... = nem jó. Ami ugye különösen viccess az elmúlt hónap vagy akár a mai nap történései után.

Iron Dome képességei kb szubszonikus cirkáló rakéta vonalon kimerülnek. SRBM ellen David Slings van IDFnél. Amiről sokat nem tudunk.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Komoly zuhanást/ütést nyel el maga a futómű, direkt arra tervezték. Valami 10-15 m/s-re emlékszem.
Igen a videó alapján bennem is felmerült hogy nagyon valószínű hogy a pilóta meg a operátor túl élték nem sűllyedt olyan gyorsan és nem volt olyan magasan.
Ekkora ütést a gép /futómű ülés szerkezeti elemek/ felfog úgy hogy a személyzet kibírja.
Volt is hír hogy sértetlenek.
 
  • Tetszik
Reactions: jani22

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
126
771
93
Kivételesen igaza van.
kína india eu japán usa ha összezárt volna
TÉNYLEGESEN
a oroszokkal szemben azonnal napokon belül megoldódott volna a 8 éve húzódó és úgy néz ki súlyosbodó konfliktus.
Ja de miért is várjuk el mindenkitol,hogy szembemenjen a saját érdekeinek? Tudom vannak olyan észlények akik ezt megteszik boldogan. Ámde aki másnak vermet ás..... Amúgy meg kína ,india stb meg nem nagyon bánják ha most az EU- USA befurdik a szankcióival.
 

Totya

Active Member
2022. március 11.
35
143
33
Tisztelt Totya Úr!

A feltett kérdésére tekintettel tájékoztatom, hogy a Krasznopol rendszer 152/155 mm-es tüzérségi rendszerek esetében alkalmazható, tehát a 2Sz1 Gvozgyika (lévén 122 mm-es) eredendően kiesett. Édesmindegy, hogy a cucc önjáró vagy vontatott-e, az űrméret a lényeg. Örömmel nyugtázzuk, hogy a hosszú élet zálogaként más kérdése nincs.

Tisztelettel:

(olvashatatlan aláírás)
Nagy nehezen leesett....
Köszönöm, hogy szólt!
 
  • Tetszik
Reactions: cinikus

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 995
113
Nem.
Pont miattuk örülök, mert a sok fasisztáit az oroszok hergelték, uszították ellenünk.
De ezt gondolom, azért te is tudod. Nyilván tájékozott vagy a Kárpátaljai magyarokat ért támadások hátterével kapcsolatban.
Biztos tudod milyen bírósági ítéletek születtek a KMKSZ székház felgyújtása ügyében.
;)
És az orosz beavatkozás tovább nehezíti a magyarok helyzetét. De ezt is átlátod szerintem.
:)
Neked aztán van logikai érzéked, rosszba vagyok a bal szomszéddal cserébe átmegyek a jobb szomszédhoz és őt verem meg. gg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 380
45 802
113
Google fordítóval részletek

Az orosz fegyveres erők offenzívát indítanak Nikolaev és Donbass ellen – bennfentes

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma kivonja csapatait Kijevből. Zelenszkij ezt győzelemnek vette, de a nyugati hírszerzés figyelmeztette Ukrajna elnökét a Nyikolajev és a Donbassz elleni közelgő támadásra.

Az orosz hadsereg elhagyja állásait Kijev mellett
Az orosz katonai tudósítók a csapatok kivonásáról számolnak be a kijevi térség meghódított állásairól.

"Elhagyjuk Kijevet. Kivonjuk egységeinket" a "(külföldön - a szerk.") szalag mögé" - írta Alekszandr Kots katonai parancsnok a Telegram csatornáján. Abban azonban biztos, hogy "a háború még csak most kezdődik"....

..."Jelenleg a csapatok Kijevből történő kivonása a katonai szükség közvetlen követése, amely gyakran a politikai célszerűség szöges pólusán van. Remélem, hogy továbbra is pontosan a katonai szükségszerűséget követjük, anélkül, hogy a pillanatnyi és gyakran előforduló helyzetnek engednénk....

...Szergej Sojgu védelmi miniszter korábban kijelentette, hogy a Kijev elleni támadást azért hajtották végre, hogy megfékezzék az ellenséges erőket, és megakadályozzák, hogy előrenyomuljanak a Donbászba. Ma van egy másik feladat - az LDNR felszabadításának befejezése....

...
A nyugati hírszerzés figyelmeztette Kijevet az orosz fegyveres erők offenzívájára
Ahogy a "Resident" ukrán Telegram csatorna írja, az MI-6 arról számolt be az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának, hogy Oroszország katonai felszerelést kezdett felhalmozni Herszonban, hogy csapást mérjen Nikolaevre. Az elmúlt tíz napban megháromszorozódott az orosz csapatok létszáma, ami egy újabb katonai hadjárat előkészítését jelzi Dél-Ukrajnában.

"Az amerikai és a brit hírszerzés adatokat továbbított Vlagyimir Zelenszkij elnök hivatalának, miszerint egy héten belül megkezdődik az orosz katonai hadjárat második szakasza. A Pentagon katonai elemzői abban bíznak, hogy a keleti front bekerítésével egy időben kezdődik a Nikolaev elleni támadás ( Donbassban)” – mondták a források...

...Hersoni Népköztársaság a létrehozás és az Orosz Föderációval való egyesülés küszöbén
 
  • Tetszik
Reactions: papajoe