[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Ez egy jó kis cucc. A képen is látható vékonyabb, alsó cső az úgynevezett prekurzor lövedék kilövésére szolgál ami minimális előnnyel a vastagabb csőből indított tandem kumulatív töltettel ellátott páncéltörő lövedék előtt repül és elműködteti az APS-t, így a másodiknak érkező "igazi" lövedék abban a minimális, tizedmásodpercekben mérhető időablakban csapódik a célba, amíg az APS az elműködést követően a következő beérkező lövedék kivédésére újra "feláll".
Vagyis a prekurzor lövedék kicselezi az APS-t, a tandem kumulatív töltet első része az ERA-t, aztán meg jöhet a lényeg.
Valóban komoly cucc, de az ukránoknak nincs olyan védelmi rendszerrel felszerelt tankjuk ami ellen ez szükséges lenne.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 817
113
Nagyon úgy tűnik, hogy a paraván sem nyújt védelmet
Obrazets-oblozhky4124-768x403.png

Scre-FFenshot-1-768x383.jpg


Kerítés rács.....

FPl-BWn-HXMAkn-I2-Q4-768x414.jpg
A második képen tüzérségi tüz eredménye, ami ellen semmi nem védi meg a tankot...
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Ket hete meg csak tarlo es sar volt mindenutt. Meg szantas se nagyon. Gondolkodtam is hogy ezek hogy csinalhatjak. Jol kidobta magat az a buza, nem tudom hol huzta ki a telet.
+ 2022.02.24. előtt a ilyen videokón általában nem indítottak rakétát.
ha igen akkor egyet.
itt meg ment a szalvó
szalvót gyakorlaton 2022.02.24 előtt ukrán videóban én nem láttam pedig néztem néhányat
 
  • Vicces
Reactions: antigonosz

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 376
3 515
113
Nagyon úgy tűnik, hogy a paraván sem nyújt védelmet
Obrazets-oblozhky4124-768x403.png

Scre-FFenshot-1-768x383.jpg


Kerítés rács.....

FPl-BWn-HXMAkn-I2-Q4-768x414.jpg
A klasszik "cage armour" régebbi RPG-k ellen állítólag véd, de valahol azt olvastam, hogy minden veszélyt figyelembe véve (beleértve a nagyobb tömegű és gyorsabb/nagyobb mozgási energiájú rakétákat is) olyan 50% az általános hatásfoka a tapasztalatok szerint.
Magyarul egy röppályája végén lassuló RPG-7 (5kg) ellen még biztos megteszi, de egy hangsebesség alatti Javelin (16kg) illetve pláne egy hangsebesség feletti Hellfire (45kg) ellen ez már kevés, azok egyszerűen átmennek rajta a mozgási energiájuknál fogva és nem akadnak/működnek el a rácson.
A kovácsoltvas kerítés hatásfokáról nem tudok nyilatkozni. :)
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 866
35 244
113

Az Egyesült Államok megállapodott Ciprussal a BMP-3, a T-80 és a SAM "Buk" Ukrajna számára - média​

https://defence-ua.com/weapon_and_t...3_t_80_ta_zrk_buk_dlja_ukrajini_zmi-6828.html

Újságírók szerint a tárgyalások feltételei meglehetősen egyszerűek – Ciprus szovjet és orosz fegyvereket ad át a fegyveres erőknek, de hasonló gyártási rendszereket kap a NATO-országoktól.

Az Egyesült Államok képviselői jelenleg informális tárgyalásokat folytatnak a ciprusi kormánnyal a szovjet és orosz gyártmányú fegyverrendszerek ukrán fegyveres erőknek való átadásáról. A Ciprusi Nemzeti Gárda szolgálatában álló T-80U harckocsikról, BMP-3 gyalogsági harcjárművekről, Buk-M1 és Tor-M1 légvédelmi rakétarendszerekről, Mi-35 támadóhelikopterekről van szó.

Erről az Army Recognition portál számolt be az Ekathimerini ciprusi portál idén április 4-i publikációjára hivatkozva.

Állítólag Nikosz Anasztázisz ciprusi elnök pozitívan reagált a Fehér Ház kezdeti kérésére, ami reményt ad a tárgyalások további sikerére. Főleg, hogy az Egyesült Államok ígéretesnek tűnik a NATO-tagországok által gyártott hasonló fegyverrendszerek – például tankok, gyalogsági harcjárművek, SAM-ok és támadóhelikopterek – átadása Ciprusra.

Azt is állítják, hogy a Fehér Ház és Ciprus közötti tárgyalások egy sokkal szélesebb körű erőfeszítés részét képezik, amelynek célja nehézfegyver-rendszerek Ukrajnába való átadása, amelyeket a fegyveres erők rövid távon képesek lesznek megszerezni.

A Military Balance-2021 szerint a Ciprusi Nemzeti Gárda 82 T-80U harckocsival, 43 BMP-3 egységgel, hat 9K331 Tor-M1 SAM-mal, négy Buk-M1 9K37M1 SAM-mal és 11 Mi-35 helikopterrel rendelkezik. Ciprus mindezt a berendezést az oroszoktól vásárolta, és az 1990-es és 2000-es években kapta meg.

Természetesen az Egyesült Államok és Ciprus közötti tárgyalások megkezdésének bejelentése nem jelenti azt, hogy majdnem holnapután a fegyveres erők megkapják a "ciprusi" T-80U-t és a BMP-3-at (és nem azt, hogy a teljes arzenál át kell adni). De szeretném a legjobbat remélni államunknak és Ukrajna fegyveres erőinek.



***
plusz egy jó hír Herszon kornyékérol:

jujj jujj ez a Töröknek nem fog tetszeni...
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Ezt a felülről támadó ATGM ellen (Javelin NLAW) rakták rá a T-72B3-ra az oroszok kb a múlt év júniusában tűntek fel a képeken ezek a paravánok de úgy néz ki nem igazán váltották be a hozzájuk fűzött reményeket....
Aha. Szóval tavaly júniusban elkezdték felrakni, hátha véd, kiderül, hogy nem véd, de azért még rakják tovább?
Mi ellen védhet? Inkább ez érdekelne.