[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
Krímből érkezett leveleket köszöni meg

Mariupol

DKxhbUk.jpg

cjTPqvo.jpg

rLcy4hO.jpg

HyNTMoj.jpg
c9JeM73.jpg

UqIJ6Xp.jpg
allahu akhbar
U1q1w51.jpg
Könnyes lett a szemem. Ezek nem beállított felvételek. Ez a VALÓSÁG!
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 568
5 282
113

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 789
9 275
113

Pentagon says Ukraine can ‘absolutely’ win the war​

The Pentagon has said it assessed that Ukraine could win the war against Russia, even as US officials speak of the risk of a protracted conflict.

“Of course they can win this,” Pentagon spokesman John Kirby told a news briefing.

“The proof is literally in the outcomes that you’re seeing everyday … absolutely they can win.”

aljazeera
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 568
5 282
113

paul64

Well-Known Member
2013. február 27.
281
1 342
93
Na vannak itt érdekesebb dolgok is mint a háború?
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Akkor miért kifelé görbül több cucc is?
edit. nem biztos, lehet benéztem
Abból hogy kifelé görbül egy páncélzat leginkább arra lehet következtetni, hogy miután bekapott valamit felrobbant a benne levő lőszer is, de hogy mi kapta telibe... Azt esetleg közelről minden darabot alaposan átvizsgálva tudod megállapítani.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Ne itt szolalj fel mert nem rajtunk mulik. Hanem ennel a szoke ukran kovetnel, meg a radaban Kijevben.
Nem mi kuldunk felderito dronokat Ukrajnaba, nem mi avatkozunk bele az ukran valasztasokba, nem mi fenyegetjuk oket hogy ket ora alatt itt meg ott leszunk, nem mi nyomjuk el az ukran kisebbseget, nem mi szervezunk kormanyellenes tuntetest Kijevben, stb. Nagyon rossz helyen kopogtatsz. De ha nem tetszik nekik itt, akkor visszamehetnek oda ahonnan jottek, a kutyanak se fognak hianyozni. Nemsokara ugyis recesszio lesz es mindenhonnet kirugjak oket ahol eddig dolgozhattak.
Abban bízik Yoda is hogy ha eu-ban is nehezebb lesz Ukránban meg kitör a béke a újjáépítés stb. akkor vissza tudnak és fognak is menni a hazájukba.
 
  • Hűha
Reactions: antigonosz

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 325
68 565
113
2-3 het es majus van, aztan vege a vetesi szezonnak. Mutragyabol meg talan nitrogen ami kijuttathato ha idoben erkezik meg. Ebbol iden tavasszal semmi sem lesz mar, legfeljebb osszel. A szlovak parasztok meg biztos nagyon vidamak a draga vetomag es a draga mutragya vasarlasa tudataban mikor ezt a cikket olvassak.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 600
14 659
113
.
.
Örömmel tölt el, hogy neked talán igen.
Egy teljesen hagyományos, kézi iránytűt viszont mindennek ellenére nagy pontossággal felismerek, és a videon az ukrán egy ilyen kézi iránytűvel kezdte meg a preciziós csapásmérés előkészitését.
Helyesen.
Először a saját helyzetüket kell bemérni.
Az üteg pozíciójának a helyzetét a "Bemérő"-k adják.
Az Ő feladatuk a csövek, vagy csőkötegek "térképre" helyezése, tájolása.
Aztán van az irányzás, ami mindíg párhuzamos.
Az elektronikus rendszereket mindíg visszaellenőrzik mechanikusan, mert nem lehet tudni hogy van-e ellenséges EW tevékenység.
Ez egy fix, előre kimért pontra is történhet.
Ha a két érték( Elektronikus-Mechanikus) tűréshatáron belül van(0,3 Vonás), mehet az adatszolgáltatás, majd a tűzkiváltás.
Aztán van még mit számolni, kalkulálni...de ez nem a topik témája.
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 953
7 883
113
A Soutfornt elemzése szerint a Maxar bucsai mészárlásról készült felvételei egyértelműen hamisítványok, mert a műholdak pályája ismert, és a megadott időpontban egyik sem járt a terület felett. Az árnyékok elemzése sem támasztja alá az ukrán narratívát.
Képek és videók a linken.
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 995
8 581
113
Az Aren teljesen készen volt de nem rakták rá az orosz tankokra pedig most jó pár orosz katona életét megmentette volna, pont azt beszéltük @Fip kollégával pár nappal ezelőtt, hogy ezután a háború után meglépik-e, hogy az összes rendszerben tartott harckocsijukat elkezdik felszerelni az orosz APS-l....

Nagyon érdekes, hogy most 2022-ben úgy küldik be az oroszok a HK-t, hogy egyiken sincs APS miközben a szovjetek már Afganisztánban T-55-k tesztelték a Drozd rendszert, sőt 250 drozd rendszert le is gyártottak amellyel felszerelték, a szovjet haditengerészeti gyalogság T-55-t....
Nem tudjuk mennyit gyártottak, és miért nem szerelték fel. Egyik ok talán a "hirtelen jött háború volt, mert a cucc ott rohadt akár nagyobb számban is egy raktárban. A másik szerintem mert nincs sok belőle Mivel még a kantyemiroszkai gárda se rakta fel, pedig az pretoriánus hadosztály, lehet, hogy az elmélet és a gyakorlt üti egymást. Kész, de szar... ez is lehet..
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül
W

Wilson

Guest
Nem tudjuk mennyit gyártottak, és miért nem szerelték fel. Egyik ok talán a "hirtelen jött háború volt, mert a cucc ott rohadt akár nagyobb számban is egy raktárban. A másik szerintem mert nincs sok belőle Mivel még a kantyemiroszkai gárda se rakta fel, pedig az pretoriánus hadosztály, lehet, hogy az elmélet és a gyakorlt üti egymást. Kész, de szar... ez is lehet..
Egyértelmű szerintem miért nem rendszeresítették ennek az oka szerintem a spórolás.
Pont azért választották azt a megoldást, hogy a orosz páncélos haderő gerincét a T-72B és azok variansai alkotják,mert úgy gondolták hogy minimális ráfordítással/modernizálásal még egy jó ideig rendszerben tudják tartani őket, de ez már megdőlni látszik, ugye elkezdték felszerelni a független parancsnoki thermo optikát a T-72B3-ra, holott Sojgu nem is olyan régen még azt mondta,hogy túl drága a T-72 ár/értek arányahoz képest, és emiatt nem tervezik felszerelni ezeket a 72-re...
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat