[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
2022.06.25-ös hír azért beteszem, lehet benne valami. Ilyen szintű információ áramlás felesleges sőt káros. Most némi túlzással az van hogy telegram instagram youtube faszbúk tik tok meg a rossebb tudja min jobban nyomon lehet követni a háború alakulását mint a vezérkari ülésen.
Tehát az tarthatatlan ha előbb kerül ki egy hír mint hogy a vezérkarhoz eljusson.
Remélhetőleg itt Ukrajna tud újjítani és lesz saját know how mert ez globális probléma.
Lehetne erre egy Ukrán sztendert hogy hogyan lehet érdemes a hírfolyamot csinálni háborúban.

A közösségi hálózatokon a fegyveres erők Szeverodonyeckből való kivonásáról szóló vita meghiúsította a vezérkar terveit - a védelmi minisztérium​

Denis Karlovsky - 2022. június 25., szombat, 17:20

121360
Ukrán tank a Severodonetsk-Lysychansk vonalon június 21-én. fotó: getty images

Hanna Maljar védelmi miniszter-helyettes keményen bírálta a közösségi médiában az Ukrán Fegyveres Erők Szeveronyeckből való kivonásáról szóló vitát, mivel az megzavarta a parancsnokság terveit.

Forrás: facebook-oldal Festő

Közvetlen beszéd Festő : "Minden, ami jelenleg elmondható - mondják hivatalos források: a vezérkar és a védelmi minisztérium (mi mindig összehangolt információink vagyunk).

A katonai műveletek menetével kapcsolatos civilek tudatosságának nyilvános demonstrációja, valamint a vezérkar hivatalos nyilatkozatainak közösségi médiában történő bejelentése részben megzavarta a hadműveleteket, ahogy tegnap és tegnapelőtt is történt Szevrodonyeck esetében. Amikor egyszerűen nem engedték, hogy a fegyveres erők befejezzék, amit elterveztek."

Részletek: A festő kifejtette, hogy a szervezett elvonulással párhuzamosan a katonai egységek más feladatokat is végrehajthatnak.

Titoktartás mellett a fegyveres erők egységei még egy-két napig végrehajthattak bizonyos műveleteket és manővereket, de szerinte a közösségi oldalakon zajló megbeszélések jelentősen rontották az ukrán katonai parancsnokság terveit.

Ezért Malyar ismét hangsúlyozta, hogy nyilvánosan nem lehet megvitatni, hogy a honvédség alakulatai mely településekről hagyták el vagy léptek be annak érdekében, hogy információcsend körülményei között lehetőség nyíljon más feladatok végrehajtására.

A NAP VIDEÓJA

Advertisement: 4:21

Őstörténet:

  • Június 24-én a Luhanszki Területi Katonai Igazgatóság vezetője , Szerhij Haidáj bejelentette, hogy a szeverodonyecki ukrán védőket arra utasították, hogy hagyják el a várost, és vonuljanak vissza megerősített állásokba. Újságírók kérésére a Pentagon megjegyezte, hogy helyeslik ezt a lépést.
  • Jurij Butusov újságíró június 24-én délután arról számolt be, hogy a fegyveres erők egységei elhagyják Szeverodonyecket. Az EU katonai forrásai megerősítették, hogy csak a Nemzeti Gárda egységeit vonták ki.
  • Ezt követően Olekszandr Motuzjanyk, a védelmi minisztérium szóvivője azt kérte , hogy ne kommentálják a kivonási műveletet, mivel az sérti a fegyveres erők terveit.
  • Mariana Bezugla, a Nép Szolgája frakció népi képviselője június 24-én délután Facebook-oldalán közölte, hogy Szeverodonyeckben tartózkodik, és azzal vádolta Gaidait, hogy elmulasztotta ellátni feladatait.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 983
113
Nem kell rohanni jód tablettáért, nem lesz itt semmilyen világháború sem Kalinyingrád sem Litvánia miatt, Putyin nem hülye nem fogy neki menni egy NATO tagállamnak szépen lenyeli ezt a békát és tengeri úton eljuttatja a szállítmányokat Kalinyingrádba.
Nem mondom, hogy nekimennek a litvánoknak, de, hogy nem hagyják annyiban az oroszok abban biztos vagyok. Ez a teljesen értelmetlen és szükségtelen litván genyáskodás erősen kontraproduktív és fog még fájdalmat okozni saját maguknak.
 
W

Wilson

Guest
Nem mondom, hogy nekimennek a litvánoknak, de, hogy nem hagyják annyiban az oroszok abban biztos vagyok. Ez a teljesen értelmetlen és szükségtelen litván genyáskodás erősen kontraproduktív és fog még fájdalmat okozni saját maguknak.
Úgy gondolom ez már legyen a Litvánok baja , de szerintem már olyan rossz a két ország kapcsolata, hogy ez a dolog már nem oszt és nem szoroz a Litvánok szempontjából.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 652
55 303
113
Szerintem a nyugat az élőerőn vérezne el. Viszonylag hamar. Egyrészt ehhez a "profik" sincsenek hozzászokva, mert visszalőnek és inkább hazamennek. De azon túl gyakorlatilag csak az elkényelmesedett társadalom van, aki ilyenkor ha kikerül a klímás helységből a napsütésre felhivja a személyi edzőjét, hogy milyen bronzkrémmel kenje be a barátja a tükör előtt és a pszihológusával is felírtana valami nyugatót valami elképzelt pánikrohama miatt.. allergiás rohamokról nem is beszélve.
Ide a bökőt, hogy a minimális veszteségeket sem lennének képesek elviselni. A belső politikai egyetértés sem lenne meg. Mindezt a motiváció 100%os hiányával karöltve.
Kicsit eltulzod a helyzetet, de lényegében igazad van. Az oroszol lenyelnek pár tizezer âldozatot, a nyugatiak garantáltan nem.És haborút a levegöböl nem lehet megnyerni. Mert meddig futná a sok okos eszközböl? 2 hétig, utána meg jönne ott is a buta bomba ha van mèg...
Csizma meg a földön nincs elég nekik.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 125
113
Egy öreg elavult IFV pont erről beszélek. Te meg arról, hogy még jól használható. Egy frászt használható jól.
Bocs, nem szívesen pofáznék bele az atlantista mámorba, de a BMP a maga idejében egy korszakosan csúcs gép volt. Igen, eljárt felette az idő, de az általad most istenített Bradley vagy Puma hol és mikor mutatta meg a tudását reguláris hadsereg ellen? (nem a kecskebaszó papucsosok ellen)
Isteníted őket és lehet, hogy az "elméleti" tudásuk valóban arra enged következtetni, hogy qrva jók lennének, de láttunk már karón varjút rengeteget... A Leo2-esek is ászok, de sajnos élesben eddig egyszer láttuk őket a törökök által bevetve és a kurdok által xarrá lőve.
Szóval szép ez a lelkesedés, de anno láttunk lopakodót is nem természetes körülmények között leszállni...
A BMP-k már nem korszerűek, és lehet, hogy kevéssé konfortosak a fotelpárnához szokott NATO katonának, de qrva sok van belőlük és bár ma már nem túl sikeres de ott van, ahol kell. A Bradley meg a Puma meg nincs ott.
Na, de ennyi részemről, láthatóan te elméletileg sokkal képzettebb vagy e téren nálam, szóval nem vitatkoznék... :D
 

Tumpek

Well-Known Member
2021. június 28.
71
491
53
Natotól függetlenül is dönthet arról az USA hogy azonnali katonai segítséget nyújt Litvániának Orosz támadás esetén!Viszont ha érvényesnek tekintik az 5-ik cikkelyt akkor az összes tagállam köteles segítséget nyújtani a megtámadott országnak.
Igen. A Világ csendőre. Ilyen felhatalmazással természetesen bárhol, bármikor, és legfőképpen bárkit IS! megtámadhat. Ja, hogy nincs is erre felhatalmazása? Sebaj! Talál majd valamilyen indokot (akár "NATO-tól függetlenül is"). Ebben senki nincs jobb .
Ja és persze mindig az a hunyó akit az épp aktuális érdeke szerint megtámad. Azért azt jó lenne szem előtt tartani, hogy akivel most éppen a soros játékot játsza, maga is atom hatalom. Sőt, a maga nemében talán nagyobb is...
Aki ezt nem látja, vagy teljesen hülye, vagy fizetett (troll) idióta.
A gond az hogy ebbe mindenki bele döglik. Persze ez az olyanoknak vicces csak, aki magán kívül van...
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Kina - es a szovetsegesek miatt azsiaban muszaj itt is erot mutatnia az usanak.

atomfegyverekig nem fog remelhetoleg elmenni a tortenet,bar sokan fantazialnak itt errol.
meg az oroszoknal is.

az oroszok gyengek ezert beszelnek atomrol mindig. masuk mar nincs.

kina miatt az amik nem nagyon engedhetik el ukrajnat.
az ukranok meg valamiert nem akarnak oroszok lenni, fene se erti miert.
de itt sokan magyarazzak akik meg mindig sirnak trianon miatt, hogy adjak mar meg magukat, pedig az ukranok ha megadnak magukat mi varna rajuk ? ezt hagyjuk is,ezt az ukranok nem akarjak.

az oroszok nem tudnak itt gyozni.

par ev es csokken a bevetel majd az olajbol.
Jajj... :confused:
 
T

Törölt tag 1711

Guest
wilson & co. droidaccount-jainak fokozott ténykedése alapján amivel a topic-ot próbálják blokkolni két dolog lehetséges:

-A Kereskedő federáció blokád alá vonta Naboo-t.
-Igazak a pletykák és a Liszicsanszk-i "visszavonulásból" mára teljes menekülés lett ami szétterjedt a fronton.


A drónokat ki is vonhatjuk a képletből, mert azt sok szakértő megírta már, hogy egy többrétegű légvédelem ellenében esélytelen az alkalmazás. A bayraktaroknak voltak kezdeti sikereik, de amint kopott a számuk, elfogytak a sikerek is. Hetek óta nem láttunk érdemi eredményt tőlük.
Ha eltekintünk a marketingtől és tényszerűen nézzük, a Bayraktar méretben, sebességben és terhelhetőségben is kb. egy 1. világháborús könnyübombázó szintjén van. Így azért már nem olyan szép a leányzó fekvése.


aX53SVm.jpg

iBm8Gax.jpg

y0OLP7I.png




Ukrán propaganda elég gyakran hivatkozik önmagukra, mint a mordor orkjai ellen küzdő szabad népre (nem röhög), oroszok egy ideje beleálltak a dologba.
PU2VbSv.jpg
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 442
16 747
113
Az a gond ,hogy abszolút nem vagy képben a haditechnikát illetően amivel nincs semmi probléma hiszen ez egy haditechnikai fórum amely hatalmas ismeretanyagot tartalmaz így némi érdeklődéssel bárki képbe kerülhet a haditechnikával kapcsolatban,a gomdok ott kezdődnek,hogy te meg vagy arról győződve, hogy mindenkinél mindenben többet tudsz, amikor viszont nem tudsz valamihez hozzászólni akkor jönnek tőled az ilyen típusú hozzászólások mint ez is, amelynek semmi köze nincs az eredeti témához.
Ismét egy frappáns Wilsoni terelésnek lehetünk szemtanúi. Tisztelt Hölgyeim,és Uraim. A mi szeretve tisztelt Wilson ügynökünk megint brillírozik. Namármost: a mondandójában szerepelt olyan,hogy a nyugati országok katonai,és gazdasági támogatása Ukrajnának. Erre reflektálva írtam,hogy éppen a szopórolleren vagyunk gazdasági oldalról,mert hát valamiből finanszírozni kell a kaprok működését,de ezen a mi szeretett Wilsonunk könnyedén átsiklott,és azt találta mondani,hogy ez egy haditechnikai fórum. Na ez az egy dolog,amiben itt igaza van. Csak az apró szösszenet,miszerint mi pénzt,paripát,fegyvert adunk az ukiknak,az egy idő után elég komolyan fájni kezd,mert ezeket az úri huncutságokat mi fizetjük. Tehát az egész szervesen összefügg,de a mi kedves Wilsonunk,jó szokásához híven,megpróbálja kisiklatni a lényeget. Annak idején egy hozzáértő úriember találta mondani,hogy a háborúhoz három dolog kell. Pénz,pénz,és pénz.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 357
77 036
113
Bocs, nem szívesen pofáznék bele az atlantista mámorba, de a BMP a maga idejében egy korszakosan csúcs gép volt. Igen, eljárt felette az idő, de az általad most istenített Bradley vagy Puma hol és mikor mutatta meg a tudását reguláris hadsereg ellen? (nem a kecskebaszó papucsosok ellen)
Isteníted őket és lehet, hogy az "elméleti" tudásuk valóban arra enged következtetni, hogy qrva jók lennének, de láttunk már karón varjút rengeteget... A Leo2-esek is ászok, de sajnos élesben eddig egyszer láttuk őket a törökök által bevetve és a kurdok által xarrá lőve.
Szóval szép ez a lelkesedés, de anno láttunk lopakodót is nem természetes körülmények között leszállni...
A BMP-k már nem korszerűek, és lehet, hogy kevéssé konfortosak a fotelpárnához szokott NATO katonának, de qrva sok van belőlük és bár ma már nem túl sikeres de ott van, ahol kell. A Bradley meg a Puma meg nincs ott.
Na, de ennyi részemről, láthatóan te elméletileg sokkal képzettebb vagy e téren nálam, szóval nem vitatkoznék... :D
Már majdnem elgondolkoztam azon, hogy érdemben válaszolok, de nincs értelme*. Te is hívő vagy, az észérvek leperegnek róldad. Molnival ellentétben én nem érzek belső késztetést a hittérítésrer, szóval Ámen.

*Csakhogy értsd a logikai hátraszaltó abban amit leírsz. Leírod, hogy már eljárt felette az idő, majd azzal igazolod ennek az általad is elismerten elavult járműnek a létjogosultságát, hogy az elavultsága ellenére még harcolnak vele. Úgy legalizálod az érvedet, hogy teljesen irreleváns módon valamifajta minőségi mutatóként hivatkozol a felhasználás tényére. Tehát amit használnak az jó amit meg nem használnak az nem jó pusztán csak azért mert. Az elavkultságodban nem akarod elfogadni, hogy az orosz hadsereg egy teljesen elavult IFV-t használ, helyette a használat tényével érvelsz mellette.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 357
77 036
113
Ok dudi, de az oroszok meg az ukranok is a harcjarmuvek tetejen utaznak. Akkor meg oly mindegy nem?
En sem ulnek be szivesen egy ilyen badogkoporsoba legyen barmilyen tipus, de meg ha muszaj beulni is az ajtokat akkor se zarnam le, legalabb aki kozel ul kirepul belole. Ezeket mind ki lehet loni, ha az elso csak mozgaskeptelenne is teszi a masodik tuti kicsinalja. ATGM vagy nagyobb kaliberu loszer kicsinalja mindet.

Medvegyev figyelmet szentelt a romanokra is.
Azért utaznak a tetején, mert még ott is naygobb biztonságban érzik magukat mint a harcjárműben. Te komolyan nem érted ennek a ténynek az abszurditását?
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 090
9 063
113
Kollegam most meselte hogy egykor Vajdahunyadon az allatkert mellett laktak. Az oroszlan ketrece ugy 30m-re volt az ablakatol. Gyerekkent minden reggel oroszlanuvoltesre ebredt. Rettegett hogy kiszokik. :D
Vissza nem menne oda soha, az osszes rokona elkoltozott szerte a vilagba. Meselt a tombhazakrol, hogy ahogy mentek emeletrol emeletre ugy fogyott a korlat meg a lepcso., megepultek valahogy aztan azote se forditottak ra meg semmire sem.
Stb.

Cserkassziban eltrafaltak egy ukran katonai pjjektumot.
A menekulo katona kezeben jol lathato a fegyver. Nem tudnak elbujni, mindent latnak es tudnak az oroszok.
Vagy nagyon jo az informator halozatuk, vagy a legi felderites, vagy mindketto.

Így volt, szürke, barna tömbházak.. mellettünk hőerőmű volt, esett a pernye mint a hó reggelente.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Már majdnem elgondolkoztam azon, hogy érdemben válaszolok, de nincs értelme*. Te is hívő vagy, az észérvek leperegnek róldad. Molnival ellentétben én nem érzek belső késztetést a hittérítésrer, szóval Ámen.

*Csakhogy értsd a logikai hátraszaltó abban amit leírsz. Leírod, hogy már eljárt felette az idő, majd azzal igazolod ennek az általad is elismerten elavult járműnek a létjogosultságát, hogy az elavultsága ellenére még harcolnak vele. Úgy legalizálod az érvedet, hogy teljesen irreleváns módon valamifajta minőségi mutatóként hivatkozol a felhasználás tényére. Tehát amit használnak az jó amit meg nem használnak az nem jó pusztán csak azért mert. Az elavkultságodban nem akarod elfogadni, hogy az orosz hadsereg egy teljesen elavult IFV-t használ, helyette a használat tényével érvelsz mellette.
És Amerikán kívül a díszes NATO kompániának milyen és mennyi korszerű (mondjuk 10 éven belüli) IFV-je van amit be tudnának vetni az országuk határán kívül és nem lyuggatnák ki ugyan úgy ATGM-el vagy 30millissel ? Kiállítási darabok és megrendelés alatt állók nem játszanak ! Csak minimum 100db-ban rendszeresítetek igazoltan !
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 651
113
Te tanultál történelmet Ádám? Képes vagy logikus gondolkodásra?

Mi köze ennek Szerbiához? Ki ment Szerbiáért meghalni? Ott is valakik nagyon háborúzni akartak, és csak casus bellire vártak, és nem volt nukleáris fegyver se MAD doktrína.

Almát a golyóscsapággyal kb :D
Remélhetőleg lesz annyi eszük az oroszoknak, hogy nem próbálják ki.
Itt egy ország aki rázza a pofonfát az pedig Litvánia. Áruld már el most tényleg mi értelme van keménykedni az oroszokkal?? Teljesen nyilvánvaló hogy amit csinálnak semmi jogalapja nincs. És ha megint majd ezután odaül a medve a nyakukra akkor ki lesz a hibás?? Ugyanaz kezdődik mint amit az ukránok csináltak..... aztán látjuk hova jutottunk...
Mi értelme van keménykedni a nyugattal?
Mindenki, akinek a tortenelemhez egy picike lovese is van az pontosan tudja, hogy az a haboru minimalisan sem Szerbiarol szolt.
Alapvetően a mostani helyzet sem Ukrajnáról vagy Litvániáról szól.
Most egy aranyos kiscica nagyon szomorú lett valahol a világban.
Értelmes szinten megy a társalgás.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 983
113
Ez az egy amiben bízhatunk, de mi van, ha a folyamatos basztatás miatt, amiről mind tudjuk, hogy ezzel az üggyel sem áll meg, már nem akarnak még egyet visszalépni? Ukrajnában már nem akartak, azt hiszem elfogyott a türelmük.
Országoknak sosem fogy el a türelmük, csak egyéneknek.
Putyin rendszer koporsója a világ koporsója a jelen helyzetben. Ez a durva, hogy ennyit nem fogsz fel.

Szóval nem kell az usának behódolni, de ha választani kell, akkor az usának kell behódolni. :D Hülye. Hülye.
Ne becsüld le, egyáltalán nem hülye. Annál sokkal rosszabb.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Már majdnem elgondolkoztam azon, hogy érdemben válaszolok, de nincs értelme*. Te is hívő vagy, az észérvek leperegnek róldad. Molnival ellentétben én nem érzek belső késztetést a hittérítésrer, szóval Ámen.

*Csakhogy értsd a logikai hátraszaltó abban amit leírsz. Leírod, hogy már eljárt felette az idő, majd azzal igazolod ennek az általad is elismerten elavult járműnek a létjogosultságát, hogy az elavultsága ellenére még harcolnak vele. Úgy legalizálod az érvedet, hogy teljesen irreleváns módon valamifajta minőségi mutatóként hivatkozol a felhasználás tényére. Tehát amit használnak az jó amit meg nem használnak az nem jó pusztán csak azért mert. Az elavkultságodban nem akarod elfogadni, hogy az orosz hadsereg egy teljesen elavult IFV-t használ, helyette a használat tényével érvelsz mellette.
Egy nyugati IFV.t mondjál már amelyik ilyen háborúban részt vet hóban,sárban .
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Remélhetőleg lesz annyi eszük az oroszoknak, hogy nem próbálják ki.

Mi értelme van keménykedni a nyugattal?

Alapvetően a mostani helyzet sem Ukrajnáról vagy Litvániáról szól.

Értelmes szinten megy a társalgás.

"Mi értelme van keménykedni a nyugattal?"
"Alapvetően a mostani helyzet sem Ukrajnáról vagy Litvániáról szól."

Ez olyan az éjjel a románok ellopták a lovainkat fíling :D
Tehát most már be is ismerted, hogy nem orosz az agresszor, aki ukrajna megtámadásával kirobbantott egy háborút.