[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
383
1 146
93
Ha oldal olvasásával le vagyok maradva..., de ezeket mi a fasz szedi lefelé?


Nem akarok találgatni sem. Szimplán felteszem ide, hogy legalább 300 km-rel a front és az országhatárok mögött mitől katapultálnak egymás után az ukrán pilóták?
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113
Azért azt tegyük hozzá, hogy K-Európa sorsát az SZU és az USA ütötte le. A Winston végig azon volt, hogy minél kevesebb legyen az a terület amit a ruszkik szabadítanak fel. Lengyelországot sem az angolok dobták oda Sztálinnak, az ellen is a végsőkig kiállt.
Teljesen fölösleges ilyenekkel 'terhelni' a processzort, mert ezek bagatell különbségek szerinte...
 
W

Wilson

Guest
Azért azt is tegyük ehhez hozzá (szerintem), hogy a jelenlegi eurőpai haderőt megennék az oroszok reggelire, franciákat talán két rágással tovább kellene enni...ezért "kell" az amerikai jelenlét sajnos*
Hiszen még a szovjet eredetű fegyverzettel felszerelt ukrán haderővel sem bírt el márciusban és áprilisban, úgyhogy ez a kijelentésed nálam a nap vicce....
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 532
10 169
113
Volt olyan magyar, aki a német haderőre a kezdetektől megszállóként tekintett és volt olyan magyar is aki a szovjetekre tekintett eleinte felszabadítóként, utána szövetségesként.

Én csak annyit állítottam, hogy mindkét esetben külföldi haderő állomásozott idehaza és hogy szerintem egyik se volt kívánatos - és most sem az!
Nem az országunkban állomásozó haderő volt a baj, hanem a ránk erőltetett ideológia és politikai berendezkedés. Szerintem.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 706
113

What began as a criminal Russian aggression against Ukraine has become a proxy war between Washington and Moscow. The two sides are locked in an escalatory cycle that, along current trends, will eventually bring them into direct conflict and then go nuclear, killing millions of people and destroying much of the world. This is obviously a bold prediction and certainly an unwise one to make — in part because if I’m right, I’m unlikely to be around take credit for it.

Érdemes elolvasni. Nem feltétlenül, mert ezt jósolni menő, hanem hogy el lehessen kerülni. Mert egyáltalán nem lenne menő.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Az UAV-kamikaze "Lancet" csapássorozata megsemmisítette az Ukrán Fegyveres Erők katonai felszerelését.
EEEz a beszéd! Ezeket kéne nyomni ezerrel ! 40 percig marad a levegőben így a felderítés után le is csaphat egyből .
Ezek hasznosabbak akármennyi grad-nál. A kérdés az hogy mennyit gyártanak le ebből egy hét alatt ?
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 950
113
Kevesen tudják, de mind a Szu mind Oroszország bedta a felvételi kérelmét a NATOba. Ez el lett utasítva, majd valahogy elkezdett bekerítődni NATO bázisokkal.
Olvastam róla, és nem tudom elhinni, hogy ezt bármelyik oldal komolyan gondolta.
Szóval tegyük fel előbb azt a kérdést, hogy mit keresnek ott azok a bázisok
Mondjuk az adott ország egyfajta biztonsági garanciát látott bennük, hogy ha majd a maci egyszer felébred, ne akarjon újra ott garázdálkodni, mint az azt megelőző évtizedekben?
A baltiak és a lengyelek biztos véletlenül annyira oroszfóbiások.
A NATO/USA meg kapva kapott az alkalmon, hogy hírszerzési infókat szerezzen.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 322
10 360
113
Az UAV-kamikaze "Lancet" csapássorozata megsemmisítette az Ukrán Fegyveres Erők katonai felszerelését.
Egyik a fától elpukkant viszont úgy tűnik hogy van olyan variáns ami valamennyire HEAT


ATRIOqx.jpg
rwVQz96.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 285
113
Az egerek meg az idő vasfoga.

Mindenki kedvenc Kulabajat ugy megviccelte Vovan es Lexus hogy siman beismerte a Krimi hidat.

Szombathely eleg kozel van, remelem ők oda nem fognak lőni.

Kina nyilatkozott.

Veretik raketakkal az ukrop hatorszagot eppen.

Banderamobil es Lancet dron randevuja.

Aratnak a kamikaze dronok, az a cseszkos portal tuti nem szamolja fel ezeket.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 532
10 169
113
Kevesen tudják, de mind a Szu mind Oroszország bedta a felvételi kérelmét a NATOba. Ez el lett utasítva, majd valahogy elkezdett bekerítődni NATO bázisokkal.
Szóval tegyük fel előbb azt a kérdést, hogy mit keresnek ott azok a bázisok, ha a NATO nem akar semmi rosszat Oroszországnak?
Igen, békepartnerségig el is jutottak.
Arra nem gondolt senki, hogy a volt szovjet érdekszféra tart az oroszoktól és a NATO-ban látja a biztonságának a zálogát? Valahogy nem csodálkozom, ha a NATO-ba vágynak.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 310
55 610
113
A jövő!!
Orosz quadcopter vs ukrán.
Az első rögzített légi felderítő "csata".
Szúnyog vb.:D
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 553
32 039
113
A Die Welt azt állitja egy cikkben, hogy az ukrik a bejövő orosz rakéták stb. "több mint felét" lelőtte. Ez a nyugati narrativa.
Ja. Mind leesett.
Kérlek ne keverjük a szezont a fazonnal. Orosz katonák védtek orosz állampolgárokat.
A brit katonák kiket “védenek” ukrajnában?
A globalisták érdekeit.
Részben igazat adok Neked, és a többieknek is a föderációs tagságiatt, de az oroszokat védjék az oroszok, ha az ukránokat az ukránok. De valahogy most a részleges mozgósításnál is a többi etnikum viszi a prímet létszámban.
Az @Ooorky által belinkelt videóban önkéntesekről van szó, ha jól fordítottam. Az ukránoknál felbukkanó "pudingfejűek" ugyanúgy/pont ugyanannyira önkéntesek, mint a csecsenek.
Honosított ne focizzon a válogatottban.
Mit tett?
teljes videó Wagner és a DPR támadásáról az ukrán állások ellen Szoledarszkij térségében
Azt mondjuk nem értem, valszeg tudatlanságom okán, hogy amikor kirakja a desszantot az IFV a desszantot, miért megy el? Távolabbról nem támogathatják a gyalogságot?
na ugyanez igaz Bródyra is, el tudja dönteni, hogy a kormány jelenlegi álláspontja tetszik-e neki vagy nem (balosként nyilván semmi nem tetszik neki, amit ezek csinálnak) ,
"személyi igazolvány"....
Aha. Mert a hétköznapi logika szerint az orosz 'oldal' lesz a 'jó' oldal - ha lesz ebből vmi normális háború egyáltalán.
*****************

A szájtépésen kívül vmi érdekes?
Megint lövik Kievet? Ha jól hallom?
Honnan hallod? Kijev külső?
A helyzet Artemovszk irányában most így néz ki
Forr a katlan....hoholbecsinált lesz?
Érdekes. Én meg azt olvastam, hogy egy szentpétervári házaspár halt meg, akik történészek voltak, és egy idegenforgalmi irodát üzemeltettek. Akkor most valójában kik is haltak meg ott?
Csepiga és Miskin.
Sir Kettősmérce? :)
Ja. Ő "metrik-ben" és "imperial-ban" is mér.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 923
16 951
113
És ha a medve nem áll meg a szomszédban, hanem megkívánja a mi málnánkat is, mert azt látja, hogy neki mindent szabad?
Tudod, evés közben jön meg az étvágy...
Nem kell beszarni!! :rolleyes: Nincs meg rá a képességük, mert már többször elfogyott a lőszerük. Halál biztos az infóm, mert a brit titkosszolgálattól jön. :hadonaszos::oops::)
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 347
9 096
113
Biztos lemaradtam róla, de az elmúlt 30 évben nem igazán láttam a híradásokban kelet felé vonuló harckocsihadosztályok menetoszlopait, amik egy atomhatalmat akartak elfoglalni...
Nem is tudom mit jönnek itt az oroszdrukkerek, hogy a nyugat sarokba szorította Putyint.
Köztudott, hogy a nyugat egy inkompetens bagázs, ahol mindenki ratyi, és aki meg nem, azt már legalább háromszor átoperálták, különben is, a néger muszlim zsidók nem jó harcosok.
Akkor minek is kellett itt a balhé?
;)
De legalább megpróbáltál vicces lenni.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 820
113
Mindenki kedvenc Kulabajat ugy megviccelte Vovan es Lexus hogy siman beismerte a Krimi hidat.

1.Duginát ukránok gyilkolták egy terrorista merényletben.
2.Krími hidat ukránok robbantották fel szintén terrorista merénylet
3. Az NS1 é NS2 vezetékeket amerikaiak robbantottták fel

p.s. A konteások és a hozzá nem értők tippjei nem jöttek be. :)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 820
113
Legújabban már a Magyaroroszágot is ellátó Török Áramlat gázvezetéket akarták megrongálni az ukránok:

Dmitrij Peszkov orosz elnök sajtótitkára elmondta, hogy több szabotőrt vettek őrizetbe, miközben megpróbálták szabotálni a Török Áramlat gázvezetéket.

Elmondása szerint Ukrajna szárazföldön behatolt a Török Áramlat gázvezetékbe Oroszország területén, szabotőröket fogtak el, több embert letartóztattak.