[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Határőr Attila

Well-Known Member
2022. február 27.
126
928
93
A Norvégiából származó M109A3GN önjáró löveg szuperhatékony denazifikációja Mykolaiv-Grivorozh irányban.

A "Lancet" eléri az FH-70 olasz pöttyöst, és az üzemeltető utasította a drónt, hogy ne menjen sehova, hanem egy lövedékekkel ellátott teherautóra. Az eredmény noincs fegyver, nincs teherautó, nincs lövedék!



Az UAV-kamikaze "Lancet" elpusztítja az ukrán fegyveres erők "Strela-10" légvédelmi rendszerét
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 491
18 415
113
“Brit hírszerzés” (sitcom) 254. epizód:


A tegnap mégiscsak megítélt egyszeri egyhavi illetmény alsó hangon 1.5 Mrd EUR-jába került Putyinnak
:D
Ezek szerint a húsdaráló működtetése havonta csak személyi költségekben ennyibe kerül neki. ;)




Ez meg valami film. Állítólag orosz.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 404
46 025
113

Szinte egész Ukrajnában dörög a légiriadó​

Újra légiriadót rendeltek el Ukrajnában, szirénáznak Kijevben és további kilenc régióban, valamint a kijevi hatóságok által ellenőrzött Zaporozsje városában – derül ki az Ukrajna Air Alert Map erőforrásából.

Riasztást hirdettek Kijev, Nyikolajev, Harkov, Cserkaszi, Poltava, Kirovograd, Dnyipropetrovszk, Vinnitsa és Szumi régiókban.

A találati célpontokról még nem érkezett információ.

Источник: https://rusvesna.su/news/1667572705
 
W

Wilson

Guest

Tankok, páncélozott szállítójárművek és csónakok: az Egyesült Államok új segélycsomagot jelentett be Ukrajnának....​


2022. november 4., péntek, 18:26


f26158e-000.jpg

T-72 harckocsik, fotó: armyinform

Az Egyesült Államok új, 400 millió dolláros katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának, amely 90 darab T-72-es harckocsit tartalmaz majd.

Ezt Sabrina Sing, a Pentagon elnökhelyettese jelentette be egy washingtoni tájékoztatón – írja az "European Truth" .

Az Egyesült Államok és Hollandia közösen fizeti a Cseh Köztársaságban tárolt T-72-es harckocsik helyreállítását.

"Ezek a harckocsik a Cseh Köztársaságból érkeznek. Az Egyesült Államok 45 egység helyreállítását fogja fizetni. A holland kormány pedig kötelezettségeinek megfelelően további 45 harckocsit fizet. Így összesen 90 harckocsi lesz Ukrajnába küldték. Ezek technikailag fejlett harckocsik lesznek" – mondta Sing.

E tankok egy részét még az idei év vége előtt átadják Ukrajnának, a többit pedig a következő éven belül.

Az új segélycsomag 250 darab M1117 páncélozott szállítójárművet, 40 páncélozott csónakot, Hawk légvédelmi rakétarendszereket és 1100 Phoenix Ghost drónt tartalmaz.

A drónokkal kapcsolatban a Pentagon nem nevezte meg az ukrajnai szállítás pontos dátumát.

Az ukrajnai orosz invázió február 24-i kezdete óta az Egyesült Államok mintegy 17,6 milliárd dollár értékben küldött biztonsági segítséget Kijevnek.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 854
81 384
113
A brit hírszerzés megállapodást kötött az SBU-val az ukrán „gerilla terrorista hadsereg” kiképzéséről

A brit Prevail Partners PMC ukrán szabotőröket képez ki. A Grayzone portál szerint a képzésnek Görögországban és Lengyelországban kellene megtörténnie, levelezés- és dokumentumtöredékekre hivatkozva.

A "partizánokat" olyan szakemberek képezték ki, akik a krími híd lerombolásának terveiért feleltek. Köztük van Chris Donelly NATO-főtitkár tanácsadója, Guy Spindler, az MI6 brit külügyi hírszerző tisztje és Audrius Butkevicius volt litván védelmi miniszter.
nEH7S3lXUXg.jpg
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Putyinnak lenne egy kis esze keres egy jó fegyverkereskedőt, hogy valahol a harmadik világban elpasszolja ezt a sok régi szart harckocsit, löveget, btr-t, helikoptert egy másik tagon ketesztül az ostoba angolszászoknak, hogy odaadják az ukránoknak az árából meg a modernebb eszközökbe és modernizálásba fektetné majd bevándorló-leszármazott mozgalmakat finanszírozna az USA-ban meg Britanniában és fegyverezne fel aztán néhány felbérelt emberrel elintéztetne néhány színest lehetőleg jogi aktivistát sztárt vallási vezetőt stb. befolyásosokat, ismerteket imitt amott és már lángolna is pár amcsi meg brit nagyváros (durvább mint az atom!) ...azonnal kitörne a majmok bolygója: persze bolti fosztogatások és mehetne is a nemzeti gárda terjeszteni a demokrácia nevében a liberális szabadságot otthon...nem maradna lőszer ukrajnának
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 404
46 025
113

„Ne aggódj, felszabadítjuk Iránt” – magyarázta a Fehér Ház, mire gondolt Biden​


A Demokrata Párt Mike Levint támogató kampánygyűlésén Biden hívei arra szólították fel, hogy figyeljen a 22 éves Mahsa Amini halála után kezdődő iráni tiltakozásokra. A Fehér Ház vezetője azt mondta, hogy az Egyesült Államok fel akarja szabadítani Iránt.
„Ne aggódj, felszabadítjuk Iránt. Nagyon hamar kiszabadítják magukat” – mondta Biden.
A Fehér Ház biztosította, hogy Biden Irán felszabadításával kapcsolatos szavait a tüntetőkkel való szolidaritása magyarázza.
Источник: https://rusvesna.su/news/1667585320

Biden tanácsadója titokban Kijevbe látogatott, és találkozott Zelenskyvel és Yermakkal – Bloomberg​


Az ügynökség forrása szerint a Fehér Ház illetékese Kijevben megbeszélést folytatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, valamint az elnöki hivatal vezetőjével, Andrij Jermakkal.
Sullivan részleteket osztott meg a pénteken bejelentett új amerikai biztonsági segélycsomagról – írja a Bloomberg.
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig további légvédelmi rendszerek és modernebb fegyverek szállítására szólította fel a szövetségeseket.
Az amerikai kormányzat egyelőre nem erősítette meg hivatalosan az ügynökség által közzétett információkat.

Источник: https://rusvesna.su/news/1667588099

A "Geran" feltárása Krasznoarmejszkban. Gyönyörűen virágzik.

Nikolaevben több robbanás történt a muskátlik érkezése után. A géppuskákból és géppuskákból való kaotikus lövöldözés nem segít.

Krasznoarmejszkban a "Geranium" virágzása következtében egy nagy lőszerraktár megsemmisült.

Putyin és az orosz birodalom felőrli Ukrajnát? | Hetek Originals | Robert C. Castel​

 
W

Wilson

Guest

Az Egyesült Államok megígérte, hogy megadja Ukrajnának a szükséges segítséget Herszon felszabadításához​

2022. november 4., péntek, 21:13


35c2cb6-gettyimages-1239538325.jpg

jake sullivan, Getty Images

Az Egyesült Államok tisztában van Ukrajna igényeivel a herszoni művelet során, és megadja a szükséges segítséget.

Ezt Jake Sullivan amerikai biztonsági tanácsadó nyilatkozta ukrajnai látogatása során az újságírókkal folytatott beszélgetés során az Evropejszkaja Pravda tudósítója szerint.

Sullivan, aki be nem jelentett látogatáson tartózkodott Kijevben, elismerte, hogy a Herszon felszabadítását célzó hadművelet a küldöttségen belüli megbeszélések egyik témája lett, és a látogatáson kívül is szóba kerül.

"Lehetőségem volt Ukrajna katonai vezetőitől jelentéseket kapnom ezeknek az erőfeszítéseknek (Herszon felszabadítására) tervezéséről, és természetesen az amerikai hadsereg szoros kapcsolatban áll az ukránokkal, és erről tárgyal" - mondta.

Sullivan azt is hangsúlyozta, hogy a Fehér Ház ehhez minden szükséges támogatást megad: "Nem az én dolgom felmérni a helyzetet a csatatéren. Az én dolgom, hogy biztosítsam Ukrajnának azt, amire szüksége van ahhoz, hogy ez megvalósuljon."

A biztonsági tanácsadó további segítséget is ígért a herszoni hadművelet igényeihez igazítva.

"Ma ismét megkérdeztem, mire van szükség (Ukrajnának ahhoz, hogy befejezze ezt a műveletet - a szerk.), és biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk biztosítani, ami ehhez a csatához kell" - mondta.
Eközben pénteken a Pentagon közzétette a fegyverek listáját az Ukrajnának szánt új segélycsomag részeként .
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 626
9 017
113
Egy ideig azt hittem, csak kedvenc színe meg száma van az embereknek, de hogy betűje is ?
Na mindegy, bő fél éve már nekem is van ! :D


Ez igen ! :cool:


OFF
Egy általános iskolai osztálytársam apja annak idején Wartburgból csinált ilyen pickupot, saját maga. "Vartyogóból cabrio" :D
ON
Egy dokumentumfilm még augusztusból. Amerikai, orosz, ukrán(!),török biztpol szakértők és ex-NATO tisztviselők osztották meg a gondolataikat a filmben a jelenlegi konfliktussal kapcsolatban.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 516
12 800
113
Nem. Pont arra készül a VW, hogy Győr önellátó legyen, ne függjön a bizonytalan jövőjü német gyáraktól.

Értsd már meg, attól, hogy még Németországban van bejegyezve már nem német cég...

Hát azért azt elmondanám, hogy Győrben, ahol a világ legnagyobb motorgyára helyezkedik el, itt sem olyan rózsás a helyzet.

Tankok, páncélozott szállítójárművek és csónakok: az Egyesült Államok új segélycsomagot jelentett be Ukrajnának....​


2022. november 4., péntek, 18:26


f26158e-000.jpg

T-72 harckocsik, fotó: armyinform

Az Egyesült Államok új, 400 millió dolláros katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának, amely 90 darab T-72-es harckocsit tartalmaz majd.

Ezt Sabrina Sing, a Pentagon elnökhelyettese jelentette be egy washingtoni tájékoztatón – írja az "European Truth" .

Az Egyesült Államok és Hollandia közösen fizeti a Cseh Köztársaságban tárolt T-72-es harckocsik helyreállítását.

"Ezek a harckocsik a Cseh Köztársaságból érkeznek. Az Egyesült Államok 45 egység helyreállítását fogja fizetni. A holland kormány pedig kötelezettségeinek megfelelően további 45 harckocsit fizet. Így összesen 90 harckocsi lesz Ukrajnába küldték. Ezek technikailag fejlett harckocsik lesznek" – mondta Sing.

E tankok egy részét még az idei év vége előtt átadják Ukrajnának, a többit pedig a következő éven belül.

Az új segélycsomag 250 darab M1117 páncélozott szállítójárművet, 40 páncélozott csónakot, Hawk légvédelmi rakétarendszereket és 1100 Phoenix Ghost drónt tartalmaz.

A drónokkal kapcsolatban a Pentagon nem nevezte meg az ukrajnai szállítás pontos dátumát.

Az ukrajnai orosz invázió február 24-i kezdete óta az Egyesült Államok mintegy 17,6 milliárd dollár értékben küldött biztonsági segítséget Kijevnek.

Ezek a számok :D Lol...
Ok, van benne pámcélos jármű, csónak, meg drón...
De baaazzzd.. 400 millió dollárból az uralvagonzavod szerintem t72b3-ból kb 400-at legyárt.. nem használt szarokat vagy felújít :D

A felújítás költsége pedig:

According to Russian military engineers, the T-72B3M is comparable to the more advanced T-90, but at a much lower cost. In March 2016, it was announced that Russia was planning to upgrade its 150 T-72 main battle tanks to the T-72B3M version, spending 2.5 $37 million on this program.

Ez sem arról szól, hogy az ukránokat segítség, hanem a helyi slepp zsebeit jól kitömjék, nyilvános lopás :D