Lehet, hogy nem helytálló, de én háttéralkut sejtek. Ez számomra színjáték. Szurovikin a nehéz döntéseket már néhány hete kilátásba helyezte, tehát már akkor megvolt ez a terv. De én személy szerint kudarcnak látom. Egy kiút lehet ebből a helyzetből, ha csapdát állítanak az ukránoknak. Vagy Oroszország csábító ígéreteket kapott a Nyugattól. Bár én nem bíznék bennük egy percig sem. Meglátjuk, mi lesz.
Sojgu parancsot adott a csapatok visszavonására a Dnyeper bal partján a védelem érdekében
Sojgu egyetértett Surovikin javaslatával, hogy vonják vissza a csapatokat a Dnyeper bal partjára
MOSZKVA, november 9. – RIA Novosti. Az Orosz Erők Egyesített Csoportjának parancsnoka, Szergej Surovikin Szergej Sojgu védelmi miniszternek írt jelentésében bejelentette a helyzet stabilizálását a különleges műveleti övezetben.
Elmondása szerint augusztustól szeptemberig az ukrán hadsereg több mint 9,5 ezer meghalt és sebesültet veszített.
Ugyanakkor Herszon irányban az ellenség helyi önkormányzati létesítményeket, iskolákat, kórházakat és más társadalmilag jelentős létesítményeket sújt.
Khersont és a szomszédos településeket nem látják el teljes mértékben és nem működnek, az emberek élete folyamatosan veszélyben van" - mondta.
Megjegyezte, hogy több mint 115 ezer embert evakuáltak a régióból.
Surovikin hangsúlyozta, hogy az ukrán
fegyveres erők folytatják a kahovkai gát ágyúzását – ez áradásokat idézhet elő, és jelentős áldozatokkal járhat.
"Célszerű a védelmet a
Dnyeper folyó gátvonala mentén , annak bal partján megszervezni" - mondta.
A honvédelmi miniszter egyetértett Surovikin javaslatával.
Министр обороны Сергей Шойгу согласился с предложением командующего Объединенной группировкой российских войск Сергея Суровикина организовать оборону в... РИА Новости, 09.11.2022
ria.ru
Surovikin beszámolt Shoigunak az orosz fegyveres erők Herson irányú veszteségeiről
"Hondelmi miniszter elvtárs! Jelentem. Sikeresen ellenállunk minden ellenséges offenzíva kísérletnek. Az ezen a területen (Kherson irányába - a szerk.) intézett támadásainak visszaverése során augusztustól októberig az ukrán
fegyveres erők többet veszítettek, mint 9,5 ezer katona halt meg és sebesült meg, több mint 200 harckocsi, 500 páncélozott harci jármű, körülbelül 600 különféle célú jármű és több mint 50 tüzérségi darab és aknavető” – mondta Surovikin.
"Mint tudod, a támadó oldal nagyobb veszteségeket szenved, mint a védekező. Ebben az esetben a mi veszteségeink 7-8-szor kisebbek, mint az ellenségeké. Mindenekelőtt minden ember életére gondolunk. Orosz katona” – hangsúlyozta.
Наступающая сторона несет большие потери на Херсонском направлении, чем та, которая находится в обороне, доложил командующий Объединенной группировкой войск РФ... РИА Новости, 09.11.2022
ria.ru