Saját meglátásaim és megérzéseim. Ezt a kivonulást nem értem, miért Shoigu döntötte el. Tudtommal nem ő a főparancsnok. Csak azt tudom elképzelni, hogy ez már legalább egy hónapja megszületett, most látták elérkezettnek az időt meglépni. Hogy miért most, nem tudom. Talán az USA-ban lezaló választások nem a remélt eredményt hozták. Nem tudom. Lehet, hogy semmi köze hozzá. Én furcsának láttam Sholz Kínába látogatását is. Miközben üzletembereket vitt magával, nem tartott egy napig sem a látogatás. Azt sem értettem, amikor sem Macronnál tett látogatásakor, sem Orbán látogatásakor nem tartottak közös sajtótájékoztatót. Mindkettő színjátéknak tűnt számomra.
Nekem ez az egész nem 100-as. Putyin közben - ahogy olvasom az orosz sajtóban - tárgyal ezzel, azzal, mintha mi sem történt volna.
Számomra hiányzik egy határozott vezérfonal, ami mentén történnek és megszerveződnek a dolgok. Akarnak egyáltalán győzni az oroszok? Lehet, hogy a NATO nagy falat. Nem Ukrajna!
A másik: jönnek a hírek színfalak mögötti tárgyalásról. És ott biztos nem az hangzik el, amit elénk tárnak. Miről egyezkedtek?
Ez a visszavonulás milyen hatással lesz a két ellenfél moráljára. Álljon itt két bloger véleménye:
A herszoni kivonulás
Nem számít, milyen szomorú és sértő, sajnos, a visszavonás Hersonból a Dnyeper a bal partjára
valósággá vált .
Nem tudjuk, hogyan fogják bemutatni a szövetségi csatornákon. Kisimítják-e a keserű pirulát a „történelem mindent a helyére tesz” megnyugtató szavakkal, a Nagy Honvédő Háború tapasztalatával, a „vége lesz a hadseregnek, vége az ellenségnek” mondattal és egyéb mantrákkal.
A lakosság szemében ez
vereség . Igen, helyi. Ez azoknak a területeknek a elvesztése, amelyeket az Orosz Föderáció sajátjaként ismert el. Ez megkönnyíti?
▪️Ennek oka azoknak a tisztviselőknek a jelentéseiben rejlik, akik 2020 óta (amikor az NWO-ról szóló alapvető döntés megszületett) arról beszélnek, hogy minden rendben van.
▪️Ennek oka a természetes kiválasztódásban rejlik, amelynek végre ki kell ölnie azokat a haszontalan parancsnokokat és szajkózó politikusokat, és a történelem szemeteskukájába kell küldenie őket.
▪️Ennek okai a szituációs politikai és katonai impotenciában keresendők, amelyet a saját kizárólagosságába, tévedhetetlenségébe és sebezhetetlenségébe vetett hit generált.
Keserűen. Szégyen. Ha most aláírjuk a békét Ukrajnával is (és az orosz külügyminisztérium már két napja tárgyalásokat sejtet), nos, az egy jóízű köpés lesz az orosz társadalom hazafias, nukleáris rétegére.
Mi, ennek a rétegnek a képviselői csak annyit tehetünk, hogy a „nem köszönet, de ellenére” elv szerint járunk el. Valójában az orosz nép mindig is így nyert. Történelmünk legsötétebb pillanataiban.
Tehát folytassuk ezt.
Вылавливаем интересную нам тему в море сырой информации. Связь: @rybar_feedback_bot Закрытый канал: @rybar_plus_bot Сотрудничество: @XIII_thirteenth Сайт: rybar.ru VK: vk.com/rybar_force RuTube: rutube.ru/u/rybar X: x.com/rybar_force
t.me
A tények alapján.
1. Katonai szempontból ez az Orosz Föderáció legsúlyosabb tisztán katonai veresége 1991 óta. Nálunk ez már a 3. komoly katonai vereség Balakleya és Krasny Liman után. Számos kérdés merül fel a Kahovszkaja Erőmű biztonságával kapcsolatban a kivonulás után, az Antonovszkij-híd és az Északi-krími csatorna jövőjével, a katonai felszerelések bal partra való evakuálásával stb. stb.
2. A csapatok bal partra való kivonásának ismertetett okai a nyár eleje óta fellépő, különböző okok miatt nem megszüntetett problémák következményei. Ezek abból erednek, hogy az NWO legelején nem sikerült elfoglalni Nikolaev, amikor a város félig körülzárt volt, de különféle hibák miatt soha nem sikerült elfoglalni.
3. A tét most nyilvánvalóan a csoportosulás összerejének növelése és a jobb parton tevékenykedő erők egy részének felszabadítása az offenzív hadműveletek érdekében, ami november végén-december elején várható. Ha ott valamilyen működési sikert érnek el, az természetesen indokolja a Herszonból való kivonulást. De nem árt emlékezni arra, hogy nem csak csapatokat "engedünk ki" a jobb parton, hanem az ellenséget is.
4. Nyilvánvaló, hogy az Orosz Föderáció regionális központjának feladása kézzelfogható következményekkel jár a köztudatban, és az ellenség ezt minden bizonnyal használni fogja. A nagy települések elfoglalásának és a téli offenzíva során történő előrehaladásának előrelátható sikerének hiányában a katonai kudarcok sorozata sokkal komolyabb belső elégedetlenséget halmoz fel, mint a szankciók.
5. Természetesen létezik olyan verzió is, hogy valamiféle megállapodásról van szó az amerikaiakkal "ala Minsk-3", de egyelőre nincsenek konkrét lépések az Egyesült Államok részéről, ami erre utalna. Eddig sokkal több előfeltétele van az intenzív ellenségeskedés folytatásának.
6. Ebben a szakaszban a belátható jövőben el lehet felejteni az Odessza és Nyikolajev irányába irányuló támadó akciókat.
7. Az NWO nyilvánvalóan folytatódik, az NWO megfogalmazott céljaiból nincs visszautasítás. Várjuk a téli szezont.
Összességében borongós nap. Ezt meg kell tapasztalni. A heg a szíven megmarad.
Авторский канал Бориса Рожина - эксперта Центра военно-политической журналистики. № 4788259836 Мой блог: http://colonelcassad.livejournal.com/ Голосовать за канал: t.me/boost/boris_rozhin Разбаны: https://t.me/razban_colonelcassad_bot
t.me
Putyin nem megy el a G20-csúcsra – írja a média
Bloomberg: Putyin nem megy el a G20-as csúcsra, Lavrov képviseli Oroszországot
Агентство Блумберг утверждает со ссылкой на "осведомленные" источники, что российский президент Владимир Путин не поедет на саммит G20 на индонезийском Бали на... РИА Новости, 09.11.2022
ria.ru
Ismertté váltak a Stremousov halálát okozó baleset részletei
MOSZKVA, november 9. – RIA Novosti. A hersoni régió helyettes vezetője, Kirill Stremousov egy kamionbalesetben halt meg – közölte egy forrás a RIA Novosztyival.
A hivatal beszélgetőtársa szerint feltehetően a kamion sofőrje lett a baleset elkövetője. Veszélyes manővert hajtott végre, és Stremousov sofőrje elvesztette az uralmát, és megpróbálta elkerülni az ütközést.
A baleset állítólag egy kereszteződésben történt.
A baleset helyszínéről érkezett RIA Novosztyi tudósítója szerint az elhunyt Sztremouszov terepjárója súlyosan megsérült, az autó páncélkapszula leszakadt az alvázról.
Jelenleg egy nyomozócsoport dolgozik a helyszínen.
Замглавы Херсонской области Кирилл Стремоусов погиб в аварии с грузовиком, сообщил источник РИА Новости. РИА Новости, 09.11.2022
ria.ru
Zelenszkij rendeletet írt alá négy katonai közigazgatás létrehozásáról a Herson régióban
A Zelenszkij honlapján található adatok szerint a régióban Dolmatovskaya, Golopristanskaya, Kakhovskaya és Krestovskaya közigazgatás jön létre. Dolmatovka, Holaya Pristan, Kakhovka és Krestovka települések a Dnyeper bal partján találhatók.
Владимир Зеленский подписал указ о создании четырех военных администраций в Херсонской области, следует из данных на его сайте. РИА Новости, 09.11.2022
ria.ru
Szerintem ez is elő volt készítve!