[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113
Artemovskban (Bahmut) ma pirultak a kaprok


Úgy tűnik a németek most kezdik felfogni, mi történik, szembeszállva az ukránbarátokkal azt skandálják: „Nacis raus”. = "Nácik ki"


:p :p :p

FlYt_nzXoAMtUCm
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 899
113
"Ursula

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/vi...405307698441636/&show_text=true&width=560&t=0" width="560" height="429" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Amikor az ausztrál riporter kényelmetlen kérdést kap, ami nem illik a nyugati narratívába."

Ezzel mi volt a gond? Nem illik a topikba? vagy....
Pedig egy ukrán-orosz háború elnevezésű oldalról hoztam.


Artyomovszk (Bakhmut).

Az Ukrán Fegyveres Erők Kijevbe utánpótlásra összevont egységei 60% veszteséget szenvedtek. Az ellenséges parancsnokság feladata, hogy bármi áron megtartsa a vonalakat. A nagy veszteségek oka az orosz fegyveres erők tüzérsége. Az Ukrán Fegyveres Erők katonái remélik, hogy a lehető leghamarabb további, nagy pontosságú MLRS HIMARS-okat kapnak a helyzet kiegyenlítése érdekében.
A kijevi rezsim fegyveres alakulatai a harkovi régió határán szétszórva:
▪️Zolochiv település – az NSU 3. brigádja (Kharkiv régió)
▪️kozák Lopan falu - 127 dandár csapat (Kharkov)
▪️Volchanszk város - 112 dandár csapat (Kijev) és 3 harckocsi dandár az ukrán fegyveres erőkből (Hmelnitsky régió)
▪️Olhovatka falu - 124-es csapatdandár (Kherson régió) és 107-es csapatdandár (Csernivtsi régió)
▪️Dvurechnaya falu – az NSU 5. dandárja (Kharkiv régió)
▪️Kupjanszk városa - az ukrán fegyveres erők 14 dandárja (Volyni régió) és 113 dandár csapata (Kharkiv régió)
▪️Kruglyakovka falu - az Ukrán Fegyveres Erők 92. dandárja (Kharkiv régió)
▪️Borovaya falu – 80. légideszant rohamdandár (Lviv régió) és 103. dandár csapatai (Lvov régió)

Vitalij Klicsko kijevi polgármester újévre érkezett Artyomovszkba‍♀️
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 639
113
Kérdésem:
Akkor mifaxért is húzzák a háborút? Ha Oroszország meg akart volna gyengülni, már rég meggyengült volna. A donbasszi területekkel pedig bárki, Putyin, aki helyette indul tök mindegy ki támogatottsága csak nőni fog, nem csökkenni. Az ellenzék kevesebb százalékot fog szerezni, mint korábban. És már nincs ellenzéket támogató külföldi háttér se! Fb pl
A nyugati katonai szakértők többsége az első puskalövéskor nem sok jövőt jósolt az ukránoknak (tán napokban, hetekben számolták?), tehát akkor sem volt gyenge az orosz a tudásuk szerint.

Viszont ha a Medve ráül az országra, egy petákot sem lehetett volna "segélyezés" címén kiküldeni oda a nyugati adófizetők pénzéből.
Gondoljátok meg, az összes nyugati befektetőknek közölni kellett volna, hogy az összességében ezer milliárd USD nagyságrendű befektetéseikre is hideg vizet ihatnak.. Kezdődhetet volna a befektetői fejes ugrálás a toronyházakról, mint 1930-as években volt látható..
Ezért ezen veszteségek elfogadására időt kell hagyni hogy megemésszék..

Igy viszont a dollár 100 milliárdok vándorolhatnak ki a "Nagy Fekete Lyukba" , a pénz sosem tűnik el csak átalakul.. Ráadásul minden héten új fegyverrendszer kis mintaméretű tesztelését lehet elkezdeni , és a frontharcosok ezt nagyon komolyan teszik, mert az életükre megy az "éles" játék.. Láthatjátok, leáldozott a "Szent Javelin" csodafegyver korszaknak, most már a Patriot szállítása van belengetve., igaz nem teljes értékben mert nem küldenek hozzájuk hozzáértő gyakorlott személyzetet.
Ezen is sokat hezitáltak odakint, mert ha a Medve úgy érzi hogy túllépnek egy adott határon, az ő bőre is célkeresztbe került, akkor begorombul és lesz ami lesz egy csapásra véget vet ennek a játszmának.

Ez az állapot mintegy 3 évre volt tervezve a nyári adatok alapján hiszen ezt a Nagy Fehér Főnökünk is nyilatkozta (ennyi év a segélyezésre) én elhiszem Neki.
. Ezt is gyakorlott marketinges médiás szakemberek számolhatták i, mert ez az ideális időmennyiség amikor a maximálisat lehet ebből a projectből kihozni, itt a profit maximuma. Ha hosszabb az sem jó mert az emberek a TV előtt is megunják, (már megint Ukrajna)...
Közben pedig az egész világon zajlik a gazdasági átalakulás (átalakítás), amiről a figyelmet ez a konfliktus álcázó-áldozófüstje vonja el.
Magyar nagyáruház, 1 éve 850 gr tejfől 850,-Ft tegnap előtt 2660,- Ft ugyanaz..
és még sorolhatnám.
Normál esetben a nép már rég az utcán volna, igy befogja, örül h nem lőnek rá...még..
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 679
34 573
113
.A Nyugati Katonai Körzet harcosai megállították az ukrán csapatok Kremensk irányú támadásait
 

Xtreeem

Active Member
2022. március 7.
30
167
33
Amennyire én kivettem a srác igazat beszélt vagyis (Az ENSZ elismerte a donbasszi 13000 áldozatot) na ez nem illett az ottani műsorba.
Amúgy ha ezt nem értetted hogy tudtál ide beregisztrálni. Nem volt nehéz vagy súgtak?
---Off--- Nekem nem kellett, de neked sugok azert! Igen, meg mindig nem ertem miert toroltek Ursula posztjat! Ertelmezz...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
Na ezt figyeljetek! Jol fejbeverhette az ukranokat az utobbi napok dron es raketaesoje.
Az Orixra ratettek meg egy nagy lapattal mert mar 3000 tanknal tartanak.
De kiszamoltak hogy egeszen pontosan 106720 halott orosz van eddig. Na de megis hogy szamoltak volna meg? :D
Jo buli volt Kijevben tegnap az fix, koko, vodka, tuzijatek.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 901
113
Amennyire én kivettem a srác igazat beszélt vagyis (Az ENSZ elismerte a donbasszi 13000 áldozatot) na ez nem illett az ottani műsorba.
Amúgy ha ezt nem értetted hogy tudtál ide beregisztrálni. Nem volt nehéz vagy súgtak?
Nem az a lényeg, h igazat beszélt, vagy sem. Az a lényeg, h nem a megfelelő a véleménye, ezért kizavarták a stúdióból. Pedig a nem megfelelő véleményt is kulturáltan adta elő. Szabad-Világ, fuck yeah.
 

krova

Well-Known Member
2010. december 13.
241
733
93
Szerencsétlen orosz katonák, akik megpróbálják eloltani egy megrongált, felgyújtott nehéz aknavetőjük tüzét....


120 mm-es aknavető csapás járőröző orosz katonákra...

Múlt hónapban az volt a baj hogy hátrahagynak sok mindent. Micsoda sereg ez.
Most meg lesi az ukrán drón hogy bassza meg ez se lesz a mienk! Végig nézte a drónos ,szotyizot, de tüzet nem vezetett rá. 2 perce volt rá :)) .
Most akkor itt kinek fog járni a dicséret? Valszeg nem az ukinak!
Van egy rossz hírem aki ezt megszervezte az csúnyább-kacifántosabb dolgokra is képes !
Mert problémákat próbál megoldani !! Ilyen Záhony tól nyugatra se lapul minden bokorban.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 299
10 193
113

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Nem tudom ténylegesen mennyi harckocsit vesztettek az oroszok, de nagyságrendileg az ukri veszteség is hasonló. Az ukriknak is hasonló IFV és APC állományuk van, kiegészítve az M-113 és egyéb nyugati könnyű páncélozott járművek tömegével. Nekem az még gyengébbnek tűnik az oroszokénál is. Majd meglátjuk mennyi új BMP-3-t tud kibocsájtani az orosz hadiipar.

Ja, kolosszális veszteségeik vannak az ukránoknak, herszoni ellentámadásaik során állandó probléma volt a tüzérségi támogatás hiánya. A tűzerőben meglevő hátrányukat az élőerő húsdarálóba tolásával kompenzálják. Eddig az egyetlen valódi sikerüket a harkovi fronton érték el főként másodvonalbeli orosz erők ellen. Én nem vagyok meggyőződve az ukrán gyalogság hatékonyságáról.

Ez szerintem igaz, csak az ukrán védekezik, az orosz támad.
Ezért minimum 3 X, de inkább 5 X fölény kellene az orosznak.
Ha így nézed, akkor már nehezebb dolga van.
Az is igaz, ha az ukrán szeretne változtatni, akkor neki kellene a fölény, na az sem látszik, hogy menne....
És a HK az bár a legfontosabb (a tüzérség és gyalogság mellett), de igazából hadi anyagról és humán erőforrásról beszélünk, hisz kiképzett ember is kell a "letárolt" tankba.


Kérdésem:
Akkor mifaxért is húzzák a háborút? Ha Oroszország meg akart volna gyengülni, már rég meggyengült volna. A donbasszi területekkel pedig bárki, Putyin, aki helyette indul tök mindegy ki támogatottsága csak nőni fog, nem csökkenni. Az ellenzék kevesebb százalékot fog szerezni, mint korábban. És már nincs ellenzéket támogató külföldi háttér se! Fb pl

Csak egy bukott háború, 100 ezer +, veszteséggel, tartósan csökkenő GDP....
Két fél megyéért, amit senki nem ismer el, így a következő évtizedekben sok ezer fiatal orosz meghalhat még Putyin birodalmi álmaiért, egy "különleges művelet" keretében.
A miért is?
:)
Ukrajna erősebb, és sokkal agresszívebb, mint korábban, a NATO ott lesz Donbasszban és Harkovban, Ukrajna pedig sohasem lesz már Orosz. Sőt, Oroszország szerzett egy elszánt, bosszúszomjas ellenséget magának.
Akkor miért is?

Az orosz lakosság jövedelme csökken, fokozatosan elveszítik korábbi lehetőségeiket, amit majd el kell mekik magyarázni.
A miért is?

A választásokon ezekre a kérdésekre azt a választ adni, hogy:
  • Mert a világ (külföld, nyugat, marslakók, stb.) Oroszország ellensége.
  • Mert mindenki náci, aki nem orosz.
  • Valójában minden rendben, Oroszország fejlődik, de a nácik miatt lassabban...
  • Oroszország látja el a világot, mindennel, ezért neki tartozik a világ tisztelettel, szuperhatalmi státusz elismerésével, biztonsági garanciákkal, és természetesen nagyon sok pénzzel. Ha valamelyiket nem akarja adni, akkor náci, hiszen el akarja pusztítani Oroszországot.

....a bevált szokás.

Az a baj ezzel a választási tervel, hogy a harmincas évek Németországában sem jött be, illetve nekünk, európai polgároknak nagyon nem lett jó az eredménye. Tekintve, hogy 6000 darab atomfegyvert is felhalmoztak, így nagyon nem jó ez az irány.
Ja, az sem megoldás, ha Ukrajna orosz lenne, hisz az csak megerősíti és meggyorsítja ezeket a folyamatokat.