Nem kisebb az ukrán technikai veszteség, nagyságrendileg hasonló mint az oroszoké. Csak élőerőben négy-ötszörös az ukrán veszteség aránya. Maga az ukrán haderő logisztikai főnöke cáfolja az oryx hazugságait.
Június 17 "According to Karpenko, Ukraine has already lost
400 tanks,
1,300 armored vehicles and
700 artillery units. The commander added that the loss of equipment reached "30-40, sometimes up to 50% due to active combat."
Karpenko also explained that in order to fully cover the entire front line, where active fighting is taking place, Ukraine needs to fully equip
40 brigades. These 40 brigades need a total
of 4,000 infantry fighting vehicles,
1,200 tanks and almost
2,200 artillery systems.
Sajnos nem mentettem le de oryxnál ekkortájt 160 körüli harckocsi veszteségnél tartottak, ami kb 15-20 százaléknak felelt meg. A Resperger már az ősz elején 1200 db elvesztett ukrán harckocsiról tudott.
Ha sokat hazudott valaki ebben a háborúban azok az ukránok. Nem vágom a 6000 harckocsis orosz propit, mert ez a te csúsztatásod. A szám harckocsikra és páncélozott járművekre vonatkozik T-80-tól a Kozakig minden bele tartozik. Már június derekán 1700-nál tartottak a saját bevallásuk szerint is. Akkor ki hazudik?
Én nem vagyok csalódott. Az oroszok darálják az ukránokat, akik már a nyolcadik mozgósításnál tartanak. Oroszország nem veszíthet, a számukra a Határvidék birtoklása létfontosságú, ezért folytatni fogják a háborút a teljes győzelemig. A Nyugatnak Ukrajna nem létfontosságú, ha elbukik akkor sem lesznek hátrébb. Ha az lesz az érdekük kihátrálnak az ukránok mögül.
A Wagner T-90M harckocsija