[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 803
30 391
113
Az Ahmat is PMC lesz Kadirov szerint. Prigozsin meg nem katona. A volt hivatásos irányítják a Wagner, Prigozhin egy "üzletember".
Ukri Szu-25 down.
Artyi környéke
Aresztovics
Északon is melegedik a pite.
Jean-Clone van Damme Baskíriából
A harci heli rossz...
Wagner kotta
Spanyol tudósok
Ukrán aknamunka
False flag?
Chasov Yar felé
Orosz Szu-25 down
Moldva
T-90M haszn. ut.
Britan the great...ukri in train...
A csecsen könnyek útja
Összfogl.
Zaporozsnye
Ugledar
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 367
45 659
113

Prigozhin közzétett egy gratuláló üzenetet Artyomovszkból (VIDEO)​

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner PMC alapítójának sajtószolgálata közzétette Artemovszkból érkezett gratulációját.
„Gratulálhat minden srácnak, aki harcol, aki a fronton, a kórházban van, a katonaságnak, aki a hazánkért harcol, az önkénteseknek, azoknak, akik keményen dolgoznak a gyárban” – mondta Prigozhin a Hazavédőnek. Nap.
Két hét harc után a lakónegyed szélén a támadó erőknek sikerült megvetniük a lábukat az utolsó ötemeletes épületben. A PMC alapítója szerint "már eléggé hátra van a központtól".
Источник: https://rusvesna.su/news/1677157248

A G7-országok 2023-ban 39 milliárd dollár pénzügyi segélyt terveznek juttatni Ukrajnának. Ez áll a G7-ek pénzügyminisztériumainak és központi bankjainak vezetőinek bangalore-i találkozóját követően elfogadott közös dokumentumban.
Az OP forrásunk szerint Zelenszkij megkapta a kínai béketerv tervezetét, és nem volt hajlandó támogatni azokat, az elnök a javasolt fegyverszünetet Ukrajna vereségének tartja. Az elnöki hivatal sürgeti Zaluzsnijt, hogy készítsen elő tavaszi ellentámadást, csak Ukrajna teljes felszabadítását, nem lesz kompromisszum Oroszországgal.

Lukasenka mai nagyinterjúja a kínai médiával, ami szinte mindent megmagyaráz. A fő dolog:
"Kína globális országgá vált, saját globális politikájával. Tudom, hogy ma vagy holnap Hszi Csin-ping nyilatkozatot vagy beszédet fog mondani az ukrajnai konfliktusról. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez egy szokatlan lépés a kínai politika részéről. A kínaiak mindig óvatosak.Nem mennek oda, ahova nem kellene.Ha megértik,hogy ez nem hozza meg a kívánt eredményt,akkor sem tesznek lépéseket ebbe az irányba...És ha ez az üzenetet, nem hallják meg azok, akiknek szól, annak is súlyos következményei lesznek.Ezért csak előre tekintve azt tanácsolom azoknak, akikhez Hszi Csin-ping szavai szólnak, hogy vegyék komolyan és tegyenek bizonyos lépéseket. Komoly hang lesz a béke érdekében ebben a régióban."
Valószínűleg az utolsó szkeptikus számára is világossá válik, hogy mik ezek a következmények. A Kínai Népköztársaság nyílt segítségének kezdete Oroszországnak.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Nem tudom mit vannak úgy be*szarva orosz hajóktól, Moszkva is úgy ment ellenséges vizekre, hogy egy rendszere sem volt bekapcsolva a legénység meg sorozott teenagerekből állt.
Gondolom ez a bevett szokás azóta is az orosz haditengerészetnél.

Ősi hagyományai vannak a haditengerészetnél a hozzá nem értésnek.
A cári birodalom pl. magának tudhatta azt a dicső címet, hogy ők voltak az első európai nagyhatalom amelyik kikapott egy lenézett ázsiai országtól szárazföldön és tengeren egyaránt.


 

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
1 041
4 973
113
Ősi hagyományai vannak a haditengerészetnél a hozzá nem értésnek.
A cári birodalom pl. magának tudhatta azt a dicső címet, hogy ők voltak az első európai nagyhatalom amelyik kikapott egy lenézett ázsiai országtól szárazföldön és tengeren egyaránt.


Ott is voltak kivételek, ha nem is sok. Sokkal nehezebb dolga lett volna a japánoknak, hogy ha Makarov admirális életben marad. Ő egészen más “kaliber” volt. De ez off, nem ide tartozik, szóval lehet törölni. Mea culpa.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 712
15 496
113
Plusz a kb 10 millió, aki elhagyta az országot tavaly óta. Ukrajna ezt a háborút még csak nem is a csatatéren veszti el végérvényesen.
És ez az 1.16 még 2021-es adat!
Azóta tényleg lelépett az aktív korú és a 18 év alatti generáció. Akik meg Ukrajnában maradt, azok biztosan nem fognak gyereket vállalni.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Nem viszik a tőzsdére. ;)
Amúgy meg Prigozsin nem katona.
Ráadásul a szentpétervári "üzleti körök" tagja volt némi izraelita háttérrel, majd Putyin "lölője". Nem hinném, hogy komoly vezetői posztra kerülne, így többet ér, nyomulhat a szürke/bűnözői körökben is. Inkább egy ellensúlya a Kadirov, Sojgu, DNR, LNR vezetők lobbierejének. Medvegyev lesz Putyin utódja szerintem...
Úgy tudom már rendeződött a lőszerellátás a wagnereseknél. Putyin küldött egy MMS-t Sojgunak egy 8 emeletes panel párkányáról. Szerintem a magyar honvédségnél sem volt/lesz szerencsés dolog a "lölőliziációs" folyamatokat beindítani nagyon nehéz egészséges szimbiózisban tartani a szakmaiságot (profi, nemzetközi szintű tapasztalt katonák) és a gazdasági érdekeltségű magánvagyont összemosni: ellentétes érdekek, lobbi, kenőpénzek, vesztegetések, rivalizálás, holdudvarnak befolyásszerzés. Szerencsére nálunk a döntéshozásnál zömmel még a szakmaiság volt jellemző.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 852
13 161
113

Betiltaná Ukrajna az Atomic Heartot, mert biztonsági kockázatnak tekinti​

Az orosz fejlesztőktől származó játékkal a digitális ügyekkel foglalkozó minisztérium szerint Oroszország felhasználói adatokat gyűjt.

Láttam Twitch-en 1-2 nagyobb steramernél. A játék maga hihetetlenül kidolgozott, meg a sztori is, de nekem nem jön be ez a csak robotokra lehet lőni dolog. Nekem kicsit steril, és élettelen.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 170
33 531
113
És ez az 1.16 még 2021-es adat!
Azóta tényleg lelépett az aktív korú és a 18 év alatti generáció. Akik meg Ukrajnában maradt, azok biztosan nem fognak gyereket vállalni.
azok lettek amit a szláv jelent az ó skandinávba ezzel átmenve az aangólba is... No meg a Latinba is ha már róma a birodalmi példakép. a maga vazallusaival.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 437
10 197
113
Amúgy érdekesen változik a világ, az egykori francia ellenálló azt mondja ha tudja hogy ez lesz Franciaországból akkor a németek oldalán harcol.... vagy ott van Kína, ha Mao és Csang Kaj sek meglátná a modern Kínát utóbbi lenne az aki elégedetten bólogatna..... a német náci meg meglátná az ukrán neonácikat azt mondaná lehet inkább az oroszokkal együtt harcolna mint ellenük ezúttal mert ők jobban képviselik azt amiért anno ő harcolt.

Mit akarok ezzel mondani? Az ukrán neonácik és nacionalisták, magukat nácinak és felsőbbrendűnek képzelve azt az ideológiát tették magukénak ami szerint ők alsóbbrendű faj, és mindeközben egy orosz zsidó vezetése alatt harcolnak a kevert fajú nyugati világért, miközben nemes egyszerűséggel kipusztulnak egy két emberöltő alatt, nemhogy sok "árja" utódot hoznak létre hanem lehet a nőiket nyugaton valami bevándorló csinálja majd fel miközben ők az árok alján válnak hasznos anyaggá.

Tudom hogy nem a legértelmesebb típus a neonáci, de nem szoktak ezen elgondolkodni vajon néha?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Ide is felrakom, eredetileg AT blogján válaszként írtam az előbb, de itt is elfér - főleg, ha figyelembe vesszük a friss geopol fejleményeket.

"Már többször írtam, hogy az orosz hadsereg nem azt teszi, amit csak bírna, hanem azt, amit engednek neki.
Ez hatványozottan igaz a Wagner Csoportra is.

Ez nem feltétlenül jelent belső árulást, szimplán másféle háttér paktumok is lehetnek a történetben, amibe nem fér bele a gyors és brutális befejezése a hadműveletnek.
Ezen túl van egy állandó kettősség az orosz nagypolitikában évszázadok óta, pontosan ezt jelképezi a kétfejű sas a címerükben is, ugyanez folyamatosan fellelhető a cári orosz, majd a szovjet birodalom idején is és ma is.

Oroszország területének 1/3-a Európa, 2/3-a Ázsia, a lakosság ugyanakkor pont fordított, 2/3-a európai és 1/3-a ázsiai.

Az orosz politikai elit mindig is kettős volt, a két fő vonal között mindig is folyt a rivalizálás. A cár idejében ugyanúgy egyensúlyozni kellett a nyugati és a keleti belső erővonalak mentén, mint a szovjet érában, illetve mint a mostani időszakban is.

Mivel világszinten instabillá vált az uralkodó világrend, emiatt a geopolitikai erőtérben is felerősödtek az ütközések és az elmozdulások. Ennek a folyamatnak egy része a mostani ukrajnai hadművelet is és értelemszerűen a belső erővonalak mentén egyes körök mást akarnak, vagy máshogy akarják, mint a hatalmon lévők.

A Prigozsin-féle vonal eleve veszélyes volt mindig is, Prigozsint sokan Oroszország valódi urának tartották, aki a háttérből még Putyint is képes manipulálni, kvázi Prigozsin mindig is egyfajta orosz „háttérhatalomként” funkcionált.
Meglátásom szerint a putyini vonal kénytelen kicsit visszafogni a „veszett kutyákat”, ugyanis más területen és más léptékben egyéb nagy léptékű alkukat veszélyeztetne ez a vonal. Itt nem feltétlenül titkos orosz-amerikai paktumra kell csak gondolni, ugyanígy esélyes, ha nem sokkal jobban egyfajta orosz-török, orosz-kínai vagy épp orosz-indiai háttér együttműködés.

Az orosz-török és orosz-indiai vonal igen izgalmas téma, sok évvel ezelőtt erről már értekeztem szőrmentén a HTKA-n is, bár akkor nem igen értette senki , nem volt még időszerű.

Most ismét feldobom a labdát: az orosz-indiai háttér együttműködés lehet az, ami megakadályozhat egy világégést. Pláne, ha a háttérben Japán is képbe kerül. Előre szólok, ezekről a dolgokról a mainstreamben hiába is keresnétek bármit, szinte zéró az információ.

Most a divatos és a médiában folyamatosan haknizó híres Oroszország szakértőkkel nem is példálóznék, ezektől még két értelmes gondolatot sem olvastam és hallottam az ilyen szintű összefüggésekről, ami finoman szólva is, de röhej."


Vitaindítónak rögtön jó is lehet, talán van még valaki, aki emlékszik még a sok évvel ezelőtti orosz-indiai vonal montezumai emlegetésére. A dolog akkoriban csak egy kósza sejtés volt, mostanra viszont kezd határozottabban formát ölteni. Egyre inkább meggyőződésem, hogy a világ jövője szempontjából ez lehet majd az egyik legfontosabb vonal, még agyalok rajta, hogy erről is talán érdemes lenne egy összeszedettebb kisdolgozat megírása.
Ebben az a szépséghiba, hogy ha gyorsan lezárták volna a háborút ukrán kapitulációval és nekifognak a dolgok rendezésének, akkor a szankciósdi nem jut eddig. Ezenkívül sokkal olcsóbb lett volna maga a háború és nem hal meg ennyi emberük, meg az ukránoknak sem. Szóval nagyon nem látom, hogy milyen háttéralku lehet az, amiért cserébe Kína meg India azt kéri, hogy hátrakötött kézzel harcoljanak és húzzák még évekig ezt a baszakodást. A háborút megnyerni kell, nem elhúzni.