Az oroszoknál már ezredek oszlanak fel. A maradék Wagneres akar lenni:
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kezdődik a sz@r szétkenése, a végén még kiderül, hogy mindenről a németek tehetnek.Hát ha az zsarolás, hogy ahhoz kötötte hogy a nèmetek küldenek harckocsit, hogy az amcsik is akkor valóban zsarolás...
De amúgy meg kiszólt a gödörből a lyuk.
Ja 80 éve.A két videóból mondjuk semmi nem derül ki, pláne az nem, hogy mekkora volt az a harckocsi csata. Döntse el mindenki, hogy igaz vagy sem (én nem tudom)
Óriási tankcsata zajlott le Kelet-Ukrajnában
Ez lehetett a háború eddigi legnagyobb összecsapása a páncélosok között.index.hu
Je suis Divannue General!!!
A kanapé erőinek lassú reagálású egysége.
T 14-esek kóbászónak valahun
Dinnyés ember fogadása Pekingben
Mától Kína garantálja Belarusz függetlenségét.
Erről van valami infó? Vaklárma volt? Elég nagy a csend róla...Légiriadót rendeltek el a Okrajina legtöbb részén.
Kijevben és a térségben is zúg a sziréna. Az ellenséges erőforrások orosz repülőgépek repüléséről számolnak be, rakétaindítások lehetségesek.
Tu-22M3 rakétahordozók Kurszk irányából érkeztek, rakétaindításokat rögzítenek az ukrán források szerint.
"Ne hagyja figyelmen kívül a riasztást" - mondta Yermak, Zelenszkij irodájának vezetője.
⚡Az UkrTG csatornák robbanásokról számolnak be a Poltava régió Kremencsug körzetében
Röhej, de az eddigi legjobb elemzés ami a jövőről megjelent a magyar médiában. Már ezt leírni is borzasztó, nemhogy végig is gondolni, hogy jobbról, balról, FOSról milyen helyzetben van, vagy hová terelték a háborús tájékoztatást ...Je suis Divannue General!!!
Brought to You by :Stratégiai kutatóintézetet alapítottunk az orosz–ukrán háborúra! - Ki ette meg?
Mindannyiunk okulására közreadjuk a Megvilágosodás Kutatóintézet mindenki más véleményét és állásponkiettemeg.pestisracok.hu
Kávéházi Konrád nyugalmazott őrvezető, objektumőr, stratégiai kutatási igazgató sk. (A fogalmazvány elkészítésében részt vett:
Gecső Dezső nyugalmazott ipari kém,
Smrozsek Annamária intimitás-tanácsadó, korábbi adatbegyűjtő kisiparos,
Oleg Kosevoj volt vöröskatona,
Hlapács Márió aktív befektetési tanácsadó,
Nyikolaj Nyemnyov orosz ellenzéki szociológus,
valamint Joe Smith amerikai ellenzéki.)
"A menekültek már ott vannak Kárpátalján. Vagy külföldön. Az EU csak annyit tesz, hogy nem segíti őket VISSZA Kelet-ukrajnába, hanem megelégszik azzal, hogy Ukrajnán belül éljenek, ha már lerombolták otthonaik. Tippelj, hol lelnek új otthonra?"
Üss már fel egy földrajz atlaszt kérlek. Akkor látni fogod, hogy Kárpátalja mekkora kicsi régi egész Ukrajnához képes, és mekkora területen zajlanak harcok abban a hatalmas országban.
46 EUR x3 az ára. USA vagy ARAB Porton tetszik megkapni a cumót...Aztán lehet alkudozni az LNG nepperekkel, mennyiért is hozzák ide, melyik évben ha egyáltalán, arany vagy platina árban...
Nekem Kína szerepe "érdekes".Mert bár szavakban Oroszok mellett van "kínosan" ügyel hogy ne kerüljenek veszélybe nyugati befektetései "zsíros"nyugati piacai(Nálunk is épülnek az akkulumátor gyárak).És ők is nagy gazdasági nyertesei a háborúnak annak "köszönhetően"hogy baráti segítségként nyomott áron világpiaci ár alatt vásárolják fel az Orosz energiahordozókat,nyersanyagot.Röhej, de az eddigi legjobb elemzés ami a jövőről megjelent a magyar médiában. Már ezt leírni is borzasztó, nemhogy végig is gondolni, hogy jobbról, balról, FOSról milyen helyzetben van, vagy hová terelték a háborús tájékoztatást ...
Mit is írtam a BTG-kről? Valami olyasmit, hogy addig voltak hatékonyak amíg az ukránok nem voltak képesek harcbavetni a dandárjaikat azaz a háború leső hónapjában?A BTG-kről és átalakulásukról:
The BTG Is Dead, Long Live The BTG!
We examine recently 'recovered documents' outlining a new Russian doctrinal replacement to the BTG system.open.substack.com
A GLSDB-k esélyeiről az orosz légvédelem ellen:
JDAMs And GLSDBs - Wunderwaffen Or Vaporware?
A brief deep-dive into these two systems, and what chances they stand against Russia's layered AD.open.substack.com
Tekintve a nyugat ázsiai kitettségeit (kína, japán) kötvényekben, részvényekben, iparban...csak egy bolond kezdene szankciózni velük. Speciel utóbbiak alkotják a vezetőket az atlantista-utópiákban.Nekem Kína szerepe "érdekes".Mert bár szavakban Oroszok mellett van "kínosan" ügyel hogy ne kerüljenek veszélybe nyugati befektetései "zsíros"nyugati piacai(Nálunk is épülnek az akkulumátor gyárak).És ők is nagy gazdasági nyertesei a háborúnak annak "köszönhetően"hogy baráti segítségként nyomott áron világpiaci ár alatt vásárolják fel az Orosz energiahordozókat,nyersanyagot.
A JDAM esetleges alkalmazásáról már én is gondolkodtam, hiszen olcsó és nagy számban van raktáron. A cikk írja hogy HIMARS szerepkörben csak s 300/400 védelemmel nem rendelkező területen lehet/érdemes bevetni (a NATO felderitésnek nem hiszem hogy gondot okozna ezek kiszúrása amennyiben van), előbbi lefedetség esetén "felezett indítási magasságal és sebességel csak" tüzérségi hatótávolságban használható igaz +8X-os rombolóerővel, de ahogy a hozzászólásokban is írta valaki tüzérségi lövedékekből hatalmas hiány van már most. Az izgalmas kérdés milyen hordozó eszközzel tudnák elérni a "tömeges" alkalmazását. Szerintem egy L-159 ALCA már megfelelne erre a szerepkörre.A BTG-kről és átalakulásukról:
The BTG Is Dead, Long Live The BTG!
We examine recently 'recovered documents' outlining a new Russian doctrinal replacement to the BTG system.open.substack.com
A GLSDB-k esélyeiről az orosz légvédelem ellen:
JDAMs And GLSDBs - Wunderwaffen Or Vaporware?
A brief deep-dive into these two systems, and what chances they stand against Russia's layered AD.open.substack.com
Ez volt a cél, neeeem?Kezdődik a sz@r szétkenése, a végén még kiderül, hogy mindenről a németek tehetnek.