[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
533
2 451
93
Nahát-nahát mit nem találtam éjszakai netezésem közepette! Ami annó a hírekből kimaradt a teljesség igénye nélkül! Úgy a 4-dik perctől kezdődnek az érdekesebb jelentek. :mad:


Töltsétek le amíg még lehet! Nehogy eltűnjön!

Meg egy ilyet is találtam. Odessza 2014 Május 2-dikáról képgaléria.


Igazából csak azért találtam csak meg, mert felhúzott egy okos beröfögő, aki beszólt nekem a Nagy Ferós videó hozzászólásainál. És gondoltam keresek neki valami bizonyítékot, hogy mekkora egy barom! :D
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
Légiriadót rendeltek el a Okrajina legtöbb részén.

Kijevben és a térségben is zúg a sziréna. Az ellenséges erőforrások orosz repülőgépek repüléséről számolnak be, rakétaindítások lehetségesek.

Tu-22M3 rakétahordozók Kurszk irányából érkeztek, rakétaindításokat rögzítenek az ukrán források szerint.

"Ne hagyja figyelmen kívül a riasztást" - mondta Yermak, Zelenszkij irodájának vezetője.

⚡Az UkrTG csatornák robbanásokról számolnak be a Poltava régió Kremencsug körzetében
TA-IN4rIDeE.jpg
Erről van valami infó? Vaklárma volt? Elég nagy a csend róla...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 889
82 457
113
Je suis Divannue General!!!
Brought to You by :

Kávéházi Konrád nyugalmazott őrvezető, objektumőr, stratégiai kutatási igazgató sk. (A fogalmazvány elkészítésében részt vett:​

Gecső Dezső nyugalmazott ipari kém,​

Smrozsek Annamária intimitás-tanácsadó, korábbi adatbegyűjtő kisiparos,​

Oleg Kosevoj volt vöröskatona,​

Hlapács Márió aktív befektetési tanácsadó,​

Nyikolaj Nyemnyov orosz ellenzéki szociológus,​

valamint Joe Smith amerikai ellenzéki.)​

Röhej, de az eddigi legjobb elemzés ami a jövőről megjelent a magyar médiában. Már ezt leírni is borzasztó, nemhogy végig is gondolni, hogy jobbról, balról, FOSról milyen helyzetben van, vagy hová terelték a háborús tájékoztatást ...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
"A menekültek már ott vannak Kárpátalján. Vagy külföldön. Az EU csak annyit tesz, hogy nem segíti őket VISSZA Kelet-ukrajnába, hanem megelégszik azzal, hogy Ukrajnán belül éljenek, ha már lerombolták otthonaik. Tippelj, hol lelnek új otthonra?"
Üss már fel egy földrajz atlaszt kérlek. Akkor látni fogod, hogy Kárpátalja mekkora kicsi régi egész Ukrajnához képes, és mekkora területen zajlanak harcok abban a hatalmas országban.

És?
Akkor nem telepítik le őket?
Mert kicsi?
Mit akarsz mondani?
46 EUR x3 az ára. USA vagy ARAB Porton tetszik megkapni a cumót...Aztán lehet alkudozni az LNG nepperekkel, mennyiért is hozzák ide, melyik évben ha egyáltalán, arany vagy platina árban...

Viszont mi még mindig a tőzsdei árhoz kötött "olcsó" orosz földgázt használjuk...
Nem tudsz te semminek se örülni!
:)
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 894
5 191
113
Röhej, de az eddigi legjobb elemzés ami a jövőről megjelent a magyar médiában. Már ezt leírni is borzasztó, nemhogy végig is gondolni, hogy jobbról, balról, FOSról milyen helyzetben van, vagy hová terelték a háborús tájékoztatást ...
Nekem Kína szerepe "érdekes".Mert bár szavakban Oroszok mellett van "kínosan" ügyel hogy ne kerüljenek veszélybe nyugati befektetései "zsíros"nyugati piacai(Nálunk is épülnek az akkulumátor gyárak).És ők is nagy gazdasági nyertesei a háborúnak annak "köszönhetően"hogy baráti segítségként nyomott áron világpiaci ár alatt vásárolják fel az Orosz energiahordozókat,nyersanyagot.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 297
76 870
113
A BTG-kről és átalakulásukról:

A GLSDB-k esélyeiről az orosz légvédelem ellen:
Mit is írtam a BTG-kről? Valami olyasmit, hogy addig voltak hatékonyak amíg az ukránok nem voltak képesek harcbavetni a dandárjaikat azaz a háború leső hónapjában?
És mit ír ez az elemzés?
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 574
16 152
113
Nekem Kína szerepe "érdekes".Mert bár szavakban Oroszok mellett van "kínosan" ügyel hogy ne kerüljenek veszélybe nyugati befektetései "zsíros"nyugati piacai(Nálunk is épülnek az akkulumátor gyárak).És ők is nagy gazdasági nyertesei a háborúnak annak "köszönhetően"hogy baráti segítségként nyomott áron világpiaci ár alatt vásárolják fel az Orosz energiahordozókat,nyersanyagot.
Tekintve a nyugat ázsiai kitettségeit (kína, japán) kötvényekben, részvényekben, iparban...csak egy bolond kezdene szankciózni velük. Speciel utóbbiak alkotják a vezetőket az atlantista-utópiákban.
 

Zeze

Active Member
2020. június 7.
63
197
33
A BTG-kről és átalakulásukról:

A GLSDB-k esélyeiről az orosz légvédelem ellen:
A JDAM esetleges alkalmazásáról már én is gondolkodtam, hiszen olcsó és nagy számban van raktáron. A cikk írja hogy HIMARS szerepkörben csak s 300/400 védelemmel nem rendelkező területen lehet/érdemes bevetni (a NATO felderitésnek nem hiszem hogy gondot okozna ezek kiszúrása amennyiben van), előbbi lefedetség esetén "felezett indítási magasságal és sebességel csak" tüzérségi hatótávolságban használható igaz +8X-os rombolóerővel, de ahogy a hozzászólásokban is írta valaki tüzérségi lövedékekből hatalmas hiány van már most. Az izgalmas kérdés milyen hordozó eszközzel tudnák elérni a "tömeges" alkalmazását. Szerintem egy L-159 ALCA már megfelelne erre a szerepkörre.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 355
46 164
113
@RomperStomper 3 megyében voltak robbanások(amit megerősítettek) Poltava, Szumi és Csernyigov

Likvidált zsoldosok
2kH9nobTv-Q.jpg


Mikor kiugrik a nyúl a gödörből... (Wagneros videó)
Hát, ha olyan hiteles ez a képgyüjtemény, mint a rajta szereplő 2 magyar, akkor inkább ezt ne terjeszd!
A bal oldali nyilvánvalóan nem magyar "külföldi zsoldos". A képen egy katonai igazolvány kép van (vagy mindenesetre egyenruhás). Ilyen egyenruha meg nincs egyetlen fegyveres, vagy fegyvertelen egyenruhás szervezetünknél sem.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Arrol a 2 magyarrol tudni valami bovebbet? Kik voltak, merre, mit csinaltak?
Persze. Hogy nem külföldi zsoldosok voltak, csak ennyit...

Ennyit FOS-ról....