[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Ukrainian channels complain that the Russian Aerospace Forces have begun to use UPAB-1500V (index K029B) gliding bombs weighing 1500 kg at Ukrainian military and dual-use infrastructure facilities.
Presumably, the first use of these munitions was recorded several weeks ago against one of the facilities of the Armed Forces of Ukraine in the Chernihiv region.
The UPAB-1500V was first demonstrated at one of the exhibitions in 2019 and is designed to destroy highly protected objects at a distance of up to 40 km (dropping from heights of at least 14 km).


qxMDg1c.jpg
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
533
2 451
93

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 884
113
Robert C. Castel videója alatt egy hozzászóló felvetette, hogy Bahmut kisebb település, mint Újszász, mert Bahmut 41 négyzetkilóméter, Újszász pedig 58 négyzetkilóméter. Milyen rossz teljesítményt nyújt az orosz hadsereg, hogy szeptember óta nem tudja bevenni.

A kazán fenyegetése alatt: az ukrán fegyveres erők vezérkara megpróbálja megtartani az "életutat" Konsztantyinovka - Artyomovsk (VIDEO)​

Az ukrán fegyveres erők vezérkara igyekszik megtartani a Konsztantyinovka - Bahmut (Artemovszk) "életutat", és egyre több tartalékot helyez át a harkovi régióból erre a frontra.
Ez az út az egyetlen megmaradt utánpótlási útvonal az ukrán erők számára Artyomovszkban, és ez az egyetlen módja annak, hogy szervezett visszavonuljanak.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677953094

Csata Bakhmutért, helyzet 2023. március 4-ig

◽️Heves harcok folynak Bakhmutban és környékén. A Wagner PMC rohamkülönítményei az RF Fegyveres Erők reguláris hadseregének támogatásával átnyomják az AFU csoport védelmét.
◽️Az elmúlt nap során az ukrán fegyveres erők több mint 20 fellegvárat hoztak létre különböző területeken. "Wagner" előrenyomult Bogdanovka, Khromovo irányába, Iljinovka, Szobacsevka és Budenovka vidékein Bahmutban.
◽️Tegnap óta az Ukrán Fegyveres Erők Bahmuti parancsnoksága megkezdte az erők részleges kivonását a városból a Khromovo és Krasznij közötti országutak mentén - a Khromovo és Chasov Yar közötti út az orosz egységek teljes tűzirányítása alatt áll.
◽️Éjszaka, amikor megpróbáltak kivonulni Krasznojeból, két különböző alakulatból származó csoportot megsemmisítettek, köztük az ukrán fegyveres erők 24, 54, 110 Ombre, 81 oambr DShV és 113 abr csapatát. A veszteség 26 demiitarizált és 64 sebesült volt.
◽️Most az Ukrán Fegyveres Erők 93. gépesített dandár erőinek ukrán parancsnoksága az ukrán Különleges Műveleti Erők (SSO) különítményeinek támogatásával a Chasy Yar és Konstantinovka útvonalak szakaszain ellentámadásokat hajt végre a Wagner ellen, ezzel időt próbál nyerni.
◽️Az ukrán fegyveres erők visszavonják erőiket Bahmut középső és nyugati régióiból. Jelenleg a leginkább harcra kész alakulatok vonulnak ki a harci zónából.
◽️Ugyanakkor, miközben az egyes egységek ellenállnak és bevetéseket hajtanak végre, folyosót hoznak létre a csapatok kivonásához az orosz csapatok tüzérségének és repülőgépeinek ütései alatt.
◽️Ezeknek az erőfeszítéseknek csak az a célja, hogy időt nyerjenek, és amennyire csak lehetséges, késleltessék az orosz egységeket. A Bakhmutért folyó csata a végéhez közeledik
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Okos gondolatmenet de csak a végéhez szólnék hozzá! Ahoz hogy a Nato-nak van esélye gyengíteni Oroszországot.

Nos, gyengíteni szeretnénk egy olyan országot amit lassan több mint egy éve szankciózunk és köszöni ez egész jól jött neki. Mert lássuk be valahogy ez nem jött be!
Az hogy az orosz átlag embert a vezetés ellen hangoljunk, nos hát ahoz a népnek szarban kellene lennie de köszöni szépen ők is jól vannak!
Az hogy nyersanyagból ki fogyjon egy ilyen állam hát megint csak zátony efektus hiszen egy olyan országról beszélünk aminek ki fogyhatatlan a nyersanyagja!
Történelmi tény hogy amikor a ruszkik szarban vannak egy erős vezető alatt csodákra képesek! Ezt láthattuk pl a 2.ww alatt is!
A másik hogy itt a nyugat, haldoklik ezt be kell látni. A népesség öregedik, a születési ráta csökken, a bevándorlós ötlet elbukott! A kelet most az új nyugat, a Nyugati országok támogatottsága a béka segge alatt. Oroszokkal pedig ott az egész kelet és egy ország kivételével az egész déli félteke.
Ott áll mögötte Kína és India, Szaud, Írán stb stb stb.
Itt ha jobban megnézzük a Nyugat az amely lassan kivérzik, a nyugat európai országokban nincs elég lőszer se fegyver egy háborúra. Az Amcsik már az Izraeli lőszer raktárakat dézsmálják. Gyártó kapacitás megent csak 0!!!
Szóval ha belátható időn belül nem lép a politikai vezetés vagy nem változik valami akkor itt nem háború hanem lázongások lesznek!
Van egy kérdésem! Ez mindenkinek szól.
Van nekünk egy vezérünk aki a konfliktus előtt 2 héttel járt oroszban, majd tett egy olyan kijelentést hogy 2030-ra a világban nagyon nagy változások lesznek! Mind társadalmi, mind politikai, mind vezetési szinten!
Aztán most hogy azt szorgalmazza hogy legyen béke, ne szállítsunk fegyvert, kerüljük a konfrontációt ki kiáltják az ördög fatyának!
No kérdés a következő, mit közölhetett Vlagyimir Viktorunkal?

Oroszország gyengítése az erőforrásainak szűkítését jelenti. Ásványkincseitől elzárni nem kell, és nem is írtam ilyet. Viszont a csökkenő olaj és földgáz bevételek nehezítik az állami fegyverkezési program megvalósítását. Lehet, hogy csak lassítja, de már az is jó, ha Putyin később LESZ újra harcképes: 10-15 év csúszás már siker. :)
A másik, hogy a szankciók nem egy éve, hanem közel tíz éve vannak ellene. 2013-ota az orosz GDP növekedés fele, harmada a világ átlagnak. Vagyis lemarad versenytársaihoz képest. A birodalmi állmok viszont pénzbe kerülnek. Nagyon sok pénzbe.
Jó példa a katonai képességek gyengítésére az Armata, Boomerang, Kurganyec Koalicija eszközök bevezetésének elmaradása. Ha a 2015- ben (7-8 éve!) bemutatott eszközök eredeti tervek szerint rendszerbe állnak 2020-21 körül, akkor most mindegyikből több száz segítené őket Ukrajnában. Szerintem már rég végeztek volna. Azonban annyi pénze nem volt az orosznak, hogy tömeg gyártásba vigye ezeket, így ezek nélkül támadott Putyin. A Ha nem történelmi kategória, de nyilván volt oka a kifejlesztésüknek.

A nyugat viszont pénzzel van tele. A lőszergyár tás felfuttatása elindult. A NATO, Koreai, Izraeli, szerb, stb. ipari kapacitások fél - egy éven belül mégtöbb lőszerrel támogatják Ukrajnát.
A NATO hírszerzés és tervezés nem hülye: ha nem lenne esély a győzelemre, megmondanák Bidennek, hogy kár a gőzért, a ruszki jobban bírja. Akkor minek öntsék a száz milliárd dollárokat bele.
De mégis teszik, tehát valaki hiszi, hogy az orosz fogy el előbb.
Nem azért, mert nincs vasérce és olaja. Azért, mert a haderő veszteségeit nem képes pótolni az ipar, kapacitás hiányok miatt. Kellene 2-3 év, mire a hadigazdaság beindul, úgy, mint a 2. világháborúban. Csak akkor volt egy Lendlease az USA részéről.
Azt most Ukrajna kapja. A páncélos veszteségek azért fontosak, mert jó indikátorai az orosz veszteségeknek.
Ha bírna annyi tankot (napi 4-5) gyártani, mint amennyit veszít, a NATO azonnal feladná, hisz valóban megnyerhetetlenné válna a háború. Az évi 1600-1800 tank. Ahhoz, hogy ekkora szintre felpörgessék magukat idő kell. Ezért hallani sok hadiiparral kapcsolatos erőlködést Putyin részéről. Későn adta ki a parancsot és megváltozott a világ. Egy T-90 nem olyan egyszerű, mint egy T-34. Az ekkora volumenű gyártásához több idő és pénz kellene.
A kérdés előbb fogy e el, mint felpörög a harckocsi gyártás? Az utóbbi biztos nem három hónap.
Ez igaz Kaliberre, Iszkanderre, Tornádó rakétára, mindenre.

Élénk fantáziàd van, meg kell hagyni. :)

Mi az ami nem tény, abból, amit írtam?
:)
Gondolom ezért nem írtál értelmes választ.

Szerintem kicsit elbeszeltek egymas mellett. Nem ugy ertette, hogy az oroszok azert csinaljak meg lassan Bahmutot, mert csak oregek es gyerekek maradtak a varosban.



Jo srac vagy, kicsit elobb szuletesz a Grimm testvereket lenyomod a faxba! :D



Valakit ebbe nagyon komoly mennyisegu es minosegu munkat fektettek.



Naprol napra ugyanazt a szart teszitek be felvaltva, kulonbozo idopontokba, hogy folyamatosan porogjon a topicba. Rettenetesen szar. Ha en ilyen gyalazatosan szar melot vegeznek hajlektalanok lennenk es eheznenk…

Elfogytak az érveid?
:)
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 442
113
Oroszország gyengítése az erőforrásainak szűkítését jelenti. Ásványkincseitől elzárni nem kell, és nem is írtam ilyet. Viszont a csökkenő olaj és földgáz bevételek nehezítik az állami fegyverkezési program megvalósítását. Lehet, hogy csak lassítja, de már az is jó, ha Putyin később LESZ újra harcképes: 10-15 év csúszás már siker. :)
A másik, hogy a szankciók nem egy éve, hanem közel tíz éve vannak ellene. 2013-ota az orosz GDP növekedés fele, harmada a világ átlagnak. Vagyis lemarad versenytársaihoz képest. A birodalmi állmok viszont pénzbe kerülnek. Nagyon sok pénzbe.
Jó példa a katonai képességek gyengítésére az Armata, Boomerang, Kurganyec Koalicija eszközök bevezetésének elmaradása. Ha a 2015- ben (7-8 éve!) bemutatott eszközök eredeti tervek szerint rendszerbe állnak 2020-21 körül, akkor most mindegyikből több száz segítené őket Ukrajnában. Szerintem már rég végeztek volna. Azonban annyi pénze nem volt az orosznak, hogy tömeg gyártásba vigye ezeket, így ezek nélkül támadott Putyin. A Ha nem történelmi kategória, de nyilván volt oka a kifejlesztésüknek.

A nyugat viszont pénzzel van tele. A lőszergyár tás felfuttatása elindult. A NATO, Koreai, Izraeli, szerb, stb. ipari kapacitások fél - egy éven belül mégtöbb lőszerrel támogatják Ukrajnát.
A NATO hírszerzés és tervezés nem hülye: ha nem lenne esély a győzelemre, megmondanák Bidennek, hogy kár a gőzért, a ruszki jobban bírja. Akkor minek öntsék a száz milliárd dollárokat bele.
De mégis teszik, tehát valaki hiszi, hogy az orosz fogy el előbb.
Nem azért, mert nincs vasérce és olaja. Azért, mert a haderő veszteségeit nem képes pótolni az ipar, kapacitás hiányok miatt. Kellene 2-3 év, mire a hadigazdaság beindul, úgy, mint a 2. világháborúban. Csak akkor volt egy Lendlease az USA részéről.
Azt most Ukrajna kapja. A páncélos veszteségek azért fontosak, mert jó indikátorai az orosz veszteségeknek.
Ha bírna annyi tankot (napi 4-5) gyártani, mint amennyit veszít, a NATO azonnal feladná, hisz valóban megnyerhetetlenné válna a háború. Az évi 1600-1800 tank. Ahhoz, hogy ekkora szintre felpörgessék magukat idő kell. Ezért hallani sok hadiiparral kapcsolatos erőlködést Putyin részéről. Későn adta ki a parancsot és megváltozott a világ. Egy T-90 nem olyan egyszerű, mint egy T-34. Az ekkora volumenű gyártásához több idő és pénz kellene.
A kérdés előbb fogy e el, mint felpörög a harckocsi gyártás? Az utóbbi biztos nem három hónap.
Ez igaz Kaliberre, Iszkanderre, Tornádó rakétára, mindenre.



Mi az ami nem tény, abból, amit írtam?
:)
Gondolom ezért nem írtál értelmes választ.



Elfogytak az érveid?
:)
Nem. Csak nincs kedvem veled a végtelenségig céltalanul vitatkozni. Te így látod, én másként. Nem akarlak megtériteni. :)
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 910
16 785
113

Mindig van lejebb...von der Lejebb.​

Bocsánat a gyenge szóviccért!
:oops::oops:

Ursula von der Leyen: Putyint felelősségre kell vonni a háborús bűncselekményekért​

2023. MÁRCIUS 04. - 22:20

Oroszországot és Vlagyimir Putyin orosz elnököt felelősségre kell vonni az ukrajnai háború során elkövetett bűncselekményekért – mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a nemzetközi agressziós bűncselekmények kivizsgálásával foglalkozó központ (ICPA) létrehozásával kapcsolatban szombaton kiadott közleményében.

d8253e9f61a040b2b30e174cde726442-1.jpg


Ursula von der Leyen szerint egyre több bizonyíték áll rendelkezésre a polgári lakosság, valamint az energia- és egyéb infrastruktúra elleni közvetlen támadásokra. Azt is bizonyítani lehet, hogy az orosz erők kínzásokat alkalmaztak, szexuális erőszakot követtek el, és kivégzéseket hajtottak végre. Az orosz katonák még a gyerekeket sem kímélték – hívta fel a figyelmet.

"Minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk annak érdekében, hogy az elkövetőket bíróság elé állítsuk. Az Európai Unió partnereivel együtt továbbra is azon fog dolgozni, hogy Oroszország megfizessen az elkövetett bűncselekményekért – tette hozzá Ursula von der Leyen.

(MTI)
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 589
8 694
113
Harkiv régióban posztumusz „Az anyaország védelmezője” kitüntetést adnak át az elhunyt katonák családtagjainak.
Sokra mennek vele szerencsétlenek... Ha győznek, mint ahogy a nyugati média sugallni próbálja akkor még a föld sem az övék lesz, amibe temették őket. Mert a fegyvereket valamiből fizetni kell, az nincs ingyen, már szólt is miattuk az USA, kettő nappal ezelőtt. Pénze az urkán államnak pedig nincs. Mindent el fognak adni a nyugatnak, ha nyernek. Ha nem nyernek, akkor valószínűleg Oroszország lesznek. Akkor talán valami oroszbarát oligarcha tulajdona lesz. Azok akik meg hajtják őket a britek szerint lőszer, rakéta, létszám és kiképzéshiányos, minden pénteken összeomló, oroszok ellen meghalni, azok nyugiban elvannak. Ha pedig nagyon beüt a szar, akkor nyugatra, esetleg Izraelbe lépnek le ezek a hős vezetők.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 638
113
Ursula von der Leyen: Putyint felelősségre kell vonni a háborús bűncselekményekért
De szerintem ezt ne játszuk el így kisstílüen..

Ha már lúd legyen kövér, az összes "sáros" politikust vonjuk felelőssége egy összevont perben.. Hiszen ez most költségmegtakarítás miatt igen előnyös volna, ezenfelül a megunt "ukrajnai" lövöldözős cirkusz helyett nézegethetné az átlag polgár akár évtizedekig, Abban azonban biztos lennék hogy Putyin azért a végeláthatatlan vádlotti sor végén tolakodhatna valahol..

Csak úgy eszembe jutott egy halála után egy évre beperelt pápa, Formózusz esete 897-ben, akit bepereltek, kiásták, felöltöztették, pápai trónusra ültették, és a saját tárgyalásán igy szerepelt mint igaz egy kissé néma vádlott. Legalább nem zavarta a tárgyalás menetét állandó megjegyzéseivel tiltakozó közbeszólásával.


Ezt a "hagyományt" újra lehetne éleszteni politikusi bűnelkövetőkre is, itélet hírdetése után n-edik ujratemetéssel, biztosan érdekfeszítőbb lenne mint a Való Világ cirkuszai amelyek annyit érnek mint egy műfarok az igazi helyett, totál pótcselekvés értelmileg kissé gyengébbeknek..
 

Macsek83

Well-Known Member
2020. június 15.
149
910
93
Nalatok a seregben mindenki ilyen ukronaci pártoló?
Azert katonaknak nevezni azokat akiket embernek nem lehet, egy katonatol, Honvedtol elegge riasztó...

Olvasd el, nektek valo, tegnap irtak meg pentek volt.

A magyar ellenzek jobbik fele emeli a tetet a kormanynal.

Uj holmival kopogtatnak be az oroszok Zelieknek. Halalpontos.
Nem mintha szüksége lenne rá, de most egy kicsit megvédeném dudi-t. Nem hiszem, h ukrán párti lenne csak próbálja objektíven tálalni a dolgokat.

Én személy szerint nem rajongok az ukránokért, de főleg azért amit velünk szemben művelnek. A harctéri teljesítményük viszont elvitathatatlan.

Mindezek mellett nincsenek illúzióim az oroszokat tekintve sem. Szerintem ők sem a barátaink, ha tehetnék lazán lesöpörnének minket a térképről.

Én személy szerint annak drukkolok, h a ruszkit tartsák minél távolabb az ukránok ugyanakkor az oroszok gyengítsék az ukránokat, de legalábbis kössék le őket, h velünk ne tudjanak foglalkozni.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Nem mintha szüksége lenne rá, de most egy kicsit megvédeném dudi-t. Nem hiszem, h ukrán párti lenne csak próbálja objektíven tálalni a dolgokat.

Én személy szerint nem rajongok az ukránokért, de főleg azért amit velünk szemben művelnek. A harctéri teljesítményük viszont elvitathatatlan.

Mindezek mellett nincsenek illúzióim az oroszokat tekintve sem. Szerintem ők sem a barátaink, ha tehetnék lazán lesöpörnének minket a térképről.

Én személy szerint annak drukkolok, h a ruszkit tartsák minél távolabb az ukránok ugyanakkor az oroszok gyengítsék az ukránokat, de legalábbis kössék le őket, h velünk ne tudjanak foglalkozni.
Dudi és az objektivitás? Ne viccelj mert ez annak igen gyenge ! Dudi bajtárs tipik példája a NATO / ATLANTISTA katona gondolkodásának . Azt nem állítom, hogy mindig hülyeséget ír mert azért vannak jó meglátásai is de az objektív tálalás az pont nem az ő műfaja . Ezért nem hibáztatom amúgy mert igazából csak az történt, hogy tanítottak neki valamit és ő azt elhitte és betartja .
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 291
44 884
113

Az oroszok taktikát változtattak: az ukrán fegyveres erőket próbálják kiszorítani Bahmutból, nem pedig körbezárni a várost – mondta katonai elemző​

Az elmúlt 24 órában megváltozott az orosz csapatok taktikája - nem próbálják olyan aktívan bekeríteni Bahmutot (Artyomovszkot) északról és délről, hanem kiszorítják a városból az ukrán fegyveres erőket – mondta Oleksiy Hetman ukrán katonai elemző. mondott.
„Ott minden nap a srácok védekeznek. Az elmúlt 24 órában az orosz erők taktikája megváltozott - nem próbálják olyan aktívan körülvenni Bakhmutot északról és délről. Délen legalább 10 km-t haladtak előre az M-03-as úton, és valamivel kevesebbet északon. A két csoport között mindössze 5 km van Bahmut környékén” – mondta.
A Bahmuttól nyugatra fekvő várost nemcsak tüzérség, hanem aknavető is uralja.
„Az elmúlt 24 órában az oroszok nem annyira a város elfoglalásáért kezdtek harcolni ezeken a területeken, hanem közvetlenül a városból próbálják kiszorítani az ukránokat. Lépésről lépésre nyomulni kezdtek keletről nyugat felé, haladva a városban. Most harcok vannak” – összegezte.
Источник: https://rusvesna.su/news/1677993534

Az európai országok lakossága felébred az oroszellenes propaganda ellen. Noctis Draven amerikai veterán és író írta ezt a Twitterén.
"Megmelengeti a szívem, hogy a nyugati média és propaganda ellenére az emberek felébrednek, mi és mások fáradhatatlanul dolgoztunk azon, hogy kivonjuk őket a propagandagépezetből, és ez végre meglátszik" - mondta.
Így reagált az amerikai veterán arra a hírre, hogy az orosz zászló színeire festették HH Andersen egyik leghíresebb tündérmese, A kis hableány hősnőjének emlékművét Koppenhágában.
***
Én személy szerint ellenzem a hazafiság ilyen megnyilvánulásait; nem tisztesség zászlót festeni egy világhírű emlékműre; nem szabad leereszkednünk az ukránok szintjére, akik a fél világot megrontották a zászlójukkal.

Szóval hányan is vannak végül az oroszok?​

Még nem késő elkezdeni geopolitikai vonatkozásrendszerben gondolkodni a demográfiánkról, ha nem akarjuk megismételni azt a nagystratégiai hibát, amit az utóbbi évtizedek energiapolitikájában elkövettünk. Robert C. Castel jegyzete.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Nem mintha szüksége lenne rá, de most egy kicsit megvédeném dudi-t. Nem hiszem, h ukrán párti lenne csak próbálja objektíven tálalni a dolgokat.

Én személy szerint nem rajongok az ukránokért, de főleg azért amit velünk szemben művelnek. A harctéri teljesítményük viszont elvitathatatlan.

Mindezek mellett nincsenek illúzióim az oroszokat tekintve sem. Szerintem ők sem a barátaink, ha tehetnék lazán lesöpörnének minket a térképről.

Én személy szerint annak drukkolok, h a ruszkit tartsák minél távolabb az ukránok ugyanakkor az oroszok gyengítsék az ukránokat, de legalábbis kössék le őket, h velünk ne tudjanak foglalkozni.
Valami hasonloval egyebkent kiegyeznek en is. Ezutan a háború utan amiben ugy gondolom Oroszorszag eleri amit akar, egy jo darabig el lesznek foglalva magukkal. Oroszorszagnak a szamara strategiai teruletek bebiztositasa utan erdeke egy utkozoallam kozte es a Nato kozt.
Hogy milyen szeles, azt majd meglatjuk mekkora kerekedik.
Mi pedig ugy veszem eszre Svajc akarunk lenni csak nem vagyunk olyan szerencsesek hogy egy senkinek se kellő hegyteton lakjunk.


Reggelre egy kis Ukrinform valakinek?



A papa beketerve.

Agymenes a Fordestol...
Mondjuk csak halkan megjegyzem, ahol a 70,meg a 80 eves fegyver is beroffentheto ott azert akad par technika egy akkora orszagban.
Mondjuk ujabban nagyon toljak a regi cuccokrol az ukranok a hireket. De ha ilyenekkel elpixsazzak oket akkor nincs tobb kerdesem.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 454
18 668
113
Nem mintha szüksége lenne rá, de most egy kicsit megvédeném dudi-t. Nem hiszem, h ukrán párti lenne csak próbálja objektíven tálalni a dolgokat.

Én személy szerint nem rajongok az ukránokért, de főleg azért amit velünk szemben művelnek. A harctéri teljesítményük viszont elvitathatatlan.

Mindezek mellett nincsenek illúzióim az oroszokat tekintve sem. Szerintem ők sem a barátaink, ha tehetnék lazán lesöpörnének minket a térképről.

Én személy szerint annak drukkolok, h a ruszkit tartsák minél távolabb az ukránok ugyanakkor az oroszok gyengítsék az ukránokat, de legalábbis kössék le őket, h velünk ne tudjanak foglalkozni.
?? Dudi és a "semlegesség"?? Nézd, itt a fórumon elég egyértelműen választ oldalt szinte mindenki. Ebben a tekintetben többre becsülöm "mindenen kívül" és társai hozzáállását, akik legalább egyértelmű és kíméletlen ukrán propagandát tolnak, mint dudi és pl. wilson gerinctelen "semleges vagyok" süketelését, miközben nyilvánvaló az oldalválasztásuk. Magam egyértelműen és határozottan oroszpárti vagyok, sokszor akár az elvtelenség határait súrolva, de erre személyes okom van, viszont soha nem akartam álságos módon "semlegesnek" és "szakértőnek" hirdetni a véleményemet.
Más.

Ha már a privatbankar.hu-n is ilyen jelenik meg, akkor Artemoszk lassan tényleg elesik:


És mielőtt Dudi kolléga lecsapna rá az "ugyeénmegmondtam" idecitálásával: a BTG-k városi harcban valóban nehezen használhatók, viszont nem dandárszervezésre cserélték őket, hanem még kisebb harccsoportokra, ugyanazon elvek alapján, amik a BTG szervezést is létrehozták: a nehézfegyverzet irányítási szintjének lejjebb helyezésével. (Sőt még lejjebb, gyakorlatilag már század- és szakasszinten alkalmazva.)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
ISW: Az oroszok folyamatosan haladnak előre Bahmut belsejében, és úgy néz ki lemondanak arról, hogy bekerítsék a várost. Az ukránok az ISW szerint "harci visszavonulást" hajtanak végre.

Azok a híres taktikai visszavonulások, frontkiegyenesítések, nagy győzelmek egyre közelebb a fővároshoz.