[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Oroszország már csak területi alapon is világhatalom, a nyersanyagkészlete és mezőgazdasága okán szintén az, a fegyverzete alapján megint csak az. Az, hogy a ruszofóbiádtól nem látod a fától az erdőt, az a te hibád... Ha a világ nem a vágyaid szerint épül fel, nem a világot kell megváltoztatni.
Mindig, újra-és-újra elfelejtik egyesek/figyelmen kívül hagyják, hogy Oroszország a világ 6. legnagyobb gazdasága, Kína, az Egyesült Államok, India, Japán és Németország után! És gyárt is bizony mindent a körömpiszkálgatótól az űrrakétáig bezárólag. Tetszik vagy nem, ez a helyzet!
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 793
113
Minden baromságról megy itt a szájtépés, csak a lényeget nem látom: Pl ma éjjel hány db, és milyen légvédelmi rakétája fogyott az ukránoknak? Hány db van még nekik? Mennyire kell lefogyni, hogy az oroszok rekedhessenek Lemberg felett? Se számítások, se szakcikkek, se semmi.
Tankokról, és ilyesmikről legalább néha van valami. A háború viszont a légvédelmen fordul meg.
Kérdezd meg az angol hírszerzőket. Azok majd megmondják a tutit. :oops::)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 292
44 895
113
Egy hozzászólás a Vadhajtásokon
"
"A náci birodalmat is így szponzorálták az amerikaiak - Zaharova helyretette Lindsey Grahamet Zelenszkijnek mondott alábbi szavai miatt:
- "Az oroszok haldokolnak. Soha nem költöttük még ilyen jól el a pénzt".
❗ Zaharova a náci birodalom amerikai szponzorálásához hasonlította az ukrán náci rezsim finanszírozását és a nácik kimenekítését a felelősségre vonás alól és a legfontosabb példákat is felsorolta, amiket egyébként elhallgatnak a hivatalos (hamis) történelemtanításból....
Lefordítottam az egész Zaharova üzenetet számotokra (VilagHelyzete)
MARIA ZAHAROVA:
"Lindsey Graham dél-karolinai amerikai szenátor elégedett vigyorral mondta a Zelenszkijjel való találkozón:
- "Az oroszok haldokolnak. Soha nem költöttük még ilyen jól el a pénzt".
● A nürnbergi bíróságon a náci Németország gazdasági minisztere, Hjalmar Schacht kijelentette, hogy a Harmadik Birodalom szponzorálása külföldről is érkezett és meg is nevezte a két legnagyobb amerikai vállalatot: a Fordot és a General Motors-t.
Kifejezetlen alkut kötöttek vele - szabadságot a hallgatásért cserébe. A szovjet képviselők tiltakozása ellenére szabadon engedték, és 93 évet élt.
● Hadd emlékeztessem Önöket, hogy az amerikai álom megtestesítője, ugyanez a legendás Henry Ford a Német Sas érdemrend nagykeresztjének birtokosa volt. Németországi gyárai nemcsak hogy évente akár 70 ezer teherautót gyártottak a Wehrmacht igényeihez, hanem ehhez foglyok munkáját is felhasználták, többek között Auschwitzban is.
● Az autóipar német ikonja, az Opel pedig a ... General Motorshoz tartozott .
ℹ Bradford Snell kutató a következőképpen írja le a vállalat szerepét:
"A General Motors sokkal fontosabb volt a náci hadigépezet számára, mint a svájci bankok. Svájc csak a lopott pénzek tárolóhelye volt.
A General Motors szerves része volt a német háborús erőfeszítéseknek. A Harmadik Birodalom Svájc segítsége nélkül is képes lett volna megszállni Lengyelországot és Oroszországot (Szovjetuniót). De nem tudták volna megtenni a General Motors segítsége nélkül.
● A Kodak cég németországi üzemében gyújtózsinórokat gyártott a légibombákhoz, nem vetve meg, hogy még a hadifoglyok munkáját is felhasználja.
● A kölni Coca-Cola gyár, még mielőtt a német kormány államosította volna, rendszeresen szállított üdítőt a német katonáknak. A híres "Fantát" pedig valójában a nácik találták fel.
● Az olajipari óriás Standard Oil leányvállalatai kampányain keresztül segített Hitlernek a kőolajtermékek hiánya alatt, részt vett a szintetikus gumi és a szintetikus üzemanyagok gyártásában.
● Az IBM pedig, amelyet az informatikusok szerte a világon imádnak, számviteli és ellenőrző eszközöket gyártott a náciknak, többek között az olajkitermeléshez.
Többek között ennek a cégnek a berendezései segítettek nyomon követni a haláltáborokba tartó vonatok menetrendjét...
És meg kell említenünk a bankokat is:
● A JPMorgan Chase & Co. is közreműködött, majd a Chase National Bank, amelyen keresztül több milliárd dolláros tranzakciókat bonyolítottak le és Berlin lehetőséget kapott dollárvásárlásra és pénzügyi tranzakciók lebonyolítására a tengerentúlon.
● A "Chase" együttműködött a német "Alliance" bankkal még olyan kérdésekben is, mint ... a Harmadik Birodalom koncentrációs táborainak őreinek vagyon- és életbiztosítása.
Graham szenátornak határozottan van némi összehasonlítási anyaga.
Az egyik befektetésük vezetett a második világháborúhoz és a holokauszthoz.
Most amerikai dollármilliárdok ömlenek a neonáci kijevi rezsim telhetetlen torkába. Ezzel kapcsolatban szeretném emlékeztetni a szenátorokat és minden amerikai kedvezményezettet arra, hogyan végződött az előző kaland". - mondta Maria Zaharova, orosz külügyminisztériumi szóvivő."
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 128
53 710
113
Oroszország magát világhatalomkét pozicionálja, holott 5-6000 atomtölteten kívül semmilye nincs ehhez a pozícióhoz ,hisz sem a gazdasági, sem a hagyományos katonai ereje nem teszi azzá.

Csak több tucat atomtengó, DE tengó, romboló és korvet, kb. 200 db 4. generációs vadászgép, stratégiai bombázók, 200+ harcihelikopter, olyan 2000+ harckocsi és lövészpáncélos, saját műholdas navigációs rendszer, saját űrfelderítés és kommunikáció, több ezer darab nehéz tüzérségi eszköz, milliós létszámú haderő és a világ 6. legnagyobb GDP-je vásárló erő paritáson.
Milyen lenne ha lenne is valamilyük az atomon kívül? :D
Mondjuk szerinted india is csicska, pedig milliós sereggel bíró atomhatalom vásárlóerő paritáson a világ 3. legnagyobb GDP-jével :rolleyes:
Elképesztően vakon vagy....:cool:

Csak azok iránt érzek így, akik fenyegetik hazámat, népemet. ;)
Akik nagyravágyó álmaikért, ártatlan embereket öletnek meg.
Akik lenéznek más népeket, akiknek a tárgyalás zsarolás, akik hazudnak, csalnak.

Magyarán gyűlölöd az ukránokat. Ezt akarod mondani? :D
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 420
44 081
113
Csak több tucat atomtengó, DE tengó, romboló és korvet, kb. 200 db 4. generációs vadászgép, stratégiai bombázók, 200+ harcihelikopter, olyan 2000+ harckocsi és lövészpáncélos, saját műholdas navigációs rendszer, saját űrfelderítés és kommunikáció, több ezer darab nehéz tüzérségi eszköz, milliós létszámú haderő és a világ 6. legnagyobb GDP-je vásárló erő paritáson.
Milyen lenne ha lenne is valamilyük az atomon kívül? :D
Mondjuk szerinted india is csicska, pedig milliós sereggel bíró atomhatalom vásárlóerő paritáson a világ 3. legnagyobb GDP-jével :rolleyes:
Elképesztően vakon vagy....:cool:



Magyarán gyűlölöd az ukránokat. Ezt akarod mondani? :D
Totál a 80' években ragadt igen, ahol India Kína jelentéktelen fejlődő agrár országok, a németek meg tiszta Fekete erdő klinika, ahol frissen mosott lacoste pulcsival a nyakba kötve mosolyog Udo a piros kabrio SEC Mercijéből a főnővérre...

Kicsit le van maradva, kb. 40 évet jah...
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 289
10 337
113
Ki tartozik ehhez a globális Délhez? Mert akárhogy is nézem Kínán és Oroszországon kívül igazából az összes ország futottak még kategória. Indiát nem gondolom, hogy a nagy lélekszámán kívül bármi is jelentőssé tenné.
Még szerencse, hogy nincs űripara.

Meg az milyen durva lenne már, ha az övék lenne a Brit Birodalom két ékköve; a Jaguar meg Range Rover márka.

...ja, az indiaiaké...
Félreérted. Nem jó nekünk, ha az ukránok nyernek. Az jó nekünk, ha az oroszok vesztenek. Oroszország magát világhatalomkét pozicionálja, holott 5-6000 atomtölteten kívül semmilye nincs ehhez a pozícióhoz ,hisz sem a gazdasági, sem a hagyományos katonai ereje nem teszi azzá. Azt kell látni, hogyha nem lenne 6000 atomtöltete, akkor Oroszország egy futottak még ország lenne az USA, Kína, EU, Japán stb mögött kullogva.
Oroszország a világgazdságban csupán egy nyersanyagexportőr ami nem baj, csak tudnia kéne, hogy hanyas a kabát.

Ez annyira magas labda...

De van 6000 atomtöltete. Ez a realitás.
Ahogy pl. petrodollár is van, pedig sok ország a háta közepére kívánja.
De egyelőre az is realitás.


"...Csak az a volna ne lett volna..."

Ennyire vágyvezérelt gondolkodást...
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
Hát ezzel az érveléssel erősen szembe megy mondjuk a leváltott ukrán főügyész története aki Hunter Biden ügyeit akarta vizsgálni:

Hunter Biden az ukrajnai Burisma olajipari cégben volt igazgatóanácsi tag 2014-2019 között. 2016-ban, amikor Joe Biden még Barack Obama alelnöke volt, sürgette az ukrán főügyész, Viktor Sohin leváltását, aki vizsgálatot indított a Burisma által elkövetett állítólagos szabálytalanságok ügyében. Sokin el is vesztette állását, a Burisma elleni vizsgálatot pedig Kijevben leállították.

Forrás:

Vagy az amerikai külügyminisztérium üdvöskéje Mrs Nulad aki még az ukrán parlament tagjainak kiválasztásaba is beleszól:



Vagy az az 5 millárd dollár amit a maidani forradalomra fordítottak. (Szintén Mrs Nulad szíves beszamolója alapján)


Összefoglalva:

Ezek nekem nem azt mutatják hogy egy független ország Ukrajna ha az amerikaiak leváltatják a főügyészt, beleszólnak ki legyen képviselő és még azt is bevallják hogy azért tehetik meg mindezt mert pár milliárd dollárt az ukrán demokrácia fejlesztésere fordítottak.

Tudjuk az rendeli a zenét aki fizeti a zenészt ..
Hagyd,nem kell eröltetni.Számtalanszor leirták már neki,nem jut el a tudatáig.Ugy repülnek el melette a tények,mint a metafórák Drax melett.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 912
113
Totál a 80' években ragadt igen, ahol India Kína jelentéktelen fejlődő agrár országok, a németek meg tiszta Fekete erdő klinika, ahol frissen mosott lacoste pulcsival a nyakba kötve mosolyog Udo a piros kabrio SEC Mercijéből a főnővérre...

Kicsit le van maradva, kb. 40 évet jah...
Golf. Udonak kabrió Golfja volt. :)
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
A Szovjetunió történetének nagy részében a tagköztársaságok inkább közigazgatási egységek voltak. Az USA-val ellentétben, ahol a szövetségi hatáskörbe utalt jogkörökön kívül minden más tagállami hatáskör, a Szovjetunióban egyetlen közös jogrend volt. Gyakorlatban annak, hogy egy település melyik SZSZK területén van, kb. annyi jelentősége volt, minthogy ma egy Dél-alföldi település Csongrád-Csanád vagy Békés (vár)megyében van-e. Ettől persze még az egyes tagköztársaságok működése, kultúrája eltérhetett egymástól és az etnikai feszültségek is folyamatosan jelen voltak egyes tagköztársaságokban (bár az oroszokkal szemben ez leginkább csak a balti tagköztársaságokban jelent meg). Volt középiskolai tanárom aki a 60-as-70-es években a Brezsnyev korszakban Rigában tanult, mesélte, előfordult hogy nem szolgálták ki a boltban, ha valamit oroszul kért. A többi tagköztársaságban inkább a nem orosz kisebbségek között voltak feszültségek (pl. Hegyi Karabah). A baltiakkal ellentétben Ukrajnában viszont nem volt jellemző az orosz ellenesség, legalábbis a SZU utolsó 2 évtizedében, a 70-es, 80-as években biztos nem (Banderának és társainak a megítélése teljesen más volt még ekkoriban)

A Szovjetunió széthullásakor Jelcin, Kravcsuk és Suskevics a békés elvállás, a további viták elkerülése végett döntött úgy, hogy a korábbi tagköztársasági határok mentén válnak ki az új országok a SZU-ból.

Ukrajnára mint országra ekkor még az sem volt igaz mint a baltiakra, grúzokra, azeriekre, örményekre, oroszokra, vagy a többi "sztán“-ra, hogy az országban a többséget a névadó etnikum adja. A SZU-ból kivált, akkoriban közel 52M-ós ország több mint fele orosznak vallotta magát. Aztán persze ahogy a történelem kereke haladt ez a trend megfordult, és 2014-ben már "csak" 18-20 milliósra becsülték az orosz kisebbséget. Ennek ellenére a városokban, így pl. Kijevben is a többség oroszul beszélt, de 2014 előtt még Munkácson és Ungváron is többször lehetett orosz mint ukrán nyelven beszélőket hallani, annak ellenére hogy már a 90-es évek közepétől egyre inkább igyekezett előtérbe helyezni a kormányzat az ukrán nyelvet, leginkább a közigazgatásban.

Azokban a régiókban, ahol az oroszok voltak többségben az ukrán nyelv erőltetése aztán szépen kialakította a SZU-ban tapasztalt Balti hozzáállást. Így pl. a Krímen nyaralva a 2000-es évek elején kiszolgáltak ha oroszul kértél valamit, akkor is ha magyarul, ha ukránul kérted viszont az volt a válasz, nincs, miközben a terméket láttad a polcon!

Szóval megértem, ha mindenki drukkol valamelyik félnek (a fociban sincs ez másként) de a történelmet ne ferdítsük. Épen elég, hogy a mainstream sajtó a tényeket manipulálja a saját narratívájának megfelelően. A SZU nem egy több országból álló szuperállam volt, hanem több nemzetiségre ráerőltetett, a történelem különböző időpontjaiban annektált területek halmaza, egy átalakított és tovább növelt Orosz Birodalom, mely egy sikertelen kísérlet volt a megvalósíthatatlanra, és mint ilyen, végül önálló, korábban ebben a formában nagyrészt soha nem létező, néhány kivételtől eltekintve mesterséges határok között létrejött országokra esett szét. Ebből a szempontból sok közös vonás van a volt Szovjet belső határok és az anno a Brit Birodalom hagyatékaként a Közel-Keleten kialakított mesterséges államok határai között. És sok Közel-Keleti konfliktushoz hasonlóan pont ez a tény lett végül a melegágya a mai ukrán-orosz konfliktusnak is.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
885
9 993
93
Sztem az internet korában,aki akar minden hírt megtalál. Persze ugyanazokból a hírekből más következtetést von le.
Ukrán szempontból a háború óta faék egyszerű a képlet. Orosz csapatok vannak az országod teruletén, meg kell védened. Ehhez még csúsztatás sem kell, mert ez a valóság.

Az, hogy miért él Ukrajnában ennyi orosz és miért van még több orosz anyanyelvű, már többféle mese része.
A Majdani aztán végképp sokféleképpen értelmezhető. CIA puccs, egy korrupt rezsim elűzése, ráadásul itt mindkettő igaz.
2014 Krim elcsatolása tény. Kinél jogos, kinek nem.
Ahogy a háború is kiprobokált, de bármilyen vélt vagy valós kényszer volt is csak az oroszok vannak a nemzetközi jog szerint ukrán földön.
Mondjuk a nemzetközi jog egy sajtpapír, annyit ér, amennyi erő van mögötte. Láttuk Koszovó esetén mennyit ért.
Sokminden törölve lett a netről ami 2014 környékén még rajta volt. Lásd az ogyesszai mészárlás eredményét, anno a youtube-on (!) láttam a teljes videót, ma talán képkivágásokat talál az aki mélyre mászik a bugyrokba. De ami miatt nincs igazad: az átlagember nem kutatja a híreket. Megnézi amit elé dobnak. És ez a tömeg, itt meg nem a kivételek számítanak hanem a tömeg. A kivételeket eltűntetik orosz propagandistának bélyegezve. Vajon mi van az ukrán propagandával? Hivatalosan nincs. Mert a hivatalos maga az ukrán propi - az eu-ban is. Gáz.
Ha az ENSZ független szervezet lenne, vagy legalább következetes, kéksisakosok vonultak volna be Donbasszba. Ellenük is meg kellett volna védeni Ukrajnát? Egy kisebbség elleni katonai támadás legális ha határon belül van? Szabadon irtható? A helyzet az, hogy a nyugat megadta a választ: attól függ, mik az érdekei. Na, ezért nem kellene ehhez senki másnak a nevét adni. Nekünk főleg nem, a történelmünk miatt, nameg mellesleg semmi érdekünk nincs ebben.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 960
5 887
113
Csak azok iránt érzek így, akik fenyegetik hazámat, népemet.
Akkor gondolom 'elenskit is gyűlölöd meg Urszula mamár mert pár hete pont ők akarták megfúrni a magyar energiaellátást és gazdaságot. Apropó gazdaság, a mai napif sokan dolgoznak a magyarok és a gazdaságuk ellen nyugaton is.
De az ukránok azért masszívan utálnak minket, (okokban most ne menjünk bele) akkor őket is gyűlölöd?

Akik nagyravágyó álmaikért, ártatlan embereket öletnek meg.
-"nagyravágyó álmok' ez nem több mint spekuláció. Mivel gondolom nem avatott be Putyin téged, vagy nem olvastad a naplóját. (birodalmi álmokról szintén volt kis okfejtésem számodra már)
- Ártatlan emberek meg soha nem haltak meg nyugati fegyverektől, vezetők által.
De ha már ártatlan emberek. Lindsey Graham says 'Russians dying' Vagy egyik orosz sem ártatlan? Gondolom Lindsey Graham-t is gyűlölöd, mert hát Ő..
ártatlan embereket öletnek meg

Akik lenéznek más népeket, akiknek a tárgyalás zsarolás, akik hazudnak, csalnak.
még egy pont a nyugatnak IS

Mással nincs bajom. Nem mondasz teljesen nagy marhaságot.
Az oroszokat tisztelem, kultúrájuk, tudományos technologai eredményeik miatt.
Ha ez igaz, akkor különb vagy sok nyugati politikusnál és embernél akik minden oroszt gyűlölnek.
Miért nem látjuk akkor a kommentjeidben, hogy véded a kitiltott orosz sportolókat, hogy orosz, tudósok, művészek,, zeneművek vagy csak egyszerűen ételek mellett emelsz szót, amikor átnevezik, letiltják, diszrkiminálják azokat. Lengyelek, Ukránok, baltiak élen járnak ebben. De nyugaton is van számtalan példa erre. Várjuk a linkjeidet ide a fórumra ezekkel kapcsolatban.
Akkor elítéled a russzofóbiát. UGYE?
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
530
4 783
93
Félreérted. Nem jó nekünk, ha az ukránok nyernek. Az jó nekünk, ha az oroszok vesztenek. Oroszország magát világhatalomkét pozicionálja, holott 5-6000 atomtölteten kívül semmilye nincs ehhez a pozícióhoz ,hisz sem a gazdasági, sem a hagyományos katonai ereje nem teszi azzá. Azt kell látni, hogyha nem lenne 6000 atomtöltete, akkor Oroszország egy futottak még ország lenne az USA, Kína, EU, Japán stb mögött kullogva.
Oroszország a világgazdságban csupán egy nyersanyagexportőr ami nem baj, csak tudnia kéne, hogy hanyas a kabát.
" Oroszország magát világhatalomkét pozicionálja, holott 5-6000 atomtölteten kívül semmilye nincs ehhez a pozícióhoz ,hisz sem a gazdasági, sem a hagyományos katonai ereje nem teszi azzá. Azt kell látni, hogyha nem lenne 6000 atomtöltete, akkor Oroszország egy futottak még ország lenne az USA, Kína, EU, Japán stb mögött kullogva."

Te ezt komolyan gondolod? Akkor van baj a toronyban, nem kicsi, hanem nagy, ahogy mondani szokták. Picit utánanézhetnél, hogy milyen tudományos eredményeik voltak, vannak. Ja, hogy a média másképpen közöl dolgokat, az más, akkor az biztosan úgy is van. Nem vitás, hogy az erőltetett nyugati média túlerő győz. Tudod az a bizonyos "objektív" tájékoztatás. Annak idején egy évet Kijevben voltam műszaki egyetemen cserediákként. Soha nem bántam meg. Nem voltam megbízható családból, hogy nyugati vagy moszkvai egyetemre mehessek, az én kategóriám max. ez volt. Sok minden átértékelődött akkor is és most is másképpen nézem a dolgokat, mert azért az alatt az év alatt, ha nem is teljesen szabadon, de hozzájutottam infókhoz (szláv anyanyelvvel szinte tökéletesen kommunikáltam) és korlátozottan de utazgathattunk. Én Kijevtől a Dnyeszteren lecsorogtam Odeszáig, azonkívül Tomszkig jutottam el. Nem volt a legkönnyebb, de egy diák sok mindent megold. Belefért az egy évbe. Hidd el nem emberevők laknak arrafelé. Azóta szerintem nem butultak. Igen 1990 után kurvára sok magasan képzett szakembert "loptak" el a nyugatiak. Agyelszívás, mond valamit???? De, rengetegen maradtak. És ott maradt a rengeteg ásványi nyersanyag, ami Nugat-Európának nincs. A 2014-es mezőgazdasági szankciók óta meg megtanultak gabonát, húst előállítani. Úgyhogy ha téteket kellene tenni én az oroszokra fogadnék szemben a Nyugat-Európával.
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
352
2 101
93
Oroszország már csak területi alapon is világhatalom, a nyersanyagkészlete és mezőgazdasága okán szintén az, a fegyverzete alapján megint csak az. Az, hogy a ruszofóbiádtól nem látod a fától az erdőt, az a te hibád... Ha a világ nem a vágyaid szerint épül fel, nem a világot kell megváltoztatni.
Hagyd, neki még kétszáz évig kell élni hogy megértse a világ állását.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Akkor gondolom 'elenskit is gyűlölöd meg Urszula mamár mert pár hete pont ők akarták megfúrni a magyar energiaellátást és gazdaságot. Apropó gazdaság, a mai napif sokan dolgoznak a magyarok és a gazdaságuk ellen nyugaton is.
De az ukránok azért masszívan utálnak minket, (okokban most ne menjünk bele) akkor őket is gyűlölöd?


-"nagyravágyó álmok' ez nem több mint spekuláció. Mivel gondolom nem avatott be Putyin téged, vagy nem olvastad a naplóját. (birodalmi álmokról szintén volt kis okfejtésem számodra már)
- Ártatlan emberek meg soha nem haltak meg nyugati fegyverektől, vezetők által.
De ha már ártatlan emberek. Lindsey Graham says 'Russians dying' Vagy egyik orosz sem ártatlan? Gondolom Lindsey Graham-t is gyűlölöd, mert hát Ő..



még egy pont a nyugatnak IS


Ha ez igaz, akkor különb vagy sok nyugati politikusnál és embernél akik minden oroszt gyűlölnek.
Miért nem látjuk akkor a kommentjeidben, hogy véded a kitiltott orosz sportolókat, hogy orosz, tudósok, művészek,, zeneművek vagy csak egyszerűen ételek mellett emelsz szót, amikor átnevezik, letiltják, diszrkiminálják azokat. Lengyelek, Ukránok, baltiak élen járnak ebben. De nyugaton is van számtalan példa erre. Várjuk a linkjeidet ide a fórumra ezekkel kapcsolatban.
Akkor elítéled a russzofóbiát. UGYE?

Pozitív! Sőt! Hosszan lehetne sorolni hazánk ellenségeit a NATO -ban.
De mi köze ennek ehhez a háborúhoz?!
:)
A foci vb-n is mindig annak a győzelméért szurkolunk, aki jobb, könnyebb ellenfele LESZ a magyar csapatnak! (Ha kint lennénk).
Nem így kellene?
Úgy hívják, érzelem mentes számítás.
A történelemben, politika csinálásban jól kell választani az ellenségeink közül. Nem számít az érzelem, csak a hideg racionilitás.
;)
A nyugat bűnei pedig nem mentik Putyin bűneit!
Ezek közül kell választanunk, hogy fennmaradjunk. Itt, a Kárpát-medencében.
Thököly a törökkel, Rákóczi a franciaval szövetkezett az osztrák ellen. Morális, vagy logikai alapon tették?
Stromfeld és sok száz Ludovikás tiszt beállt a vörösökhöz, hogy védjék az országot. Ha nem tettek volna, ma még kisebbek lennénk.

Így már érted?

Csak több tucat atomtengó, DE tengó, romboló és korvet, kb. 200 db 4. generációs vadászgép, stratégiai bombázók, 200+ harcihelikopter, olyan 2000+ harckocsi és lövészpáncélos, saját műholdas navigációs rendszer, saját űrfelderítés és kommunikáció, több ezer darab nehéz tüzérségi eszköz, milliós létszámú haderő és a világ 6. legnagyobb GDP-je vásárló erő paritáson.
Milyen lenne ha lenne is valamilyük az atomon kívül? :D
Mondjuk szerinted india is csicska, pedig milliós sereggel bíró atomhatalom vásárlóerő paritáson a világ 3. legnagyobb GDP-jével :rolleyes:
Elképesztően vakon vagy....:cool:



Magyarán gyűlölöd az ukránokat. Ezt akarod mondani? :D

Kapisgálod, ezért inkább ellenük harcolnék, mint az atomhatalom orosz ellen.
Mert ez a logikus, ha már mindkettő ellenségnek tekinti a magyarságot.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 845
9 665
113
Félreérted. Nem jó nekünk, ha az ukránok nyernek. Az jó nekünk, ha az oroszok vesztenek. Oroszország magát világhatalomkét pozicionálja, holott 5-6000 atomtölteten kívül semmilye nincs ehhez a pozícióhoz ,hisz sem a gazdasági, sem a hagyományos katonai ereje nem teszi azzá. Azt kell látni, hogyha nem lenne 6000 atomtöltete, akkor Oroszország egy futottak még ország lenne az USA, Kína, EU, Japán stb mögött kullogva.
Oroszország a világgazdságban csupán egy nyersanyagexportőr ami nem baj, csak tudnia kéne, hogy hanyas a kabát.
Tettél egy kijelentést a hozzászólásod elején.
Majd indoklás helyett teljesen lényegtelen hablatyolást toltál.
Indokold meg az állításodat, miszerint Magyarországnak az jó lenne ha Oo veszítene!
Miért lenne az jó nekünk, magyaroknak?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 960
113
Itt lotte telibe a toronyhazat az ukran legvedelem. Tegnap vagy tegnapelott beraktam. Ugyanez a robbanas mas felvetelrol. Itt a faktol nem latszik az egesz, de az epulet teteje a fustfelhonel kirajzolodik. Ne feledd elsotetites van.
Semmi extra csak a szokasos. Ez van ha egy varos kozepen osszevissza inditanak mindenféle raketat.
Ha nagyon szeretned visszakeresem neked, szerintem tegnap reggeli posztolas volt.

Elakadt az ukran fruhlingserwachte.

Artyemovszk, pucoljak az oroszok a szarnyakat.

Jujj, ez nekem fajt, ezek mind az egbe szalltak. Voltak rajt vagy 15-en.

ST 68 felderito radart pusztitott el egy Lancat dron.

Valaki nagyon megserulhetett.

Kozben az ukran/Nato csapatok a hatar menti orosz telepuleseket lövik, ugy mint Donyecket szoktak, civil celpontokat.