[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 611
25 069
113
mennyire unalmasak az új kilőtt leók a mai nap után
Őszintén szólva, Én vártam 1-2 leo2 belsejéből készített harci videót, de ahogy látszik a csata helyszíne előtt kikapkodják őket :( Valami belső kamera, hogy valós helyzetben mennyire is van becsukva az a bizonyos védőajtó ami a lőszerrobbanás esetén hivatott egy kis plusz védelmet adni, mennyire gyorsan tölt a töltő stresszhelyzetben stb...
Videó a kilőtt leóról, ahogy látom eső ellen még véd:

Az első leo amit láttunk lőni:

Más:
Mennyi M777-et kaphattak az ukránok? Megint kivettek egyet:

Tegnap teljes erőből támadni kellett volna, ehelyett puhatolóztak, eredmény, szokásos:

Kicsit off, a hülyeségnek nincs határa:
 

k2robi

Active Member
2018. február 6.
22
176
28
Kicsit gondolkodtam megéri-e a reggeli 2 órámat rád pazarolni, de annyira tetszett amit írtál, hogy legyen!
Az, hogy bizonyos szintű frusztráció kialakult benned a tegnapi Prigó-menet kapcsán, megértem. Nehéz dolog csalódni, mikor már olyan lelkesen beleélted magad az "Oroszország szétesik, Putyin megy a levesbe" narratívába, de ezt ne mutasd ki ennyire nyíltan, mert nevetségessé válsz. Próbálj inkább csendben szenvedni egy üveg tetszőleges alkohollal, és sírdd ki magadból a bánatodat.
Amikor nem jön össze és beüt a "savanyúszőlő" effektus akkor igazán szánalmasan tudtok itt szenvedni, ilyenkor mindig előjön, hogy bezzeg másfél év alatt lófaszt sem tudott elérni az orosz és különben is Putyin már rég halott esetleg amúgy is mindjárt darabokra szakad a birodalom... :D
Ezzel szemben a NATO kesztyűbáb ukrán hadsereg eddig kétszer ment a levesbe a teljes régifelszerelésével, kb. a nyolcadik mozgósítás indult a hoholoknál és már ostorral is csak a féllábúakat tudják bevinni, a NATO technika épp most dobja be a törölközőt, mert nem olyan helyre tervezték, ahol esetleg ellenállnak neki, stb... :D De csak lelkesedjetek nyugodtan a mindenféle tartaléknickek álarca mögött, mert a frusztráció miatt kialakult dühötökben az eredeti nickeket sorra égetitek sz@rrá... :D
Szóval ha ilyenkor csendben a sarokban sírsz, azt megértem, de ez a vergődés kicsit szánalmas kezd lenni... :D :D :D
Akkor sorban:
1.) Az égvilágon semmilyen frusztráció nincs bennem a háború menetét illetően. Az inkább azokban lehet, akik egy viccesnek szánt beírásra elkezdtek személyeskedő hangnemben válaszolni. Ha ez nem frusztráció, akkor nem tudom, mi az? Az ilyen üzenetekre pedig én is előveszem a kellemesebb modorom.
2.) Nem tudom, hogy kitől olvastad, hogy komolyan elhiszi, hogy majd Prigozsin megpuccsolja Putyint, tőlem biztosan nem, szóval ne adja szavakat a számba. ;) Ettől függetlenül halál ciki, hogy egy hadosztálnyi ember elkocsikázik 4-500 km-t Oroszországon belül harkocsikkal, fegyverekkel. Laktanyák felett veszik át az irányítást. Nem tudom, hogy szerintetek ez így rendben van-e, mert Te vagy a negyedik személyeskedő egy nap alatt, de erre még nem sikerült válaszolni.
3.) Én személy szerint nagyon remélem, hogy Putyin nem megy a levesbe. Bár esélyes, hogy fog. Ilyen szintű koncon marakodás elképzelhetetlen lett volna mondjuk két éve. Nem mondhatnám, hogy Putyin épp hatalma csúcsán áll. Oroszország felbomlása pedig mindenkinek az egyik legrosszabb forgatókönyv lenne. Szóval én ennek nem nagyon szurkolok.
4.) Az ukrán hadsereg kétszer ment a levesbe. Ehhez valami forrás jó lenne mondjuk, de ha igaz, amit írsz, annál kínosabb, hogy a kétszer levesbe menő ukrán hadseregtől másfél év alatt a világ második legerősebb hadseregének sikerült vagy két “megyét” elfoglalni. Mindezt úgy, hogy már csak a féllábúak harcolnak olyan fegyverekkel, amihez nem értenek. Meg ugye a szar NATO technikával. Ezért úgy gondolták az oroszok, hogy mivel náluk viszont minden rendben van, erejük teljében vannak, és olyan jól haladnak, így nem kell ide a sok T-72, T-80, meg armata, elég lesz ide a lekonzervált T-64 is.
5.) Tartaléknick kérdés. 2018-ban regeltem, mert érdekelt a téma, és úgy láttam, hogy itt tök okos emberek szinvonalas módon cserélnek eszmét. De a háború (bocsánat, korlátozott katonai művelet) kirobbanása óta leginkább azt látom, hogy USA fóbiás szobafestők osztják az észt Oroszország fóbiás kamionsofőröknek és viszont, arról, hogy kinek van igaza, mert Ti aztán annyira meg tudjátok ítélni 1000 km-ről a saját “hír”csatornáitokból, hiszen voltatok 9 hónapot sorkatonák 1997-ben. Vihar egy kanál vízben. Ez nekem azt a fáradságot nem éri meg, hogy csináljak egy tartalék emailt a nickhez. Plusz nem tudom, miért kellene tartalék nick, szoktam vállalni a véleményem.
Amúgy mostanában pontosan ezek miatt leginkább már csak akkor jövök fel, ha van valami jelentősebb esemény, hátha itt frissebb info van fenn, mint egy hírportálon.
 
W

Wilson

Guest

Németország az év végéig további 45 Gepard önjáró légvédelmi rendszert ad Ukrajnának​


2023. június 25., vasárnap, 08:50


Németország az Egyesült Államokkal együttműködve az év végéig további 45 db önjáró Gepard önjáró légvédelmi rendszert szándékozik átadni Ukrajnának légvédelmének megerősítésére.

Ezt nyilatkozta a Welt am Sonntagnak adott interjújában a Honvédelmi Minisztérium alá tartozó Ukrajna Helyzetképi Központ vezetője, Christian Freuding dandártábornok.

A kiadvány szerint Németország jelenleg már 34 Gepardot adott át Ukrajnának, további 15-öt pedig a következő hetekben szállítanak át.

"Emellett az év végéig további 30 Gepard egységet szeretnénk leszállítani az Egyesült Államokkal együttműködve" - mondta Freuding.

A Bundeswehr dandártábornok a Welt am Sonntagnak adott interjújában elmondta, hogy a légvédelmet az ukrán hadsereg jelenlegi ellentámadásának kulcsfontosságúan gyenge pontjának tartja.

"Minden tőlünk telhetőt megteszünk. De mindezek ellenére Ukrajnának van elegendő rakétavédelme? Egyértelműen nem!" – mondta Freuding.

Emlékeztetett arra is, hogy Németország 2023 végéig további két IRIS-T SLM légvédelmi rakétarendszert ad át Ukrajnának, amelyek "majdnem 100 százalékos pontosságúak", jövőre pedig további négyet.

Korábban ismertté vált, hogy az amerikai Global Military Products cég több mint 118 millió dolláros szerződést kapott a Pentagontól Gepard önjáró légvédelmi fegyverek vásárlására és szállítására Ukrajna számára .


 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 659
48 472
113
A kínaiak tegnap is figyelték a rosztovi eseményeket.
A CGNT kínai katonai parancsnok a Déli Katonai Körzet főhadiszállásán figyelte a záró eseményeket.
A történtekből minden bizonnyal a KNK-beli elvtársak is levonják a következtetéseket.

RCC
...
Közben pedig, hogy ne feledkezzünk meg a lényegről, vessünk egy pillantást a térképre, hogy megvizsgáljuk, hogy hol áll a Nagy Tavaszi Ellentámadás.
Ugyanott.
A védelmi biztosító sáv harmadánál-felénél, kilométerekre az első védelmi vonaltól.
Ukrajna nem próbálta meg kiaknázni a Nagy Nyári Orosz Káosz adta lehetőségeket.
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
550
1 543
93
Kadirov:
"Azt hittem, néhány emberben meg lehet bízni, hogy őszintén szeretik a hazájukat, mint igazi hazafiak, csontjaik csontvelőjéig. De kiderült, hogy személyes ambíciók, előnyök és arrogancia miatt az emberek magasról tesznek a hazaszeretetre."

Mondja ezt Kadirov!!! Az a Kadirov, aki hatalomért/pénzért szemrebbenés nélkül azok csicskájául szegődött, akik földig rombolták a hazáját, legyilkolták több tízezer honfitársát, akik ellen korábban még ő maga is harcolt. Van az a pénz, amennyiért korpásodik az ember haja... Annyira megható a hazaszeretetnek ez a mély és szívből jövő megnyilvánulása, hogy mindjárt hányok.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az orosz védelmi minisztérium csapásokat jelentett be az ukrán mérnöki, felderítő és raktározási létesítmények ellen.

Június 24-én az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy Ukrajna különböző részein csapást mértek a kijevi erők több kulcsfontosságú létesítményére.
A minisztérium közleményében azt írta, hogy az orosz légierő nagy hatótávolságú precíziós irányítású támadást indított a kijevi erők Kanatovo és Dnyepr repülőtereken lévő mérnöki és felderítő központjai, valamint repülőeszközei ellen.
Ezenkívül a britek által szállított Storm Shadow cirkálórakéták raktárát vették célba és semmisítették meg a Hmelnickij régióban található Sztarokonsztantinov közelében lévő ukrán légibázison, válaszul a Krím északi részén lévő Csongar híd elleni közelmúltbeli támadásra.

A minisztérium emellett a kijevi erők több újabb sikertelen támadásáról számolt be a dél-donyecki, a donyecki és a zaporozsi szektorban.

A dél-donyecki irányban, a Vremevka salient közelében az orosz Vosztok erőcsoport három támadást vert vissza Makarovka, Novoszjolka és Levadnoje közelében. Ezenkívül két harckocsit és hat páncélozott harcjárművet semmisítettek meg az ukrán tartalékosokat ért tüzérségi csapások következtében Novopol és Novovorovka településeken.

Közben Zaporozsje irányában az orosz csapatok visszaverték a kijevi erők 47. gépesített dandárjának támadását Jablokovo közelében.
A hadsereg légierejének csapásai Preobrazsenka és Novodanilovka közelében ember- és eszközgyülekezeteket semmisítettek meg. Az ukrán 65. gépesített dandár lőszerraktárát, amely Malie Scserbaki közelében található, szintén célba vették és megsemmisítették.
A minisztérium szerint az ukrán veszteségek ezen az irányon 170 katonát, három harckocsit, három gyalogsági harcjárművet, 12 páncélozott harcjárművet és három nagy mozgékonyságú járművet tettek ki. Egy BM-21 Grad többszörös rakétavető, egy francia gyártmányú CAESAR önjáró löveg, egy amerikai gyártmányú M777-es vontatott löveg, két Msta-B vontatott löveg és egy D-20-as vontatott löveg is megsemmisült.

Donyeck irányában az orosz Jug-erők csoportja kilenc támadást vert vissza Veszjoloje, Artyomovszk, Avdejevka, Pervomajszkoje és Marjinka közelében. A kijevi erők 245 katonát, egy gyalogsági harcjárművet, hét kisteherautót, valamint D-20-as és D-30-as haubikokat vesztettek.

Bakhmut taktikai irányban a légierő és a tüzérség megsemmisítette az ukrán tengerészgyalogság 35. és 36. dandárjának ember- és felszerelésgyűjteményeit. A 45. tüzérdandár és a 109. területvédelmi dandár lőszerraktárai, amelyek Szeverszk és Szuhaja Balka közelében találhatók, szintén célpontok voltak.

A helyzet más irányokban az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint:

Krasznij Liman irányában a Szerebrjanszkij erdészet közelében a Centr haderőcsoport egységei 4 AFU támadást vertek vissza. Az AFU 63. és 66. gépesített brigádjának egységeit légicsapások érték Nevszkoje (Luganszki Népköztársaság) és Torszkoje (Donyecki Népköztársaság) közelében.

Három ukrán szabotázs- és felderítő csoport tevékenységét zavarták meg Jampolovka, Torszkoje (Donyecki Népköztársaság) és Cservonaja Dibrova (Luganszki Népköztársaság) közelében.
Az ellenséges veszteségek több mint 100 ukrán katona, 1 gyalogsági harcjármű, 2 páncélozott harcjármű, 3 kisteherautó, 1 Akacija önjáró tüzérségi rendszer és 1 D-30-as haubitz voltak.

Kupjanszk irányában az operatív-taktikai és a hadsereg légiereje, valamint a Zapad haderőcsoport tüzérsége által indított támadások eredményeként semlegesítették az ellenséges ember- és eszközállományt Novomlynszk, Timkovka (Harkovi terület) és Sztelmakhovka (Luganszki Népköztársaság) közelében.

Három ukrán szabotázs- és felderítő csoportot semlegesítettek Jagodnoje és Beresztovoje (Harkovi terület) közelében. Az ellenséges veszteségek 30 ukrán katonát, 3 gépjárművet és 1 D-20-as haubicát értek.

Herszon irányában az ellenséges veszteségek 45 ukrán katona, 2 gépjármű, 1 Grad MLRS jármű, 2 Akatszija önjáró tüzérségi rendszer és 2 Gvozdika önjáró ágyú voltak.

Az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek operatív-taktikai és hadseregbeli légiereje, rakétacsapatai és tüzérsége 124 területen 92 AFU tüzérségi egységet semlegesített tüzelőállásukban, ember- és eszközállományukat.

Dnyepropetrovszk közelében megsemmisítettek 2 AFU-hardverek üzemanyagraktárát.

A légvédelmi rendszerek 24 pilóta nélküli légi járművet fogtak el Zaicevo, Artyomovsk, Novobahmutovka, Volodino, Jakovlevka, Szoledar, Belogorovka (Donyecki Népköztársaság), Kremennaja (Luganszki Népköztársaság), Ulyanovka (Herszon régió), Sevcsenkovo és Mirnoje (Zaporozse régió) közelében.

A különleges katonai művelet során összesen 444 repülőgépet, 240 helikoptert, 4775 pilóta nélküli légi járművet, 426 légvédelmi rakétarendszert, 10 319 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 1131 MLRS-sel felszerelt harcjárművet, 5218 tábori tüzérségi ágyút és aknavetőt, valamint 11 152 speciális katonai gépjárművet semmisítettek meg.

Military Situation In Ukraine On June 24, 2023 (Map Update)

Military Situation In Donbass On June 24, 2023 (Map Update)

Military Situation In Southern Ukraine On June 24, 2023 (Map Update)
https://southfront.org/military-situation-in-southern-ukraine-on-june-24-2023-map-update/
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113

Németország az év végéig további 45 Gepard önjáró légvédelmi rendszert ad Ukrajnának​


2023. június 25., vasárnap, 08:50


Németország az Egyesült Államokkal együttműködve az év végéig további 45 db önjáró Gepard önjáró légvédelmi rendszert szándékozik átadni Ukrajnának légvédelmének megerősítésére.

Ezt nyilatkozta a Welt am Sonntagnak adott interjújában a Honvédelmi Minisztérium alá tartozó Ukrajna Helyzetképi Központ vezetője, Christian Freuding dandártábornok.

A kiadvány szerint Németország jelenleg már 34 Gepardot adott át Ukrajnának, további 15-öt pedig a következő hetekben szállítanak át.

"Emellett az év végéig további 30 Gepard egységet szeretnénk leszállítani az Egyesült Államokkal együttműködve" - mondta Freuding.

A Bundeswehr dandártábornok a Welt am Sonntagnak adott interjújában elmondta, hogy a légvédelmet az ukrán hadsereg jelenlegi ellentámadásának kulcsfontosságúan gyenge pontjának tartja.

"Minden tőlünk telhetőt megteszünk. De mindezek ellenére Ukrajnának van elegendő rakétavédelme? Egyértelműen nem!" – mondta Freuding.

Emlékeztetett arra is, hogy Németország 2023 végéig további két IRIS-T SLM légvédelmi rakétarendszert ad át Ukrajnának, amelyek "majdnem 100 százalékos pontosságúak", jövőre pedig további négyet.

Korábban ismertté vált, hogy az amerikai Global Military Products cég több mint 118 millió dolláros szerződést kapott a Pentagontól Gepard önjáró légvédelmi fegyverek vásárlására és szállítására Ukrajna számára .



Egy másik ukrán oldal is beszámolt erről.


De ők már feszegetni merik azt a kérdést is, hogy vajon nem megint régi ígéreteket melegítenek fel a németek újként? Mert máshonnan nézve ez megint kísértetiesen hasonlít egy hónappal ezelőtti hírhez, azóta volt egy vérbe fulladt ukrán "késő tavaszi ellentámadás" és ha mondani kell valamit rá, akkor előveszik megint a fiókból az egy hónappal korábbi esetet. Mint a Leo1-esek, amik eredeti hír szerint már meg kellett érkezzenek és együtt támadnak a Leo2-vel, következő hírként őszre pótolni fogják az elvesztett Leo2-eseket kétszer annyi Leo1-gyel, legfrissebb hírként az év végére le fognak szállítani 100 darab Leo1-et, ezt itt és most megígérik. (Mentegetve kicsit a németeket, mi volt a német gyártó cég eredeti ajánlata? Jövő tavaszra leszállítják a 100 Leo1-et, ha minden jól megy.)
Szóval ezeknél a Gepárd nagymacskáknál is ember legyen a talpán, aki tudja őket számolgatni, annyian vannak már!
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 272
113
Szép munka mindkettőtöktől. Látom nagyon az elevenetekbe tapintottam. Esetleg vitatkozni is tudtok vele, vagy ennyire tellett? Mert ha ennyi, az majdnem olyan gyenge, mint az orosz hadsereg eddigi teljesítménye, ami lassan másfél év megfeszített munkával majdnem elfoglalt a lefingott ukrán hadseregtől két megyét! Egy hadosztálynyi jöttment egy nap alatt meg majdnem elcsatangolt Rosztovtól Moszkváig, mert annyira minden rendben van. Elhiszem, hogy ez fáj, de majd ehhez a fejleményhez is hozzáillesztitek a RT-ről a hiteles narratívát, ahogy eddig mindig, hogy Putyin a nagy mestertervében azért engedte Prigozsint a Moszkvai Körzetig, mert Biden, meg Soros, meg amúgyis a mesterterv rézse!

A komplett atlantista nyugat lapátolja a pénzt és haditechnikát ukrajnába és így sem bírják kiszorítani az oroszokat abból a két kis megyécskéből és a Krímről is csak álmodhatnak. Elhiszem, hogy ez fáj neked nagyon, de attól még gyenge a nyugat, mint a harmat.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
A leopardot amúgy még mindig a KMW gyártja, a rheinmetall a csövet adja hozzà meg pár alkatrészt.
Elnéztem ,de a reinmetall is szr löveget gyárt a héten egy fórumtárs megosztotta,hogy egy leopard 2 az Ukrán fonton cső nélkül ment a fasor mellett.Ez a hiba már Szíriában is bebizonyosodott,hogy bizony ez a löveg hagy kivetnivalót maga után.Nem is értem,hogy egy 62 tonnás tankba ,hogy terveznek ilyen megbízhatatlan löveget.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Leo-vad-szat.jpg
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
437
3 300
93
Kadirov:
"Azt hittem, néhány emberben meg lehet bízni, hogy őszintén szeretik a hazájukat, mint igazi hazafiak, csontjaik csontvelőjéig. De kiderült, hogy személyes ambíciók, előnyök és arrogancia miatt az emberek magasról tesznek a hazaszeretetre."

Mondja ezt Kadirov!!! Az a Kadirov, aki hatalomért/pénzért szemrebbenés nélkül azok csicskájául szegődött, akik földig rombolták a hazáját, legyilkolták több tízezer honfitársát, akik ellen korábban még ő maga is harcolt. Van az a pénz, amennyiért korpásodik az ember haja... Annyira megható a hazaszeretetnek ez a mély és szívből jövő megnyilvánulása, hogy mindjárt hányok.
Talán figyelembe kellene venni hogy ki volt Kadrov apja.Mi volt a beosztása.Milyen irányba állitotta Csecsenföld politikáját.Milyen okokból kifolyólag politizált ugy ahogy.Mi történt vele?Miért és hogyan történt a kiegyezés az oroszokkal.Ugye ujat mondtam?Fogalmad sincs ezekröl a tényezökröl.Menj haza szépen,tájékozódj.és ha már felkészültebb vagy a Kadirov témakörben visszajöhetsz és érdemi hozzászólásokkal tudod majd emelni a fórum szinvonalát,mert amit most elöadtál csak egy FOSmédiás álliberális vergödés.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Szép munka mindkettőtöktől. Látom nagyon az elevenetekbe tapintottam. Esetleg vitatkozni is tudtok vele, vagy ennyire tellett? Mert ha ennyi, az majdnem olyan gyenge, mint az orosz hadsereg eddigi teljesítménye, ami lassan másfél év megfeszített munkával majdnem elfoglalt a lefingott ukrán hadseregtől két megyét! Egy hadosztálynyi jöttment egy nap alatt meg majdnem elcsatangolt Rosztovtól Moszkváig, mert annyira minden rendben van. Elhiszem, hogy ez fáj, de majd ehhez a fejleményhez is hozzáillesztitek a RT-ről a hiteles narratívát, ahogy eddig mindig, hogy Putyin a nagy mestertervében azért engedte Prigozsint a Moszkvai Körzetig, mert Biden, meg Soros, meg amúgyis a mesterterv rézse!
Tipik alvó akkuntos okoskodás ! Melyik letiltott csoda reinkarnációja vagy ? LOL

Cicus az ilyen akkuntokat sose vesszünk komolyan ! Majd olyan 2-3000 hozzászólás után talán lesz aki leáll olyanról vitázni veled ami itt már jópárszor ki lett tárgyalva !
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
Kadirov:
"Azt hittem, néhány emberben meg lehet bízni, hogy őszintén szeretik a hazájukat, mint igazi hazafiak, csontjaik csontvelőjéig. De kiderült, hogy személyes ambíciók, előnyök és arrogancia miatt az emberek magasról tesznek a hazaszeretetre."

Mondja ezt Kadirov!!! Az a Kadirov, aki hatalomért/pénzért szemrebbenés nélkül azok csicskájául szegődött, akik földig rombolták a hazáját, legyilkolták több tízezer honfitársát, akik ellen korábban még ő maga is harcolt. Van az a pénz, amennyiért korpásodik az ember haja... Annyira megható a hazaszeretetnek ez a mély és szívből jövő megnyilvánulása, hogy mindjárt hányok.
Tényleg durva, hogy ennyire becsicskultak. Pedig ők még csak atomot se kaptak a gazdijuktól mint a japánok.
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 552
4 734
113
Talán figyelembe kellene venni hogy ki volt Kadrov apja.Mi volt a beosztása.Milyen irányba állitotta Csecsenföld politikáját.Milyen okokból kifolyólag politizált ugy ahogy.Mi történt vele?Miért és hogyan történt a kiegyezés az oroszokkal.Ugye ujat mondtam?Fogalmad sincs ezekröl a tényezökröl.Menj haza szépen,tájékozódj.és ha már felkészültebb vagy a Kadirov témakörben visszajöhetsz és érdemi hozzászólásokkal tudod majd emelni a fórum szinvonalát,mert amit most elöadtál csak egy FOSmédiás álliberális vergödés.
Meséld el, elolvasnánk többen szívesen…!

Meg a helyzet miatt nem is lenne off…
Most különösen nem…!
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 475
67 854
113

Németország az év végéig további 45 Gepard önjáró légvédelmi rendszert ad Ukrajnának​


2023. június 25., vasárnap, 08:50


Németország az Egyesült Államokkal együttműködve az év végéig további 45 db önjáró Gepard önjáró légvédelmi rendszert szándékozik átadni Ukrajnának légvédelmének megerősítésére.

Ezt nyilatkozta a Welt am Sonntagnak adott interjújában a Honvédelmi Minisztérium alá tartozó Ukrajna Helyzetképi Központ vezetője, Christian Freuding dandártábornok.

A kiadvány szerint Németország jelenleg már 34 Gepardot adott át Ukrajnának, további 15-öt pedig a következő hetekben szállítanak át.

"Emellett az év végéig további 30 Gepard egységet szeretnénk leszállítani az Egyesült Államokkal együttműködve" - mondta Freuding.

A Bundeswehr dandártábornok a Welt am Sonntagnak adott interjújában elmondta, hogy a légvédelmet az ukrán hadsereg jelenlegi ellentámadásának kulcsfontosságúan gyenge pontjának tartja.

"Minden tőlünk telhetőt megteszünk. De mindezek ellenére Ukrajnának van elegendő rakétavédelme? Egyértelműen nem!" – mondta Freuding.

Emlékeztetett arra is, hogy Németország 2023 végéig további két IRIS-T SLM légvédelmi rakétarendszert ad át Ukrajnának, amelyek "majdnem 100 százalékos pontosságúak", jövőre pedig további négyet.

Korábban ismertté vált, hogy az amerikai Global Military Products cég több mint 118 millió dolláros szerződést kapott a Pentagontól Gepard önjáró légvédelmi fegyverek vásárlására és szállítására Ukrajna számára .


Az oroszoknàl lezajlott események fényében azt gondolom ezeknek a megérkezését nem fogjàk végignézni hanem a hatàron szétlövik.