[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 847
35 429
113
A cicák céloznak. Az ellenség meg van baszva

Videóra vették az orosz háborús bűnök bizonyítékait

A felvételen jól látható, hogy az orosz pilóták narancsot dobnak a gyerekekre.

Hága vár.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 277
113
Amenyire iránytévesztet a magyar geopolitika, vélhetoen pont forditotja lesz mint amiré számol.
A konfliktus kezdetével gyors orosz gyozelemmel számoltak és a maradék ukrán harcosok Kárpátaljára való kiszorulásával, mert hát az orosz hadsereg biztos gyoz.
Most azért várnak elhúzódó háborúra, mert hát az orosz hadsereg nem veszíthet. :)
Szoval nagy az esélye, hogy már ebben az évben eldol a háború. :cool:

------
Orosz veszteségek a legutobbi hónap alatt:

Palko .. engedj meg egy kérdést,mennyire iránytévesztett a szlovák geopolitika ?

és engedj meg egy észrevételt is,én úgy emlékszem hogy soha nem mondták,hogy gyors orosz győzelem lesz,de te biztos jobban tudod, rakj már be erről légyszives valami hiteles forrást .. lehet én emlékszem rosszul.


a háború akkor fog eldőlni,amikor a nyugat megunja Ukrajna támogatását ...


jómagam is írtam többször régen,hogy ennek az egésznek egy nyertese van az USA fegyverlobbi senki más,szépen okosan odaküldették a német Leopard tankokat (mert ugye az Abrams tankokat 500 nap alatt is lehetetlenség volt behajózni :D ) amelyek a várakozásnak megfelelően "szépen" be is mutatkoztak .. innentől fogva szinte biztos hogy sok jövendőbeli vásárlóban meg is ingott a bizalom irántuk,az sem véletlen hogy miért forszírozzák a nyugati szövetségeseiktől,hogy minél több motyót küldjenek .-- persze ,tudjuk,hiszen lehetetlenség azt a rengeteg fegyvert behajózni .. igaz Kínából a csomag itt van egy hónap alatt szintén hajón,de hát az Kína .. lol ...

és ki a nagy fegyvergyártó ? hát véletlenül az USA aki majd szépen ellátja NATO kompatibilis fegyverekkel a szövetségeseit (tényleg,hiszen fel is emelték most a védelmi költségvetést ha jól tudom) szóval szépen leégetik (de inkább elégetik ) a német tankok nimbuszát,pedig ugyanolyan szépen égnének az Abramsek is verizótól függetlenül mint a szar ,csak hát az amerikaiak egy picit okosabbak voltak,és a hülye németeket forgatták be,akik oda is küldték a wunderwaffét .. így ami nem szerepelt le (Abrams) abban meg is maradt a bizalom.

szóval ha megunja a nyugat

ehhez elég egy politikai fordulat az USA-ban,bár elég erős a fegyverlobbi nyomása a kormányzatokra oldalfüggetlenül így ez valahol kérdéses,
esetleg kirobban az USA számára valami geostratégiailag fontosabb konfiktus a Közel-keleten vagy Dél-kelet Ázsiában
szimpla érdektelenségbe fullad a dolog,és megunják az otthoniak a mérhetetlen pénzégetést,amire azért vannak utaló jelek.

az oroszok azért nem fogják megunni,mert nem tehetik meg,hogy megunják .. nyersanyag,ember,pénz,fegyver van bőven . másik Oroszország viszont nincs !!

ugyanez lenne a helyzet,ha mint irtam ezt is régebben mexicót támogatná Oroszország-Kína-Irán az USA sem engedhetné meg magának a vereséget ..
és pont ettől veszélyes a dolog,mert lehet itt agyalni,meg elméleteket gyártani (valahol azt csinálom én is) de ha csak szimplán az természetből indulunk ki,minden sarokbaszorított állat a végsőkig küzdeni fog,és ha kell magával is visz a pusztulásba .. miért tenné ezt másképpen az ember ? azért mert megkötik mindenféle erkölcsi normák ? vagy társadalmi elvárások ?

mit tennének a tótók ha lenne pár atomfegyverük,és ezek bevetésén múlna,hogy megmarad-e nekik Felvidék vagy mennek a pusztulatba ?
vagy ha még lejjebb bontom,téged szorítanak sarokba és ki akarnak nyírni,de van nálad egy kés .. használod vagy hagyod hogy végezzenek veled ?

na ezért fog még évekig eltartani ez az egész szarvihar,hacsak nem gondolja úgy Irán,hogy odabasz Izraelnek,vagy nem gondolja azt Kína hogy itt az ideje Tajvan hazatérésének, esetleg Kim azt hogy csak egy Korea van .. és ideje visszaállítani.

rohadtul nem kedvelem Orbánnak nagyon sok lépést,de az is igaz,hogy jelenleg az egyetlen olyan európai vezető politikus,aki ezt a dolgot jól kezeli .. eddig legalább is így tette,sőt, ha mélyebbre nyúlunk a migráns kérdésben is igaza volt, meg a kerités ügyében is (teszem hozzá mégegyszer nem rá szavaztam !!!)

ez a háború nem arról szól,hogy támogassuk Ukrajnát,meg nem az ukrán népről szól,hogy nekik milyen fontosak a szabadságjogaik megfaszomtudja milyük .. ez kőkeményen az amerikai fegyverbizniszről szól,meg az amerikai stratégiai érdekekről,hogy a nyomorék Európát mégjobban gyarmati sorban tudják tartani,persze a függetlenség és a demokrácia illúziójával.
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
Rossz hír számomra, mert én tavaly sokszor elmondtam, hogy szerintem az ukránoknak és oroszoknak el kell a '22-es évben dönteniük, hogy ki győzött. Ha nem, akkor az ukránok kérhetnek egy hosszabbítást az idei évben, de annak borzalmasan nagy ára lesz.


A kormányunk viszont úgy számol, hogy ez a harc még évekig el fog húzódni. Én tényleg azzal számoltam, hogy idén befejeződik, mert pár év háború után tényleg a lenini úton kell majd újjáépíteni az országot. És nem akarom megismételni részleteiben, hogy a 15-25 év közötti férfiak, akik elvileg a veszteségek legnagyobb részét viselni fogják, az 1,5 millió fő. Olyan lyukat üthetnek a demográfián, amit nem fognak tudni kiheverni, a háború alatt tini lányok a befogadó ország pasijaival találkoznak, és fél évszázad múlva meg fog látszani a népességen. Hogy az áramtermelők olyanok lesznek, mint a befoltozott szita. Hogy a gyárcsarnokokat mind a két oldal lőszerraktárnak használja és látjuk ezeket a hatalmas beton tömböket darabokra szakadni. Nem akarom részletesen elmondani a számításaimat arról, hogy mit jelentene az ukránoknak több év háború.
Nem kell ezt ennyire tulgondolni,aggódni pedig különösen nem kell ezért a nem is létezö népért.Oroszország lesz belöle,vagy pedig Kazária,én az utóbbit tartom valószinünek.Olyan országgal hogy Határvidék nem kell számolni a jövőben.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 782
113
A német kormány hivatalos honlapján az Ukrajnának nyújtott katonai segélyek frissített listája szerint a németországi új katonai segélyszállítmányok a következők voltak:

  • 6 ZSU Gepard.
  • 5 terepjáró.
  • 1 db HX81 tartályos traktor.
  • 1 db "Biber" harckocsihíd.
  • 3230 db 155 mm-es tüzérségi lövedék.
  • 24 192 gránát 40 mm-es kaliberrel.
  • 10 lézeres kijelölő és 10 tűzvezető állomás a légvédelmi IRIS-T SLM számára.

Recep Tayyip Erdogan bejelentette Putyin augusztusi törökországi látogatásának előkészületeit és közös álláspontokat a "gabonaügyletről".
Arra készülünk, hogy augusztusban fogadjuk Putyint Törökországban. Megállapodunk a gabonafolyosó bővítésében . Az ENSZ-től Guterres [főtitkár] levelet küldött Putyinnak. Remélem, hogy ezzel a levéllel biztosítjuk a gabonafolyosó bővítését Oroszországgal közös erőfeszítéseink következtében” – idézi az A Haber

Peszkov közölte, hogy Oroszország nem mondott semmit a gabonaszerződés meghosszabbításáról
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Nem kell ezt ennyire tulgondolni,aggódni pedig különösen nem kell ezért a nem is létezö népért.Oroszország lesz belöle,vagy pedig Kazária,én az utóbbit tartom valószinünek.Olyan országgal hogy Határvidék nem kell számolni a jövőben.

Kínaiaké az ország közepe (ahol pont a front huzódik és hullik a nép).
Vannak pletykák egy létesítendő enklávéról, hiszen mi jobb egy katonai bázisnál?
Fél millió lakos, akik megművelik a világ egyik legjobb földjét és ellátják a katonákat étellel, na meg haza is küldenek ezt-azt.
Ráadásul így beteszik a lábukat Európába, szétszórt diaspóráknak lesz egy közeli hely ahol kicsit "otthon" érezheti magát.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Ukrajna nem is kaphatot meghívót, amig háborúban van - ebbol bármire kovetkeztetni elég izzadságszagú.
Mo pedig csak addig álhat az útban, ameddig hadják ... :oops:

Az oroszok nem képesek túllépni az árnyékjukon, pláne ha már csak az az árnyék maradot. Nem úgy vannak osztva a kártyák hogy nyerjenek. A háború már az elmult évben eldolt ukránok javára, nem hogy ebben. Az offenzívára szánt ukrán eroknek ezidáig kb a 1/4 vonult fel, mikozben az oroszok mát kuldik az elso vonalba 2.- 3.-vonalasakat. Szoval várd ki a végét. 100% ukrán terulet ebben az évben alig lesz felszabadítva, de számomra csak az a kérdés, hogy most még behúzzák e Krímet is, vagy sem.

Tényleg lenyűgöző a hited, de még délelőtt azt bizonygattad nekem, hogy Orbán tévedésben van, amikor azt határozza meg tervezés alapjának a kormány számára, hogy a háború elhúzódik. Majd most közlöd @arcas nak, hogy az ukránok nem fogják idén felszabadítani az utolsó négyzetmétert. A Krímben sem vagy biztos.
Nyilván ha ezt úgy nézzük, hogy te ezek szerint biztos vagy benne, hogy tél kezdetére áttörnek a tengerig és már csak a Krím lesz hátra, az mélyebb hit, mint amikor én az első hetek örömködése után türelemre és visszafogottságra intettem a fórum oroszoknak drukkoló részét. De idén nem fognak megjelenni az ukrán légtérben tömegesen az F-16-osok, hiszen láttuk, hogy a pilótaképzés zöme még csak most kezdődik el. Az az erők negyede mára inkább fele, hiszen az áttörésre előkészített dandárok megjelentek más frontokon is, eszközveszteségük is volt, nem csak emberveszteség.

Amikor te úgy látod, hogy egyetlen győzelemre vivő út van csak, az atlantizmus, akkor ez a határ túloldalán délen úgy néz ki, hogy egyetlen vezető nem keresi Felvidék érdekeit. Ez nem más, mint a nagyoknak drukkolás és Franciaország, Németország vagy az USA sikereinek örülés. Ezek olyan túlárazott IFV beszerzésekben mutatkoznak meg, hogy aszem 10%-kal többért vettétek, mint mi, az atlantizmus ellensége. Hogy az amerikai fegyverbeszerzéseket ne is említsem! Ők nem dobnak oda egy hűtőgyár vagy valami megtámogatását ellentételezésként. Miközben az olasz új miniszterelnök nálunk népszerű, akármennyire próbálsz örülni annak, hogy csak nem olyan rossz, mint előtte vártátok. Jelenleg Magyarországnak vannak szövetségesei, ha valamit el akar érni, ha a tótok valamit szeretnének, arra a válasz csak annyi, hogy ez nem atlantizmus.

Veled ellentétben és a konfliktus elhúzódását reális forgatókönyvnek látom, mert tudjuk, hogy mit ígértek az idei évre a nyugati politikusok. Nagyjából azt, amit tavasz végére ígértek. A híres német 100 Leo1 nem érkezett meg az ellentámadás megindulásáig, jelenleg az az ígéret, hogy ennek leszállításán fognak dolgozni egész évben. Az Abramsből sem jelentettek be újabb több százas darabot.
Jelenleg fordulatra lenen szükség, hogy ne ukrán létszámfölény álljon szembe orosz tűzerő fölénnyel. Putyin ugyan azt csinálja, mint tavaly nyáron, igyekszik nem mozgósítani a lakosságot. Miközben többszörös, 5-10-szeres tüzérségi lőszerfölény és légierővel szemben az ukránok azt tudják állítani, hogy emberi veszteségeiket folyamatosan pótolják.
Én nem tudok hinni annyira masszívan Ukrajna idei évi győzelmében. Egyfelől abban sem vagyok biztos, hogy jól értelmezed az atlantista terveket, mikor abból indulsz ki, hogy a nyugatiaknak feltétlen célja, hogy gyorsan véget érjen ez a háború. Nem ennyi fegyvert és lőszert kéne akkor átadni. De pont amiatt a kettősség miatt, mert a Föderáció nem hajlandó embereket adni, a másik oldalon az amerikaiak látják a számokat, de nem adnak olyan bőkezűen ellátmányt, csak szőrmentén, ezért én várakozó állásponton vagyok azzal kapcsolatban, hogy mi lesz. Az oroszok nem tudják lezárni a háborút minimum a Donbasz elfoglalása nélkül, amitől nagyon messze vannak és nem is látszik ebben sem számukra gyors dinamika. Az ukránok szerintem okozhatnak meglepetést, mint tavaly Herszonnál az orosz csapatok kivonulása, de ugyan úgy végződhet ez az évük vérbefulladásba is, amikor nem érnek el számottevő eredményt. Itt viszont egy folyami átkelést kell ehhez valószínűleg tovább fejleszteni és/vagy az orosz logisztikát újból összeomlasztani.
A háborúban eddig egy egész sorozat elméletet hallottam arról, hogy az oroszok hogyan fogják megnyerni a háborút, a kezdeti nagy területek elfoglalásával járó támadásaiktól, amikből Kijev még mindig közel sem tudta mindet visszafoglalni, az oroszok még mindig pluszban vannak. Majd a tűzhenger, ami felmorzsolja az ukránokat méterről méterre, de tavaly az Északi Front, Herszon és Harkov nem azt mutatta, hogy ne lehetnének sikeres ukrán ellentámadások. Majd a téli energia rendszer támadás, ahol azt jósolták az összeomlás kutatók, hogy 2 hét alatt élhetetlenné válnak a nagy ukrán lakótömbök. A 300 mozgósított, mely nagy remények után nem láttunk érdemben gyorsabb előremozgást.
A háborúban eddig egy egész sorozat elméletet hallottam arról, hogy az ukránok hogyan fogják megnyerni a háborút. Kezdve a kilőjük Javelinnel az utolsó orosz tankot és könnyűgyalogos taktika, utána az orosz gazdaság összeomlik és pár hónap múlva vége a háborúnak, utána az oroszoknak elfogy az elektronikája és leáll a fegyvergyártás, a repülők nem fognak tudni felszállni, a tankok nem fognak tudni lőni, utána a lőszer fog kifogyni, utána az oligarchák fogják megbuktatni Putyint, utána a nyugati csodafegyverek egész hosszú sora.
Remélem nem haragszol, ha szkeptikus vagyok mind a két oldal vak hitű rajongóval szemben. Főleg, mert a két oldal nagyhatalmi vezetői részéről nem látom, hogy itt és most létkérdés lenne a számukra a háború lezárása. Ha így lenne, akkor Nyugat is államvédelmi parancsokkal rendelné el a cégektől hogy jövőre kötelezően mennyi lőszert meg rakétát kell gyártani. Meg a muszka részéről sem azon izgulnának, hogy a Prigozsin lázadás alatt meg lesz-e tartva a balett előadás Moszkvában vagy növekedett-e idén a GDP.



Dupla Somkúti Bálint.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Kínaiaké az ország közepe (ahol pont a front huzódik és hullik a nép).
Vannak pletykák egy létesítendő enklávéról, hiszen mi jobb egy katonai bázisnál?
Fél millió lakos, akik megművelik a világ egyik legjobb földjét és ellátják a katonákat étellel, na meg haza is küldenek ezt-azt.
Ráadásul így beteszik a lábukat Európába, szétszórt diaspóráknak lesz egy közeli hely ahol kicsit "otthon" érezheti magát.
A kínaiakról a béketervük óta semmit se hallani, már ami ukrajnát illeti.
Gyanús.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Recep Tayyip Erdogan bejelentette Putyin augusztusi törökországi látogatásának előkészületeit és közös álláspontokat a "gabonaügyletről".
Arra készülünk, hogy augusztusban fogadjuk Putyint Törökországban. Megállapodunk a gabonafolyosó bővítésében . Az ENSZ-től Guterres [főtitkár] levelet küldött Putyinnak. Remélem, hogy ezzel a levéllel biztosítjuk a gabonafolyosó bővítését Oroszországgal közös erőfeszítéseink következtében” – idézi az A Haber
Én nem mennék Kardigánhoz, hamis kutya!


Az Orosz Fegyveres Erők egy olyan videóösszeállítást tettek közzé, amelyen orosz robbanó drónok támadják az ukrán katonák lövészárkait Marjinka településen.

A feltöltés felirata szerint a támadás előtt az orosz felderítés elemezte az ukrán nacionalisták állásait Marjinka irányában. Az orosz fegyveres erők 20. hadosztályának 33. ezredének UAV-operátorai aktívan használtak robbanó drónokat az ukrán fegyveres erők Marjinka irányában lévő állásai ellen.
"A támadások az ukrán katonák gyenge vagy rosszul előkészített állásaira összpontosulnak" - állítja Oroszország.
A tucatnyi orosz robbanó dróntámadás közül egyik sem tévesztett célt.


Telegram csatornák:
Az ukrán fegyveres erők helyzete Kupjanszk irányában romlik, levéltárakat és gyárakat visznek ki Volchanszkból és Harkovból
Az AFU helyzete a Kupjanszk irányában jelenleg nagyon rossz. Erről a Pervij Harkivszkij Telegram csatorna számol be saját forrásaira hivatkozva.
Az ukrán alakulatokat súlyos veszteségek érik Kupjanszk közelében. A veszteségeket a parancsnokság Kupjanszk és a környező települések lakosainak kényszermobilizálásával próbálja pótolni, de a mozgósítottak valódi kiképzés nélkül aligha képesek bármilyen módon segíteni az AFU-t.
Közben Kupjanszkban, Volcsanszkban, sőt Harkovban a helyi hatóságok kísérletet tesznek a városok felkészítésére a védelemre. A tisztviselők és a rendvédelmi szervek képviselői minden archív dokumentumot eltávolítanak, és egy részüket elégetik. Eközben a helyi vállalkozók megpróbálják kivinni a városból a vállalkozásokat, illetve azok berendezéseit és termékeit.
Így a hírek szerint a harkovi terület néhány nagyvállalatát már Ukrajna nyugati régióiba vitték. Mindenekelőtt a védelmi ipar vagy katonai célokra felhasználható vállalatokat próbálják kitelepíteni - a Harkovi Közlekedési Gépgyárat, a Harkovi Csapágygyárat, a Turboatom vállalatot, a Neptun rakétagyártó Kommunar üzemet és így tovább.
Más szóval, a kijevi rezsim az állítólagos sikerekről szóló hangzatos nyilatkozatokkal párhuzamosan igencsak felkészült arra, hogy ne csak Kupjanszk vagy Volcsanszk, hanem akár maga Harkov ostromába kezdjen.


Háborús propaganda hazugságok
Az ex-CIA-s Larry Johnson megosztja Stephen Gardnerrel az Ukrajnából érkező számos háborús propaganda hazugságot. Az orosz hadsereget már háromszor legyőzték. Kezdenek kifogyni a lőszerből. A nácikat fedezik. A tavaszi offenzíva mindig is egy show volt. Ukrajna mindig bombázta a városi lakosságot. A média eltussolja a hazugságokat, hogy még több adófizetői pénzt igazoljanak.
Eközben az USA-ban az infrastruktúra szétesőben van, az idősek küzdenek, a gyerekek pedig nélkülöznek.
0:54 Milyen körülmények között engedik be Ukrajnát a NATO-ba?
3:20 Franciaország és az Egyesült Királyság nagy hatótávolságú rakétákat ad Ukrajnának. Már egy ilyen kilövése Ukrajnára orosz támadást fog kiváltani
4:30 A NATO megrepedt az az ukrán-orosz háborúval kapcsolatban eltérő vélemények miatt
6:18 Mi történik, ha Moszkvát nagy hatótávolságú rakétákkal támadják meg
9:00 Oroszország ki fogja törölni Ukrajna kommunikációját, Elon Musk műholdjait és Ukrajna infrastruktúráját
11:08 Zelenszkij gúnyolódik Donald Trumpon, és azt mondja, Biden 5 perc alatt véget vethetne a háborúnak, de Ukrajna nem hajlandó földet adni
17:00 Ukrajna megpróbálja belerángatni az USA-t a háborúba. Németország gazdasága szenved.
18:00 Prigozsin a CIA-nak dolgozott, majd átverte őket.
28:20 Trump és Medvegyev is azt mondja, hogy a 3. világháború felé tartunk.
Ez egy nagyon veszélyes időszak a világ számára.
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
Jópár országban választások lesznek, nagy változások várhatóak a nemzetközi térben is. Egy év múlva -ha addig kihúzzák a felek a fronton - én nagyon más "nemzetközi erőteret" várok, és akkor garantáltan vége lesz ennek az őrületnek.
Az USA-nak vannak még nyomásgyakorlási eszközei és ügynökei.

Szerintem az őrületnek sokáig nem lesz vége. Az ukrajnai események a ránk váró történések zajos nyitánya.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
1995-ben állt rendszerbe az A5. Az már marhára nem csúcstechnika.
Leo2E, Leo2Hel, Leo2A6-A7 mindegyikből van szép számmal (több mint A5 mert azok jórészt át lettek építve, kivétel a lengyelek)
Jó, én úgy tudom hogy egy védettebb A5, ami kb az A6 tömegével megegyező, csak a régi ágyú van rajta.

Ha ez nem csúcs technika, amitől sokkal jobb van rendszerben nyugaton, akkor legyen így, bár minden relatív, szerintem mikor AMX-10 van eladva könnyű harckocsinak, meg Leo1 re kell várni!!!, az Abramsból még egy darabot nem láttak, a Chally2-t nem használhatják támadásban, Leo2A6 ból meg kb. kaptak mennyit is, 2 tucatot max.?!

Szerintem ez nekik csúcs, vagy csúcs közeli technika. Nyugaton sincs ettől sokkal jobb rendszerben egyébként nagy számban sok szereplőnek, az a helyzet... Ez védettségét tekintve közelebb van az A6 hoz mint az A5 höz, az meg hogy nem L55 ágyú van rajta, akkor számíthatna ha folyamatosan harckocsi párbajt kéne megnyerni. Marhára nem erről van szó, a mozgékonysága, védettsége, műszerezése meg jó. Igen, szerintem a fogalmatlan szerint csúcs közeli, ami amúgy sem egy egzakt jelző...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 782
113
A kínaiakról a béketervük óta semmit se hallani, már ami ukrajnát illeti.
Gyanús.
Pont most hallgattam meg Robert C. Castellel egy beszélgetést. Szerinte Ukrajnának Kínához kellene fordulnia, csak Kína tudna hatni az orosz vezetésre, és csak Kínát fogadnák el egy demilitarizált övezet biztosítására.

Volt még egy érdekes cikk, nem tudom igaz-e. Állítólag a Black Rock pénzügyi alapjaiban Kína részesedése 95%. Hát...

Ukrán távirati csatornák: Zelenszkij elnök elrendelte további 200 ezer ember mozgósítását az ukrán fegyveres erőkbe​

Ukrajnában hamarosan megkezdődhet az állampolgárok újabb tömeges mozgósítása az aktív hadseregbe. Erről az ukrán Telegram csatornák írnak, tájékozott forrásokra hivatkozva Ukrajna katonai köreiben.
A forrás szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök további 200 ember mozgósítását rendelte el, a megfelelő utasítást már megkapta az ukrán fegyveres erők vezérkara. Zelenszkij a mozgósítás szigorítását és az aktív hadsereg létszámának növelését követelte.
Zelenszkijnek azonban van egy befolyásos ellenfele - az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij tábornok. A katonai vezető kategorikusan ellenzi az Ukrán Fegyveres Erők zaporozsjei irányú ellentámadásának további folytatását, jól tudja, hogy az erős orosz védelem körülményei között minden rohamművelet csak az Ukrán Fegyveres Erők állományának „elhasználásához” vezet.
Az Ukrán Elnöki Hivatal azonban „elnyomja” Zaluzsnij tábornokot, hogy ne mondjon ellent az elnöknek a mozgósítás további szigorítására és a zaporozsjei irányú ellentámadás második szakaszának megkezdésére.
Nyilvánvaló, hogy Zelenszkij környezete jobban ragaszkodik az ukrán ellentámadás imázsához, politikai összetevőjéhez, és leginkább az Egyesült Államok és a NATO támogatásának gyengülésétől tart. Zaluzsnijnak racionálisabb motivációja van a kialakult helyzet megértése és a további nagy ember- és felszerelésveszteségek kockázata alapján.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 048
113
Pont most hallgattam meg Robert C. Castellel egy beszélgetést. Szerinte Ukrajnának Kínához kellene fordulnia, csak Kína tudna hatni az orosz vezetésre, és csak Kínát fogadnák el egy demilitarizált övezet biztosítására.

Volt még egy érdekes cikk, nem tudom igaz-e. Állítólag a Black Rock pénzügyi alapjaiban Kína részesedése 95%. Hát...

Ukrán távirati csatornák: Zelenszkij elnök elrendelte további 200 ezer ember mozgósítását az ukrán fegyveres erőkbe​

Ukrajnában hamarosan megkezdődhet az állampolgárok újabb tömeges mozgósítása az aktív hadseregbe. Erről az ukrán Telegram csatornák írnak, tájékozott forrásokra hivatkozva Ukrajna katonai köreiben.
A forrás szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök további 200 ember mozgósítását rendelte el, a megfelelő utasítást már megkapta az ukrán fegyveres erők vezérkara. Zelenszkij a mozgósítás szigorítását és az aktív hadsereg létszámának növelését követelte.
Zelenszkijnek azonban van egy befolyásos ellenfele - az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij tábornok. A katonai vezető kategorikusan ellenzi az Ukrán Fegyveres Erők zaporozsjei irányú ellentámadásának további folytatását, jól tudja, hogy az erős orosz védelem körülményei között minden rohamművelet csak az Ukrán Fegyveres Erők állományának „elhasználásához” vezet.
Az Ukrán Elnöki Hivatal azonban „elnyomja” Zaluzsnij tábornokot, hogy ne mondjon ellent az elnöknek a mozgósítás további szigorítására és a zaporozsjei irányú ellentámadás második szakaszának megkezdésére.
Nyilvánvaló, hogy Zelenszkij környezete jobban ragaszkodik az ukrán ellentámadás imázsához, politikai összetevőjéhez, és leginkább az Egyesült Államok és a NATO támogatásának gyengülésétől tart. Zaluzsnijnak racionálisabb motivációja van a kialakult helyzet megértése és a további nagy ember- és felszerelésveszteségek kockázata alapján.
Még van kit ott toborozni?
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 376
55 060
113
Csúcs technika a f@szom , A5 közel sem “csúcstechnika “
“Sokkal jobb nyugaton” ott van pl a lengyeleknél a K2 , vagy a Leo2PL
Németeknél A6/A7V
Dánoknál A7V(D)
Sőt , amiknál az új SeP V3-as abmras….
Vagy benézted vagy fogalmatlan vagy
1995-ben állt rendszerbe az A5. Az már marhára nem csúcstechnika.
Leo2E, Leo2Hel, Leo2A6-A7 mindegyikből van szép számmal (több mint A5 mert azok jórészt át lettek építve, kivétel a lengyelek)

Egyrészt Leopárd 2A6 is volt ott kilőve....
Másrészt az STRV-122 az nagyon nem Leopárd 2A5. ;)
A Leopárd 2A7 megérkezéséig az STRV-122-es volt a legjobban páncélozott Leopárd 2 varriáns.
Ez a Leopárd 2A5:
iu


Ez meg az STRV-122:
1024px-Stridsvagn_122_Revinge_2016-2_%28cropped%29.jpg


Szemre is látszik a jelentős különbség!
Gyakorlatilag csak a Leopárd 2A7 modernebb nála.
Mind az A5, mind az A6 kisebb tudású, mint az STRV-122.
És igen, ez bizony NATO csúcstechnika, ugyanis a NATO harckocsi állományának 90+%-a ennél kisebb tudású!
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 015
54 010
113


Megszelidült a kelta tigris, mintha lett volna már egy rövid video az esetről,itt egy rövid riport is a sráccal,valószínűleg ő is elhitte,hogy a bab is hús,mint az a pár százezer ukrán hülye, aki eddig elesett az amerikai befektetések védelmében,aztán nem adta ki.
Meglepő módon, a gaz Oroszok visszalőnek,tankjaik is vannak még,elmúltak a nagy idők,amikor ebéd után kicsit megszórták a falvakat tüzérséggel, hagy pusztuljanak az untermesch Orosz civilek, mostmár az ő pofájukat artizzâk széjjelfele az csúnya Oroszok.

Úgy sajnálom....:)
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
3 653
6 490
113
Egyrészt Leopárd 2A6 is volt ott kilőve....
Másrészt az STRV-122 az nagyon nem Leopárd 2A5. ;)
A Leopárd 2A7 megérkezéséig az STRV-122-es volt a legjobban páncélozott Leopárd 2 varriáns.
Ez a Leopárd 2A5:
iu


Ez meg az STRV-122:
1024px-Stridsvagn_122_Revinge_2016-2_%28cropped%29.jpg


Szemre is látszik a jelentős különbség!
Gyakorlatilag csak a Leopárd 2A7 modernebb nála.
Mind az A5, mind az A6 kisebb tudású, mint az STRV-122.
És igen, ez bizony NATO csúcstechnika, ugyanis a NATO harckocsi állományának 90+%-a ennél kisebb tudású!
Nem tudom, mi a csucstechnika neked, de @krisss nagyon is helyesen mondja, a sved Strv-122 az bezony 2A5, meg ha upgradelve is lett ezzel-azzal. Egeszen biztosan nem a mai 2A7HU illetve az abbol epitett 2A8 színvonala.

 
  • Vicces
  • Hűha
Reactions: antigonosz and fip7