Csodálkozom, hogy még nem tette be senki - elkezdték szervezni az ukrán hadkötelesek kiadatását a helyi igazságügyi minisztériumok segítségével. Ez a levél pl Írországban készült:
A bejegyzés, ahol megosztották.
Nekem eredetinek tűnik, meg nem is nagyon láttam megcáfolva még… elég kemény lehet egy ilyet kapni egy országban ahol azt hitted, menekültként vagy nyilvántartva. Kívàncsian várom a európunnyó reakcióját.
Bitang.
Mondjuk az
allegationt eloszor
bizonyitani kell kulturaltabb orszagokban, marpedig kivancsi lennek, hogyan bizonyitjak majd az ukranok az ir birosagon, hogy "he failed to comply with his military service" - ti., es itt majd
@Kurfürst kijavit, ha rosszul gondolom, ez azt jelenti ill feltetelezi, hogy o b
izonyitottan (-hatoan) a behivoja kezhezvetele utan hagyta el az orszagot (ami szerintem keptelenseg, hiszen senkit nem engednek mar ki legalabb egy eve).
De mielott ez megtortenne, ha egy csepp esze van az ugyvedjenek vagy a jogvedonek, aki kepviseli, akkor azonnal hangosan kiall es politikai beszedekben iteli el a hirekben meg ujsagokban az ukran "elnyomast" es "kenyszersorozast" es a "Zelenszkij-mafiat", ami altal azonnal politikai szinezetet kap az egesz, maris ervelhetnek azzal is a birosagon, mint a kiadatast tilto kondicioval.
Ha ezt eleg hangosan csinaljak, es eleg csunya mediacirkuszt csinal belole az ellenzek, akkor a kormanyzat jo sansszal a fekre lep (millio modon lehet az eljarasokat lassitani avagy akar explicit egyoldaluan felfuggeszteni ezekre a kiadatasi torveny hatalyat stb.)
Mindezek kozben szepen felpakol es tovabball, es onnan nyomja tovabb.