[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krova

Well-Known Member
2010. december 13.
242
743
93
A 4 megye nincs annektálva amit a Kreml már magának tulajdonít (meg valószínűleg Harkov megyét és Odesszát is ,maguknak akarták). Nincs víz a krími iparnak és mezőgazdaságnak, az ukrán haderő erősebb mint a háború elején. Igazából csak a Krím és az anyaország szárazföldi összeköttetése valósult emg.
Az Ukrán haderő erőseb mint a háború elején?
Hányan Ön által ismert fő marad, az alakulatában-helyőrségében, mióta aláírta az első szerződést?
És ez csak ,békeidős fluktuáció.
Akkor egy fegyveres konfliktus, szerintem jobban pörgeti az új ismerősök számát a facebookon is .
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 801
14 374
113
A 4 megye nincs annektálva amit a Kreml már magának tulajdonít (meg valószínűleg Harkov megyét és Odesszát is ,maguknak akarták). Nincs víz a krími iparnak és mezőgazdaságnak, az ukrán haderő erősebb mint a háború elején. Igazából csak a Krím és az anyaország szárazföldi összeköttetése valósult emg.
Rossz a szóhasználat..
Lenin még 1917-ben adományozott egy országot a területen élő, eléggé vegyes etnikumú népcsoportnak - és ez Ukrajna néven került be a történelembe.
Azóta volt nemzetközileg szentesítve Ukrajna 2,5-szörös felhízása a környező népek rovására? Mint egy kismalac aki felzabál minden ehető területet a környéken, és a testére ragasztja...
Így járt Kárpátalja is, a nagy demokrácia jegyében tartott 1993-as népszavazása ellenére.

Tehát, az eredeti 1917-es határig való orosz csapatmozgásokig nem beszélhetünk annektálásról, csak visszafoglalásról..

Lehet h Lenin a mauzóleumban is 100-al pörög a sírjában óránként, mikor nem látják, hogy ezt az adományozást anno elkövette.

 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 381
77 065
113
Az orosz sem lett gyengébb.

A harcok továbbra is jellemzően az ukránok által magukénak gondolt területeken zajlanak.

Nemzetközi szinten az ukránokat egyre több kritika éri, míg az oroszokat egyre több helyen üdvözlik.
Nincs olyan, hogy az ukránok által magukénak gondolt terület. Olyan van, hogy Ukrajna nemzetközileg elismert határai.

Kik üdvözlik az oroszokat, a nagyon befolyásos és nemzetközileg elismert igazodási pont mint Észak-Korea?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 016
54 017
113
Nincs olyan, hogy az ukránok által magukénak gondolt terület. Olyan van, hogy Ukrajna nemzetközileg elismert határai.

Kik üdvözlik az oroszokat, a nagyon befolyásos és nemzetközileg elismert igazodási pont mint Észak-Korea?



Plnaz a 40 pár ország, a BRICS-országok, megnaki még csatlakozni akar,csomó töketlen buzi,India,Kína,Saudi Arabia, fél dél America, 3/4 Africa, a bolygó lakosságának kb 3/4-e,a világ GDP-jének jó fele,a világ nyersanyag, energia készletének jó fele,hülyék ezek...
:)
 

Beregszasz

Well-Known Member
2022. február 20.
44
680
83
Na ennyit ér a nyugati kiképzés és támogtas, ezek nélkül ez a hábirú pár hét alatt lezajlot volna.
Tényleg minden ukrán hálás lehet a támogatásért. Enélkül nem hallt volna meg néhány százezer ukrán, nem nyomorodott volna meg közel kétszer ennyi és nem sűlyedt volna az amúgy sem fényesen muzsikáló gazdaságban dolgozó néhány millió még mélyebbre a megélhetésért zajló napi küzdelemben.

De így legalább az amúgy is Európa legszegényebb országa címet viselő államnak nevezett tákolmány állampolgárai megtarthatták hőn szeretett vezérüket (akit természetesen ma is elsöprő többséggel választanának meg, legalábbis az általa, meg az SZBU által készített felmérések alapján), meg tovább gazdagíthatták a háborún nyerészkedő slepjébe tartozó felső
10000-et. Utóbbiak közül néhánynak - ha nem jön a háború - már majdnem ezüstre kellett cserélnie az arany WC kefét.

Ennél jobb dealt nem kötött még 1991 óta Ukrajna, a hülyének is megéri.

De indulatokat félretéve és az eredeti észrevételre reagálva parasztvakításnak tekintem, amikor valaki e fórum olvasójaként még mindig nem érti, hogy ebben a háborúban nem a nyugat és Ukrajna a jó, Oroszország pedig a rossz és nem csak ideológiai szempontból, hanem általánosságban.

A nyugati támogatás tényleg hatékony, enélkül Ukrajna ma már eltűnt volna a térképekről. A nyugati technika, kiképzés, módszertan tényleg jó, de nem csodaszer. Egyes körülmények között jobb mint az orosz, másokban meg nem. Ha magasan kiképzett legénységi állományod van, jó lehet a feladatorientált irányítási struktúra, ha ez nincs, akkor sokszor jobb az orosz. Ha nálad szignifikánsan gyengébb ellenféllel állsz szemben egy háborúban, a legjobb fegyvert kell a katonáidnak adnod, a bődületes egységár ellenére. Ugyanez egy totális kifullasztó háborúban gyorsan kontraproduktív lehet. Három tank általábab jobb mint az egy, még akkor is, ha az az 1 önmagában jobb képességekkel rendelkezik mint a 3. A 2. VH-ban még az Amcsik is így háborúztak, a legtöbb Sherman verziót nehéz lett volna 1 lapon emlegetni egy német Pantherrel.

Lehet nagyon drága és dizájnos svájci bicskád, de ha fát akarsz vágni, jobban jársz egy fűrésszel.

Szóval aki ennyire egysíkuan tekint a háború eszközeire, ami nyugati az jó, ami orosz az rossz, magát és a véleményére adó tagokat is félrevezeti
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 395
8 606
113
Vajon van összefüggés a tüzérségi tűz csökkenése és a dróncsapások megnövekedett száma között, és lehetséges-e, hogy az oroszok valamilyen - az ukrán érdekekkel ellentétes - céllal tartalékolják a lőszert?

Nincs. Sok tüzérségi eszköz vesztett már az orosz és lőszerből is sok fogyott. Ahogy harckocsikból is elvesztett egy csomót és úgy kellett kiguberálniuk a tárolóhelyekről a régieket. Meg elmenni Észak-Koreába kuncsorogni fegyverért és lőszerért. Ettől még persze elkezdhettek egy felhalmozást.

Mert aztán a NATO nem haknizta össze a fél világot, hogy zsoldosokat küldjön Ukrajnába, saját emberei helyett.

Tudsz ilyenről? Hogy a NATO toboroz Ukrajnába? Az ukránok hívtak önkénteseket. Jópáran mentek. De lehet már jóval kevesebb megy oda. Aki akart, már odament.

Lehet utálni a csávót, de valószínűleg több információja van a világunkról, mint a legtöbb halandónak.

Van a fa..t. Politikában fullba tudja nyomni a kretént.

Az orosz sem lett gyengébb.

Jó kérdések ezek. Az ukránok inkább erősebbek lettek. Nőtt a létszámuk, sokat nyugaton képeztek ki. Fegyvereik száma és minősége erősen növekedett. Az oroszok meg inkább gyengültek. Ők is növelték a létszámot, de a minőség lejjebb ment. Elitalakulatok létszáma nagyon megcsappant. A korszerű fegyverek egy jelentős részét meg elvesztették.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 213
4 426
113
Jó kérdések ezek. Az ukránok inkább erősebbek lettek. Nőtt a létszámuk, sokat nyugaton képeztek ki. Fegyvereik száma és minősége erősen növekedett. Az oroszok meg inkább gyengültek. Ők is növelték a létszámot, de a minőség lejjebb ment. Elitalakulatok létszáma nagyon megcsappant. A korszerű fegyverek egy jelentős részét meg elvesztették.
Az a jó ha beallsz a tükör elé és sokat mondogatod ezt magadnak akkor előbb utóbb el is hiszed! :) erősebb ukránok.... ezen felröhögtem.... te melyik mozit nézed?? Hamarosan megszűnik apuci korlátlan támogatása, és arra nem lesz pénzük hogy enni adjanak a katonáknak. Számold ki mennyit eszik 700.000 ember egy nap!! A qrva erős ukrán hadsereg.... pfff :) segítek mert úgy érzem szükséges. Ha 3000forintos fejadaggal számolok amivel gyanúsan nem lövök fölé/ nap az 2,1Md HUF / nap..... csak a kaja...
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
3 653
6 490
113


Es az orulet legalja:


Az osszes EU tag azonnal befizetove valna egy ukran csatlakozassal, annyira el vannak maradva meg akar a romanoktol meg a bulgaroktol is. Soha nem lesz megszavazva.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 659
55 331
113
Simplicius új irása felhivja arra a figyelmet, hogy az US elkezdte átgondolni, milyen következtetéseket kell levoni a jelenlegi orosz-ukrán konfliktusból. És a következtetés nem az, hogy Oo gyenge és az US fölény biztositott. Felteszik végre a kérdést, hogy hogyan lenne képes az US egy "near peer" konfliktust megvivni és az azzal kapcsolatos emberi és felszerelési veszteségeket elviselni és pótólni.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
906
10 281
93


Es az orulet legalja:


Az osszes EU tag azonnal befizetove valna egy ukran csatlakozassal, annyira el vannak maradva meg akar a romanoktol meg a bulgaroktol is. Soha nem lesz megszavazva.
A "vezető" EU országoknak mindegy hogy hova fizetnek, nekik jól jönne a maradék munkaerő elszipkázása, meg ami még a javakból megkaparintható. Egyszer majd a piac is felértékelődik, mehetnek a multiaik tarolni. A kicsiknek tragédia lenne a csatlakozás, elég csak a gabonára gondolni. Ugyanakkor Eu-s trend, hogy valahogy megpróbálják a kicsikre erőszakolni a nagyok akaratát, mindenféle lózunggal (illiberális szövegek és tsa). Ezért is fontos hogy az Eu alapszabályainak módosítását mereven el kell utasítani, különben formálisan IS gyarmattá válunk. Sajnos elképzelhető egy olyan együttállás hogy mindenhol épp egy seggnyaló áruló kormány van, mint éppen a cseheknél, akkor bármit megszavaznak. Nem véletlen hogy a nem elég simulékony országokat próbálják szankcionálni, ezzel kormányváltást segíteni (nincs pénz-> elégedetlen polgár), akár törvénytelenül is.
Egyébként hihetetlen mivé vált az eu az elmúlt ~10+ évben. Gazdasági közösségből egy politikai alapú erőszakos pénzmosoda lett.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 917
113
Van az a penz?
Ez jó! :)

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására. :D

Ez természetes. Ahogy az is, hogy csakis a Raiffeisen, az Unicredit, a Citibank, a Deutsche Bank, az ING Bank, és a többi egyéb bank után ...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 380
45 803
113
Az ukrajnai orosz katonai művelet legfontosabb eseményei október 2-án

▪️Az orosz csapatok ismét csapást mértek az AFU katonai létesítményei ellen Ukrajna területén. Több lövedék célokat talált egy katonai egység területén Harkov délkeleti részén.
▪️A Dnyipropetrovszk régióban a Geryan UAV-k rajtaütésének célpontja a Krivyi Rih Cementgyár műhelyei voltak. Három erőteljes robbanás történt az üzem közelében, majd egy másodlagos detonáció, ami azt jelzi, hogy egy lőszerraktárt találtak el.
▪️Starobil's'k irányában az ellenség megkísérelt támadást a Tors'ke salient környékén. Az orosz egységek visszaverték az AFU három támadását a Szerebryanszkij erdőgazdaság területén.
▪️Soledar irányában az AFU továbbra is a Klishchiivka-Kurdyumivka vonalon nyomul, hogy elérje a vasútvonalat. Az orosz egységek visszaverték a támadásokat, és arra kényszerítették az ellenséget, hogy visszavonuljon eredeti pozícióira.
▪️Donyeck irányában Krasznohorivka környékén folynak a harcok , ahol az ellenség időszakonként újabb betöréseket hajt végre. Légi támogatással az orosz csapatok visszaverték az AFU támadásait Nevel's'ke környékén.
▪️A Vremivka szektorban az AFU Staromaiors'kétől nyugatra támadta meg az orosz állásokat, hogy taktikailag előnyös pozíciókat vegyen fel. Az orosz csapatok visszaverték a támadást, és visszaszorították az ellenséget a Balka Hrusevához.
▪️Az Orikhiv szektorban a Robotyne-Verbove vonalon folytatódnak az intenzív harcok. Az AFU sikertelen kísérletet tett Novoprokopivka megtámadására , de visszaszorultak eredeti helyzetükbe.

RCC
ORSZÁGOS HADGYAKORLAT ÉS ATOMFEGYVERTESZT:
OROSZORSZÁG KETTŐT LÉP FELFELÉ AZ ESZKALÁCIÓS LÉTRÀN
A háború első hónapjait kísérő kardcsörtetés közepette igen gyakran beszéltünk Herman Kahn eszkalációs létrájáról.
A leggyakrabban feltett kérdésre, hogy mik lesznek a Létra következő fokozatai, a tankönyvi válasz az volt, hogy a nukleáris háború forgatókönyvein alapuló hadgyakorlatok, továbbá kísérleti atomrobbantások.
(https://neokohn.hu/2022/04/25/atomhaboru-eurogradban/)
Ami az előbbit illeti, az oroszok egész országra kiterjedő hadgyakorlata a jelen sorok leírásakor már folyamatban van.
(https://www.thetimes.co.uk/.../russia-nuclear-war...)
Ami az utóbbit illeti, a New York Times értesülései szerint Oroszország egy nukleáris meghajtású, atomrobbanófejjel felszerelt cirkálórakéta, a 9M730 Burevestnik (SSC-X-9 Skyfall) rendszert tervez tesztelni.
(https://www.nytimes.com/.../russia-nuclear-missile.html...)
Ez a két hír egy egész sor igen érdekes kérdést vet fel. Az én meglátásom szerint azonban, a legfontosabb kérdés, a miért most?
Minden jel arra mutat, hogy Oroszország helyzete a frontokon egyre javul, Ukrajna katonai ereje és diplomáciai támogatása kifulladóban vannak. Vagyis per pillanat Oroszország nincs rászorulva arra, hogy a konvencionális hadereje gyengeségét nukleáris kardcsörtetéssel kompenzálja.
Akkor miért tervez Oroszország egy csapásra két fokot ugrani feljebb az eszkalációs létrán?
Mivel a meglévő körülményekben nem találtunk választ, a kikerülhetetlen következtetés az, hogy olyan körülményekkel kapcsolatos lépésekről van szó amik még nem valósultak meg.
Mik lehetnek ezek a jövőbeli körülmények?
Nem kizárt, hogy egy olyan orosz lépésről van szó amit a nyugati hatalmaknak, normális körülmények között mindenképpen le kell reagálniuk.
A kétlépésű eszkalációs fenyegetés célja, hogy a nyugatot eltántorítsa az említett reakció kivitelezésétől.
Hogy mi lesz ez az orosz lépés?
1. nehéz megjósolni.
2. a globális szinten szinte mindegy
A valóban lényeges dolog, hogy a Létrán tovább felfelé kapaszkodva jóval közelebb kerültünk a nukleáris háború rémképéhez.
Timothy Snyder mondhat amit akar Putyin "blöffjével" kapcsolatban. Ez a két, egyidejűleg megtett eszkalációs lépés és a lélegzetelállítóan hebehurgyán megtervezett kijevi hadjárat arról tanuskodnak, hogy az orosz vezetés hajlandó extrém kockázatokat vállalni a céljai elérése érdekében.
Valóban le akarjuk mi hívni ezt a blöfföt?
Lehet, hogy a posztmodern stratégáknak megdöbbenést fog okozni amit mondok, de a háborúban nem minden az "információs hadviselés", a "percepció manipuláció" , a lélektani hadviselés és a többi divatos szlogen.
Néha a hadviselő felek pusztán azért ragadnak fegyvert, hogy embereket öljenek meg és tárgyakat pusztítsanak el.
Ha jól belegondolunk, a sallangoktól megfosztott háború pont erről szól.
Ergo nem lehet kizárni a lehetőségét annak, hogy ebben az esetben sem non-contact elrettentés-balett lesz műsoron, hanem a valódi dolog.
https://www.nytimes.com/.../russia-nuclear-missile.html...


Szabó József
Az utolsó ukránig…
Ben Wallece – szerintem igen súlyos felelősség terheli GB egykori hadügyminiszterét a tekintetben, hogy ész nélkül, végrehajtható célok nélkül egyike volt, akik háborúba hajszolták Ukrajnát. Legújabb cikkében, amely a The Telegraph lapjain jelent meg Ukrajna jelenleg már lecsengőben lévő nyári támadó műveletének kudarcözönében is győzelmi táncot lejt és továbbra is azt akarja elhitetni Ukrajnával és a világgal, hogy Ukrajna győzhet, a műveletei sikeresek, az orosz haderő gerince már meg is roppant. Csupán már csak egy aprócska dolog kell a Nyugat által biztosított fegyverekkel a végső győzelemhez, mégpedig az ukrán ifjúság. Nehezményezi, hogy az ukrán haderő zömének az átlagéletkora 40 év fölött van. Buzdítása szerint épp itt az ideje, hogy az Ukrajna jövőjét jelentő ifjabb korosztályokat is Kijev a harcmezőkre küldje.
„And the best way to keep the international community together is the demonstration of success. Ukraine can also play its part. The average age of the soldiers at the front is over 40. I understand President Zelensky’s desire to preserve the young for the future, but the fact is that Russia is mobilising the whole country by stealth. Putin knows a pause will hand him time to build a new army. So just as Britain did in 1939 and 1941, perhaps it is time to reassess the scale of Ukraine’s mobilisation.”
Vagyis: A nemzetközi közösséget pedig a siker demonstrálása tartja össze a legjobban. Ukrajna is kiveheti ebből a részét. A fronton lévő katonák átlagéletkora meghaladja a 40 évet. Megértem Zelenszkij elnök úr azon törekvését, hogy a fiatalokat megőrizze a jövő számára, de tény, hogy Oroszország az egész országot lopakodva mozgósítja. Putyin tudja, hogy a szünet időt ad neki egy új hadsereg felépítésére. Tehát, ahogyan azt Nagy-Britannia tette 1939-ben és 1941-ben, talán itt az ideje újra gondolni Ukrajna mozgósításának mértékét.”
Ennél szemérmetlenebb háborús uszítást ritkán látni. Ez egyébként nyílt beismerése annak is, hogy Ukrajna elveszítette katonáinak nagy részét a háború eddigi szakaszaiban, immár nincs kikkel folytatni a felőrlő háborút. Folytatása egyben annak a cinikus amerikai megközelítésnek is, hogy a proxy háború a legolcsóbb Amerika számára, hiszen ellenségének potenciálja úgy csökken, hogy közben azért nem kell amerikai életekkel fizetni.
Íme, a pax americana Európa számára.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Simplicius új irása felhivja arra a figyelmet, hogy az US elkezdte átgondolni, milyen következtetéseket kell levoni a jelenlegi orosz-ukrán konfliktusból. És a következtetés nem az, hogy Oo gyenge és az US fölény biztositott. Felteszik végre a kérdést, hogy hogyan lenne képes az US egy "near peer" konfliktust megvivni és az azzal kapcsolatos emberi és felszerelési veszteségeket elviselni és pótólni.
Nem az USAnak kéne gondolkodnia hanem Európának. Annyira sosem lesz erős Oroszország, hogy az USAban partra szálljon, de Európa szárazföldi összeköttetésben áll vele. Most az atomháborút ne vegyük figyelembe, mert akkor halál/nyomor mindenkinek.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 381
77 065
113
Plnaz a 40 pár ország, a BRICS-országok, megnaki még csatlakozni akar,csomó töketlen buzi,India,Kína,Saudi Arabia, fél dél America, 3/4 Africa, a bolygó lakosságának kb 3/4-e,a világ GDP-jének jó fele,a világ nyersanyag, energia készletének jó fele,hülyék ezek...
:)
Ezek az országok csak lapítanak mint szar a fűben, Iránon és ÉK-n kívül max Kína az aki a szavakon túl tesz is bármi érdemlegeset. Mutasd már meg, hogy milyen kiállásuk van az oroszok mellett. Nem idióta lózungok érdekelnek, hanem valós tartalmú dolgok.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 690
113
Ez jó! :)

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására. :D

Ez természetes. Ahogy az is, hogy csakis a Raiffeisen, az Unicredit, a Citibank, a Deutsche Bank, az ING Bank, és a többi egyéb bank után ...
Nem is tudom, szerintem ezekről már hírezni se kéne. Mit csinál ukrajna… mit nem csinál ukrajna… éppen most kit-milyen listára tesz… kit fenyeget.

Az elmúlt pár napban azt figyeltem meg, hogy múlóban van a peremogás hangulat (NAFOsok blokkolva vannak nálam, szóval ott még talán akad), és külföldön is inkább ilyen magyarázkodós, szerecsenmosdatós cikkek jelennek meg.
Illetve egyre többször merül fel a Nagy Nyugati Bölcsek körében, hogy “mit tanulhatunk az ukrán konfliktusból?”.
Az oroszoknál meg azt látom, hogy egyre hatékonyabb darálóeszközökkel (az ukránokat meg egyre inkább dehumanizálva …) pusztítják az ukránok sorait.

De a nyugatiak mintha végre kezdenék elfelejteni ezt az egész cirkuszt. Szurkolok egy szír szcenáriónak.