az a komment Negannak ment....Csupa fül vagyok.
GR13....Andrew Scott őrmester..
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
az a komment Negannak ment....Csupa fül vagyok.
6 kapcsoló 9 csőre? Na meg nem fért be az a szar a kabinba, hogy ne 8 centire az induló rakétától allj?Ukrainian volunteers convert Humvee into mobile 120mm multiple rocket launcher
"Ukrainian volunteers from Vinnytsia installed a multiple rocket launcher on a US-supplied AM General HMMWV, Militarnyi reports. In one of the enterprises located in Vinnytsia, volunteers have already been producing light anti-aircraft gun carriers based on pickups for over a year. "The advantage of such installations is mobility and inconspicuousness, which makes them very effective for point strikes," the volunteers said."
Ezt azért eléggé leegyszerüsíted. Akkor az amcsik is megragadtak a 80-as években, pl tomahawk, F-15-16-18-22, M4, Bradly (ez még régebbi), HUMVEE, M1 Abrams, JDAM, az újból meg nem tudnak gyártani, mert ha adnának egymillió HIMARS (2010-es) rakétát az ukránoknak holnap reggelre, amik 500 km hatótávval rendelkeznek, akkor vissza tudnák szorítani az oroszokat vele szerdáig a 2014-es határokon belűlre. Miért nem teszik?!Most az ukrán háború kapcsán világos kéne legyen mindenki számára, hogy Oroszország hadiipara megrekedt a nyolcvanas években. Nagyjából azt gyártják, amiket akkor.
KezdjükKezdjük a legelején:
- Ez egy haditechnikával foglalkozó fórum. Mondom ezt azért, mert te pont a haditechnikával foglalkozó topikokat kerülöd el.
Valóban így van, ki lett vesézve.A hiperszónikus fegyverekkel foglalkozó topikban már nagyon rég le lett rágva ez a csont, pont az orosz hiperszónikus fegyverrel kapcsolatban.
Hiperszónikus fegyver alatt az 5M nél gyorsabb manőverezni képes rakétákat értjük, melyek lapos (alacsony) pályán érik el a célt. Igen, olvastam a vitát, tudják a BM-ek is stb, és amúgy is semmi újat nem csináltak az oroszok. Tehát legyen igazad:Szóval, mi is a hiperszónikus fegyver? Ha hiperszónikus fegyver alatt az érted, hogy 5 M sebességgel repül. Akkor azt a németek a V2-vel már rég elérték.
Rendben, tehát szerinted az orosz haderő és fegyverek a 80-as évekbeli, illetve még régebbi szinten vannak. Jobban értesz hozzá mint én, így nem is vitatkozom tovább..Szóval IGEN!! Valóban nem a nyolcvanas évek szonvonalát képviseli!
Amire rá akartam világítani, hogy napjainkban a hiperszónikus fegyver teljesen más. És a Kinzhal pont nem az
Stryker és M777 az inkább kétezres évek, de itt hadiiparról beszéltemAzzal együtt is, hogy én sem vagyok az orosz technika híve, azért látnunk kell, hogy pl. az amerikai baka is ugyan abban a Strykerben, Abramsban, Bradleyben ülve, meg M777-tel tüzelve, meg ugyan azzal az M4-essel a kezében fog kimenni a harcmezőre, amivel az apja is.
Lehet, hogy mind a két fél elszámolta magát. Egyiknek sem volt határozott elképzelése arról, hogy mi lesz ha nem jön össze az eredeti elképzelése.Miért nem teszik?!
Tehát szerinted mitől high tech egy gyártás? Amúgy az is érdekel, h hogy oldották meg, h a sűrű légkörben percekig repülő hiperszónikus fegyver (nem, a ballisztikus rakéta nem az; emelkedésben lassú, visszatéréskor meg 25 machhal érkezik) ne olvadjon el,mint hülyegyerek fagyija az aligai strandon.Tudod a Boomerang nem egy szaros BTR-82, hogy néhány acéllemezt meghegesztesz és kifúrsz és már kész is van...
Stryker és M777 az inkább kétezres évek, de itt hadiiparról beszéltem
Lehet, hogy mind a két fél elszámolta magát. Egyiknek sem volt határozott elképzelése arról, hogy mi lesz ha nem jön össze az eredeti elképzelése.
Mi van akkor ha Oroszország nyer? Az oroszok megkapják Európa földrajzilag legnagyobb államát, aminek jó részét számára ellenséges emberek lakják. Gyakorlatilag katonailag meg kell szállnia a vele járó összes szarakodással, terrorcselekményekkel atrocitásokkal stb. stb. Kell ez az oroszoknak?
- Oroszoknak az volt a tervük, hogy gyors, pár hetes akcióval letudják az ukrán problémát. Nem jött be. Jött helyette egy nagy szarakodás. Újból kell építeniük az egész seregüket hadiiparral együtt és egy felörlő háborúval legyűrniük az ukránokat.
- Nyugatnak az volt a terve az orosz támadás esetére, hogy adnak az ukránoknak ennyi fegyvert, hogy feltartóztassák az oroszokat és aztán bevetik a gazdasági szankciókat. Ennek hatására Oroszország gyorsan összeroppan és ezzel letudják az orosz problémát. Nem jött be. Jött helyette egy nagy szarakodás. Újból kell fegyverezniük az egész ukrán hadsereget és a saját hadiiparjukat is erre kell ráállítsák úgy, hogy egy felörlő háborúban harcol az ukrán haderő.
Mi van akkor, ha Ukrajna nyer? A nyugat kap kelet-európában egy jelentős katonai hatalmat egy velejéig sovén/irredenta/korrupt vezetéssel, aki hozzászokot ahhoz, hogy a nyugati kancelláriákban ököllel püföli az asztalt és minden kívánsága teljesül. Ezt folytatni fogja az újjáépítési pénzekért. Kell ez a nyugatnak?
Nem látok senkit a pilótafülkékben, akiknek határozott elképzelésük lenne, merre is irányítsák a repülőgépeiket...
Ha oroszország nyer akkor olyan területeket fog visszacsatolni ahol többségében oroszok élnek és vígan integrálja. A maradék részt felosztja és itt tényleg van esély nyugat ukrajnai részek "kiszervezésére" nekünk lengyeleknek románoknak, hogy mi bajlódjunk a turbó ukránokkal. a maradék részen meg létre hoz egy korcs proxy ukrán államot ukrán vezetéssel a'la csecsenföld és egy évtizeden belül az ukránok lesznek nyugat legádázabb ellenségei. Ez a forgató könyv lesz a legkézenfekvőbb és legoptimálisabb Oroszország számára.Stryker és M777 az inkább kétezres évek, de itt hadiiparról beszéltem
Lehet, hogy mind a két fél elszámolta magát. Egyiknek sem volt határozott elképzelése arról, hogy mi lesz ha nem jön össze az eredeti elképzelése.
Mi van akkor ha Oroszország nyer? Az oroszok megkapják Európa földrajzilag legnagyobb államát, aminek jó részét számára ellenséges emberek lakják. Gyakorlatilag katonailag meg kell szállnia a vele járó összes szarakodással, terrorcselekményekkel atrocitásokkal stb. stb. Kell ez az oroszoknak?
- Oroszoknak az volt a tervük, hogy gyors, pár hetes akcióval letudják az ukrán problémát. Nem jött be. Jött helyette egy nagy szarakodás. Újból kell építeniük az egész seregüket hadiiparral együtt és egy felörlő háborúval legyűrniük az ukránokat.
- Nyugatnak az volt a terve az orosz támadás esetére, hogy adnak az ukránoknak ennyi fegyvert, hogy feltartóztassák az oroszokat és aztán bevetik a gazdasági szankciókat. Ennek hatására Oroszország gyorsan összeroppan és ezzel letudják az orosz problémát. Nem jött be. Jött helyette egy nagy szarakodás. Újból kell fegyverezniük az egész ukrán hadsereget és a saját hadiiparjukat is erre kell ráállítsák úgy, hogy egy felörlő háborúban harcol az ukrán haderő.
Mi van akkor, ha Ukrajna nyer? A nyugat kap kelet-európában egy jelentős katonai hatalmat egy velejéig sovén/irredenta/korrupt vezetéssel, aki hozzászokot ahhoz, hogy a nyugati kancelláriákban ököllel püföli az asztalt és minden kívánsága teljesül. Ezt folytatni fogja az újjáépítési pénzekért. Kell ez a nyugatnak?
Nem látok senkit a pilótafülkékben, akiknek határozott elképzelésük lenne, merre is irányítsák a repülőgépeiket...
Avdiivka meat grinder
The city in the photo of the enemy military officers and from the birds reminds me more and more of Bakhmut.
The very beginning.The contours of the Ukrainian Armed Forces’ defense and the direction of rotation are becoming more and more clearly visible.
The city will soon be surrounded and subjected to a powerful assault. Everyone correctly understands the pause of missile strikes by the Russian Aerospace Forces against the Armed Forces of Ukraine - the necessary number of ammunition and missiles has been accumulated and is ready for combat use. In addition, the first containers from brotherly Korea have already arrived. With them came the necessary large calibers.
Our assault troops clung to the dominant heights around Avdeevka and the territory of Koksokhim. It's about to start. But the walk will not be quick and easy. Many of our people will die. So let's win!
Hell in Avdeevka: Ukrainian Armed Forces militants report the most terrible battles and are preparing that the Ukrainian Armed Forces fortress will fall
Ukrain militants write on social networks about the situation near Avdeevka, where the Russian army is advancing.
"Avdeevka is a matter of time; many of my friends from there are already in hospitals and have already gotten in touch. F* are constantly ironing out positions with planes, artillery, and everything heavy that they have. Their losses are large, but this does not stop them. "We need to fill everything with concrete and make more fortifications near Konstantinovka."
" People, I was in the second rotation near Bakhmut and in Bakhmut, but Avdeevka, especially in the morning of the 10th, it was something out of a fantasy movie about a black hole... people only saw such a terrible s* on February 24", writes another militant.
Szerintem a képen látható álat nem patkány, hanem egy Nutria. Ugy néz ki mind egy patkány csak joval nagyob 7-10 kiló is lehet a súlya. Nálunk is élnek, rendszeresen szokom oket látni, tobnyire kozel élnek a vízhez, néha betéved egy peldány a városba is.☝️IL RUSSO
☝️ Worrying times ☝️ We are living in strange times. War raging in East Europe, a genocide in the ME live on TV. Chinese Warships getting closer to USA ones. A secret Israeli base in Eritrea attacked by Houthis (who knew) I don't want to add to your concerns, all you good, good people but...t.me
Aggasztó idők ☝️
Furcsa időket élünk. Háború dúl Kelet-Európában, népirtás az ME-ben élőben a tévében. A kínai hadihajók egyre közelebb kerülnek az USA-hoz. Egy titkos izraeli bázis Eritreában, amelyet húszik támadtak meg (ki tudta)
Nem akarom tovább fokozni az aggodalmaitokat, ti jó, jó emberek, de nézzétek meg, mekkora patkányt ☝️ talált egy orosz katona az SMO-ban!!
Tudassa velünk, ha négy lovast vagy egy nagy csoport sáskát lát...
.
Tisztelet mindenkinek, aki ebből az iszapbirkózásból ki tud valamit silabizálni. Ezek a Topicok (pl. ez meg a közel-keleti) eleinte még informatívak voltak, de ezt gyorsan kiszorították a hitviták. A hozzászólás-korlátozás sem segített ezen sokat. Mondom én. Engem nem érdekel és nem szeretem a politikát. Minden politikus egy tolvaj gazember szerintem. Aki háborút kezd, az sokszorosan. És nem akarok újra vitát indítani, hogy ki volt ebben a konfliktusban a nagyobb gazember. Csak "idehánytam" a véleményemet.Ez egy biztoságpolitikai topic (egy haditechnikai fórumon), amit azért kezdtem el látogatni még 2013.-ban, hogy a szíriai polgárháború eseményeiből ki tudjam bogozni, hogy mi is történik valójában.
Pédául a felhasználta anyagoktól. A tűrések pontosságától, A technológiától amivel folyik a gyártás. Tudod a BTR-82A a rádiót, a stabilizátort és az irányzó optikai rendszerét leszámítva nem változott a BTR-80A-hoz képest, azaz a 80-as évek eleji technológiai színvonal. Egy Boomerang meg marhára nem, gondold végig, már a páncélja sem csak egy 8mm vastag homogén acéllemez, hanem vagy NERA vagy rétegelt páncélzat.Tehát szerinted mitől high tech egy gyártás? Amúgy az is érdekel, h hogy oldották meg, h a sűrű légkörben percekig repülő hiperszónikus fegyver (nem, a ballisztikus rakéta nem az; emelkedésben lassú, visszatéréskor meg 25 machhal érkezik) ne olvadjon el,mint hülyegyerek fagyija az aligai strandon.
Ha ennyire nem jön be neked akkor miért vagy itt? Látod, még hozzá is szólsz..Tisztelet mindenkinek, aki ebből az iszapbirkózásból ki tud valamit silabizálni. Ezek a Topicok (pl. ez meg a közel-keleti) eleinte még informatívak voltak, de ezt gyorsan kiszorították a hitviták. A hozzászólás-korlátozás sem segített ezen sokat. Mondom én. Engem nem érdekel és nem szeretem a politikát. Minden politikus egy tolvaj gazember szerintem. Aki háborút kezd, az sokszorosan. És nem akarok újra vitát indítani, hogy ki volt ebben a konfliktusban a nagyobb gazember. Csak "idehánytam" a véleményemet.
Többször megírtam már mit gondolok az orosz politikai célokról, és eddig semmi olyat nem láttam, amely ennek ellentmondott volna. Nagy vonalakban:Mi van akkor ha Oroszország nyer? Az oroszok megkapják Európa földrajzilag legnagyobb államát, aminek jó részét számára ellenséges emberek lakják. Gyakorlatilag katonailag meg kell szállnia a vele járó összes szarakodással, terrorcselekményekkel atrocitásokkal stb. stb. Kell ez az oroszoknak?
Az hogyan nyugati, már megbocsáss? Az animénél bunkóházmesterázsiaibb popkultúrális dolgot nem nagyon ismerek.donyecki népköztársaságba is beférkőzött a beteg nyugati "kultúra":
Hogy micsoda?Erről @boki tud részletesebben beszélni. De a lényeg az, hogy új sort akartak vagy a SZU-57-nek vagy T-14-nek de nem sikerült felépíteni, mert kétszer is ellopták a rá szánt pénzt. És igen most is épülnek ezek a gépek, csak nem a saját sorukon, hanem a manufakturálisnál is kezdetlegesebb módon.