Valószínűleg erre gondoltál:
Ezt Ukrajna kapcsán gondoltam. Más esetben nyilván szált meg másik országot az USA, bár területi hódítás akkor sem történt. Én azokat sem támogattam, igazából még csak az USA se járt jól velük. Pont ahogy most Oroszország se jár jól ezzel a háborúval. Ha nem tudsz hetek alatt lezárni egy konfliktust, akkor csak problémát csinálsz.
meszes ..
ha nem tudsz hetek alatt lezárni egy konfliktust akkor problémát csinálsz .. ajánlom a térképet,nézd már meg rajta hogy Ukrjna mekkora ország (volt),ezt hogy rakod rendbe hetek alatt ? (persze megoldható ledobsz vagy 5 atombombát és probléma megoldva .. nyilván nem ez a járható út)
(nem mellesleg az USA és szövetségi rendszere 20 évig bohóckodott kint Afganisztánban !!)
de persze jön majd a duma,hogy igen,de a domborzati viszonyok stb stb .. de váltsunk nem erről van most szó.
biztosan nem fogod mostsem megérteni,mert ez kb 10000 x lett neked elmagyarázva,nem is értem önmagamat miért próbálom meg n+1x újból,biztos a karácsony.. vagy nem tudom .. de teszek egy próbát.
amit nem értesz, vagy nem akarsz érteni, .. Oroszországnak nem volt más választása ..
lehet fujni a hülye mantrát,hogy miért nem tárgyaltak,és hogy agresszorok stb stb
keress rá,hogy hányszor próbáltak meg tárgyalni az oroszok az ukránokkal ..
keress rá hogy a minszki egyezményeket,hogy akarták betartani a nyugatiak (Merkel elszólása,hogy egyáltalán nem akarták betartani,csak az időhúzásra játszottak)..
keress rá hogy mikor utalt Zselé arra hogy jó lenne nekik egy/de inkább több ukrán atomfegyver ..
keress rá,hogy a jelenlegi háborút megelőzően hányszor volt tartva az Oroszország határmenti régióiban komolyabb hadgyakorlat /erődemonstráció,hogy állítsanak már magukon az ukránok mert szét lesznek baszva..
keress rá arra is hogy mikor és miért indultak meg az oroszok ...
és keress rá arra is hogy miről akartak Ankarában megegyezni,és mibe szólt bele Bojo
Oroszország nem járt jól ezzel a háborúval,mert sajnos meghaltak orosz emberek ,cserébe Ukrajnában meg kihalt 1-2 generáció
de ha nem lépi meg akkor most egy Ukrajna .. utána egy Kazahsztán,Utána egy Belarusz, utána egy Grúzia hipp-hopp nincs utána Oroszország .. eljátszotta a bizalmukat a nyugat egy párszor, nem lehet a végtelenségig hülyének nézni őket sem.
illetve ami ettől fontosabb,és már többször feltettem itt ezt a kérdést,de egyik atlantista hoholfan sem tudott rá válaszolni ..
a függetlenségüket hangoztató orosz nemzetiségűek által lakott szakadár területeket tüzérséggel,légierővel és a reguláris hadseregével illetve szabadcsapatokkal (AZOV,Tornado stb stb) támadta Ukrajna,ráadásul éveken keresztül,ez is tény,de ha nem hiszed járj utána ennek is.
az autonómia törekvéseket kategorikusan elutasították az ukránok,és a csapatösszevonásokból arra lehetett következtetni,hogy végleg pontot akarnak tenni erre a dologra, ezt csomagolták be az ATO neve alá .. szerinted mi lett volna az elfogadható megoldás ?
- kiírtani az oroszokat és nincs probléma ?
-kitelepíteni az oroszokat és nincs probléma ?
-deportálni az öeesz oroszt/vagy kiírtani/vagy kitelepíteni,aki 5 évnélidősebb és már vannak önálló gondolatai ?
ha jól emlékszem 4 évig sem az USA,sem az EU,sem a NATO nem törte magát azon,hogy békefentartókat küldjön a térségbe,mert minek is ?
hiszen csak orosz nemzetiségű embereket gyilkoltak meg értük nem kár .. de amikor a ruszkik megunták ezt és odabasztak az ukránoknak akkor megindult a sipákolás.
én nagyon remélem,hogy nem tolják túl a biciklit a szeretett atlantista haverjaid,mert ha igen abból nagyon nagy baj lesz ..
meg kell érteniük,meg persze neked is megkellene,hogy eddig és ne tovább, Oroszország soha nem fogja hagyni,hogy a léte veszélybe kerüljön,és szeretnélek emlékeztetni arra is,hogy Putyin mióta kongatja a vészharangot (pl a romániába és Lengyelországba telepített rakétavédelmi rendszerek kapcsán) ,de persze a nyugat mindezt figyelmen kivül hagyja/hagyta .. nincs ebből semmi,majd ha jódtablettákat kell osztogatni Kelet-Európában vagy Nyugat-Európában,akkor is gondoljuk azt,hogy ja hát igen a geci oroszok .. megint ők ..sosem a nyugati agresszív terjeszkedés, meg a félnótás világuralmi tervei .. aaaa dehogyis .. ha igy lesz remélem majd a Potomac folyó környéke is célkeresztben lesz,mert az USA addig nem nyugszik amig saját földjén nem lesz arcul csapkodva, eddig védte a földrajzi távolság,de immáron nem csak az oroszok "hosszú keze" tud nekik leverni egy fájdalmas pofont,hanem egyre többen állnak be a sorba ...
ellenben még egy kérdés .. véleményed szerint ha az USA szomszédjában lenne egy hasonló helyzet vajon Samu bácsi mit lépne ? hagyná hogy a küszöbére szarjanak,vagy páros lábbal rúgná őket picsán ?
és ha már seggberúg valakit az ő bakancsa miért másabb neked mint a más bakancsa,holott ugyanazért a célért,hajtaná végre ő is mint most az oroszok ?
nem is tudom miért irtam ezt most le,mert ugy sem fog elérni a tudatodig .. de biztos csak azért mert karácsony van.
Boldog Karácsonyt neked is