[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 352
10 752
113
Segítek még! A nyugat liberalizált szabályozása a kábítószer fogyasztás kapcsán... Kanadában, Torontóban például annyira elszállt a helyzet, hogy sok közpark tele van ott sátorozó fogyasztókkal és a rendőr már a heroinistával is csak annyira foglalkozik, hogy figyelmezteti, nehogy túllője magát, mert akkor jöhetnek halottszemlére, stb. Míg a munkás és más dolgos emberek a belüket kidolgozzák a tisztes megélhetésért, addig a sok drogost - mikor a lakosság már panaszkodik a parkok állapota miatt - az állam pénzén szállodákba költöztetik! Remélem az ilyen és hasonló hülyeségekbe előbb-utóbb belefárad a fejlett nyugati demokráciák társadalma és gazdasága. Az idiotizmus nem ismer határokat! Egyre több életképtelen, haszontalan embert termelnek és tartanak el, miközben a produktív lakosság létszáma csökken és terheik nőnek.

Ismerek olyan személyeket, akik kábszereztek vagy gyaníthatóan most is anyagozhatnak.
Pontosan illik rájuk, amit munkahelyem egyik, sajnos már csak néhai igazságügyi neurológusa mondogatott nekem, amikor munkafeladatként őt szállítottam.

Ezek a személyek öntörvényűekké, önfejűekké, kiszámíthatatlanná válnak. Morális értékrendeket, gátakat nem értenek és nem alkalmazkodnak hozzájuk, nem is érdekli őket, semmiképpen nem tartják magukra nézve kötelezőnek.
Munkájukra és pillanatnyi viselkedésükre, hozzáállásukra egyáltalán nem lehet számítani, pontosabban csak annyira, hogy erre lehet számítani...
Felelősségérzetük nincs, önérzetük annál nagyobb. (Az egyik nekitolatott a szabályosan parkoló munkahelyi autómnak, erről kamerafelvétel van.
Mindent kitalált, csakhogy a nyilvánvaló felelősségét relativizálja és okozónak tüntessen fel.
Mondtam neki a felvétel megtekintésekor, hogy előfordul ilyen; benézted:
- Én nem nézek be!
Azóta nem köszön nekem és kelletlenül fogadja a (légy különb mottó szerint) köszönésem.
Nem is áll velem szóba - mondjuk nekem csak jobb így...)

A normális közösségeket - amikor már van velük tapasztalat - viselkedésükkel bomlasztják, motivációjukat apránként szétverik.
Rendre logikátlan döntéseket hoznak, azokhoz mániákusan ragaszkodnak.
A normális emberek inkább rájuk hagyják a viselkedésüket, tűrik a devianciáikat, csak hogy megússzák a hangulatváltozásaikat, modortalan viselkedésüket, dührohamaikat, a velük való esetleges konfliktust..
Csakhogy ezzel még inkább lovat adnak alájuk...

Miért írtam ezt le?

Mert egy ilyen alak több tucat emberből álló közösségeket is lejjebb tud morálisan süllyeszteni.
Lappangva viszont (közlekedési helyzetek, közösségi terek interakciói) a közmorált is erodálják.
S akkor most gondoljunk bele, hogy mi történik azzal a társadalommal, ahol ezek a szerek bármilyen kis mértékben is elérhetővé válnak, mi több, legalizálják, s ahol ezeknek a hatása az utcákon látható hétköznapi jelenséggé válnak.
Látjuk a videókról az USA-ból pl.

Ezeknek a társadalmaknak vége, mint a botnak, mert az alkohollal ellentétben a kábítószer használatból nincs valamilyen mértékű agyi regeneráció.
Ezek az alakok azzal teszik a legnagyobb szívességet a társadalomnak, ha utódok nélkül aranylövéssel mihamarabb kiiktatják magukat a társadalomból (s remélem, hogy itt nincs senkinek szerette, hozzátartozója, aki érintett lenne).
.
Dőlt betűkkel általam jelezve:
.
CSAK PRÍMA NEMZETKÖZI HÍREK: (fájdalmas, 18+)

Zelenski a szakadék "szélén" áll: "Putyin megeszi az EU-NATO-t reggelire Ukrajna bukása után"

Az ukrán elnök minden reményét elvesztette – írja közvetve a The Economist
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra figyelmeztette Európát és a NATO-t, hogy ha Ukrajna elveszíti az Oroszországgal vívott háborút, Vlagyimir Putyin moszkvai vezető egyre közelebb terjeszti háborúit a Nyugathoz, és „megeszi” vacsorára.
Zelenszkij interjúja tegnap, hétfőn jelent meg a The Economist magazinban, és érdekes szavakat tartalmazott Kijev vezetőjétől. Zelenszkij egyebek mellett kijelentette: hamis az az elképzelés, hogy Moszkva nyeri meg az orosz-ukrán háborút, hiszen valójában Oroszország súlyos veszteségeket szenved a csatatéren.

Most akkor akkor Oroszország megeszi a nyugatot vacsorára vagy az egy hamis elképzelés,hogy Moszkva nyeri meg az orosz-ukrán háborút, hiszen valójában Oroszország súlyos veszteségeket szenved a csatatéren.

Mert a kettő együtt nem megy.
Vagy én vagyok ideológiailag ennyire képzetlen?
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Tényként állítom, hogy tovább tartott az oroszoknak a fentemlített két város ostroma, mint a dicsőséges ukrán tavaszi offenzíva.
2023 Január 10. Soledar eleste ha jól emlékszem. Technikailag Bakhmut ostroma nem kezdődhetett meg ezelőtt. A vége pedig Május 20.-a körül volt, kb 130 nap összesen. Avgyejevka inkább egy klasszikus adok-kapok "stalemate" ahol most az oroszok dominálnak, de volt már másképpen is. Van aki október 10 re teszi a nagyobb orosz támadások kezdetét ezen a ponton. Én korábbra mondanám.
Hadd kívánjak itt Boldog Újévet minden fórumozónak és bocsi hogy az utóbbi időben elmaradtam a lájkjaimmal, nem tudtam sokat "itt" lenni.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 855
35 459
113
⚠️Az Egyesült Államok sürgősen légvédelmi rakétákat szállít Ukrajnának, és evakuálja a sebesülteket

A TG csatornái a FlightRadar24 navigációs portál adataira és különböző „saját forrásokra” hivatkozva írnak erről. Ezen adatok szerint egy C-130 Hercules amerikai katonai szállító repülőgép közeledik a lengyel rzeszowi repülőterhez.

Harkovból és Odesszából pedig a ma Ukrajnában megsérült NATO-katonákat aktívan szállítják romániai kórházakba későbbi evakuálás céljából.

A következő adatok szerepelnek: 27 lengyel, három brit, 9 cseh, 12 litván. Emellett holnap egy külön repülőgép veszi fel további 21 NATO-tiszt holttestét, akik meghaltak.

 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 092
13 497
113
Most akkor akkor Oroszország megeszi a nyugatot vacsorára vagy az egy hamis elképzelés,hogy Moszkva nyeri meg az orosz-ukrán háborút, hiszen valójában Oroszország súlyos veszteségeket szenved a csatatéren.

Mert a kettő együtt nem megy.
Vagy én vagyok ideológiailag ennyire képzetlen?

Ez kb ugyan az, mint amikor anno az volt mondva, mi lesz, ha az ISIS-t hagyuk gyozni itt vagy ott. Se tobb, se kevesebb.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oroszok egyik legmoderneb kutyuje fustbe ment még aznap, hogy az oroszok bejelentették a bevetését :oops:
(jó ukrán hírszerzoi munka):


ZU-23-2

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 205
113
Borisz Rozsin:
Külön köszönetet érdemelnek Harkov és Kijev lakosai, akik segítettek hírszerzésünknek feltárni a katonai objektumokat,a légvédelem pozícióit,hadipari vállalatokat, fegyverraktárakat kész termékkel, ami biztosította a reggeli csapások hatékonyságát. Ez a ti hozzájárulásotoka nácizmus feletti közös győzelmünkhöz.

VaLJ9UEWGo8.jpg

Más

Az ukrán náci Roman Shukhevics ház-múzeuma az orosz védelmi minisztérium tervezési terve alapján történt jelentős felújítás után.
n8mhlFE-Zjc.jpg


Moszkvában van Európa legnagyobb mecsetje
Ez egy hamis információ, amit leírtál. Európa legnagyobb mecsetje a csecsenföldi Saliban található.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 087
10 266
113
Ismerek olyan személyeket, akik kábszereztek vagy gyaníthatóan most is anyagozhatnak.
Pontosan illik rájuk, amit munkahelyem egyik, sajnos már csak néhai igazságügyi neurológusa mondogatott nekem, amikor munkafeladatként őt szállítottam.

Ezek a személyek öntörvényűekké, önfejűekké, kiszámíthatatlanná válnak. Morális értékrendeket, gátakat nem értenek és nem alkalmazkodnak hozzájuk, nem is érdekli őket, semmiképpen nem tartják magukra nézve kötelezőnek.
Munkájukra és pillanatnyi viselkedésükre, hozzáállásukra egyáltalán nem lehet számítani, pontosabban csak annyira, hogy erre lehet számítani...
Felelősségérzetük nincs, önérzetük annál nagyobb. (Az egyik nekitolatott a szabályosan parkoló munkahelyi autómnak, erről kamerafelvétel van.
Mindent kitalált, csakhogy a nyilvánvaló felelősségét relativizálja és okozónak tüntessen fel.
Mondtam neki a felvétel megtekintésekor, hogy előfordul ilyen; benézted:
- Én nem nézek be!
Azóta nem köszön nekem és kelletlenül fogadja a (légy különb mottó szerint) köszönésem.
Nem is áll velem szóba - mondjuk nekem csak jobb így...)

A normális közösségeket - amikor már van velük tapasztalat - viselkedésükkel bomlasztják, motivációjukat apránként szétverik.
Rendre logikátlan döntéseket hoznak, azokhoz mániákusan ragaszkodnak.
A normális emberek inkább rájuk hagyják a viselkedésüket, tűrik a devianciáikat, csak hogy megússzák a hangulatváltozásaikat, modortalan viselkedésüket, dührohamaikat, a velük való esetleges konfliktust..
Csakhogy ezzel még inkább lovat adnak alájuk...

Miért írtam ezt le?

Mert egy ilyen alak több tucat emberből álló közösségeket is lejjebb tud morálisan süllyeszteni.
Lappangva viszont (közlekedési helyzetek, közösségi terek interakciói) a közmorált is erodálják.
S akkor most gondoljunk bele, hogy mi történik azzal a társadalommal, ahol ezek a szerek bármilyen kis mértékben is elérhetővé válnak, mi több, legalizálják, s ahol ezeknek a hatása az utcákon látható hétköznapi jelenséggé válnak.
Látjuk a videókról az USA-ból pl.

Ezeknek a társadalmaknak vége, mint a botnak, mert az alkohollal ellentétben a kábítószer használatból nincs valamilyen mértékű agyi regeneráció.
Ezek az alakok azzal teszik a legnagyobb szívességet a társadalomnak, ha utódok nélkül aranylövéssel mihamarabb kiiktatják magukat a társadalomból (s remélem, hogy itt nincs senkinek szerette, hozzátartozója, aki érintett lenne).
.
Dőlt betűkkel általam jelezve:
.


Most akkor akkor Oroszország megeszi a nyugatot vacsorára vagy az egy hamis elképzelés,hogy Moszkva nyeri meg az orosz-ukrán háborút, hiszen valójában Oroszország súlyos veszteségeket szenved a csatatéren.

Mert a kettő együtt nem megy.
Vagy én vagyok ideológiailag ennyire képzetlen?

A leírt viselkedés mintázat kialakulásához nem feltétlen kell molekula, elég egy kis jól fejlett paranoia is...
 

Beni

Well-Known Member
2019. október 18.
77
261
53

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 380
45 809
113
Az USA egyértelmű jeleket küld, hogy megadták az utat az orosz régiók nagy hatótávolságú amerikai rakétákkal való ágyúzására. A következő hetekben tehát nem zárható ki a Krím, Rosztov, Belgorod, Kurszk, Brjanszk régiók ágyúzása a HIMARS MLRS, az ATACMS taktikai rakéták, valamint a Storm Shadow és a SCAPL cirkálórakétáitól – az USA és a NATO tovább emeli a tétet.
Ahogy korábban is írtam, az ukrajnai háború alatt minden, ami az atomfegyver-használati küszöb alatt van, bevethető és felhasználható.


Az orosz fegyveres erők kijevi célpontokra mért masszív csapásáról

Az orosz csapatok kora reggel kombinált csapást mértek több célpontra Ukrajna fővárosában.. A Mayak fegyvergyár mellett a város más területein is célokat találtak el.

Az egyik a Radioizmeritel vállalat volt, amely repülési berendezéseket és funkcionális mikroelektronikát gyárt. 2021-ben az Mineral-U felderítő és célkijelölő komplexum két állomását szerelték fel egy Tatra alvázra.

Koordináták: 50.4891261, 30.4159311

Újabb robbanás történt a korábban katonai felhasználásra alkalmas ipari berendezések integrált áramköreinek és berendezéseinek gyártásával foglalkozó Kvazar üzem egykori főműhelyében . 18 óra 30 perckor még tartott a tűz a létesítményben.
Koordináták: 50.3996656, 30.6747381

Szemtanúk Kijev északi részén egy robbanást is filmeztek az elektromos hálózatok északi régiójában, amit fehér fény követett és az internetes forgalom visszaesése, ami egy transzformátor égésére jellemző. Ez azonban egy légvédelmi rakéta lezuhanásának következménye is lehetett – az egyik ilyen epizódot éppen most rögzítette a kamera.

❗️Mint látható, a hadiipari komplexumhoz kapcsolódó ipari létesítmények a csapások megerősített célpontjaivá váltak. A rajtuk végrehajtott precíz repülések valóban gyengíthetik a kijevi rezsim katonai termelési potenciálját.

Megismételjük azonban, hogy a razziák hatékonysága a tűzkár megszervezésének megközelítésétől függ. Ha a „telepenként két cirkáló rakéta” ismert elve szerint gyártják , akkor nem szenvednek komoly károkat.

És éppen ellenkezőleg, egyetlen fontos, de földig lerombolt műhely az egész vállalkozás munkáját leállíthatja.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 536
113
Az ukrán Leopard-2A4-ek egész osztagát kiirtották – az oroszok előrenyomulnak Berdicsi-Robotinón két TT hadsereggel

Az oroszok páncéltörő és nehézfegyverekkel felszerelt speciális csapatokat "szórtak szét", amelyek arra vadásznak, hogy semlegesítsék az ukrán anyag- és személyi koncentrációkat, akár a helyszínen, akár úgy, hogy koordinátákat adnak a rakétatüzérségnek és a repülőgépeknek.

Miközben Kijev és Moszkva légicsapásokat mérnek egymásra, az orosz hadsereg folyamatosan előrenyomul a szárazföldön, és ezt az ukránok és a nyugatiak kétségbeesetten próbálják megállítani.

Az információk szerint a német Leopard-2A4 harckocsik egy egész osztag megsemmisülése történt Szvjatovo irányában, amelyek az orosz állások megtámadására készültek.

A német információk szerint az orosz hadsereg továbbra is előrenyomul Avgyejevkától északra, Berdicsi városa felé, hogy teljesen elzárja az ukrán erők utánpótlási útvonalait.

Az RF Orehovot is célba vette, a tüzérség pedig jelenleg a Rabotinot készíti elő.

A terep sík, az oroszok kerekes és lánctalpas rendszereket használnak, sok ukrán egységet bekerítenek, miközben fő gondjuk az ukrán hadsereg fő utánpótlási útvonalainak megsemmisítése.


Két páncélozott orosz hadsereg a legnagyobb offenzívára készül Berlin 1945-ös elfoglalása óta


"Két hadsereg, egy vegyes repülőhadtest, valamint 50 alakulat és katonai egység alakult az orosz fegyveres erőkben, köztük négy hadosztály, 18 dandár és 28 zászlóalj " - írja egy orosz szakértő.

Ez egy gigantikus erő, amelynek nagy része az ukrán föld elleni offenzívához csatlakozott, megcáfolva az orosz elnök számos valódi indítékát, aki mindennél jobban szeretné, ha tavaszig intézkednének Ukrajnával.

December 1-jén Vlagyimir Putyin elnök aláírt egy rendeletet, amely 2 209 130 egységben határozza meg a fegyveres erők engedélyezett erejét, ebből 1 320 000 katona.
Ugyanezzel a rendelettel utasította a kormányt, hogy fordítson erre megfelelő forrást.

A védelmi minisztérium december 19-én tartott kibővített ülésén Szergej Sojgu bejelentette, hogy az orosz minisztérium megkezdte ennek a feladatnak a teljesítését.

A háború borzasztóan megviseli az orosz gazdaságot, elsősorban a humánerőforrást, a pénzt, a gazdaság menetét, miközben Putyint zavarja, hogy országa sokrétű függősége folyamatosan elmélyül, különösen Kínától, de a védelmi anyag Koreából függőségtől is.

A becslések szerint szükség esetén az oroszok egyszerre támadnak a teljes fronton, Kijev mielőbbi feltétlen feladását célozva.


CSAK NEMZETKÖZI HÍREK: (CSAK ÉRETTEKNEK, csecsemők el ne olvassák)


Oroszország műholdak segítségével lefogja az összes ukrán katonai rakétát


Oroszország a hírek szerint egy erős műhold-konstellációt épít Ukrajna fölé, amely lehetővé teszi az Ukrán Fegyveres Erők összes nyugati rakétarendszerének lehallgatását - mondta Oleg Starikov, az SBU nyugalmazott ezredese.
„Az oroszok nagyszámú kémműholdat lőttek fel – állítja a volt tiszt.
Sztarikov szerint a műholdak felbocsátása Putyin orosz elnök ambiciózus célja volt a nyugati rakétarendszerek ellen.
A rakétakilövéseket rögzítő eszközök segítségével Oroszország képes lesz elkapni a nagy hozamú HIMARS, ATACMS és Taurus rakétákat – fél az ezredes.
"Ezek a műholdak Ukrajna területe felett lebegnek, és titkosszolgálati információkat kapnak" - mondta Starikov.

Korábban az orosz védelmi miniszter elmondta, hogy az orosz légvédelem hat hónapon keresztül 1062 NATO HIMARS MLRS-t, hadműveleti-taktikai és cirkálórakétát, valamint irányított bombát lőtt le. A miniszter szerint az orosz hadsereg integrált módon kezdte alkalmazni a légvédelmi rendszereket, ami növelte a gyors reagálási és hatótávolsági képességüket.


Az ukránok pánikba esnek a folyamatban lévő orosz offenzíva miatt

Az ukránok vészharangot kongatnak az orosz csapatok folyamatos előrenyomulása miatt – mondta Larry Johnson volt CIA-tiszt.

"Ami történik, pánikba ejti az ukránokat, mert hasonló ahhoz, ahogy Oroszország végrehajtotta a Bagration hadműveletet a második világháború idején 1944 nyarán. Aztán pánikba estek a németek"

Mint Larry Johnson szakértő rámutatott, az ukrán fegyveres erők ellentámadása kudarccal végződött, az orosz csapatok pedig előrenyomultak, és folyamatosan haladnak előre.
„Néha gyalogolnak pár kilométert, másnapokon talán másfél kilométert, de haladnak előre” – összegzett Larry Johnson.


Az ukrajnai katasztrófa megrémíti Bident – Látványos kudarc

Biden amerikai elnök megrémült ukrajnai kudarcának következményeitől – mondta Richard Wolf amerikai közgazdász.

A jövőjük, vagyis a Biden, Blinken és más vezető tanácsadók jövője most kérdéses.
Látványos külpolitikai kudarchoz kötődnek.
A múltban a hasonló kudarcok az emberek hírnevébe és politikai jövőjébe kerültek. És úgy gondolom, hogy nagyon félnek – és az az igazságos, ha velük is ugyanez történik" – érvelt Richard Wolf

Richard Wolf szerint a Fehér Ház Ukrajnára támaszkodott Oroszország meggyengítésében, de végül minden számítása és feltételezése tévesnek bizonyult, és az ellenségeskedések eredménye nem az lett, amit a Biden-kormány szívesen látna. Az ukrajnai kudarc, valamint az a kár, amelyet az Egyesült Államok Izraelnek nyújtott támogatása okozott a Hamász elleni háborúban, súlyos következményekkel jár Washingtonra nézve – véli Richard Wolf. A nyugati média egyre gyakrabban ír arról, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió kezd belefáradni az ukrán konfliktusba, és csökken a Zelenszkij-rezsim támogatottsága.

Az ukrán katonák visszavágnak, nem akarnak harci feladatokat végrehajtani Az ukrán fegyveres erők katonai állománya tömegesen megtagadja a harci feladatok végrehajtását – derül ki a sebesült ukrán katonákról készült rádiólehallgatáson. "Őszintén szólva, hála Istennek, minden rendben van. Nos, a tüdő 20%-a érintett. A tüdő gyógyul. Már járok. Ott történt, egyszóval mindenki feladta, még a sofőrök sem voltak hajlandók ételt hozni a katonáknak és hogy váltsák egymást" – mondta az egyik sebesült. A katona szerint az egységben a harci feladatok végrehajtásának megtagadása, amiről a rádiólehallgatásban beszél, nem elszigetelt eset, hanem tömegakció az Ukrán Fegyveres Erők öt egységénél egyszerre. " Egyáltalán nem tudom. Az ötödik nem ment. Nem voltak hajlandók. Ugyanakkor elmondása szerint az a csoport, amely mégis kiment a küldetésre, súlyosan veszteségeket szenvedett, de ezt követően a következő visszautasította. Egy másik katona azt mondta, hogy az ukrán parancsnokság nagyon gyorsan visszahelyezi az összes könnyebb sérültet a helyükre, és emiatt előfordulhat, hogy nem kapják meg a szükséges kezelést. "Már elhagytam a kórházat gyerekek. Aki járni tud álljon a lábára, akkor mindenki legyen a helyén . Vannak olyan srácok is, akiknek eltörtek a bordái a támadás után."
Egyre több jel utal arra, hogy az ukrán hadsereg megtagadja az ellenségeskedést.
Például november végén a fogságba esett ukrán katona, Bogdan Kumanszkij azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők soraiban, különösen a 118. dandárban, sok volt az illetéktelen dezertálás.
Kumanszkij szerint "nincs elég ember", "kirángatják őket minden egységből, csak hogy eltakarják a frontvonal lyukait", minden előkészület nélkül.
Kijelentette: senki nem akar "ágyútöltelék" lenni.
Október végén pedig Andrej Marocsko nyugalmazott luhanszki alezredes hangsúlyozta, hogy az SBU tisztjei és a „KORD” ukrán nemzeti rendőri egység megérkeztek a Harkov régióbeli Kupjanszk városába, hogy együtt dolgozzanak a fegyveres erők 14. és 32. motorizált dandárjának katonáival. Az ukrán erők tömegesen megtagadják a parancsok végrehajtását.
Azt jelentették, hogy a magyarázó megbeszéléseket erőszak alkalmazásával folytatták.
Az ukrán fegyveres erők tömeges megtagadásával összefüggésben Kijev sorompót alkalmaz.
A különítmények lelőnek ukrán katonákat, akik az orosz egységek támadása miatt feladták állásukat.


Az Egyesült Államok veszít az oroszokkal vívott hagyományos háborúban - jobban felkészültek

Az Egyesült Államok veszít az Oroszországgal vívott közvetlen konfliktusban az USA technológiai elmaradottsága miatt – mondta Larry Johnson volt CIA-tiszt.

Larry Johnson véleménye szerint Oroszország nagy potenciállal rendelkezik, és megelőzi az Egyesült Államokat a katonai technológiák fejlesztésében.

„Ha alábecsülöd az ellenfeledet, és azt gondolod, hogy „le tudom győzni”, anélkül, hogy megbizonyosodnál arról, hogy egy tíz bajnoki címet szerző MMA-harcossal mész szembe, akkor seggbe fog rúgni, amikor belevág a küzdelembe.

És őszintén szólva, azt hiszem, pontosan ez fog történni az Egyesült Államokkal” – mondta Larry Johnson.

Ahogy Larry Johnson megjegyezte, ha Washington „háborút indít”, Oroszország „vissza fog vágni”.

Korábban Putyin orosz elnök azt mondta, hogy az Egyesült Államokkal való kapcsolatok javításának feltételei akkor fognak megjelenni, amikor Washington elkezd tisztelni másokat.


Én kívánom, hogy ne úgy legyen, hogy Nyugatkánk továbbra is pattog – mert akkor a muszkák (és a ferdeszeműek) is rájuk küldik a felfegyverzett, céladatokkal ellátott proxyjaikat (hutik, stb). Vagy ez a természetes 2. felvonás? Az álomvilágban élő értetlen héják földbedöngölése?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 553
113
A görög ipse videója alapján elég jól azonosítható mi lehetett a célpont.
maps
Tuzephez kepest nagyot szólt, bár a hungarocell tud jól égni...
Bar az is lehet a kebabos grillsutoje vonzotta oda a rakétát...
Én kifizetem neked a teljes árú vonatjegyet (akár dublin-vlagyivosztok) csak üljél már fel arra a vonatra, próbáld ki a szíved szottyantását !
Azért én a Bajkal tóhoz elmennek, nekem is kifizetitek?
 

ruszkik.haza

Well-Known Member
2017. március 19.
524
1 670
93
Csak a hazug ukrán propaganda állítja ezt és amit a kretének átvesznek. Oroszok nem lőnek direktben lakóházakat. A videókon látni, hogy lelőtt rakéta maradványok vagy légvédelmi rakéta maradványok csapódnak be. Ha egy 500kg-os robbanótöltettel ellátott rakéta csapódna egy lakóházba, az részben összedőlne. Még az ukrán katonai tudósítók is tagadták, hogy lakóházakat lőttek volna az oroszok.Akkor miről beszélünk?
Kilőtték az oroszok? - Igen kilőtték. Becsabódott abba a lakóházba Kijevben? - Igen becsapódott.
Innentől mi az ami nem világos neked?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 398
113
A görög ipse videója alapján elég jól azonosítható mi lehetett a célpont.
maps

És mi?
⚠️Az Egyesült Államok sürgősen légvédelmi rakétákat szállít Ukrajnának, és evakuálja a sebesülteket

A TG csatornái a FlightRadar24 navigációs portál adataira és különböző „saját forrásokra” hivatkozva írnak erről. Ezen adatok szerint egy C-130 Hercules amerikai katonai szállító repülőgép közeledik a lengyel rzeszowi repülőterhez.

Harkovból és Odesszából pedig a ma Ukrajnában megsérült NATO-katonákat aktívan szállítják romániai kórházakba későbbi evakuálás céljából.

A következő adatok szerepelnek: 27 lengyel, három brit, 9 cseh, 12 litván. Emellett holnap egy külön repülőgép veszi fel további 21 NATO-tiszt holttestét, akik meghaltak.

Biolaborban haltak meg, ugye?
igazából nem is kell semmilyen hírforrást nézni,elég itt a HTKA fórumon megnézni a szánalmas vergődésedet,amikor úgy viselkedtek mint valami hülyegyerek napközisek az óvoda ukrán csoportjában .. ez igazol kb minden orosz "propagandát" .. ugyanolyan szerencsétlen nímand vagy mint Rácz Bandi ,bár az sem lepne meg ha te magad lennél Rácz András :D :D

olyan szépen megmagyarázzátok azt a nulla teljesítményt .. rárepültök az ukrán mesemondó propagandára mint gyöngytyúk a meleg takonyra ..

nincs kényszersorozás (erőszakos mozgósítás,mielőtt a másik féleszű megint beleállna és oldalakon keresztül fosná a semmit .. ) az erről szóló videókban biztos a moszkvai állami bábszínház színészei statisztálnak

nem soroznak be fogyatékosokat .. jaja az a szerencsétlen Down-kóros biztos valami atomfizikus volt

vagy testi fogyatékosokat sem sorozzák be ,mint ahogyan az ujjatlan férfi is biztosan valami kurva híres ukrán orgonista vagy zongoraművész lehetett ..
ember olyan vakok vagytok hogy hozzátok képest Stevie Wonder Sólyomszem !!

de persze ha már felnéz az ember a "hálóra" lát ilyen dolgokat is amikor telibevágják a "Majak" üzemet Kijevben .. azokkal a raksikkal,amiről a pudingfejű britek azt állították,hogy régenkifogytakeblőleazoroszok illetve képteleneklegyártaniönmaguktólmerttudatlanmuzsikok

tudod kis "barátom" egyáltalán nem mindegy az emberek életszínvonala,mert a romló életszinvonal szokott kormányokat buktatni .. csak szólok .. bár teljesen felesleges volt leírni,mert annyi fogalmatlan vagy hogy hozzád képest az atomvillanás egy orbitális fekete lyuk


de majd megírod,hogy ezt is a "Mosfilm" stúdió animátorai készítették és szemenszedett hazugság ..

https://vk.com/upolnomochen?z=video-57264056_456267665/5db82c56d7312c3456/pl_wall_-57264056

további jó álmodozást haver .. de szar lesz majd felébredned :D :D addig is mentél ignorra ..

Bajod van a sorozással?!
Nézd, hogy csinálja az orosz!


A NULLA teljesítmény azért inkább jellemzi azt, aki két éve támad, de elfoglalni nem tud egy országot, mint azt, aki két éve védekezik és elfoglalni nem tudják. o_O
Vagy ez is csak "Mosfilm", barátom?

Tényként állítom, hogy tovább tartott az oroszoknak a fentemlített két város ostroma, mint a dicsőséges ukrán tavaszi offenzíva.

Tényként állítom, hogy az ég kék. Az orosz Vuledárnál elfosta magát két hét alatt.... Az ő tavaszi offenzívája annyi vót. Van jelentősége? Nincs. Összekapta magát, folytatja. Az ukrán ugyanígy tesz. A háború megy tovább. Már bocsánat, de szemantikai dolgokon rugóztok.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 690
113
⚠️Az Egyesült Államok sürgősen légvédelmi rakétákat szállít Ukrajnának, és evakuálja a sebesülteket

A TG csatornái a FlightRadar24 navigációs portál adataira és különböző „saját forrásokra” hivatkozva írnak erről. Ezen adatok szerint egy C-130 Hercules amerikai katonai szállító repülőgép közeledik a lengyel rzeszowi repülőterhez.

Harkovból és Odesszából pedig a ma Ukrajnában megsérült NATO-katonákat aktívan szállítják romániai kórházakba későbbi evakuálás céljából.

A következő adatok szerepelnek: 27 lengyel, három brit, 9 cseh, 12 litván. Emellett holnap egy külön repülőgép veszi fel további 21 NATO-tiszt holttestét, akik meghaltak.


A C130 transzponderét elég nagyvonalúan kapcsolgatták ki-be. Akár még halott/sérült katonákat is menthetett a gép Lvovból, lett volna idő rá, amíg nem láttuk merre megy (majdnem másfél óra!).
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 469
24 001
113
Emlékeztek még arra a félnótás ukri képviselőnőre aki adományokból megcsináltatta a melleit meg hirtelen luxus cuccokban kezdett el járni?
Na újra posztolt, lakását eltalálta az ukri légvédelem XD

nemnato humweet eltalál egy drón, legalább egy súlyos sebesült:

Itt valamibe nagyon belenéztek az ukrik, rengeteg kilőtt technika:

Belgorodért felíratú krasznopol:

Állítólag a grúz légió parancsnokának konyec, az anyja már nem azt mondja rá, hogy különleges:

Ilyvóban van még lelkes önkéntes, banderára emlékeztek:

Gránátdobálás drónról:

Herszonnál mesterlövész lelőtt egy ukri kvadrokoptert:

Újabb lancet veszteség:
Még több lancet veszteség.... Elhárító járművek: M109, csónak, vontatott tüzérség, grad:

Herszonnál kilőtt ukri buk:

FPV drón vs ukri tank és -1 ukri:

FPV:
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 690
113

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 303
10 592
113
Hmm, egy kis olvasni való a 2014-es The Guardian-ból, szerintem elfelejtették, hogy még elérhető a cikk:

Fordítás (google translate, sajna a többi fordítónak, amely épkézláb magyar szöveget gyárt, túl hosszú úgy tűnik):

Ukrajnában az USA az Oroszországgal vívott háború felé vonszol bennünket
Ez a cikk több mint 9 éves
John Pilger
Washington ukrajnai szerepe és a rezsim neonácijának támogatása óriási hatással van a világ többi részére
2014. május 13., kedd, 21.30 CEST

4,279

Miért tűrjük el a nevünkben egy újabb világháború fenyegetését? Miért engedjük meg a hazugságokat, amelyek igazolják ezt a kockázatot? Indoktrinációnk mértéke – írta Harold Pinter – „a hipnózis zseniális, sőt szellemes, rendkívül sikeres cselekedete”, mintha az igazság „soha meg sem történt volna, még akkor sem, amikor megtörtént”.

William Blum amerikai történész minden évben közzéteszi "frissített összefoglalóját az Egyesült Államok külpolitikájáról", amely azt mutatja, hogy 1945 óta az Egyesült Államok több mint 50 kormányt próbált megdönteni, sok közülük demokratikusan megválasztott; súlyosan beavatkozott a választásokba 30 országban; 30 ország polgári lakosságát bombázta; használt vegyi és biológiai fegyverek; és megkísérelte meggyilkolni a külföldi vezetőket.

Nagy-Britannia sok esetben együttműködő volt. Az emberi szenvedés mértékét, a bűnözésről nem is beszélve, nyugaton kevéssé ismerik el, annak ellenére, hogy a világ legfejlettebb kommunikációja és névleg legszabadabb újságírása létezik. Elmondhatatlan, hogy a terrorizmus – a mi terrorizmusunk – legtöbb áldozata muszlim. Ezt a szélsőséges dzsihadizmust, amely szeptember 11-hez vezetett, az angol-amerikai politika fegyvereként táplálták (Afganisztáni Ciklon hadművelet) elnyomják. Áprilisban az Egyesült Államok külügyminisztériuma megállapította, hogy a NATO 2011-es kampányát követően "Líbia a terroristák biztonságos menedékévé vált".

A "mi" ellenségünk neve az évek során változott, kommunizmusról iszlamizmusra, de általában minden olyan társadalomról van szó, amely független a nyugati hatalomtól, és stratégiailag hasznos vagy erőforrásokban gazdag területet foglal el, vagy csupán alternatívát kínál az Egyesült Államok uralmának. Ezeknek az akadályozó nemzeteknek a vezetőit rendszerint erőszakosan lökik félre, mint például a demokraták Muhammad Mossedeq Iránban, Arbenz Guatemalában és Salvador Allende Chilében, vagy meggyilkolják őket, mint Patrice Lumumbát a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Valamennyien a nyugati média rágalmazó kampányának vannak kitéve – gondoljon Fidel Castróra, Hugo Chávezre, most Vlagyimir Putyinra.

Washington szerepe Ukrajnában csak abban különbözik, hogy ránk nézve milyen következményekkel jár. A Reagan-évek óta most először fenyegeti az Egyesült Államok háborúba a világot. Kelet-Európa és a Balkán jelenleg a NATO katonai előőrsei, az Oroszországgal határos utolsó „ütközőállamot”, Ukrajnát, az USA és az EU által felszabadított fasiszta erők szakítják szét. Mi nyugaton most a neonácikat támogatjuk egy olyan országban, ahol az ukrán nácik támogatták Hitlert.

A demokratikusan megválasztott kijevi kormány elleni februári puccsot kitaláló Washington által tervezett Oroszország történelmi, törvényes, Krím-félszigeti melegvizű haditengerészeti bázisának elfoglalása meghiúsult. Az oroszok megvédték magukat, ahogy tették majdnem egy évszázada minden nyugati fenyegetés és invázió ellen.

A NATO katonai bekerítése azonban felgyorsult, valamint az Egyesült Államok által szervezett támadások az ukrajnai oroszok ellen. Ha Putyint a segítségükre lehet provokálni, előre elrendelt "pária" szerepe igazolni fogja a NATO által irányított gerillaháborút, amely valószínűleg magára Oroszországra is kiterjed.

Ehelyett Putyin megzavarta a háborús pártot azzal, hogy egyezséget keresett Washingtonnal és az EU-val, kivonta az orosz csapatokat az ukrán határról, és a hétvégi provokatív népszavazás feladására szólította fel a kelet-ukrajnai oroszokat. Ezek az orosz ajkú és kétnyelvű emberek – Ukrajna lakosságának egyharmada – régóta keresik az ország etnikai sokszínűségét tükröző, Kijevtől autonóm és Moszkvától független demokratikus szövetséget. A legtöbben nem „szeparatisták” és nem „lázadók”, ahogy a nyugati média nevezi őket, hanem polgárok, akik biztonságban akarnak élni hazájukban.

Irak és Afganisztán romjaihoz hasonlóan Ukrajnát is CIA vidámparkká változtatták – amelyet személyesen a CIA igazgatója, John Brennan vezet Kijevben, ahol a CIA és az FBI több tucat „speciális egysége” hoz létre egy „biztonsági struktúrát”, amely felügyeli a vadakat. támadások azok ellen, akik ellenezték a februári puccsot. Nézze meg a videókat, olvassa el a szemtanúk beszámolóit a havi odesszai mészárlásról. Buszos fasiszta gengszterek felgyújtották a szakszervezeti székházat, 41, bent rekedt embert megöltve. Figyeld a rendőrséget.

Egy orvos azt írta le, hogy megpróbáltam megmenteni az embereket, "de megállítottak az ukránbarát náci radikálisok. Egyikük durván ellökött magától, megígérte, hogy hamarosan rám és más odesszai zsidókra is ugyanerre a sorsra jutunk. Ami tegnap történt, az nem Még csak a fasiszta megszállás idején sem játszódik a városomban a második világháborúban. Vajon miért hallgat az egész világ." [lásd a lábjegyzetet]

Az orosz ajkú ukránok a túlélésért küzdenek. Amikor Putyin bejelentette az orosz csapatok kivonását a határról, a kijevi junta védelmi minisztere, Andrij Parubij – a fasiszta Szvoboda párt alapító tagja – dicsekedett.