[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 049
113
75882210.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: Venom85 and endre

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 821
14 502
113
Hasznos hülyék?
Jah.. más néven a F.O.S média világ szinpadon kottát olvasó politikus-oligarcha bohóca, aki szintén egy helyre bedrótozva olvassa a számára írt, kezébe nyomott kottát.. Pár napja Swarcit láttam, mint volt szinész simán letolta a propagandát, a szeme se rezzent, hát enyhén szólva illúzió rombolóan hatott..
Az I. Vh előtt az amerikai demokrata hetilap, a Puck is így ábrázolja az egymásnak ellenségeskedést játszó Európai közös szinpadon a politikus-bohócok kézi vezérlését:

lVldyRn.jpg


Az első Vh következményeképp eltávolították (meggyilkolták) az orosz cárt a drótok kezelői páholyában, berántották a bepillantást engedő függönyt, de hogy ki v kik rángatják tovább a politikus vezérlő szálakat, azt csak ők tudják.. No és a média által átalakult az egész egy világ színpaddá, megszámlálhatatlan bedrótozott szereplővel etetik a világpolgárt..
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 893
35 663
113
☝️Keeev covered in shit!


Keeev szarba borult!

Kijevben felrobbant a Borscsagovka csatornahálózata

Fetid szennyvíz elárasztotta az utcát és az autókat. Jelenleg Kijevben a levegő hőmérséklete 11 fok nulla alatt van.

Jegyezzük meg, hogy az orosz fegyveres erők ma nem csaptak le Kijevre.


‼️
Tiszta adrenalin. Támadás Maryinka ellen egyes szám első személyben! !️

A kis városért folytatott harcok hevesek és hevesek voltak. A felvétel a 103. ezred felderítő tisztjének harci munkáját mutatja; Ezek a srácok voltak az elsők, akik felemelték az orosz zászlót Maryinka fölé.


⚡️⚡️
Videó a Leopard tankok egy szakaszának megsemmisítéséről⚡️⚡️


⚡️⚡️Képek egy másik "halálútról", amelyet az ukrán fegyveres erők megsemmisült felszerelései tarkítanak
⚡️⚡️
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 400
45 998
113
Zelenszkij konkrétan bejelentette, hogy 500 000 ukránt kész mozgósítani egy új ellentámadásra.
A "Resident" ukrán hírcsatorna szerint az Elnöki Hivatal megpróbálja meggyőzni a nyugati partnereket arról, hogy az ukrán fegyveres erők továbbra is képesek előrenyomulni, és szükséges a pénzügyi/katonai segítségnyújtás folytatása Ukrajnának.

Párizs fokozatosan megváltoztatja az Ukrajnának nyújtott segélyek formáját: ezt a döntést Gael Vessier kijevi francia nagykövet jelentette be – idézi szavait a napilap.

A francia diplomata szerint Párizs továbbra is katonai segítséget nyújt Kijevnek, de az együttműködés új célja, hogy a fegyvereket maga Ukrajna területén gyártsák majd. Franciaország ezért csökkenteni akarja a Kijevnek szánt adományok összegét, ahogy Vesier fogalmazott.

A cél az, hogy Ukrajnában több fegyvert állítsanak elő, és ne csak adományokra vagy vásárlásokra hagyatkozzanak – mondta. A nagykövet megjegyezte, hogy a francia külügyminisztérium vezetője, Catherine Colonna is egyetért ezzel a támogatási formával. Nincs pontosítva, mikor kerül sor a formátumváltásra, és hogy Franciaország szponzorálja-e az ukrán termelést, vagy saját vállalkozást épít fel Ukrajna területén. Az egyik stratégiáról a másikra való átállás időbe telik - mondta Vessier.

Hatalmas csapás Ukrajnára
Előzetes
: Az éjszaka 16 Tu-95 és Tu-22 stratégiai bombázó érte el a rakétakilövések hatósugarát, amelyek az orosz légtér mélyéről érkeztek.

Abban a pillanatban, amikor ezek a rakéták Ukrajna határaihoz közeledtek, a MiG-31K-k felszálltak és hiperszonikus „tőröket” lőttek ki, biztosítva az egyidejű csapást, és túlterhelve az ukrán légvédelmi rendszert, amelyet „muskátlikkal” és csalikkal kimerítettek.

A ballisztikus rakéták keleti és déli irányból történő további kilövése lehetővé tette az ellenség légvédelmének leküzdését és számos katonai cél lecsapását.

Robbanások hallatszottak Harkov, Hmelnyickij, Zsitomir, Dnyipropetrovszk és Zaporozsje régiókban.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Az oroszok 20 körzetet támadnak meg egyszerre – az oroszok támadása Vuhledartól északra fekvő Pokrovszkban is

Nagy hevességgel zajlanak az avgyejevkai csaták, ahol az oroszok egyszerre támadják meg a város 20 kerületét.
A konfliktus képe azt mutatja, hogy az oroszok a város elfoglalására törekednek a következő napokban.

Ukrán katonák megpróbálnak kimenteni egy sebesült bajtársat, de az orosz tüzérségi támadás következtében meghaltak Avdeevka város-fortalezájában
Az interneten közzétett megdöbbentő videón az ukrán katonák láthatók, amint megpróbálják megmenteni egy sérült kollégát, és az orosz tüzérségtől közvetlen találatot kaptak, egyiküket megölve.

Az orosz hadsereg Ocseretino falunál (korábban 3600 lakos). Közlekedési csomópont: innen vasút/út3 párhuzamos 511 Vesele felé. Fő célállomás: Pokrovszk bányaváros (korábban 65 000 lakos).
Oroszország Vormarsch Russarmee auf die Ortschaft Otscheretyno (ehemals 3600 Einwohner). Verkehrsknotenpunkt: von hier aus Eisenbahn/Straße3 párhuzamos 511 bis Vesele. Hauptziel: Bergbaustadt Pokrowsk (ehemals 65 000 Einwohner)

Nagy a harc a városban, és az ukránok azért küzdenek, hogy megtartsák pozícióikat, de a számok és az események fordulata ellenük szól.
A várostól kissé északra az orosz erők Ocseretino felé nyomulnak, amely a régió vasúti csomópontja, és a fő cél Pokrovszk városának elfoglalása (a háború előtt 65 000 lakosa volt).

Ez a támadás Marjinka elfoglalásának eredménye, és onnantól az oroszok teljesen meg tudják szakítani az ukrán csapatszállítást Bahmut és Zaporozsje között.

Ráadásul északról is támadhatják Vuhledart.
Vuhledar jelenleg délről és keletről nyomás alatt áll.

A harcok újbóli kiéleződése Avdejevkában és környékén (Stepovo). Állítólag 20 súlypontot támadnak egyszerre. A vége úgy fog bekövetkezni, mint Bakhmutban és Mariinkában. Hatalmas pusztítási hullámmal az Ukránon.
#Ukrajna #Avdeevka #Oroszország Erneute Intensivierung der Kämpfe in und um Avdeevka (Sispeo). Angeblich wird an 20 Schwerpunkten gegleichzeiten angegriffen. Das Ende wird kommen wie in Bakhmut und Mariinka. Mit einer riesigen Zerstörungswelle auf die Ukras. pic.twitter.com/f4EgbStqqP


Kárpátalja visszatérhet Magyarországhoz? - Somkuti Bálint, Stier Gábor

 
T

Törölt tag 1711

Guest

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 874
113
Klicsko bizniszei.

Egy másik korrupt ukrán oligarcha horvátországi birtoka.

Sikeresen szetcsaptak megint egy csomó ukrán nagyvárost az orosz rakéták.
A NATO legvedelem nem ellenfél, egyre inkább úgy tűnik.
Aramkimaradasok, xartenger, lerombolt üzemek, trafoallomasok a mai eredmény.

Csonakvadaszat dronrol.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Igazad van csiguci, csak a kérdésre felejtettél el válaszolni: mit keresnek a NATO tisztek és katonák Ukrajnában, ha a NATO nem akarja Ukrajnát? :D
Lassan Biden és csapat odáig jut, hogy úgy akarja felvenni Ukrajnát a NATO-ba, hogy csak a meg nem szállt területeit veszi be. Eszüknél vannak ezek?
A nagy tervük egyetlen akadálya, hogy ezt sem Töo., sem Mo. nem fogja megszavazni, ratifikálni. Ha nem lenne a láthatáron a tagországok borítékolható ellenállása, amennyi eszük van a demeknek, simán beleállnának ebbe a részleges/csonkolt ukrán felvételbe.
Ennyit arról, hogy senki nem akarja felvenni Ukrajnát, vagy arról amit Dudi mond, azaz annyi esélye lenne Ukrajnának a NATO tagságra, mint Töo.-nak az EU tagságra.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 969
19 291
113
A lítium háború

Roderich Kiesewetter, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) német Bundestag-képviselője a lítiumról és ennek az erőforrásnak a fontosságáról beszélt, Oroszország és az ukrajnai háború példáját hozva fel, és kijelentette, hogy az az ország, amelyik rendelkezik vele, a jövőben szuperhatalom lesz.
Kiesewetter - a Bundeswehr volt vezérkari tisztje - szerint "meg kell szállni a donyecki és luhanszki területeket, mivel ott vannak a legnagyobb lítiumlelőhelyek".
"Ha Európa meg akarja valósítani az energetikai átmenetet, akkor szüksége van saját lítiumlelőhelyekre. A legnagyobb lítiumlelőhelyek a donyecki és a luhanszki régióban vannak" - mondta Kiesewetter.
Ezt ti komolyan beszopjátok? Vagy ezek a paprikajancsik komoly arccal mondják, és elhiszik? Olyan érzésem van, mintha a VICE szerkesztőségben dogbálnák a műbrokikat. Egyfelől a tengerfenékről lesz lítium bőven, másfelől a Lítiumos akkuk nem hiszem, hogy 10 évnél tovább meghatározó technológia lesznek, pont mert problémás a Lítium beszerzése, ezért mindenki gőzerővel dolgozik a leváltásukon. Harmadrészt: pl. az olajbányák Szaudi-arábiában vannak, ők mégsem szuperhatalom. Hogy van ez? A lítiummal miért lenne ez másként?
Oroszország nemcsak területet hódít a háborúban, hanem lítiumerőművé alakítja magát.
Köszönjük, hogy megtisztelsz minket a minőségi gépifordításával a minőségi AI segített újságírócska szösszenetekkel.

Egyértelmű, hogy egy orosz győzelem a konfliktusban nemcsak a területet biztosítaná, hanem váratlanul a lítiumkészletek egyik legnagyobb birtokosává emelné.
Van Lítium pl. Szerbiában is. Igaz, ők még nem alakulnak lítiumerőművé, mert tartanak a környezetszennyezéstől, de ha Németország szuperhatalommá akar válni (lol) akkor talán velük még meg tud egyezni...


Míg Európa Oroszországgal szemben állt, szembesülnie kell az Oroszország lítiumtartalékaitól való függőség kemény valóságával.
Zárja sorait az orosz-európai gazdasági függőséi viszonyok narratívája mellett érvelő bértollnok.


Nagyon kontraproduktív amit csináltok a fórumon a pravda fordítások pasztolásával, egyes nato rajongók munkájával összemérhető a tevékenységetek.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 015
23 385
113
Ezt ti komolyan beszopjátok? Vagy ezek a paprikajancsik komoly arccal mondják, és elhiszik? Olyan érzésem van, mintha a VICE szerkesztőségben dogbálnák a műbrokikat. Egyfelől a tengerfenékről lesz lítium bőven, másfelől a Lítiumos akkuk nem hiszem, hogy 10 évnél tovább meghatározó technológia lesznek, pont mert problémás a Lítium beszerzése, ezért mindenki gőzerővel dolgozik a leváltásukon. Harmadrészt: pl. az olajbányák Szaudi-arábiában vannak, ők mégsem szuperhatalom. Hogy van ez? A lítiummal miért lenne ez másként?

Köszönjük, hogy megtisztelsz minket a minőségi gépifordításával a minőségi AI segített újságírócska szösszenetekkel.


Van Lítium pl. Szerbiában is. Igaz, ők még nem alakulnak lítiumerőművé, mert tartanak a környezetszennyezéstől, de ha Németország szuperhatalommá akar válni (lol) akkor talán velük még meg tud egyezni...



Zárja sorait az orosz-európai gazdasági függőséi viszonyok narratívája mellett érvelő bértollnok.


Nagyon kontraproduktív amit csináltok a fórumon a pravda fordítások pasztolásával, egyes nato rajongók munkájával összemérhető a tevékenységetek.
már elnézést,de engedj már meg egy kérdést ..

az orosz híreket honnan kellene idehozniuk a New York Timestól vagy a BBC-től ? ahogyan a kaporfanok ,sem a TASSZ cikkeit tallózzák,be ugyanez jellemző a másik oldalra is .. itthon is ha kormánypropagandát akarsz nézni,megnézed a TV2-híradót, ha meg ellenzékit akkor a Retek Klubot .. fordítva nem megy ..
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 893
35 663
113
⚡️⚡️
Az ukrán fegyveres erők megkezdték a "Zelenszkij-vonal" építését, amely egy erős erődítménykomplexum

A folyamatban lévő munka terjedelme és az érintett munkavállalók száma megdöbbentő
⚡️⚡️

⚡️⚡️Kijev szarba süllyed⚡️⚡️