[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 874
113
Szerinted hány orosznak van ukrán rokona vagy felmenői? Amelyik orosz nem teljesen idióta, az nem fogja támogatni putyin testvérháborúját.

Ha ellenségképet kell létrehozni, akkor célszerű minél távolabbi idegeneket ellenségnek beállítani.
Pl a Mars?

Robi bácsi értelmes gondolatai sokmindenrol, a sokmindent nem ertőknek.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 491
18 411
113
Ha ránézek erre a térképre, akkor azt látom, hogy a bekarikázott területen épültek ki több lépcsős mélységi védvonalak, erődítések,
Ilyen léptékű védrendszer kiépítésére komoly műszaki gépesítés, munkaerő, megfelelő irányító gárda és nem kevés építési anyag szükséges, amelyeket el kell juttatni a területre , hogy folyamatában és párhuzamosan építhető legyen.

Innentől viszont újabb kérdés merül fel: Aki gyors villámháborúban gondolkodik, az miért kezd ilyen előkészítésbe a háború megindítása előtt? Érzésem szerint azok, akik már az invázió megkezdése előtt elrendelték, azok soha egy percig sem gondolkodtak gyors és rövid háborúban.
Szerintem a védelmi rendszer kiépítése más eset. Ez nem egy Maginot vonal. Sokkal kevesebb bent az állandó beton erődítmény, mint a klasszikus, több évig épülő "falakban".
Ez a katonai terminológiában erődítésnek hívott tevékenység eredménye, mely a védelem műszaki előkészítésének egy foka. Ha van elegendő idő, műszaki kapacitás, akkor a védelmi harcterület berendezése, műszaki előkészítése ilyen nagy mélységben, több lépcsőben kiépített vonalakat eredményez.
Ehhez nem kell "jóváhagyott terv".
  • A katonai kiképzés része a harcterület műszaki előkészítése, berendezése. A tisztek tanulják az elveket, a többiek meg megtanulják a módját, hogyan készítsék el.
  • Az, hogy hova tegyék az egyes támpontokat, a terep dönti el. Így a jól védhető terep elemekre, lakott területekre támaszkodó védvonalakból hamar össze áll az ilyen területen, ha van: ember, gép és anyag. Ez utóbbi, amiben az orosz erős, hisz hatalmas készletei vannak "erődítési anyagokból". Ezekből robbanó és nem robbanó műszaki zárrendszerek telepítése a katonák napi kiképzésnek része, így a tartalékosok hamar elaknásíthatták a szükséges területeket, aknarakó gépekkel, egyéb eszközökkel. A harckocsi árkok, erődítési elemek elkészítése szintén gépi erővel megy, akár 50-70 éves árokásó gépekkel. Az állékonyság növelése érdekében több száz előregyártott beton erődelem is beépítésre került, láttunk erről videókat. Ez inkább az oroszok helyzetfelimerése volt, hogy nincs tovább, nem tudnak beljebb hatolni Ukrajna területére, az elért terület megtartására kellet törekedniük.

Szóval nem hiszem, hogy valami fondorlatos, ördögi terv eredménye a létrejött, mélységben jól kiépített védelmi rendszer, inkább a két éve tartó frontvonal megmerevedésének köszönhető, mint az első világháborúban.
Az ukránok messze jobb eredményt tudnak felmutatni, mint bárki gondolta volna. Hogy közel 2 év után is még talpon vannak, azt valószínűleg még ők maguk sem gondolták volna.

alapvetően 3 oka van: az oroszok balfaszkodása, a nyugati támogatás és talán a legfontosabb az ukrán katonák motivációja, morálja, hogy ők a szülőföldjüket védelmezik.
Most mind a 3 elem változóban van: az oroszok láthatóan sokat tanultak a háborúból: nem követnek el olyan szarvashibákat mint a háború első szakaszában láthattunk, felismerték a drónok szerepét, sikerült feltölteni a személyi állományt már nem 200 ezren vannak, mint az elején hanem 600-650 ezren,
Szerintem rossz következtetéseket vonsz le:
  • Az oroszok természetesen tanulnak, ahogy az ukránok is. Alkalmazkodásnak mondják. Ami nem változik az orosznál, az a képzetlen tiszti kar. Ez nem az oktatás minősége, sokkal inkább a tekintélyelvű, szervilis, de általában inkompetens embereket előtérbe helyező előmeneteli rendszer miatt van igy. (Tippelj, miért ismerjük ennyire a problémáikat…o_O). Vannak természetesen tehetséges parancsnokaik, de ahol régóta megy a dilettantizmus, ott hamar elveszik a szakma, marad a protekcionizmus, intrika. Nem gondolom, hogy az ukrán oldalon ne lenne gond….
  • A létszám csalóka, az orosz számokat sem kezelném tényként. Annyit tudunk, hogy kb. 300 ezer katonát erővel rántottak be. A szárazföldi csapatok létszáma 300-360 ezer fő volt, a VDV, tengerészgyalogság ezeket egészítette ki, plusz a Roszgvargyija.
  • Nagyon fontos, hogy a morál mindkét oldalon két éve romlik. A szerződéses állomány bűnözőkkel való tehermentesítése is korlátozott ideig működik. A fél évek lassan letelnek, az életben maradt bűnözők mehetnek vissza. A választások után indulhat a mozgósítás, ami ott sem fog másként menni, mint Ukrajnában. Viszont amíg Ukrajna honvédő háborút vív, addig az orosz fiatalok egy értelmezhető célok nélküli gyarmatosító háborúban áldozzák életük Putyin beteg álmaiért. Ez jelentős különbség.
  • Az annektálás meg eddig sem ment. Több területhez, még több orosznak kell meghalni.
A háború már megnyerhetetlen Putyin számára. Ukrajna a NATO és a nyugati világ oldalára került ezzel a katonai kudarccal. Az a tragikus szerencsétlenkedés, ami másfél éve zajlik, csupán Putyin vergődése, hogy megőrizze hatalmát. Ehhez az kell, hogy az oroszok minél később fogják fel a vereséget. Sajnos ez egy elhúzódó háborúval hosszabb folyamat lesz, de csak a vereség mértéke lesz nagyobb, hisz oroszok tízezreit áldozza fel Putyin, értelmetlenül.

Oroszország (és bárki más is) gyenge ahhoz, hogy egy 600 ezer km2-nyi ellenséges, gyűlölettel teli, 25-35 milliós országot megszálljon. Ahhoz meg végképp gyenge, hogy megszállva tartson. Az USA-nak sem ment, a SZU-nak sem. Ez mire kiderül az orosz nép számára, addig persze már minden mindegy lesz....

Aztán az is lehet, hogy váratlanul Putyin pragmatizmusa felül kerekedik gőgjén és a választások után hamar lezárja a háborút, úgy biztos, hogy meg tudná őrizni hatalmát. Tekintélyét annyira nem, de azt már igy is, úgy is bukja. Sőt, az orosz elit támogatása is megmaradna.
Ha bölcsen belátja, hogy az új világrend nem most jön el, illetve Oroszország hosszútávú érdekeit helyezi előtérbe a háborús uszítással szemben, akkor van esély.
Márciusban megtudjuk, mennyire bölcs.
Az említett eszközök ötöde sem bevethető a 2023 állás szerint, lőszerkészlet 2-7 nap az egyes tagállamok jelentése szerint.
Húzd ki a fejed a NATO felettessed seggéből, és akkor több mindent láthatsz.

Utóbbit te is megtehetnéd Putyin seggéből.
:D

Ismét álmaidat vetíted ki valóságként. Ha előszedi a régi, használhatatlan eszközeit, miért gondolod, hogy a NATO/kollektív nyugat/távol külföld, ezt nem tenné meg, ha kellene?
Mert neked így kényelmes?
Gondolkozz el kicsit. o_O
A lőszer készletekről meg fogalmad sincs, mint ahogy itt nagyrészt senkinek. (a NATO-ban van valami DOS, nézz utána...)
Ábrándjaidnak kedves híreket csipegetsz ki onnan, ahonnan gondolod. Ezért tévedtél korábban is olyan nagyot, hiába segítettünk gáz témában...
Is. :oops:
Ezek a járművek hová tűntek a háború alatt ? Szinte sehol nincsenek

1200px-Army2016demo-142.jpg
tigr-m-2.jpg
New_K-4386_Typhoon-VDV_4x4_armored_vehicles_in_Ukraine_for_Russian_airborne_troops_925_001.jpg
RD-Typhoon_01.jpg

A harmadik Gaz-on Michelin gumi van! :D
Hát hogy a pi...ba használnák?! (A szankciók működnek! :p)

Nem, de mondjuk az ottani 60%-os átlag bevethetőség messze magasabb volt a jelenlegi német 20-30%-oknál.
Az USA rendben van katonailag, de az összes többi NATO tag egy címeres bohóc.

Szerinted a német hadrafoghatóság követelményei mennyire hasonlítanak egy orosz HKSZ követelményhez? (ha tudod, az mit jelent)
Érzed mekkora marhaságokba szeretnél kapaszkodni? o_O
Nem vitatom, hogy a nyugati eszközök bonyolultabbak, de hogy az orosz eszközök hadrafoghatósága nem jobb, az biztos. Az más kérdés, hogy a NATO továbbra sem akar háborúzni, látszik a "készülődéseken", GDP arányos költségvetéseken. Putyin viszont 19-re lapot húzott azzal, hogy el akarja húzni a háborút, hátha csoda történik a fronton, vagy megválasztják Trumplit. Amivel persze már semmire se menne....
Ezért Putyin számára élet halál kérdés, hogy minden ócskavasat bevessen, közben reménykedik, hogy a haditermelés felfutásával párhuzamosan a NATO/nyugati társadalmak elleni információs műveletekkel elérheti a támogatások csökkentését. "Mindjárt", "közel a vég"...., "Nem bírják már", "Holnap kifogynak", "üresek már a nyugati raktárak", "Ukrajna kiürült", stb.
Vajon miért üvölti ezt az orosz propaganda? Mert minden a terv szerint halad..? :rolleyes:

Miért fontos ez az INFO OPS Putyinnak, ha egyszer minden kafa? Állítólag csakis ő győzhet, senki más, legfeljebb később, de akkor jobban.... Ezt is ő mondja. De akkor minek ezt szajkózni?

Nem lehet, hogy mégiscsak fogynak a "végtelen erőforrások"?
:oops:

Ja 600 ezer halott és ki tudja mennyi rokkant és sebesült árán. Ez tényleg nagy siker! Már most látszik a propaganda osztály új irányvonala. " Győztünk hirdetik hiszen ellenálltunk. "
Senki nem tudja melyik félnek mekkora veszteségei vannak. A SZU-nak sokkal nagyobb veszteségei voltak, mint a németnek, aztán mégis csak a SZU nyert. o_O
Szóval az áldozatok száma majd az eredmény fényében jelent valamit. Egyelőre az ukrán áll céljaihoz közelebb, hiszen létezik, és úgy tűnik létezni is fog.
Ami tény, hogy az orosz támadás tavaly elakadt, visszavonultak és a front megmerevedett.
Az is igaz, amit írt, hogy két éve ezt senki sem hitte volna. Azt sem, hogy van olyan nép, amit az orosz KÉT év aktív rakétázós, világ összes tüzérségével szanaszét lövöldözős háborúval SEM BÍR legyőzni, megtörni. Sem iráni, sem koreai támogatással.
Ezek a tények.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 015
23 385
113
Szerinted hány orosznak van ukrán rokona vagy felmenői? Amelyik orosz nem teljesen idióta, az nem fogja támogatni putyin testvérháborúját.

Ha ellenségképet kell létrehozni, akkor célszerű minél távolabbi idegeneket ellenségnek beállítani.
annyi orosznak van ukrán rokona vagy felmenői,ahány ukránnak orosz rokona vagy felmenői,tehát amelyik ukrán nem teljesen idióta az nem fogja támogatni az USA és Zselé testvérháborúját

.. szóval az érvelésed megint egy nagy nulla meszes .. vagy legyél felkészültebb a napi dolgokból,vagy tanulj meg érvelni,de a kettő közül valamelyiket mindenképp,mert így nem igazán vagy komolyan vehető vitapartner.

azt viszont leírtam én is itt (azt hiszem 2 alkalommal is) ,hogy tegye össze a kezét nyugat-Európa,hogy nem esett le még az ukránoknak,hogy a nyugat tervében nekik mi a szerepük .. majd ha leesik akkor,onnantól lesz érdekes a történet.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 689
14 722
113
Castel interjú:

 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Ismét álmaidat vetíted ki valóságként. Ha előszedi a régi, használhatatlan eszközeit, miért gondolod, hogy a NATO/kollektív nyugat/távol külföld, ezt nem tenné meg, ha kellene?
Mert neked így kényelmes?
Gondolkozz el kicsit. o_O
A lőszer készletekről meg fogalmad sincs, mint ahogy itt nagyrészt senkinek. (a NATO-ban van valami DOS, nézz utána...)
Ábrándjaidnak kedves híreket csipegetsz ki onnan, ahonnan gondolod. Ezért tévedtél korábban is olyan nagyot, hiába segítettünk gáz témában...
Is. :oops:
Rendben, légyszíves másolj be egy forrást miszerint a NATO az általam említett mennyiségnél többel rendelkezik.
Veled ellentétben a gazdáid cikkeire támaszkodom. Nem kell csipegetni, nyugati FOS média ezrével írta meg az elmúlt 600 napban a valóságot.

Német, Brit, Amcsi, és sok más hírrforrás alapján.

  • NATO's top official said ammo reserves were at the 'bottom of the barrel'

 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 691
8 714
113
annyi orosznak van ukrán rokona vagy felmenői,ahány ukránnak orosz rokona vagy felmenői,tehát amelyik ukrán nem teljesen idióta az nem fogja támogatni az USA és Zselé testvérháborúját

.. szóval az érvelésed megint egy nagy nulla meszes .. vagy legyél felkészültebb a napi dolgokból,vagy tanulj meg érvelni,de a kettő közül valamelyiket mindenképp,mert így nem igazán vagy komolyan vehető vitapartner.

azt viszont leírtam én is itt (azt hiszem 2 alkalommal is) ,hogy tegye össze a kezét nyugat-Európa,hogy nem esett le még az ukránoknak,hogy a nyugat tervében nekik mi a szerepük .. majd ha leesik akkor,onnantól lesz érdekes a történet.
Addig ferdítitek a valóságot amíg egy teljesen más alternatív valóságot létre nem hoztok amiben igazatok van.
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 990
113
A légvédelem, zavarás kapcsán hazudik az ukrán, mint a szar. Lassan azt csinál az orosz, amit akar. Orosz hírszerzési jelentések szerint ukránéknak kb. másfél hétnyi tűzérségi lőszerük maradt, az amcsik szerint 1 hétnél is kevesebb.

Az ukránoknál erőszakos mozgósítás van, ágyútölteléknek, 6 napos kiképzéssel, a ruszkiknál önkéntes, mellé nemzetközi, állampolgárságot adnak aki egy évre aláír, kímélik az emberanyagot, mindezt modern, erős kiképzéssel, rotációval, fél évenként két hét szabival.

Áh, nem is megyek bele jobban. Le vannak gatyásodva az ukránok. Az újakat meghalni viszik oda, hogy az olik és a kijevi elit még egy esélyt kapjon a túlélésre.

Aresztovics szerint ezeknek fegyvert adni politikai öngyilkosság.

Két napja tettem be az El Cidből a Valencia ostromás videót. Ez a helyzet kb. ráillik ukránékra. A vége az lesz, mint a videóban.

A ruszkik abban a helyzetben vannak, hogy a tél se enyhe végre, mint tavaly, van pénz, posztó, paripa, és csak a budiajtót kell jobban berúgni, hogy kirángassák onnan ukrán segítséggel a Huggyos Józsit ...
Nem fenyegetésképen mondom, de ezt elmentettem. :cool:
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 960
21 781
113
Semennyi, már Scrape the Barrel-en vannak szeptember óta.
Decemberben unlock-olta a Volkssturm és Non-Discriminatory Conscription doktrínát, ezzel lekövetve a 2. világháborús német Mobile Warfare "fejlesztéseket".
Bázzzzeg ez… ebbe azért nehéz lett volna már több idegen szót beszuszakolni, hogy valamennyire is olvasható legyen. Talán még lehetett volna egy Zweiter Weltkrieg meg development. #facepalm
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 202
61 219
113
Teplinszky tábornokot szivassák:


... és nem csak az ukránoknak van érdekukben a diszkreditációja:

Gondolom, ez már a brit-ukrán katonai együtműködés első felvonása lesz.
Valamiért a britek háborús időkben betegesen vonzódnak a meztelenséggel elérni kívánt karaktergyilkolászáshoz és valószínű, erre nekik van egy nagy hagyományokkal rendelkező, külön részlegük.
A második világháborúban pl brit "találmány" volt Hitler egyheréjűsége, homoszexualitása, de ők gyártották a pucér Hitler képekkel telitöltött röplapokat is, melyeket az erősen vallásos Ruhr-vidék felett dobáltak sok-sok éjszakai bevetésen, sok kiváló RAF pilóta élete árán.
És a pilóták pont e veszély miatt nem is sejthették, miféle képek célbajuttatása miatt kockáztatják az életüket.
 

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
400
1 418
93
Gyerekek ! Mi történt?

Ezek a járművek hová tűntek a háború alatt ? Szinte sehol nincsenek

1200px-Army2016demo-142.jpg
tigr-m-2.jpg
New_K-4386_Typhoon-VDV_4x4_armored_vehicles_in_Ukraine_for_Russian_airborne_troops_925_001.jpg
RD-Typhoon_01.jpg

Ilyen konvojjal nem nagyon büszkélkednek az oroszok
160717-Z-AR422-001A.JPG

Ajánlom figyelmedbe az alábbi linket:


Egy jurko (юрко) nevű ukrán oldalra visz, ahol egy kereszteződést figyelő kamera felvételei vannak fent. 22. 2. 24.-től. Az egyiken (pontosabban kettőn, mert két részletben van fent) például 24.-én 9 óra után egy komplett gépesített lövész zászlóalj halad át. Az általad hiányolt típusok közül többet is kiszúrtam a felvételeken.
 

harald

Well-Known Member
2016. november 24.
77
337
53
Nem sotozást, hanem mozgósítást írtam. A kettő közt nagy a különbség.
Nagyjából 10-15 millió ember hianyzik Ukrajnából (emigráltak valahová), azaz maradtak minimum 20-25 millióan, van ott ember bőven.
Az eleejével a kommentednek egyet tudok érteni. De a második felére reagálnék. Attól, hogy nem jártunk Ukrajnában, és nem beszéljük az oroszt, még lehet objektív és reális véleményünk, persze a mi szintünkön. A legtöbben itt nem vadászpilóták, nem katonák, és nem is politikusok. Mégis ezekről a dolgokról beszélgetünk. Az érdeklődési körünk hasonló, nem az életvitelünk. Ráadásúl, mind teszünk majd egy "X" - et (mégha értelmetlennek is látom) valahová, így a magunk milliomodrésznyi kis befolyásával alakítjuk a környezetünk. Ha csak olyan emberek szólnának itt hozzá az adott témákhoz akik vagy abban vagy ott élnek amiről szó van, akkor gyakorlatilag bezárhat a fórum. Az Ukránok sorsa sem azokon múlik akik ott élnek. Hanem akik itt! ( a mi sorsunk meg......???!!!)

Sziasztok!
dudi:
valóban mozgósítást említett akkor, mikor azt próbálta megmagyarázni, hogy miért 40+ a lövészárokban található katonaállomány. De magyarázata sem az eredeti posztban, sem a hozzászólásban nem igaz. Nem azért 40-en felüli az életkor, mert 25 éven felül mozgósítanak... Ismétlem önmagam: 27-ig katonaköteles mindenki és utána tartalékos, de 18-tól visznek mindenkit, akinek nincs felmentése. És még ma is azért 40+ a lövészárokban ülők átlagéletkora, mert hiányzik a 20-40 korosztály... Mint a hozzászóló írta: "emigráltak valahová", vagy eltűntek? vagy meghaltak? vagy sohasem voltak talán 40+ millióan???

nani:
dudi reakciója pontos illusztrációja annak, amiről írtam. Vannak a fórumon, akik beszélgetnek, gondolatokat osztanak meg, és vannak, akik ex catedra nyilatkozatokat tesznek Ukrajna jelenéről - múltjáról - jövőjéről, sőt: mindent is tudnak és nekik is van igazuk. :)
Pedig nem.
Igazán és igazat pedig csak hozzáértő és ott lévő emberek tudnak mondani. A többi pedig csak médiahájp.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 035
54 118
113
Zelenszkij fegyverszüneti tervet akar bejelenteni Oroszországgal

Zelenszkij ukrán elnök szeretné elismerni, hogy tűzszünetre van szükség Oroszországgal, de még nincs abban a helyzetben, hogy ezt megtegye – mondta Dmitrij Kornecsuk ukrán politológus – „igen, ez így van” – hangsúlyozta.

Korábban a Bloomberg közölt egy cikket, amely szerint az Egyesült Államok egyértelműbb katonai akciótervet követel Ukrajnától. A forrás szerint a Fehér Ház azt kéri, hogy a következő hetekben nyújtsák be..
„Ez egy üzenet arról, hogy Washingtonban állítólag semmit sem tudnak, állítólag Biden nem kényszeríti Ukrajnát a háború befagyasztására.
Pontosan ez az, aminek Ukrajna álláspontjának lennie kellene. Olyan jeleket küldenek, hogy Ukrajna defenzívában van, és tárgyalásokat kell kezdeni.

Látjuk ezeket a jeleket:Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők legfelsőbb parancsnokától, Kirill Budanov hírszerzési főigazgatóság vezetőjétől érkeznek, még Zelenszkij is küld ilyen jeleket, aki továbbra sem tudja közvetlenül kimondani, burkoltan beszél, de eljön az idő, amikor egyértelműen beszélnie kell erről a kérdésről” – érvel Dmitrij Kornejcsuk. Dmitrij Kornecsuk szerint az amerikai elnök és kormánya egyszerűen úgy tesz, mintha nem vett volna részt ebben a folyamatban. Szándékosan azt a benyomást keltik, hogy "a döntések Kijevben születnek" - jegyezte meg Kornejcsuk.

Oroszország többször is kifejezte készségét az ukrán konfliktus diplomáciai megoldására, de a kijevi hatóságok törvényben megtiltották a párbeszédet.


Az ukrán Hírszerzési Főigazgatóság vezetője nem beszélt a Krím elfoglalásáról

Az ukrán védelmi minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának (GUR) vezetője, Kirill Budanov már nem beszél a Krím elfoglalásának lehetőségéről – mondta Dmitrij Kornecsuk kijevi politológus: „

Emlékezzünk, mit mondott Kirill Budanov hat hónappal ezelőtt – teljesen ellentétes dolgokat.
Egy gyors támadásról beszélt, arról, hogy megváltoztak a tervek, de ismét a Krím-félszigeten leszünk és így tovább.

A retorika most megváltozott. most az ellenkezőjét mondják – hogy senki sem tud előretörni sehova, hogy az oroszoknak nagyszámú drónjuk és aknamezőjük van” – jegyezte meg Dmitrij Kornecsuk.
Szerinte az ukrán és a nyugati közvélemény médiaelemzésekkel és kormánytisztviselőkkel készített interjúkkal készül "befagyasztani" a konfliktust.
Ugyanakkor elmagyarázzák az embereknek, hogy Oroszország elsöprő katonai és gazdasági fölénye miatt az ország nem biztos, hogy képes ellenállni egy hosszú konfrontációnak – zárta Dmitrij Kornecsuk.

Kirill Budanov azt mondta, hogy 2023 nyarán a Krímet erőszakkal visszaadják Ukrajnának, majd később azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erőknek az 1991-es határokon belül orosz területre kell áthelyezniük az ellenségeskedést.

Az ukrán hadsereg ellentámadásának kudarca után a köztársasági védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának szóvivője megpróbálta igazolni Kirill Budanov szavait, kijelentve, hogy a katonai-politikai vezetés információi a befolyásolás egyfajta eszközei, amelyeket Kijev "szükség esetén" használ.


Nemzeti egységkormányt akarnak létrehozni Ukrajnában az összeomlásra tekintettel

Zelenszkij és csapata a "nemzeti egységkormány” létrehozására készül a közelgő gazdasági- és társadalmi összeomlás összefüggésében - jelentette ki Alekszandr Dubinszkij hazaárulással gyanúsított, egy kijevi fogdában fogva tartott ukrán parlamenti képviselő.

Zelenszkij "nemzeti egységkormány" létrehozására készül a közelgő gazdasági, pénzügyi és társadalmi válság előtt, valamint a 2024 márciusában bekövetkező legitimitásvesztés kockázata miatt, ezért bombát dobnak Smigal miniszterelnöknek a NAKP jegyzőkönyv formájában - állította Dubinszkij.
Szerinte a miniszterelnök-váltás "tárgyalási terepet teremt Ukrajnán belül és kívül egyaránt".

Alekszandr Dubinszkij azt is kommentálta, hogy az ukrán parlamenti képviselők aláírásgyűjtést indítottak Sztefancsuk házelnök lemondásáért.

Ezt a forgatókönyvet akkor fogják megvalósítani, amikor Zelenszkij hivatala akarja - a Nép Szolgája párt képviselői nélkül nem lehet eltávolítani Sztefancsukot. "Azaz, csak arra az esetre, ha túszul ejtenék a saját emberei" - mondta a képviselő.

Ugyanakkor a tervezet megerősítéséről szóló törvényjavaslatot a képviselő szerint csak "álreformra" küldték vissza, de "már mindenki egyetértett abban, hogy a tervezet masszív és kemény lesz" - Kijev meg akarja mutatni partnereinek, hogy kész a "keserű végsőkig" elmenni.

"A falvak tömeges elnéptelenedése egybeesik a földvásárlási korlátok "100 ezer hektárra" emelésével" - tette hozzá Dubinszkij.

Csütörtökön az ukrán Nemzeti Korrupcióellenes Szolgálat (NACP) arról számolt be, hogy jegyzőkönyvet állítottak fel Smigal miniszterelnök ellen korrupcióval kapcsolatos információk illegális nyilvánosságra hozatala miatt.

Pénzbírsággal és bizonyos tisztségek betöltésére való jogának egy évre történő megfosztásával fenyeget.

Ugyanezen a napon a Verhovna Rada képviselői aláírásgyűjtésbe kezdtek Sztefancsuk lemondására a parlament elnöki posztjáról.


A háromágú szigony (ősi egyiptomi vasvilla) nemsokára kétágúvá változik, azután egyágúvá.
Vagy az már csak fogpiszkáló?


A hülyék,nemhogy megkérdeznének 1 nato katonát,aki olyan hadseregben pucol krumplit, amelyiknek a komplett hk ereje elfér,kényelmesen egy focipálya félpályáján,a 16-oson belül a csöves tüzérsége,a csávó felcsapja a kézikönyvet,és legyőz bármilyen ellenséget.

Na ja a nagy Szovjet izé Orosz hadseregben mindig minden 100% rendelkezésre áll.


Sosem mondta senki,hogy az Orosz sereg 100-os.
Sőt.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 894
35 670
113
⚡️⚡️
Mindennapi élet az ukrán hadseregben: egy FPV drónkezelő úgy döntött, hogy beltérben gyakorol, és a drónt közvetlenül bajtársa fenekébe indította.

Természetesen pusztán képzési célokra, igen
⚡️⚡️
 

TID

Well-Known Member
2022. március 2.
112
846
93

"Az amerikai neonácik már nem tekintik méltó ügynek Ukrajna támogatását"​


Már a „kéménymag” is kezd felengedni es visszavenni az arcbol, már csak a Rácz Bandi féle szagértók nyomják fulba a kretént, igaz a sok kávé zacbol való jóslás es elemzés után mást nem nagyon tehetnek.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
A zaporizzsjai csatákban az ukránok 60 embert veszítettek

Az ukránok jelentős veszteségeket szenvedtek az elmúlt órákban a Zaporozsje régióban zajló összecsapásokban.
Az elmúlt 24 órában 60 katonát (halottakat és sebesülteket) két páncélozott harcjárművet, három járművet, valamint egy D-30 tarackot veszítettek, ahogy a Tass vasárnap (2024.01.14.) beszámolt. "A Zaporizzsja régióban az orosz csapatok csapást mértek a 65. ukrán dandár, a 118. motoros, a 82. légideszant, a 128. hegyi egység és a nemzeti gárda katonáira és felszerelésére Sztepovoje, Novovoka, Verbokrov, Rabotino és Pjatihatki települések közelében " - jelentette Tass.

Megdöbbentő csata Donyeckben

„A dél-donyecki régióban az orosz Keleti harccsoport összecsapott az ukrán 72. motorizált dandárral Jelizavetovka közelében. – jelentette a Tass.
Az ukrán veszteség elérte a 170 katonát, két tankot, egy Strela-10 föld-levegő rakétarendszert és hat járművet ” – írta Tass, hozzátéve, hogy az orosz csapatok megsemmisítettek egy amerikai gyártmányú M777-es tüzérségi rendszert, egy brit FH-70-es tarackot, egy cseh Dana ágyút és egy Gvozdikát is.

Az oroszok precíziós csapással megsemmisítették az ukrán lőszerraktárat a Dolgincevo repülőtéren

Moszkva tájékoztatása szerint orosz csapatok csapást mértek egy ukrán lőszerraktárra az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióban található Dolgincevo repülőtéren.

"A rakétaerő és a tüzérség orosz csapatai a dnyipropetrovszki dolgincevoi repülőtéren repülőgépek lőszerraktárát találták el, további 98 ukrán tüzérségi egységet lőállásban, munkaerőt és katonai felszerelést 112 területen" - – jelentette vasárnap az orosz védelmi minisztérium.


Ukrán fegyveres erők kísérlete, hogy légicsapást mérjenek polgári létesítményekre Kupjanszk irányában, meghiúsult

A légvédelmi rendszer a harci küldetés során az ukrán fél által indított nagy sebességű, nagy magasságú célpontot észlelt és másodperceken belül megsemmisítette.



„A Nyugati Harccsoport 6. Kombinált Fegyveres Hadserege Buk föld-levegő rakétarendszerének legénysége megakadályozta, hogy az ukrán hadsereg légicsapást mérjen Kupjanszkban polgári létesítmények ellen. A rendszer a harci küldetés során észlelt egy nagysebességű, nagy magasságú célpontot, amelyet az ukrán fél indított, és néhány másodperc alatt megsemmisítette” – jelentette a TASS az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva.

Az orosz légvédelem 17 HIMARS és Uragan rakétát lőtt le, és 23 ukrán drónt semmisített meg

Az elmúlt 24 órában az orosz légvédelem 23 ukrán drónt lőtt le Novoandrejevka, Szpornoje, Lipovoje (Donyecki Népköztársaság), Popasznaja, Podkujcsanszk (Luganszki Népköztársaság), Veszeloje, Ljubimovka, Novoje (Zaporozsje) települések közelében, valamint 17 HIMARS és Uragan rakétát Novaja Kahovkánál – ahogy az orosz védelmi minisztérium vasárnap (2024.01.14.) bejelentette.



KÉT KAPOR NÉPMESE:


Egy nap alatt 26 orosz helikoptert és 12 repülőgépet semmisítettünk meg egy "titkos fegyverrel"


Az ukrán erők egy nap alatt 26 orosz helikoptert semmisítettek meg egy Kijev szövetségesei által szállított, azonosítatlan nagy hatótávolságú fegyverrel – állította Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Ukrajna elnöke csütörtöki lettországi sajtótájékoztatóján nem kívánt bővebb tájékoztatást adni a rejtélyes fegyver használatáról. Így azt sem árulta el, hogy melyik ország szállította Kijevnek a rendszert, mióta működik, és mikor használták orosz helikopterek ellen.

"A partnerek adtak nekünk néhány nagy hatótávolságú fegyvert " - mondta az ukrán RBC hírügynökség fordítása szerint.
„Nem mondom meg, mit, de a partnereink megértik... Ezzel egy nap alatt 26 helikoptert és 12 felszálló és rakétával támadó repülőgépet semmisítettünk meg, amelyek ellen ezek a rendszerek működtek. Egyszerre elpusztítottuk mind a 12-t."

Az ukrán fegyveres erők beszámolója szerint október 19-e óta egyetlen orosz helikoptert sem vittek ki. Október 19-én bejelentették, hogy megsemmisítettek egyet, így nem világos, hogy a Zelenszkij által említett 26 helikopter a közelmúltban semmisült meg, és még nem jelentették be, hogy lezuhantak, vagy az azt megelőző három hónapban semmisült meg.

Az ukrán elnök a továbbiakban hangsúlyozta, hogy az általa hivatkozott fegyverrendszer az ország légvédelmi rendszereinek része, és nem használják orosz célpontok elleni támadó akciókban – derül ki az Interfax hírügynökség fordításából.

Aki ezt nem hiszi, ne az én elmeállapotom miatt aggódjon. Alkoholt is csak tegnap ittam.

A hivatalos jelentés szerint Ukrajna leendő elnökét 2014-ben és 2015-ben 4 alkalommal hívták, de soha nem jött el a katonai hivatalba.


Miközben minden ukrán város és község utcáin folytatódik komoly problémákkal és akadályokkal az 500 ezer fiatal katonát célzó tömeges mozgósítás, kiderült, hogy Ukrajna vezetője, Zelenszkij elnök 4-szer kerülte el a katonai szolgálatot a 2010-es évek eleje óta a donbászi háborúban.

A média felidézte az ukrán védelmi minisztérium által 2019. április 13-án közzétett bejegyzést.
A hivatalos jelentés szerint Ukrajna akkori leendő elnökét 2014-ben és 2015-ben 4 alkalommal hívták, de egyszer sem jött el a katonai hivatalba.

2019-ben az ukrán védelmi minisztérium válaszolt a népi képviselők kérésére, és nyilvánosságra hozta Zelenszkij Vlagyimir Alekszandrovics katonai bejegyzésével kapcsolatos információkat.
Az üzenetben az állt, hogy Zelenszkijt a Krivoj Rog város katonai behívóirodájában tartják nyilván.
Zelenszkij jogosult a szolgálatra, és "katona" másodfokozatú ranggal rendelkezik.
"Zelenszkij V A polgár a behívójára nem érkezett meg a sorozóirodába" - áll az ukrán védelmi minisztérium üzenetében.


Zelenszkij ma felszólít minden ukránt, beleértve a kiskorúakat és a nőket is, hogy áldozzák életüket a NATO érdekeiért és harcoljanak Kijev státuszáért.

Az, hogy az úgynevezett ukrán hazafi sokszor elkerülte a katonai szolgálatot, a modern ukrán „hazafiság” lényegét és a kijevi elit arculatát mutatja.

Míg több ezer ukrán férfit küldtek a frontvonalba, hogy harcoljanak Donbassz lakossága ellen, Zelenszkij a műsorait játszotta (pöcszongora), így sok pénzt keresett.

Azoknak tettem be, akik imádják Zselét, a jelenlegi legnagyobb vezért.
Tudta ő már akkor, hogy a nagyobb célok érdekében kicsit lébecolni köll.
Másodfokozatú ranggal rendelkezik – lehet, hogy ő is káplár? Ájvé!
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
911
10 353
93
Teplinszky tábornokot szivassák:


... és nem csak az ukránoknak van érdekukben a diszkreditációja:

Akkor kijelenhetjük hogy ez az amit ukrán részről mint katonai sikert el tudtak könyvelni? Egy vagy fotosoppolt, vagy nem fotosoppolt suna képe? Ez már a nagy téli offenzíva? :D

Nem fenyegetésképen mondom, de ezt elmentettem. :cool:
Most próbálom felidézni mit lehetne tőled elmenteni....
De a valóságra adott folyamatos oroszpropizáson, szektázáson meg lózungpuffogtatáson kívül semmi sem maradt meg :(

Más:
A mennyire testvérnép vagy nem kérdésre eszembe jutott a konfliktus eleje, amikor jól megetetve hazaküldték az oroszok az ukrán foglyokat (kontrasztban azovos oldalról a fogolykivégzések...). Akkor ugye a gyors megoldásba Bojo és bandája beleköpött, béke nincs, a kilőtt technikát meg majd jól pótolják, mondták. Már akkor említettem, hogy erre nem lesz más választása az orosznak, mint az addig a lehetőségekhez mérten kímélt élőerőt célozni a technika helyett.
Régi sztori, de azért mutatja hogy ki mit gondolt a másokról az elején. És azt is hogy kinek számított jobban egy ukrán élet (és a kijevi vakegerek azóta is istenítik Bojót).
Azóta már ez is csak olyanná vált mint egy átlagos háború - vagy még rosszabbá.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 544
13 589
113
Az, hogy a felek nem bírnak egymással már legalább 1 éve. Nézd meg a térkép változásait, hasonlítsd össze, hogy mit mutatott 2023. 01.13-án és mit mutat ma.

Dudi, erre a kérdésre kivételesen szeretnék választ tőled.

Ha az oroszok 3 - 4 hónap alatt bedarálták volna Ukrajnát, több város szétlövése árán, mint Mariupol, de attól még 2 év múltán továbbra is az ukrán gerillákkal kergetőznének, akkor is röpködnének, hogy béna oroszok ?

Így nézett volna ki az orosz siker ?