[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krova

Well-Known Member
2010. december 13.
242
743
93
Csak az oroszok olyan veszteségeket szenvednek közben amire a második vh óta nem volt példa. Ez is a mesterterv része?
Ahogy Önök szokták dokumentálni az eseményeket igy is elhangozhat ez a mondat.
Csak az ukránok olyan veszteségeket szenvednek közben amire a második vh óta nem volt példa. Ez is a mesterterv része?
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 881
91 445
113
Az a baj, hogy vannak fenntartásaim Trumppal kapcsolatban is. Láttuk milyen volt a 2016-os kampány során, ahol ismét csak előkerült az orosz megbékélés kérdése, amiből aztán nem lett végül semmi. Jelentős részben épp a bürokratikus, ellenőrizetlen intézményi struktúra gáncsolásai miatt, akik a mínusz egyedik naptól kezdve ott fúrtak mindent ahol tudtak. Na ez vszeg 2025-ben sem fog igazán megváltozni, sőt, ez az emlegetett szembenállás csak erősebb lesz az elnök és a végrehajtó hatalom csápjai között. Mert ha valamit Bidenék csináltak, akkor fixen kitömték az államapparátust a sajátjaikkal. Itt már nem széllel, hanem egy ramjet hajtóművel szemben kéne hugyozni, miközben még egy szorítót is felraknak a pöcsödre a jogállamiság és demokrácia nevében.

Plusz érdemes azt sem elfelejteni, hogy Trump volt az első, aki engedélyezte a halálos fegyverek szállítását Ukrajnába. Amire tippelni tudok az az, hogy akkor az USA Trump alatt idézőjelesen angolosan távozik/minimálgázra veszi a hozzájárulását, miközben az egész terhét a csatlós Európára tolja. Az meg van olyan hülye is mellé, hogy támogassa. 2017-21 között sem sikerült igazán Trump-párti fordulatot elérni Európa szerte és ez nem fog változni a jövőben sem, mert az nem a deep state érdeke.
Trumpnak 2016-ban nem volt komoly csapata, sem kidolgozott terve.
Most már van.
Megvan a lista kiket kell az első nap kirúgni és kit tesznek a helyére.

Nem orosz vagy európai szempontok miatt fogja leállítani a háborút, hanem amerikai érdekek mentén. Mert nem 1 amerikai érdek van, hanem több. Ahogy oroszból, europaibol is többféle csak nem annyira látszik.

Egyrészt a Republikánusok már nem akarnak az ukránokra költeni. Már meggyengitették annyira az orosz haderőt, főleg az élőerőt, abból is a legjobbak haltak vagy nyomorodtak meg, hogy már nem hoz annyit, amennyit visz.
Ráadásul nem akarják totálisan betolni az oroszokat Kína alá.
Fognak költeni a hadiiparra, de nem Ukrajnára ( rá is csak jóval kevesebbet) vagy az ukránoknak adott fegyverek pótlására, hanem magukra, Kína sakkban tartására. A déli hatarkerítésre, határvédelemre, a Dél és Közép Amerikai USA dominancia visszaállítására és a Csendes Óceáni Kína nélküli katonai szövetségre.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 755
21 526
113
Ha az USA leállítja a segélynyújtást, más országok is megteszik, Ukrajna összeomlik

A Nemzetbiztonsági Tanács stratégiai kommunikációs koordinátora, John Kirby "nagyon valószínűnek" tartotta, hogy a nyugati országok megvonják a támogatást Ukrajnától, ha az Egyesült Államok Kongresszusa nem támogatja új segélynyújtást Ukrajnának.

"Számítanunk kell arra, hogy egyes szövetségeseink és partnereink eltérő döntéseket hoznak, ha azt látják, hogy az amerikai vezetés megingott, vagy hogy az Egyesült Államok felhagy Ukrajna támogatásával" - mondta John Kirby a tájékoztatón.
" Ennek potenciálisan pusztító következményei lesznek Ukrajnára nézve " - tette hozzá John Kirby.

Az adminisztráció néhány hónappal ezelőtt kérést intézett az Egyesült Államok Kongresszusához.
A Fehér Ház összesen mintegy 106 milliárd dollárt akar kapni, ebből mintegy 60 milliárdot Ukrajnának szánnak.

A bevándorlással kapcsolatos viták voltak a fő ok, amiért a Kongresszus eddig nem értett egyet a Fehér Ház Ukrajnának és Izraelnek nyújtott segélykérelmével.



Pletykák szerint Zaluzsnij ukrán tábornokot hamarosan kirúgják - helyére a GRU-s Budanov kerül

Stephen Bryen - Weapons and Strategy // 2024. jan.22.

Ukrajna a fordulóponton van

Kijevben az a hír járja, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kirúgja Valerij Zaluzsnij tábornokot, az ukrán fegyveres erők vezetőjét. Zelenszkij és Zaluzsnij már jó ideje vitában állnak egymással. Az ürügy valószínűleg a Donyecktől északra fekvő Avdejevkában és környékén elszenvedett veszteségek lesznek, amely ukrán katonai erődítmény. A pletykák szerint Zaluzsnyijt Kirilo Budanov, a katonai hírszerzés vezetője váltja majd.

A helyszíni jelentések szerint az oroszok előrenyomultak a város déli részén, számos lövészárkot és erődítményt kiiktatva, és az orosz hadművelet egyre nagyobb lendületet és erőt nyer, ahogy újabb csapatok vonulnak be a harcba.

Aligha kétséges, hogy Oroszország sikeres lesz. Bár az ukrán hadsereg képes lehet késleltetni az oroszokat, de nincs olyan képessége, hogy megállítsa őket. Ha Ukrajna megpróbál további erőket bevonni, hogy növelje az esélyeit, akkor az orosz fenyegetéseknek nyitva áll az érintkezési vonal mentén máshol is.

Avdejevka, bármilyen fontos is, csak ürügy Zelenszkij számára. Hűséges emberekre van szüksége maga körül, mivel a helyzete egyre bizonytalanabbá válik. Európai és amerikai szövetségesei, akik még mindig azt mondják, hogy fegyverekben és pénzügyi támogatásban meg akarják adni neki, amit akar, megértik, hogy Ukrajna nem tud ellenállni az orosz katonai nyomásnak.

Ezért van most Európa pánikban, Washington pedig új politikát keres.

Európa úgy véli, hogy ha Oroszország győz Ukrajnában, ami most valószínűnek tűnik, akkor Európát Oroszország fenyegeti, és az európaiak nincsenek felkészülve. A NATO vezetői és politikusok Németországban, Svédországban, Hollandiában, Észtországban, Lengyelországban és máshol a NATO védelmének megerősítéséért kiáltanak. A január végén kezdődő, közel öt hónapos NATO-gyakorlat célja, hogy demonstrálja Oroszországnak, hogy a NATO kiáll és harcol. A gyakorlat azonban azt is megmutathatja az oroszoknak, hogy mit kell tenniük, ha konfliktusra kerül sor.

A NATO állítólagos 90.000 katonás hadgyakorlata a magasztos Steadfast Defender (Rendíthetetlen védő) nevet kapta. A NATO megbízhatóságának fogalmát hivatott erősíteni. Az oroszok eközben lemondták a Zapad (Nyugat) nevű nagy hadgyakorlatukat, amit Európa megértett. Oroszország azt mondja, hogy az új katonák, tengerészek és repülők kiképzésére kell összpontosítania.

Európának nincs sok támasza, hiszen Európa biztonsága akut módon az Egyesült Államoktól függ. A Szovjetunió összeomlása óta, de talán már jóval korábban is, az európaiak a szociális kiadásokra összpontosítottak, és keveset fektettek védelmi programokba. Ami még rosszabb, hogy sokan közülük a stratégiai tartalék hadianyagukat Ukrajnába küldték, így üres polcok és raktárak maradtak. Németországban, amelynek a Zeitenwende (Fordulat) szlogen alatt kellett volna újjáépítenie fegyveres erőit, a német kormány a 108 milliárd dolláros alapból pénzt és fegyvereket adott Ukrajnának.

Miközben Oroszország a jelek szerint elrendelte, hogy védelmieszköz-gyártó vállalatai további műszakokban dolgozzanak a fegyverek gyártása érdekében, Európában vagy az Egyesült Államokban keveset tettek azért, hogy a gyártás valóban előrehaladjon. Ehelyett munkaerőhiány, ellátási lánc problémák és lassú beszerzési megrendelések vannak. Eközben az USA kirakta az Ukrajnába küldött kritikus háborús harci készleteinek nagy részét, így nagy bizonytalanságot hagyva maga után, hogy Amerika meg tudja-e menteni Európát, még ha akarja is.

Félretéve az Európát fenyegető közvetlen orosz fenyegetés hitelességét vagy annak hiányát, az Egyesült Államok megváltoztatja politikáját, és felismeri, hogy nem nyerhet hagyományos háborút Oroszország ellen. (Ami azt is jelenti, hogy nem nyerhet hagyományos háborút Kína ellen, talán még Irán vagy a jelentéktelen hutik ellen sem.) Mindez jól látható Irakban, ahol az amerikai támaszpontokat és létesítményeket rendszeresen bombázzák iráni milíciák, Teherán parancsára. A céljuk az, hogy az amerikai csapatok elhagyják Irakot és Szíriát, és ezt elérve bebizonyítsák, hogy az USA megbízhatatlan és alkalmatlan arra, hogy rájuk támaszkodjanak.

Az új Ukrajna-politika az elmúlt hónapokban alakult ki. Ha jól értjük, a politika célja, hogy megbirkózzon azzal az új valósággal, hogy Ukrajna elveszíti a háborút, és az ukrán kormánynak esetleg ki kell ürítenie Kijevet. Az új politika alapköve Budanov tényleges irányítása, és Ukrajna fővárosának áthelyezése, valószínűleg Lvivbe. Operatív szempontból a politika a különleges műveletek, merényletek, bombázások és minden más eszköz - beleértve egy atomreaktor felrobbantását is - alkalmazása lesz az oroszok megbüntetésére és egyensúlyuk fenntartására. Zelenszkij már most előkészíti a terepet, mondván, hogy Oroszország fel fog robbantani egy atomreaktort. Az oroszok kétségtelenül tisztában vannak azzal, hogy a célpont egy nyugat-oroszországi reaktor lesz, és ukrán szabotőrök fogják végrehajtani a küldetést.



Washingtonnak három dologra van szüksége.

Az első az, hogy tudja folytatni a háborút, és hogy továbbra is pénzt követeljen a Kongresszustól. Ez nehéz feladat, mert ha Ukrajna összeomlik, akkor nehéz lesz támogatást szerezni egy vesztes vállalkozáshoz. A valóság valószínűleg az, hogy a Biden-kormányzat nem számít arra, hogy a kongresszus további milliárdokat fog átadni, különösen, ha szinte biztos, hogy a patkánylyukba kerül. Amit tenni akarnak, az az, hogy a Kongresszust és a republikánusokat hibáztatják Ukrajna elvesztéséért.

A második kényszer, hogy működőképes maradjon egy nyugatbarát ukrán kormány, még akkor is, ha el kell hagynia Kijevet. Ez azt is jelenti, hogy a jelenlegi kormánynak politikailag túl kell élnie: ha államcsíny történik, akkor minden fogadásnak vége. Washingtonnak tehát meg kell akadályoznia a politikai összeomlást. Ez nagy feladat, mert az ukránok érthetően elégedetlenek, sőt, nyomorultak, hiszen fiatal és idős férfiak kénytelenek egy vesztes háborút megvívni, és sokan közülük nem térnek haza.

A harmadik imperatívusz az, hogy Oroszországot távol kell tartani Európától, vagyis az európai országoknak nem szabad saját üzletet kötniük Moszkvával.

Ahogy Kijev megy, úgy megy Európa és a NATO is.

Ha az oroszoknak sikerül oroszbarát kormányt ültetniük Kijevbe, az európaiaknak gyakorlati megoldást kell találniuk a Moszkvával való együttélésre. A kulcsszereplő Németország, és a jelenlegi német kormány nem hajlandó tárgyalni Oroszországgal, legalábbis most nem. De ez a közeljövőben megváltozhat. Ha Ukrajna elbukik, Németországnak változtatnia kell a politikáján. A kormánya számára a legegyszerűbb módja az irányváltásnak, ha az Egyesült Államokat hibáztatja valamiért, például az Északi Áramlat gázvezeték megsemmisítéséért. Ez megnyitná az ajtót a Putyinnal való beszélgetés előtt.
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
353
2 110
93
Pedig erre nagyon egyszerű a magyarázat.
Nekik van magasan a leghatalmasabb védelmi költségvetésük, a legnagyobb étvágyú warmongering védelmi-ipari komplexumuk, a legerősebb, globális hatókörű hard erőprojekciójuk, a legbefolyásosabb globalista soft powerük, a legkomplexebb információs felderítésük, a legbrutálisabb zsarolási potenciáljuk, a legaljasabb eltörléskultúrájuk, a legátfogóbb, véleményvezér popkultúrájuk, amihez egy elég jelentős nárcizmus és elég perverz "áldozati" szerepkörre épülő arroganciájuk párosul.

Hozzájuk képest mindenki más csak megszállt ország, zsarolható balek, gyarmat, perifériára szorított lator, kataktergyilkolt diktátor, autoriter rezsim.
Egyszóval: ministránsfiú.

Én nem értem, hogy miért kényelmesebb csorgó nyállal benyelni a buta szédítést, hogy a világ legerősebb és legbrutálisabb szuperhatalma ujjal mutogat az általa "veszélyesnek" bélyegzett gonoszokra, tehát nosza, álljunk mind Amerika oldalára.
Az USA-nak mit ártott Oroszország, Irán, Szíria, Irak, Észak-Korea, Jugoszlávia, Szomália, Vietnam, Afganisztán?
Semmit.
Csak ezeket akarta és akarja kirabolni.
Érdekes, hogy pl Szaúd-Arábiával, a szunnita terrorizmus egyik legfőbb pénzelőjével semmi baja, mert őt nem akarja kirabolni.
Neki fegyvereket akar eladni és olajat akar tőle venni.
Az egész világon 1945 óta azért zajlik folyamatosan a harmadik világháború, mert az USA folyamatosan háborúkat szít.
Ez lehet egy kicsit bonyolultra sikerült elmondom egyszerűbben.

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 205
113
Az Egyesült Államok Lvovbe helyezi át Ukrajna fővárosát az ukrán fegyveres erők orosz csapatok általi veresége után - írja az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumában.lévő forrásokra hivatkozva az Asia Times (https://asiatimes.com/2024/01/ukraine-zelensky-may-so..)

Minek ez a fél intézkedés! Azonnal költöztessék át a fővárost Torontóba, és egyúttal megoldjuk Kanada alulnéptelenedésének problémáját

4JEupe7aLqA.jpg



Ez az egész történet csak úgy volt lehetséges, ha a forgatókönyv írók végig azzal etetik h maradj nyugton a hátsódon, mert a cirkusz után Te maradsz az Elnök, garantáljuk.. No hát nem így lett..
Még papíron is garantálták (aláírták) a német,francia és a lengyel külügyminiszter. De ismét látható volt, hgy a nyugat szava-garanciája egy köpetet sem ér.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 880
15 322
113
Egyrészt a Republikánusok már nem akarnak az ukránokra költeni. Már meggyengitették annyira az orosz haderőt, főleg az élőerőt, abból is a legjobbak haltak vagy nyomorodtak meg, hogy már nem hoz annyit, amennyit visz.

Egy 150 milliós országnál, ami vidáman toborozhat és toboroz is a csóró ázsiai vidékeiről azért elég erős kijelentés ez úgy, hogy az orosz veszteség valahol 100, max. 200 ezer fő közül lehet.

Ráadásul nem akarják totálisan betolni az oroszokat Kína alá.

Erre kb. ugyannyi esély van mint betolni az USA-t Kanada alá. Semmi.

Fognak költeni a hadiiparra, de nem Ukrajnára ( rá is csak jóval kevesebbet) vagy az ukránoknak adott fegyverek pótlására, hanem magukra, Kína sakkban tartására. A déli hatarkerítésre, határvédelemre, a Dél és Közép Amerikai USA dominancia visszaállítására és a Csendes Óceáni Kína nélküli katonai szövetségre.

Mibűl?

Az elmúlt 30 évet háborúskodással költötték, a legostobább és legpazarlóbb elvek mentén, kecskepásztorok által lakott országokat lerohanva, majd ahogy elhúzódott minden esetben jött az elkullogás és a végelszámolásban a bazi nagy mínusz. Ennek eredménye lett a közben csendesen meginduló lavinaként feljövő Kína, a rengeteg belső társadalmi probléma amiben azért egy polgárháború lehetősége is benne van, és egy olyan elszabadult adósságsprilál, aminek a finaszírozása már jelenleg is legnagyobb tétel az ami költségvetésben, és reális szcenárió az évtizeden belüli államcsőd, mert már olyan ütemben növekedik az államadósság.

Az USA-nak jelenleg erősen Szovjetunió a 80-as években szaga van, lehet költeni mindenre is, ez csak a végkifejletet fogja felgyorsítani. Itt minimum 10-20 évet kellene azzal tölteniük, hogy az országot gatyába rázzák előtte..
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 911
113

Ben Hodges: A NATO-repülőgépeknek anélkül kell lelőniük az orosz rakétákat, hogy a Szövetség közvetlenül háborúba kezdene.​


„Úgy gondolom azonban, hogy a NATO-repülőgépeknek meg kell engedni, hogy megtámadják azokat az orosz rakétákat, amelyeket a Kaszpi-tengerről, a Fekete-tengerről vagy bárhonnan indítanak. Ahogy látjuk, hogy ezek a rakéták Ukrajna felé repülnek, meg kell engedni, hogy lelőjük ezeket a rakétákat az ártatlan emberek védelme érdekében. Azt sem tudjuk, hogy ezek a rakéták például Lengyelországba vagy Romániába repülnek-e, mert néhány rakéta már belépett a lengyel légtérbe ” – szögezte le Ben Hodges.


"Az amerikai tábornok tovább érvelt ezen az állásponton, emlékeztetve arra, hogy az Egyesült Államok ezt a Vörös-tengeren teszi, ahol az amerikai haditengerészet más államok hajói felé tartó rakétákat lő le.

„Miért nem használhatjuk ugyanazt az elvet és koncepciót ártatlan embereket célzó rakéták lelövésére Ukrajnában?” – zárta gondolatait a tábornok."

Vergődnek a péniszsapkák. Az ilyen elmebetegeket távol kellene tartani a döntéshozástól, nem pedig felhatalmazni arra őket.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 050
2 753
113
az ukránoroszügyi előzmények alapján európa jelenlegi vezetésétől nagyjából egy hat napos tárgyalás várható
nem hat éves
azért ennyi mert időben meg kell rendelni a kaját zenekart fellépő művészeket a díszvacsorára össze kell logisztikázni a nagyembereket gépek szállodák küldöttségek protokollfeladatok meg kell írni az ünnepi beszédeket, valakinek meg meg kell hoznia azt a súlyos döntést hogy a zeli visszaöltözhet-e már egy rendes öltönybe vagy maradjon csak a zöld pólójában
lehet a hat nap nem is elég, lehet ez akár egy hónap is
de több biztos nem

Őszintén remélem a többi előrejelzésed is pont ennyire fog megvalósulni.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 551
113
BOBR videók.

Németország Sea King helikoptereket ad át Ukrajnának. 1973-74 körül érkeztek az NSZK haditengerészethez.
A britek 2022-ben már atadtak kb ugyanennyit Ukrajnának, de én azóta se láttam őket semmi híradásban.
50 éves helikopterek.

Lancat VS ukrán ZU - 23.

Elfogyott a szláva ukrajinyi, nyesztrelaj van helyette.

 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 048
113
Brutalis milyen mertekben veszitik az oroszok a haditechnikajukat

Kilott orosz Typhoon-K

Borzalmas robbanas veti szet ezt az orosz T72-t
Meg az anyjuknak pic.ját azt ! Azért a meseszagot már én is megérzem itt ! Az az fpv drón épp hogy hozzá sem ért ! a t-80bvm is cáfolva lett !

Gyerekek itt NLAW vagy javelin sokkal nagyobbat szól a t-72b3 tankon oszt még sem pukkan el !


 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 378
77 063
113
Pedig erre nagyon egyszerű a magyarázat.
Nekik van magasan a leghatalmasabb védelmi költségvetésük, a legnagyobb étvágyú warmongering védelmi-ipari komplexumuk, a legerősebb, globális hatókörű hard erőprojekciójuk, a legbefolyásosabb globalista soft powerük, a legkomplexebb információs felderítésük, a legbrutálisabb zsarolási potenciáljuk, a legaljasabb eltörléskultúrájuk, a legátfogóbb, véleményvezér popkultúrájuk, amihez egy elég jelentős nárcizmus és elég perverz "áldozati" szerepkörre épülő arroganciájuk párosul.

Hozzájuk képest mindenki más csak megszállt ország, zsarolható balek, gyarmat, perifériára szorított lator, kataktergyilkolt diktátor, autoriter rezsim.
Egyszóval: ministránsfiú.

Én nem értem, hogy miért kényelmesebb csorgó nyállal benyelni a buta szédítést, hogy a világ legerősebb és legbrutálisabb szuperhatalma ujjal mutogat az általa "veszélyesnek" bélyegzett gonoszokra, tehát nosza, álljunk mind Amerika oldalára.
Az USA-nak mit ártott Oroszország, Irán, Szíria, Irak, Észak-Korea, Jugoszlávia, Szomália, Vietnam, Afganisztán?
Semmit.
Csak ezeket akarta és akarja kirabolni.
Érdekes, hogy pl Szaúd-Arábiával, a szunnita terrorizmus egyik legfőbb pénzelőjével semmi baja, mert őt nem akarja kirabolni.
Neki fegyvereket akar eladni és olajat akar tőle venni.
Az egész világon 1945 óta azért zajlik folyamatosan a harmadik világháború, mert az USA folyamatosan háborúkat szít.
Szóval, ha holnaptól Brazília lenne az új USA, akkor őket utálnád?

Az butaság, hogy 45 óta folyamatosqn 3. világháború, mert az USA szítja. 90-ig kétpólusú volt a világ és a Szovjetunió mégundorítóbb volt mint az USA, szóval maradjunk abban, hogy 90 óta.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 911
113
Most hogy a török megszavazta a svédek NATO-tagságát, olyan nyomás kerül ránk ...

Amikor leváltották Erdogan győzelme után a külügyért, érezni lehetett, hogy vmi megváltozott. A ruszki turisták is érzik, ezért mennek Törökország helyett otthoni földre nyaralni, pl. Szocsiba.

Ahogy mi megszavazzuk, a svédek telitömik Gripennel az ukránokat és ez a fos tovább húzódik plusz egy évvel ...

A nagy lófaxt akartak ezek F16ot adni az ukránnak!
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 091
13 496
113
Krynky elleni támadásban eleset az oroszoknak egy belarusz tiszt:


A katonai igazolványból ítélve az 1976-ban született Lazarev Denys Olekszandrovics főhadnagyot megölték.

Megrohanta Krynkyt a megszállók újonnan létrehozott 104. légideszant rohamosztályának 328. ezredének tagjaként.

A fehérorosz katonai kártyát a minszki régió katonai biztosa 2022 decemberében, vagyis már a teljes körű invázió megkezdése után állította ki.

Az első megerősített eset a fehéroroszok részvételére a Krynkyért vívott csatákban. Lukasenko diktátor harcosok ellátásával kezdett segíteni orosz kollégájának.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Csónakok és helikopterek Ukrajna számára:


 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 016
54 016
113
Csak az oroszok olyan veszteségeket szenvednek közben amire a második vh óta nem volt példa. Ez is a mesterterv része?



Ha igaz, akkor igen.
És?
Volt elég lehetőségük a nem náciknak,hogy megegyezzenek ,de ők smo-t akartak.
Hát megkapták. ;)
Az utóbbi 600 évben kb minden nyugat európai hadsereg megkapta,volt aki tanult belőle, volt aki nem,ez egy folyamat,azóta is tart,két éve frissítő képzést vehetnek a rossz tanulók.
A jelenleg ukrajnának nevezett területen nem lesznek nato csapatok, amerikai fegyverek, védekező tomahawkok és kész.
Aki tavaly februárig nem értette meg,azoknak most intenzívebb kurzust tartanak.
Annyi a dolgunk, hogy mi kézzel, lábbal magyarázzuk,mackó papinak,hogy mi értjük a finom utalást,szeretjük az Orosz zászlót a radán, Csapi határátkelőn,mi már megértettük a szabályzatot a csalitos mellett.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 957
41 253
113
#Összefoglaló 2024. január 24-én reggel

Tegnap reggel az Orosz Fegyveres Erők hatalmas csapást mértek az ellenséges területre légi és földi rakétákkal. A rakétákat Tu-95ms, Tu-22m3 és Szu-34 repülőgépekről indították. A csapások elsősorban Kijevre, Harkovra és Pavlogradra irányultak. Robbanásokat jelentettek Poltava régióban.
Adataink szerint Harkov térségében, tegnapelőtt este csapataink erős tüzérségi tüzet nyitottak az ellenséges állásokra a Volcsanszkij járásbeli Pletenyevka településen. Ennek eredményeként az ukrán fegyveres erők visszavonultak erősségüktől. Tegnap az orosz hadsereg egységei rajtaütést hajtottak végre az ellenséges lövészárkokon, trófeákat szereztek, majd visszavonultak eredeti pozícióikba anélkül, hogy üres állásokban tömörültek volna. Lényegében az Orosz Fegyveres Erők merész razziát hajtott végre Ukrajna Harkov régiójának területén, bár az a legközelebbi határvidéken volt. Nehéz volt ellenőrizni az ilyen akciókat, mivel mindkét fél hozzászokott a stabil pozíciókhoz a fronton. Azt tapasztaltuk, hogy csapataink ebben az irányban megnövekedett aktivitást mutatnak.
A Belogorovka elleni támadásunk Kremennajától délre folytatódik, és a hírek szerint elfoglaltunk néhány ellenséges állást.
Az északnyugati Artyomovsk (Bahmut) régióban Bohdanivkában folynak harcok, és az orosz hadsereg is előrenyomult Georgievkába.
Heves harcok folynak egymás után több napja Avdejevka térségében, a Tsarskaya Ohhota rekreációs központ közelében. A központ elfoglalása után csapataink Avdeevka külvárosába nyomultak. Az ellenség gyalogságot vonultat fel a csatába, hogy megpróbálja visszaszerezni az elvesztett pozíciókat, és levágjon egy 1,5 km mélyen a védelmükbe nyúló kiemelkedést.
A harcok Novomikhailovka közelében (Marinka és Vuhledar között) folytatódnak. Az Orosz Fegyveres Erők kezében van a kezdeményezés, és megpróbálják elérni a Vuhledar felé vezető utat Novomihajlovka délről történő megkerülésével. Marinkától nyugatra csapataink Georgievkában működnek.
A Zaporozsjei Fronton az ukrán fegyveres erők gyakorlatilag nem használnak páncélozott járműveket a verbovojnál és a robotinoknál folyó harcokban. Ehelyett saját ellentámadásaikkal ellensúlyozzák a gyalogsági támadásainkat, és manőverezhető védelmet alkalmaznak.
Kherson irányban nem történt változás. Az Ukrán Fegyveres Erők korlátozott erőinek nehéz helyzete miatt Krynkiben házi készítésű jégvédelmi berendezésekkel szerelik fel az ellenséges hajókat, és megpróbálják növelni partjaik munkaerő- és fegyverellátását. Folyamatban vannak a tüzérségi lövedékek és az UAV-csapások.
Délelőtt Orjol régió kormányzója beszámolt az Orjol feletti légvédelmi műveletekről: "Szolgáltatásokat vezényeltek ki a Zheleznodorozhny és az északi régiókban lévő incidens helyszínekre a lakosság biztonsága érdekében." A Kurszk régióban a Szudzsanszkij körzetben található Gogolevka falut ágyúzták. A Belgorod régióban, a Valujszkij városi légvédelmi körzetben egy légi célpontot lőttek le Timonovo falu közelében. Az AFU kamikaze drónnal támadta meg Khutor Balki és Terezovka településeket a Shebekinsky városi negyedben. Nem volt áldozat. Meghalt egy 1949-ben született férfi Yasinovatayában (DPR), és egy 1952-ben született nő is meghalt. A nap folyamán összesen 14 civil sérült meg a Köztársaságban.
Az összefoglalót összeállította: Two majors


8:18 · 2024. január 24