[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
542
4 929
93
Egy ideje megfogalmazódott bennem, hogy összehasonlítható potenciálú ellenségek/halmazok közül az nyer, amelyik intelligensebb.
Az én meghatározásomban intelligens az, aki belátja tettének, illetve nem tettének várható következményeit. (Aztán persze ezt lehet ragozni, pontosítani, helyesbíteni végtelenségig.)

Na itt kezdődnek a bajok.
Mert magam is azt írtam 2022 tavaszán, hogy csak a számarányokat elég megnézni az orosz-ukrán konfliktusban (élőerő, fegyveres meg ipari potenciál) s tisztán látható, hogy az ukránoknak ez veszett ügy.



...csak közben ugye belépett a fogalmi Nyugat egy igen-igen széles spektrumú felderítési, hadvezetési képességekkel, kapacitásokkal, ráadásul komolyan képzett, harcedzett elit katonákkal (akik nyilván leginkább nem holmi bokorugrók, hanem fegyver-rendszer specialisták, művelettervezők stb.), no meg egyrészt küldtek elég komoly tételeket fegyverekből, no meg egyéb, fontos felszerelésekből.
Mi több megoldották, hogy a világ majd összes, Oroszországon kívüli szovjet/orosz fegyvere/felszerelése az ukránokhoz jusson.
Azért az nem semmi.

No és nem mellesleg az óriási pénzügyi támogatás, mindemellett az oroszok majd totális gazdasági szankciózása.

Szóval innentől, időlegesen a papírforma orosz győzelem lehetősége valahol azért kérdőjelesebbé vált.

Tehát a kapacitás összehasonlítások nem működnek, csak annyira, mint a csontokból jóslás az ókori Rómában.

Főleg ha eszembe jut a Szovjetunió és az USA (meg a nemnato) esete Afganisztánnal...
Na akkor van fejvakarás, hogy akkor mi is van a papírformákkal, mert katonailag elsöprő fölénybe kerültek, oszt' mégis ki kellett szégyenszemre kotródniuk.

...két nukleáris szuperhatalomnak...

Akkor ki is győzött!?

...hát az afgánok. Pedig nem ők voltak az erősebbek sem fegyverzetben, sem képzettségben, sem pénzügyekben.

...de ők voltak az intelligensebbek.
Mert tudták, hogy mijük van, s azzal hogyan kell élniük, kitartaniuk.

A két szuperhatalom meg buta volt, mert mindenük meg volt ahhoz, hogy Afganisztánt totálisan leuralják. Végleg.
"Csak" át kellett volna menniük egyszerre koncentrálva az erőiket, az egész országon, mint a kombájnok aratáskor a búzatáblán, teljesen kiirtani a lakosságot, oszt' nincs ellenállás.
Jujj, ez olyan vállalhatatlan!
Miért?
Egy más nemzetiségű (ártatlan) ember megölése nem az?
Egy esküvői/temetési menet nem az?
500000 (iraki) gyerek megölése nem az?

Nem, mert egy egész nép írmagig irtása nem eladható, mert az abszolút fogalom, egy temetési menet, meg félmillió iraki gyerek megölése meg relatív, csak valamennyi - hírértékben értelmezhetetlen - százalék.

Tíz év múlva a világ közvéleménye nem fog emlékezni rá.

Tehát nem merték megtenni sem a szovjetek, sem a nyugat ezt az abszolút fogalmú embertelenséget.

S ezt az afgánok tudták (érezték, a megfelelő rész aláhúzandó). felismerték.
Az afgánok, meg ha van egy teáskannájuk, meg két csomó száraz fűcsomójuk a tea megmelegítéséhez akkor mindenük megvan ahhoz, hogy túléljenek.

Ők ezt felismerték.

A szovjetek, meg az USA nem.

Tehát nem voltak intelligensek.

S ezért nem fog nyerni a nyugat által feltüzelt, csibészelt Ukrajna (mert rajtuk lássuk be nem múlott, vitán felül odatették magukat, most már egészen a Concorde-effektusig).

Mert a nyugat itt, ebben a konfliktusban nem elég intelligens:
Nem látta előre/be, hogy ahhoz, hogy az oroszokat megfektessék, ahhoz sokkal többet kellett volna egyszerre betolni.
Ami lehetséges is lett volna elméletileg, de akkor a nyugat marketing lényegét - a (vitán felül létező) társadalmi infrastrukturális fejlettséget és jólétet kellett volna egyszerre, időlegesen beáldozni/letolni a társadalmaik torkán (hadigazdaság, s minden, ami ezzel jár).

Ezt nyilván nem merték megtenni drasztikusan, ezért most megteszik lassan, a kezük közül tehetetlenül kicsúszva, kiperegve, mint homok az ember szétnyitott ujjai között.

...s akkor közben ráadásul bekóstolják őket a gazdaságuk artériájuk szerves részét képező szorosban az afgánokhoz hasonló ridegtartású, papucsos huszik...
Ne legyenek illúzióink; ők sem maguktól lettek hirtelen bátorak, ott van mögöttük Kína, Oroszország.
De erre a lehetőségre is illet volna gondolniuk George Friedmanéknak.
De nem gondoltak, tehát nem voltak elég intelligensek, nem ők voltak az intelligensebbek.
...de hogy mindez a nyakamba is folyik...

Mondtam már, hogy az ember mind fajként, mind kisebb-nagyobb közösség tagjaként, mind egyénként rendre későn ismer fel kedvezőtlen jelenségeket és tendenciákat és késve, rosszul reagál rájuk?

Ebben a cipőben jár javában szerintem a nyugat.


...aztán persze sok minden történhet még, s végül ki fog derülni hogy ki volt az intelligensebb, de jelen pillanatban a tendenciák nem a nyugat ukrajnai projektének sikerét mutatják.

Szerintem.
"Főleg ha eszembe jut a Szovjetunió és az USA (meg a nemnato) esete Afganisztánnal..."

Elfelejtetted a Brit Birodalmat. No, meg azt, hogy Afganisztán a nagyhatalmak temetője.

A hősiesség mellé azért kellenek a terepadottságok is. Afganisztán pont az a hely, ahol bármilyen támadóval szemben eredményesen lehet felvenni a küzdelmet. Rendkívül tagolt, az utak csupa olyan helyen mennek, ahonnan magaslatokról, barlangokból tűz alatt lehet tartani bármilyen konvojt. A konvoj, csak libasorban tud haladni. A legtöbb helyen egyszerűen lehetetlen akár két harckocsit is egymás mellett közlekedtetni. Felfejlődni lehetetlen. Vagy ahol lehetséges, ott meg az afgánok nem veszik fel a harcot. A lakosság teljes történelmi múltja folyamatos harcokból áll. Ráadásul a nyugati szemmel nézve roppant primitív életnívón. Ahogy írod, egy marék száraz fű és egy teáskanna már összkomfortos érzetet ad nekik. Mégráadásabbul a környezet kurva kemény embereket farag belőlük törzsi szemlélettel.

Az Alföldön teljesen elképzelhetetlen az az ellenállás, amit ők a hegyekből álló területeken szinte játszva megoldjanak. Ott nem volt ritka, hogy a hegyoldalról lelőtték a mellettük azonos magasságban elrepülő helikoptereket. És mivel a helikopternek is a szorosban kellett repülni sokszor a távolság is csak pár tíz méter volt.

Az amerikai "totális" győzelem alatt is, ha az egyik városból a másikba akartak az amerikaiak átmenni, már napokkal előtte felderítést kellett végezni és akár egy gépkocsi átjutásához is jól felfegyverzett konvojt kellett összeállítani. Még így sem volt biztos a megérkezés.

Megélhetési szempontból nagyon kellemetlen hely, de védekezés szempontjából ideális.

Hiába fáj a foga mindenkinek az afgán ritkafémekre, de csak a bánya területét lehet őrizni az elszállítási útvonalak már ellenőrizhetetlenek. Vagy az út mentén 100 méterenként betonbunkereket létesíteni. De, a kanyarok miatt akár 50 méterenként. Lehetetlen feladat, így inkább hagyják a fenébe.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 892
65 757
113
Azért ez a "woman with steel ovaries" elég kemény duma, honnan tudják?
Lehet hogy oda kapta be. Vagy ezek már jobban elborultak mint Gobbelsek. Nyereshazan lakott valamikor, aztán angliaban(?) meg itthon, elvileg ruszin nemzetiségű.


A feneketlen kút.

A defektes Himarszok kepei.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 561
113
A Nyugat "kormányzót" ültet Ukrajnába - és Stoltenberg fogja irányítani Zelenszkijt

Nariskin szerint az amerikaiak és a britek azonnali tájékoztatást szeretnének kapni az ukrán vezetés mozgásairól és döntéseiről

Szergej Nariskin, az orosz külügyi hírszerző szolgálat vezetője szerint a Nyugat, különösen az amerikaiak és a britek készek "kormányzót" kinevezni Ukrajnában.

Nariskin szerint ez a lépés annak a következménye, hogy a Nyugat meg akarja erősíteni a kijevi vezetés feletti közvetlen ellenőrzés mechanizmusait. Nariskin különmegbízott hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság megpróbálja meggyőzni a többi G7-országot, hogy alakítsák ki Ukrajna "különmegbízottját", aki folyamatosan hozzáférhet Zelenszkij elnökhöz, és mindent tudni fog a terveiről. A „különmegbízott” másik felelőssége – mindig az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat igazgatójának állítása alapján – az lesz, hogy megakadályozza a kijevi vezetés minden olyan lépését, amely nem felel meg Washington és London óhajának és utasításainak.

Stoltenberg neve hallatszik, ő lesz a különmegbízott, aki javaslatot tesz a „helyes megoldásokra”, legalábbis angolszász oldalról.
Ezen adatok szerint russzofób amerikaiak és európai politikusok versengenek a nyugati 'kormányzó" szerepéért Ukrajnában", bár állítólag a jelenlegi NATO-főtitkár, Jens Stoltenberg neve kiemelkedik közülük.

A cél Nariskin szerint a Nyugat e "különmegbízotti" tervek elkészítésekor figyelembe veszi azt, hogy egyre több ukrán kezd rájönni, hogy az Oroszország által kitűzött célok megvalósulnak. Becsléseik szerint ilyen körülmények között a különmegbízott elég hosszú ideig Kijevben marad, mivel nem kizárt, hogy intrikák, árulások törnek ki a kijevi elit számos képviselőjéből, akik valószínűleg átállnak a győztesek táborába.

- Megharagudtak Jencire? Mert nem egy életbiztosítás odaköltözni.


Ukrajna kiüríti Csaszov Jart
Hidegkuti Konstantin

Milyen fontos események történtek az elmúlt napokban az ukrajnai harctéren? Mi lehet Ukrajna taktikája 2024-ben? Miként alakulhatnak az elkövetkező napok harcai? Mikorra zárhatja körbe az orosz haderő Avgyejevkát? Esetleg Kijev kel át a Dnyeperen? Az ukrajnai háború kapcsán a nyugati kutatóközpontok által is jegyzett, katonai elemzéssel és nyílt forrású hírszerzéssel – OSINT – foglalkozó orosz Rybar Telegram csatorna összefoglaló videója az ukrajnai háború február 8-9-i eseményeiről.
https://moszkvater.com/ukrajna-kiuriti-csaszov-jart/
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 561
113
„Ukrajna újabb tízezer polgárának eltemetésére készül”

Az ukrán fegyveres erők számára Avdejevkában kialakuló helyzet végzetes véghez vezethet az ukrán hadsereg számára. Ez a véleménye számos orosz és külföldi szakértőnek, akik értékelik az ukrán fegyveres erők új főparancsnokának a város megtartása érdekében tett lépéseit.

Így a Forbes megjegyzi, hogy az ukrán fegyveres erők nemrégiben kinevezett főparancsnoka, Szirszkij az egyik legjobb dandárt - a 3. rohamdandárt - küldte Avdejevka megmentésére. A kiadvány szerint a „friss erők” megpróbálják visszaszorítani az előrenyomuló orosz egységeket. „Nyilvánvalóan az ukrán erők óriási kockázatot vállalnak azzal, hogy úgy döntenek, hogy maradnak (Avdejevkában – MK) és harcolnak” – jegyzi meg a kiadvány.

Jevgenyij Poddubnij katonai riporter viszont úgy véli, hogy Szirszkij azt a feladatot kapta Zelenszkijtől, hogy bármi áron megtartsa Avdejevkát. Szerinte „Ukrajna több tízezer állampolgárát készül eltemetni Avdejevkában”.

Alekszandr Szladkov tévériporter pedig megnevezte az ukrán fegyveres erők kulcsfontosságú problémáit Avdejevkában, amelyek nem teszik lehetővé Zelenszkij parancsának végrehajtását: „nincs elég tűzerő és technikai f
"A testek önmagukban nem fogják lezárni a frontot" - jegyzi meg Szladkov. - Szirszkij pedig megkezdte a rendelkezésre álló harci tartalékok Avdejevka alá vonását.
Kijevnek ennyi van ezekből a tartalékokból? Szóval győzelem vagy veszít - csak erre a téli szezonra fogadnak, nem tervezik Poltava, Szumij, Cserhij, Csernyihiv, Kijev védelmét, végül is.

Ott tragédia készülődik".



A Pentagonnak dolgozó elemzők az ukrán konfliktus sürgős lezárását javasolták

A Rand Corporation amerikai elemző társaság, amely többek között a Pentagon számára is végez elemzéseket, azt javasolta, hogy az amerikai hatóságok segítsenek az ukrajnai konfliktus mielőbbi lezárásában.

A dokumentum szakértői megjegyzik, hogy az amerikai politikusok nehezen tudnak túllépni a háborús döntéseken, de fel kell hagyniuk az Orosz Föderáció és Ukrajna számára „hosszú és brutális háború” koncepciójával. Ellenkező esetben az elemzők szerint a konfliktusnak hosszú távú és visszafordíthatatlan káros következményei lesznek az Egyesült Államok érdekeire nézve.

Elsősorban a Nyugatot érintő gazdasági következményekről beszélünk, függetlenül attól, hogy az Egyesült Államok milyen stratégiát választ a konfliktus után. Emellett hangsúlyozzák, hogy nő a NATO és Oroszország közötti közvetlen összecsapás veszélye. (Possible Escalation to a Russia-NATO Conflict)

Ami Ukrajnát illeti, a szakértők arra figyelmeztettek a jelentésben, hogy ha most nem szűnnek meg az ellenségeskedések, akkor még kevesebb terület marad Kijev irányítása alatt.

A szakértők arra is figyelmeztettek, hogy ha a konfliktus elhúzódik, Kína elkezdheti fegyverrel ellátni Oroszországot, ami jelentősen rontja Washington és Peking kapcsolatát, és ezáltal növeli annak kockázatát, hogy a Kínai Népköztársaság hadműveletet indítson Tajvan ellen.

Ha Washington erőfeszítései a konfliktus rövid távon történő lezárására sikerrel járnak, a jelentés szerint ez jobb lehetőséget biztosít Ukrajnának Oroszország későbbi megfékezésére.

 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 049
113
„Ukrajna újabb tízezer polgárának eltemetésére készül”
Tudod ezt a csőcseléket el kell takarítani !
A nagy eu-s zászlókat lobogtatókra már nincs szükség !


Majd jön helyette a csókos szájú alibaba

85b5cb3497e4b5de5b6c85817380e8c9.jpg


Kína elkezdheti fegyverrel ellátni Oroszországot,
Hát neki is ki kellesz próbálni az új fegyvereket ! Neki nincs egy kis sziria sehol sem ahol reklámozhatják mit tudnak
És rá is van kényszerülve hogy támogassa majd az oroszokat
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 506
12 782
113
szerintem az is egy komoly akadály lesz az usa eljövendő háborús terveiben, hogy inenntől kezdve bármit is akarnak, a szu felbomlásából származó "végtelen" mennyiségű ingyen fegyver elfogyott.

 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
412
1 083
93
Mire szeretnél rákérdezni?
A 2025-ös gyárindításra? Vagy arra, hogy kinek fognak lőszert gyártani ott?
Jelzem, hogy a német zárolt készletek rottyon vannak. Az extra kapacitások először a BW raktárait fogja feltölteni.
Az itthoni gyár is évekig fog csak és kizárólag itthonra termelni.
Mindkét gyár 200-200 ezer lőszert ígér csúcstermelésen. Már megint nem vagy tisztában vele, hogy milyen mennyiséget használnak a fronton?
Kérdez itt a halál.
Putin hosszútávú-expanziós buktája az, amire rámutatok.
Kutassátok csak ki, hogy mennyi lőszergyártási kapacitásnövekedést követ el éppen Európa!


2025???
Tehát az a "denácifikációs különleges hadművelet", ami 2022-ben egyetlen hét alatt lezajlott volna...
Szóval... mindjárt vége van.
Putin a győzelem küszöbén és csak az amcsi fegyveripar nyer ezen a Putin felszabadító háborúján.
Az egyetlen ami itt felszabadult az a cár popsijának szüzessége.
Kevés vizet zavar itt, hogy Orbán ás Trump Nagyorosz asset.
Lényegtelen.
Ha az amcsik kiszállnak, akkor ők legfeljebb kevésbé részesólnek Kisoroszország a Szabad-Világba történő integrációjából.
Ha nem ratifikálja a Magyar parlament a Svédek csatlakozását, akkor ahhoz alkalmazkodunk.
Putyin egy herebeteg lufi.

Ennyi!
Az Amcsik 20 évig vitték a Vietnámi Proxy-háborút... a cár meg Oroszkat ölet, miközben a Szabad-Világ (már csak önvédelembűl is) szárazja szívja a Nagyoroszok vérét.


Tisztelettel!
Lando!
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 561
113
Ukrajna arra kérte Oroszországot, hogy adják vissza a lelőtt Il-76 foglyainak holttestét

Ukrajna kérelmet nyújtott be Oroszországnak azon foglyok holttesteinek visszaküldése érdekében, akik a Belgorod régióban lelőtt Il-76-os repülőgépen repültek – közölte Andrej Juszov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának képviselője.
„Az Il-76-os gépen tartózkodó katonák holttesteinek visszaküldésére vonatkozó kérelmeket benyújtják” – idézte Juszovot az ukrán sajtó.

A védelmi minisztérium korábban arról számolt be, hogy a fedélzeten 65 ukrán fogoly volt, akiket csere céljából szállítottak. Vlagyimir Putyin orosz elnök közölte, hogy a vizsgálat szerint a gépet a Patriot légvédelmi rendszer lőtte le.

Kijev ugyanakkor hivatalosan nem ismerte el, hogy az ukrán fegyveres erők katonái tartózkodtak a gépen.

- Ha Kijev nem ismerte el, hogy az ukrán katonák tartózkodtak a gépen, akkor kiket is szeretnének visszakapni?
- Nem erősségük a logikus gondolkodás.


Az ukrán fegyveres erők vezérkara elégedetlen az új Szirszkij főparancsnok egy döntésével


Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara elégedetlen Alekszandr Szirszkij új főparancsnok döntésével, aki azt javasolta, hogy minden tartalékot fordítsanak a Donyeck melletti Avdejevka védelmére. Erről a „Резидент” ukrán bennfentes Telegram csatorna ír forrásra hivatkozva.

A szakértők megjegyezték, hogy Valerij Zaluzsnij volt főparancsnok Avdejevka elhagyását javasolta a katonák életének megmentése érdekében.

Az ukrán fegyveres erők biztosak abban, hogy Ukrajnának egy „Avdejevka húsdarálóval” kell szembenéznia, amelyben az ukrán hadsereg legjobb egységei elveszítik harcképességüket, ahogyan az tavaly Bahmut (Artemovszk) közelében is történt.
https://t.me/s/rezident_ua 15:07

- Hát még azok milyen elégedetlenek, akik ott vannak, vagy most mennek a darálóba.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 687
8 699
113
- Ha Kijev nem ismerte el, hogy az ukrán katonák tartózkodtak a gépen, akkor kiket is szeretnének visszakapni?
- Nem erősségük a logikus gondolkodás.
Dehogy nem. Egyértelmű helyzetet teremtenek. Ha visszakapják a holttesteket akkor tényleg ukrán hadifoglyok voltak a gépen és csak a lelővő fél a kérdéses. Ha viszont Oroszország sunnyog akkor valószínűleg kamu az egész sztori.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
ukrán mobik a század támogatófegyverével


The British Challenger 2 tank entered battle for the first time in the Ukraine theater and lost its undefeated status within 15 seconds of entering the battle of Robotyne when a Kornet claimed the kill.
No challenger 2’s have been seen on the Ukranian battlefield since.
Challenger 2 első és utolsó bevetése a nagy tava-nyári offenzívában.


Remélem propagandafelvétel, mert ha valódi az nagyon beteg...


Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
  • The war in the US greatest ally continues. Day 129
  • The Time claims that the war in Ukraine is the first AI war
  • Tucker Carlson claims that Putin is ready to compromise on Ukraine
  • The Bild analyst claims that Avdeevka will fall withing weeks if not days
  • Some kike's goon claims that it is better to die for the jew, I mean Ukraine, in trenches than to be a cook in Romania. my_son_your_son.jpg
  • THE KIKE'S GOONS CAPTURED AND BEAT A GOY WHO TRIED TO RUN AWAY FROM THEM IN KHARKOV
  • POLAND TO BECOME A NUCLEAR SUPERPOWER IF NATO GIVES THEM NUKES. Some polish general claims
  • The kike's minions told goyim in the Dnipropetrovsk region to always have power-banks, water and other supplies to survive possible blackouts
  • A DOG BIT THE KIKE'S MINION KULEBA. It's been told that animals can sense evil...
  • POLAND TO INTRODUCE ANTISEMITIC UKRAINIAN GAIN CHECKUPS AT THE BORDER
  • The kike's goons arrested a police officer and two goyim in the Odessa region. The officer tried to help those goyim to get to the Moldovan border, to escape this insane, bloodthirsty, jewish dystopia
  • Farmers protest in Moldova
  • A 15 y.o. TURK STABBED TO DEATH A 17 y.o. UKRAINIAN BASKETBALL PLAYER IN DUSSELDORF, GOYMONEY FOR BEING... A UKRAINIAN
  • The jew signed the laws that extend the martial law and the draft till May 13. What a coincidence, it means no elections for goyim this spring. I remind you that the kike's parliament expired last year and the jew will expire in May. (((They))) tell goyim that these "extensions" keep them (((legit)))
  • UKRAINE MAY HAVE DEPLOYED ONE OF ITS BEST BRIGADES TO TRY TO SAVE AVDEEVKA (Forbes) Russians are doomed
  • IMF representatives arrived to Kiev. They sure love this goyim petting zoo
  • AFU intercepted 14 out of 17 Iranian drones last night
  • The black overlord of Pentagon is in hospital again


Dehogy nem. Egyértelmű helyzetet teremtenek. Ha visszakapják a holttesteket akkor tényleg ukrán hadifoglyok voltak a gépen és csak a lelővő fél a kérdéses. Ha viszont Oroszország sunnyog akkor valószínűleg kamu az egész sztori.
wilson, elvileg ez a vicceskedő accountod, a kópiumost töröltetted
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 536
46 524
113
Kérdez itt a halál.
Putin hosszútávú-expanziós buktája az, amire rámutatok.
Kutassátok csak ki, hogy mennyi lőszergyártási kapacitásnövekedést követ el éppen Európa!


2025???
Tehát az a "denácifikációs különleges hadművelet", ami 2022-ben egyetlen hét alatt lezajlott volna...
Szóval... mindjárt vége van.
Putin a győzelem küszöbén és csak az amcsi fegyveripar nyer ezen a Putin felszabadító háborúján.
Az egyetlen ami itt felszabadult az a cár popsijának szüzessége.
Kevés vizet zavar itt, hogy Orbán ás Trump Nagyorosz asset.
Lényegtelen.
Ha az amcsik kiszállnak, akkor ők legfeljebb kevésbé részesólnek Kisoroszország a Szabad-Világba történő integrációjából.
Ha nem ratifikálja a Magyar parlament a Svédek csatlakozását, akkor ahhoz alkalmazkodunk.
Putyin egy herebeteg lufi.

Ennyi!
Az Amcsik 20 évig vitték a Vietnámi Proxy-háborút... a cár meg Oroszkat ölet, miközben a Szabad-Világ (már csak önvédelembűl is) szárazja szívja a Nagyoroszok vérét.


Tisztelettel!
Lando!
Olvasd már el, hogy milyen elemzést adott ki 3-mal feljebb a RAND!
Milyen lőszergyártási kapacitásnövekedésről beszélsz? Még egyszer leírom. Amijük volt felesleges, azt már mind odaadták az európai országok.
Volt aki már azt is odaadta, ami nem felesleg volt, hanem az aktív tartalékai. Németország kijelentette, hogy olyan intenzitású háborút, ami Ukrajnában zajlik, 1 hónapig sem bírna anyaggal.
Ezek a lőszergyártói kapacitás növekedések mind arról szólnak, hogy a saját készleteiket vissza tudják tölteni. A kelet-európai országok most állnak át NATO szabványú lőszerekre. A VSZ lőszereket, fegyvereket, gyakorlatilag teljes egészében kisöpörték - rajtunk kívül.
Ezen országokban se megfelelő NATO sztenderd fegyver, se hozzávaló lőszer nincs elegendő. A magyar gyárat Ukrán szempontból azonnal el is felejtheted.
Nem csak amiatt, mert nem szállítunk fegyvert a háborúba, de ahogy írtam is a saját készletek az átfegyverzéshez, kiképzéshez, MZÁR-ra fel kell tölteni.
Ezzel az évi 200.000-es készletet is évekig fogjuk használni. De még a mi esetünkben is már itt a kész gyár, de a termelés csak valamikor idén év végén indul be. És nem a nagy kaliberrel kezdenek, hanem a 30mm-essel.
Az majd még csak később indul.
Tessék itt egy 1 évvel ezelőtti elemzés.
Kiemelem neked a lényeget:
But as there is a reasonable and realistic need for 13.5 million rounds just to fill NATO ammo bunkers, current European production capacity would take 25-years to satisfy demand, and this before the need to keep supplying Ukraine with up to 5–8,000 rounds per day!
Bármilyen kapacitás növekedéssel is számolsz, mennyivel viszed lejjebb ezt 10-15 évre?
Szerinted miért érnek el az oroszok egyre gyorsuló ütemben sikereket? Mert elfogyott a kiképzett emberanyag, meg a lőszer is szinte teljesen.
Már régen az a helyzet, hogy csak hébe-hóba tudnak az ukrán tüzérek lövöldözni.
Lehet, hogy még mindig többen vannak az ukránok, és kézifegyver lőszerből még mindig kapnak eleget, de ha minden egyes támadás előtt szarrá lövik az állásaikat, anélkül, hogy ők ezt viszonozni tudnák, akkor kitörölhetik a karabély lőszerrel. Nem lesz aki húzkodja/nyomkodja a lövészárokban a karabély elsütőbillentyűjét, mert mindenki be lesz temetve a lövészárok mélyén.
A RAND nem véletlenül adta ki azt a vészjelzést, amit!
Még mindig lassan haladnak az oroszok, mert a butalőszerrel szétlőni az erődítéseket, továbbra sem gyors módszer, de piszok hatásos.
A nyugati segélyek mennyisége valamikor tavaly tavasszal tetőzött, amikor a szerintük mindent elsöprő nyári offenzívát készítették elő - végfázisban.
Azóta maximum szintentartás volt. De tavaly ősztől gyakorlatilag nullára apadt. Mennek-mennek még jelképes szállítmányok (finn, balti, stb.), de ezek nem hozhatnak jelentős fordulatot. Az USA még egy darabig tudna elegendő hadianyagot átadni, de ne feledjük, hogy Ukrajna mellett tolják Izraelbe, meg elkezdtek spájzolni Kína ellen.
Az amerikai Szenátus még mindig küzd saját magával a támogatás miatt. Most egy csökkentett összegűt próbálnak áttolni a demokraták, de ez már nem csak Ukrajnát célozza, hanem Izraelt, és Taiwan-t is.
Hallo!
Tessék itt a kivonata a törvénytervezetnek. Az elején pont az ukrajnai segéllyel foglalkozik:
Assistance to Ukraine.
Provides $48.43 billion for continued U.S. support to Ukraine in its fight against Russia through
military training, intelligence sharing, increased presence in the European Command area of
responsibility, and other support activities through December 31, 2024—including:
 $19.85 billion to replenish U.S. military weapons and equipment provided to Ukraine
from Department of Defense (DoD) inventory;
 $13.8 billion to allow Ukraine to re-arm itself through the purchase of weapons and
munitions from the U.S. defense industrial base; and
 $14.8 billion for continued U.S. support to Ukraine through military training, intelligence
sharing, increased presence, and other support activities.
The bill also includes $8 million for the DoD Inspector General (IG), who serves as the Special
IG for Operation Atlantic Resolve, to continue to exercise oversight over U.S. assistance to
Ukraine.
Szépen hangzik a 48,43Mrd USD.
De, mennyi is az annyi? Majdnem 20Mrd USD ara megy el, hogy az eddig átadott készleteket újratöltsék. Tehát ezek a tételek nem mennek Ukrajnába!!!
Mennyi menne? 13,8Mrd! Ami persze nem azon az árazáson fog, mint amennyiért a saját raktárakat feltöltik. Ezek szintén részben már leszállított tételek kifizetését tartalmazzák.
A maradék 14,8Mrd meg egy humbug! Kiképzés, felderítési adatok átadása, jelenlét fokozás, és más támogatói szolgáltatások. Ezek az amerikai NATO jelenlétet foglalják magukba, meg azoknak a katonáknak a bérét, akiket különben is fizetnek.
Szerinted ilyenre eddig az európai országok mennyit számoltak fel?
De várjunk már! Ez még meg sincs szavazva! Ha pedig Március elejéig nem lesz, akkor gyakorlatilag idegvíz.

Az EU meg sem próbál már hadianyagot finanszírozni. Nem is nagyon van nekik mit. A nagy lelkesedéssel kialkudott több éves 50Mrd eurós keret a civil szektor fenntartására fog menni. És mint tudjuk ez bőven nem elegendő. Honnan fognak többet leakasztani? Idénre 36Mrd USD az ország hadianyag nélküli finanszírozási igénye. Az EU-tól érkező milliárdok biztosan nem fogják ezt befedni.
Ráadásul a további mozgósításokkal még inkább beleáll Ukrajna gazdasága a földbe. Nem vagyok benne biztos, hogy a 36Mrd idénre elég lesz.

Mi látszik a számokból?
Az, hogy Ukrajnának jelezték, hogy vége van. Nem egyik pillanatról a másikra, de kap egy olyan esélyt, amivel talán minimális méltóságot megőrizve kiszállhat. Minden nappal egyre növekvő mértékben fognak tudni előrehaladni az oroszok. És akkor még mindig nincs bevetve a belorusz haderő, és a Harkovi régió mentén már csapatösszevonásokat hajtottak végre az oroszok.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 885
27 515
113
Dehogy nem. Egyértelmű helyzetet teremtenek. Ha visszakapják a holttesteket akkor tényleg ukrán hadifoglyok voltak a gépen és csak a lelővő fél a kérdéses. Ha viszont Oroszország sunnyog akkor valószínűleg kamu az egész sztori.
Szerinted, ha Putyler tényleg annyira beteg állat, milyen gyorsan tud 60pár holttestet produkálni ukrán hadifoglyokból?

Más: Stier és Varga György volt nagykövet, EBESZ misszió résztvevő
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 915
16 854
113
Kérdez itt a halál.
Putin hosszútávú-expanziós buktája az, amire rámutatok.
Kutassátok csak ki, hogy mennyi lőszergyártási kapacitásnövekedést követ el éppen Európa!


2025???
Tehát az a "denácifikációs különleges hadművelet", ami 2022-ben egyetlen hét alatt lezajlott volna...
Szóval... mindjárt vége van.
Putin a győzelem küszöbén és csak az amcsi fegyveripar nyer ezen a Putin felszabadító háborúján.
Az egyetlen ami itt felszabadult az a cár popsijának szüzessége.
Kevés vizet zavar itt, hogy Orbán ás Trump Nagyorosz asset.
Lényegtelen.
Ha az amcsik kiszállnak, akkor ők legfeljebb kevésbé részesólnek Kisoroszország a Szabad-Világba történő integrációjából.
Ha nem ratifikálja a Magyar parlament a Svédek csatlakozását, akkor ahhoz alkalmazkodunk.
Putyin egy herebeteg lufi.

Ennyi!
Az Amcsik 20 évig vitték a Vietnámi Proxy-háborút... a cár meg Oroszkat ölet, miközben a Szabad-Világ (már csak önvédelembűl is) szárazja szívja a Nagyoroszok vérét.


Tisztelettel!
Lando!
"Az Amcsik 20 évig vitték a Vietnámi Proxy-háborút..."

Láttuk mekkora sikerrel. :)