Max annyi, hogy a kínaiak legjelentősebb kereskedelmi partnere még most is az USA és próbálnak úgy lavírozni, hogy ők a legjobban jőjjenek ki a dologból.
Viszont, amire rá akartam világítani, hogy az évek folyamán a fórumon jelen volt egy narratíva, amivel én állandóan vitában voltam.
Miszerint az orosz fegyverek minden téren világelsőek. Ha valami nincs az oroszoknak, az azért nincs, mer nincs is értelme és ők pragmatikusak és, ami van az bőven jó, mert a legjobb stb. stb. Ennek egyik vetülete az a nézet volt (ahogy látom Putyin agyában is), hogy ha egyszer Iván megindul, két hét alatt lerohanja Ukrajnát. És ha mérgében jobban meghúzza a vodkás üvegét Gibraltárig meg sem áll, mivel a NATO minden lőszerét elhasználta Libiában és amúgy is degenerált buzeránsok, meg "Hermafrodikák".
Most az tapasztalom, hogy mégse. És a nagy semmiből jönnek elő GPS vezérlésű siklóbombákkal, a gyártókapacitásuk hírtelen megugrik, van komolyan vehető REH hadviselés, úgy, hogy a konfliktust barkács Boafeng rádiókkal kezdték.
a fórumon azért az is évek óta jelen van,hogy minden más fegyverrendszer szar ami nem amerikai,és ami nincs az amerikaiaknak az felesleges,abszolút tévút,pénzégetés stb .. tehát az ami amerikai az a világelső. nyugodtan lehet ezt a kijelentésemet vitatni,legfeljebb majd akkor idecitálok pár ehhez kapcsolódó kommentet (nem rád gondolok konkrétan,de számos embertőlolvastuk itt számtalanszor,hogy "bezzegh" a primitív oroszok miféle rozsdás ócskavasakkal,meg Moszint-Nagantokkal,szakócákkal,harcolnak .. viszont a fényességes nyugat .. az aztán igen ..
na pont ennek a mítosznak vetett véget ez a háború (is) ,hogy lehet itt szaklapokat idézgetni,szép brossúrákat előszedni,lőtéri adatokkal bohóckodni .. jön az élet és felűlírja a katonai doktrínákat,meg elképzeléseket.
amikor a kurdok megcsapkodták a törököket,akkor jött az hogy exportverziós tank,meg a török mentalitás, amikor a jemeniek faroltatták meg a szaudiakat,akkor jött az hogy jó jó de hát lusták a szaudiak,megzsoldosok vannak a seregben,meg hát primitiv turbános brigád mind a kettő .. amikor Afganisztánban sült fel a NATO (is mega szovjetek is) akkor ugye a terepviszonyok, a helyiközeg stb stb .. de tudod milyen ez az állandó kifogás ? mint a segglyuk,minenkinek van belőle,de senkit nem érdekel a másé ..
az orosz hadseregnek hány %-a van bevetés alatt ? egyszer talán azt olvastam valahol hogy talán 7 vagy 10 % ? vagy van itt aki komolyanelhiszi,hogy a teljes orosz hadsereget látjuk most mozgásban ? Ami a nemi identitást illeti, hát valószínűnek tartom,hogy azért több LMBTQ(fasztudja még milyenbetű lesz iderakva) katona van a nyugati hadseregekben mint a ruszkiban,és ez most nem az oroszok felmagasztalása,nagyonnem !! én nem szeretnék se orosz,se amerikai,se semmilyen uralmat/befolyást itthon,de azt sem szeretném,hogy bármelyik magyar katona meghaljon más,idegen érdekekért !!
apropó,még mindig várnám a választ pár embertől,vagy akár tőled is hogy a fényességes USA hány önálló háborút vívott meg a szövetségi rendszere nélkül amit komolyabb országok és nem banánköztársaságok ellen vivott ?
egyszer irtam ide egy kommentet amit töröltetek,remélem most nem fogjátok,ahol arra szerettem volna választ kapni,hogy megérte-e nekünk az iraki és afganisztáni missziókban elesett katonák vére a NATO tagságunkat és kinek az érdekét szolgálta ?
és ha már Gibraltárig vonulás .. senki nem állította az oroszok sem,sőt minden platformon elmondja maga Putyin hogy semmi ilyenszándéka nincs,ha tudod cáfolni és Putyinazt mondja bárhol hogy le akarja rohanni és uralni egész Európár kérlek tedd meg !!
száz szónakis egy a vége, ne essünk bele abba a hibába,hogy leszóljuk a saját tetszési indexünknek megfelelően a másik oldal haditechnikáját,főleg ne adminként,főleg ne egy ilyen helyen mint a HTKA ami valahol szakmai portál .. a háború meg mindig innovatív, ahol nincsenek dogmák,hanem rugalmas alkalmazkodás van. (ez szólna itt egy embernekis konkrétan,de ugysem fogja megérteni)