[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 530
20 631
113
Van a GDP. Az egy ország teljes gazdasági teljesítménye. Van az egy főre jutó gdp, az a gdp osztva a lakossággal. Van az egy főre jutó gdp vásárló erő paritáson, ez olyan mint az előző, csak próbálják az árszínvonal közötti különbséget kompenzálni.

Oroszország abban lett a negyedik ahol a teljes gdp-t kompenzálták az árszínvonallal, gdp vásárlóerő paritáson. De ez nem volt egy főre vetítve. Oroszországnak meg relatív nagy a lakossága. Európában ugye messze a legnagyobb. Az aránylag nagy lakossága és az olcsó árszínvonala miatt került ilyen jó helyre Oroszország. De ez nem mond semmit se az egyének életszínvonaláról, mert ahhoz legalább egy főre kéne ezt vetíteni, azaz osztani 145 millióval.

Moszkvában van amúgy Európa egyik legnagyobb muszlim közössége és ez tényleg nem a hagyományosan muszlim része Oroszországnak. Szóval ők lényegében migrik. Egy részük Oroszország muszlim részeiről egy részük meg Közép-Ázsiából. Egész Oroszországot meg nem Moszkvából és Szentpétervárból kell megítélni, mert máshol nagyon más világ van mint ott.
Ez nagyon szép, felmondtad a leckét, leülhetsz... :D Azt azért elmondom neled, hogy a GDP, egy főre jutó GDP, vásárlóerő paritásos GDP mind-mind olyan fogalmak, amit nem az oroszok találtak ki. Ezek mérni próbálják a szerintem mérhetetlent, és a hozzád hasonló szemellenzősöknek addig számít értékes adatnak, amíg azt lehet mutatni velük, hogy az oroszok a béka s.gge alatt sincsenek. Amint valamelyik paraméterben feljönek, nos onnantól az a paraméter már nem reprezentáns, nem mutat semmit... :D
Szerinted mi az "életszínvonal"? Megpróbálom elmagyarázni neked, mert éltem már elég sok különféle "életszínvonalú" országban, Szerbián kívül többek között az USA-ban, Németországban, rövid ideig a csigazabálóknál és a digóknál is, de Moszkvában és pár hónapig a Vjatka partján Kirovban is.
Megfordultam a munkám során több orosz városban, de vidéki faluban is, mint ahogy nyugaton is láttam ezt-azt.
Nos lehet mindenféle bűvészmutatvánnyal megpróbálni számszerűsíteni a dolgokat, de alapvetően az emberek többségének a gyakorlatban a táplálkozás, ruházkodás, technikai felszereltség, munka- és szórakozási lehetőségek körforgásában telik az élete. Az "életszínvonal" az ezekben való létezés egyfajta szubjektív elégedettség-érzéssel keveredve. Egy csecsennek ma Groznijban az életszínvonalához hozzátartozik a muszlim vallási környezet, a saját lelki békéje, a családi kötelék stb... talán sokkal hangsúlyosabban, mint a francia őstermelőnek, vagy az amerikai orvosnak. Ez utóbbinak az "életszínvonalához" hozzátartozik, hogy télen a kanadai határ mellett egy nagy rönkházban tölthesse az ünnepeket a családjával és a kutyáival. (ezt konkrétan tudom, mert az egyik unokatesóm éppen NY-ban orvos). Nos egy halom pénzt fizet ezért, és az "életszínvonala" szerint megteheti, pedig a Kirov melletti dácsákban kb. ugyanez a lehetőség alanyi jogon jár, nagyságrendekkel kevesebb pénzért.
Az orosz nagyvárosokban - de a kisebb városokban is! - adott az élelmezés/ruházkodás/tecnikai eszköz kombó ugyanolyan színvonalon kb. mint bárhol Európában, semmivel sem kisebb választékkal. A szórakozási és munkalehetőség szintén. Oké, nem minden városban van Disneyland, de egyébként igény sem nagyon van rá. Van viszont egy csomó más, ami meg a nagy nyugati jólétben nincs. Többek között messsze nagyobb nyugalom és egymásra figyelés. És tudod, valahol ez is az "életszínvonal" része.
Ez egy nagyon szubjektív dolog, mert nem csak a lehetőségek, hanem az igények és azok kielégíthetősége is beletartozik. És nem kell az "igénytelen orosz paraszt" sztereotípiáját lobogtatni, mert qrvára nem biztos, hogy rosszabb az élete, mint az amerikai amazon-raktárosnak, aki lakókocsiban él egy mobil városban a munkahelye mellett több tízezer sorstársával (konkrétan jártam ilyen helyeken...).
Amit általánosságban el lehet mondani, hogy az oroszoknál valamivel kisebb lehetőségek mellett lényegesen kiegyensúlyozottabb a szubjektív boldogságérzet, kevesebb ingerrel de kevesebb pofonnal is.
A te elképzelésed, hogy a nyugat a fenékig tejföl és kelet felé meg a sárba süllyednek, de ez a sztereotpia kb. addig volt életképes, amíg a vasfüggöny mögül lested a Máriasegíccs strasszét és benedvesedett a takaród ha egy "nyugati" kocsira gondoltál... :D Aztán kinyílt az ajtó és nem csak az árubőség, az utazási lehetőségek zúdultak be rajta, hanem a munkanélküliség, a lakhatási problémák és minden más xar is, ami nem volt feltüntetve a prospektusokban. Kérdezz csak meg nyugodtan egy mezei kisembert, hogy ezt várta-e a nagy gengszterváltástól? Te ott a nyugati határszélen bizonyára lelkesedsz, mert mehetsz a sógorokhoz auslandernek ojróért, és abból mekkora király vagy itthon, de ez lenne az éleszínvonalbeli különbség?
És ezt akarod összehasonlítani mndjuk egy taskenti muszlim tevepásztorral, aki viszont tökéletesen elégedett a családjával, a gyerekeivel, a házával... Te elégedett vagy a saját hasonló paramétereiddel? Egyedül élsz család nélkül és 12 órákat töltesz a vastag börtönfalak mögött "munka" címén? Akkor ki is él magasabb "életszínvonalon"? Tudom, neked lehetőséged van a szabadidődben akár Bécsben kávézni, vagy az Alpokban síelni, de annak a muszlim tevepásztornak rohadtul nincs erre igénye... Viszont ha akarja minden reggel láthatja a sivatagban a napfelkeltét, és sehol olyan tiszta életteret nem láttál, mint pl. a kazah pusztákban... Mit nevezel "életszínvonalnak"? Én sokkal inkább fontosnak tartanám a saját igényeimnek és lehetőségeimnek a harmóniáját, ami végül elégedetté tesz az életemmel. Nálad ez szerinted jobban megvalósul, mint pl. egy orosznál? :D
Vagy másik extrém példa: japán. Ahol a technikai paraméterek a csillagos éghez közelítenek, de 2x3 méteres dobozban laksz és a munkahelyeden tisztálkodsz (amit egyébként nagyon magas színvonalon tudsz megtenni), és a magánszférád egy pillepalackban elfér. Magas az "életszínvonal" de nem hiszem, hogy túl sokáig bírnád... Mindennek van jó oldala és árnyéka, és csak a nyugati embernek fontos, hogy mindezt "számszerűleg összehasonlítsa" természetesen a "számokat" úgy meghatározva, hogy a saját felsőbbrendűségét bizonyítsa.
(Ja, a vásárlóerő arányos GDP is pont ilyen volt, mindaddig, amíg az oroszok fel nem jöttek ebben a paraméterben... :D )
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 990
12 026
113
Ez nagyon szép, felmondtad a leckét, leülhetsz... :D Azt azért elmondom neled, hogy a GDP, egy főre jutó GDP, vásárlóerő paritásos GDP mind-mind olyan fogalmak, amit nem az oroszok találtak ki. Ezek mérni próbálják a szerintem mérhetetlent, és a hozzád hasonló szemellenzősöknek addig számít értékes adatnak, amíg azt lehet mutatni velük, hogy az oroszok a béka s.gge alatt sincsenek. Amint valamelyik paraméterben feljönek, nos onnantól az a paraméter már nem reprezentáns, nem mutat semmit... :D
Szerinted mi az "életszínvonal"? Megpróbálom elmagyarázni neked, mert éltem már elég sok különféle "életszínvonalú" országban, Szerbián kívül többek között az USA-ban, Németországban, rövid ideig a csigazabálóknál és a digóknál is, de Moszkvában és pár hónapig a Vjatka partján Kirovban is.
Megfordultam a munkám során több orosz városban, de vidéki faluban is, mint ahogy nyugaton is láttam ezt-azt.
Nos lehet mindenféle bűvészmutatvánnyal megpróbálni számszerűsíteni a dolgokat, de alapvetően az emberek többségének a gyakorlatban a táplálkozás, ruházkodás, technikai felszereltség, munka- és szórakozási lehetőségek körforgásában telik az élete. Az "életszínvonal" az ezekben való létezés egyfajta szubjektív elégedettség-érzéssel keveredve. Egy csecsennek ma Groznijban az életszínvonalához hozzátartozik a muszlim vallási környezet, a saját lelki békéje, a családi kötelék stb... talán sokkal hangsúlyosabban, mint a francia őstermelőnek, vagy az amerikai orvosnak. Ez utóbbinak az "életszínvonalához" hozzátartozik, hogy télen a kanadai határ mellett egy nagy rönkházban tölthesse az ünnepeket a családjával és a kutyáival. (ezt konkrétan tudom, mert az egyik unokatesóm éppen NY-ban orvos). Nos egy halom pénzt fizet ezért, és az "életszínvonala" szerint megteheti, pedig a Kirov melletti dácsákban kb. ugyanez a lehetőség alanyi jogon jár, nagyságrendekkel kevesebb pénzért.
Az orosz nagyvárosokban - de a kisebb városokban is! - adott az élelmezés/ruházkodás/tecnikai eszköz kombó ugyanolyan színvonalon kb. mint bárhol Európában, semmivel sem kisebb választékkal. A szórakozási és munkalehetőség szintén. Oké, nem minden városban van Disneyland, de egyébként igény sem nagyon van rá. Van viszont egy csomó más, ami meg a nagy nyugati jólétben nincs. Többek között messsze nagyobb nyugalom és egymásra figyelés. És tudod, valahol ez is az "életszínvonal" része.
Ez egy nagyon szubjektív dolog, mert nem csak a lehetőségek, hanem az igények és azok kielégíthetősége is beletartozik. És nem kell az "igénytelen orosz paraszt" sztereotípiáját lobogtatni, mert qrvára nem biztos, hogy rosszabb az élete, mint az amerikai amazon-raktárosnak, aki lakókocsiban él egy mobil városban a munkahelye mellett több tízezer sorstársával (konkrétan jártam ilyen helyeken...).
Amit általánosságban el lehet mondani, hogy az oroszoknál valamivel kisebb lehetőségek mellett lényegesen kiegyensúlyozottabb a szubjektív boldogságérzet, kevesebb ingerrel de kevesebb pofonnal is.
A te elképzelésed, hogy a nyugat a fenékig tejföl és kelet felé meg a sárba süllyednek, de ez a sztereotpia kb. addig volt életképes, amíg a vasfüggöny mögül lested a Máriasegíccs strasszét és benedvesedett a takaród ha egy "nyugati" kocsira gondoltál... :D Aztán kinyílt az ajtó és nem csak az árubőség, az utazási lehetőségek zúdultak be rajta, hanem a munkanélküliség, a lakhatási problémák és minden más xar is, ami nem volt feltüntetve a prospektusokban. Kérdezz csak meg nyugodtan egy mezei kisembert, hogy ezt várta-e a nagy gengszterváltástól? Te ott a nyugati határszélen bizonyára lelkesedsz, mert mehetsz a sógorokhoz auslandernek ojróért, és abból mekkora király vagy itthon, de ez lenne az éleszínvonalbeli különbség?
És ezt akarod összehasonlítani mndjuk egy taskenti muszlim tevepásztorral, aki viszont tökéletesen elégedett a családjával, a gyerekeivel, a házával... Te elégedett vagy a saját hasonló paramétereiddel? Egyedül élsz család nélkül és 12 órákat töltesz a vastag börtönfalak mögött "munka" címén? Akkor ki is él magasabb "életszínvonalon"? Tudom, neked lehetőséged van a szabadidődben akár Bécsben kávézni, vagy az Alpokban síelni, de annak a muszlim tevepásztornak rohadtul nincs erre igénye... Viszont ha akarja minden reggel láthatja a sivatagban a napfelkeltét, és sehol olyan tiszta életteret nem láttál, mint pl. a kazah pusztákban... Mit nevezel "életszínvonalnak"? Én sokkal inkább fontosnak tartanám a saját igényeimnek és lehetőségeimnek a harmóniáját, ami végül elégedetté tesz az életemmel. Nálad ez szerinted jobban megvalósul, mint pl. egy orosznál? :D
Vagy másik extrém példa: japán. Ahol a technikai paraméterek a csillagos éghez közelítenek, de 2x3 méteres dobozban laksz és a munkahelyeden tisztálkodsz (amit egyébként nagyon magas színvonalon tudsz megtenni), és a magánszférád egy pillepalackban elfér. Magas az "életszínvonal" de nem hiszem, hogy túl sokáig bírnád... Mindennek van jó oldala és árnyéka, és csak a nyugati embernek fontos, hogy mindezt "számszerűleg összehasonlítsa" természetesen a "számokat" úgy meghatározva, hogy a saját felsőbbrendűségét bizonyítsa.
(Ja, a vásárlóerő arányos GDP is pont ilyen volt, mindaddig, amíg az oroszok fel nem jöttek ebben a paraméterben... :D )
Maximális tisztelet a hozzászólásért, teljesen egyetértek. Nagyon jól megfogalmazva, leírva! Érdemes elgondolkozni rajta, hogy valóban hajszolni kell-e a számunkra (szinte) elérhetetlen anyagi javakat, vagy leülni, körülnézni és megbecsülni amink van: család, barátok, békesség, nyugalom.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 572
18 443
113
Mondjuk nem tudom miből jött az ötlet, hogy Harkov lenne a cél. Még az offenzíva megindítása előtt (ide is beírtam akkor) már az ukrán vezetés is tudta, hogy egy 50 ezres haderő gyülekezik a határnál, de nem azzal a céllal, hogy bevegye a várost, hanem, hogy hátrébb tolja az ukránokat, hogy ne tudják elérni a tüzérségükkel Belgorod városát. Szó sem volt arról, hogy ezekkel az erőkkel ez lett volna a cél.
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 365
14 265
113

Ebben a Mirage storyban semmi extra nincs - az ukránok valszeg kifogytak a Storm Shadow indítóplatformokból (vagy az orosz lőtte le/CM-ezte szét őket, esetleg simán szétestek a használattól, végül is kókány gépek voltak).
Adnak öt gépet - kb. ugyanannyit, amit az ukrán is egyszerre bírt emelni, vagyis ezen javadalmazásnyi SM egyidejű indítással számolnak a továbbiakban is. Ha többet tudnak küldeni, akkor megy majd pár bónusz Mirage is.

Pontosan azt fogják csinálni, amire az F-16 is lesz - első fokozata a CM-eknek, és semmi más. Orosz vadásszal aligha fognak találkozni, mert Ukrajna belsőbb részeiből fognak dolgozni (valszeg ennek a controlljára kell az AWACS is). Max akkor lesznek szarban, ha nagyobb távolságban lévő célpont miatt közelebb kell menniük az orosz határhoz, mert akkor az R-37/40N6E elkarcolhatja őket, illetve a Sz-57, ha tudnak mit csinálni a nyugati felderítőhálózat ellen.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 986
5 433
113
Mondjuk nem tudom miből jött az ötlet, hogy Harkov lenne a cél. Még az offenzíva megindítása előtt (ide is beírtam akkor) már az ukrán vezetés is tudta, hogy egy 50 ezres haderő gyülekezik a határnál, de nem azzal a céllal, hogy bevegye a várost, hanem, hogy hátrébb tolja az ukránokat, hogy ne tudják elérni a tüzérségükkel Belgorod városát. Szó sem volt arról, hogy ezekkel az erőkkel ez lett volna a cél.
Meg a "taktika" része lehetett hogy amíg a nyugati országok nem "engedélyezik" lényegében védve voltak az Orosz területen lévő tüzérségi eszközök,repülőgépek stb.Ha fentartják a korlátozást akár be is szakadhatott volna a front.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 658
48 461
113
Ez nagyon szép, felmondtad a leckét, leülhetsz... :D Azt azért elmondom neled, hogy a GDP, egy főre jutó GDP, vásárlóerő paritásos GDP mind-mind olyan fogalmak, amit nem az oroszok találtak ki. Ezek mérni próbálják a szerintem mérhetetlent, és a hozzád hasonló szemellenzősöknek addig számít értékes adatnak, amíg azt lehet mutatni velük, hogy az oroszok a béka s.gge alatt sincsenek. Amint valamelyik paraméterben feljönek, nos onnantól az a paraméter már nem reprezentáns, nem mutat semmit... :D
Szerinted mi az "életszínvonal"? Megpróbálom elmagyarázni neked, mert éltem már elég sok különféle "életszínvonalú" országban, Szerbián kívül többek között az USA-ban, Németországban, rövid ideig a csigazabálóknál és a digóknál is, de Moszkvában és pár hónapig a Vjatka partján Kirovban is.
Megfordultam a munkám során több orosz városban, de vidéki faluban is, mint ahogy nyugaton is láttam ezt-azt.

Gratulálok! Ugyanezt gondolom, és tétováztam, hogy ebben a topicban leírjam-e. Egyszer már leírtam ennek az azóta kilépett "köpködős" kommentelőnek, de nem ilyen gazdag tapasztalat birtokában.
Szoktam nézni olyan dokumentumfilmeket, amelyek bemutatják, hogyan élnek Oroszországban az emberek az Altájban, Szibériában, északon. Nagyon eltérően. A nomád életvitelt folytató rénszarvaspásztorok egészen másképp élnek Szibéria zordabb felén. Tágra nyílt a szemem, amikor déli gyümölcsöt láttam az asztalukon. Vagy amikor a vidéki "egyszerűnek" látszó orosz hölgyről kiderült, hogy a szobrászművészetet és a képzőművészet más ágait is magas színvonalon műveli. (The Ulengovs - ez a csatorna neve a Youtube-on.) Igen, az életszínvonalnak vannak nem számszerűsíthető elemei, és ezzel nem szeretném a nyugati életmód előnyeit elvitatni. Ezekből sokat átvesznek a világ más tájain. De a történelem során ezeknek az áramlása kétoldalú volt.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
826
7 564
93
Tavaly a németeket előzték le, a Világbank júniusi adatai szerint pedig a japánokat küldték maguk mögé a vásárlóerő-paritáson (PPP) számolt GDP-ben. Mégis mi fűti ennyire az orosz gazdaságot?



 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 772
113
Tavaly a németeket előzték le, a Világbank júniusi adatai szerint pedig a japánokat küldték maguk mögé a vásárlóerő-paritáson (PPP) számolt GDP-ben. Mégis mi fűti ennyire az orosz gazdaságot?



semmi extra,csak működnek ellenük a szankciók :D :D

persze ez a makronóm is csak egy hazug propagandista netes híroldal,Putyin és a Kreml szócsőve ;)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 030
87 837
113




 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 828
47 221
113
Argentinian Super Etendard Strike Jets Planned For Transfer To Ukraine...

According to a report in Argentina’s Infobae newspaper, the plan to transfer five Super Etendard jets from Argentina was crafted by Argentina’s Minister of Foreign Affairs Diana Mondino, and Minister of Defense Luis Petri.

Lesz itt ha igazak ezek hírek vadászbombázókból is mindenből egy kicsi ebből, egy kicsi abból.

Nesze sánta, itt egy púp!
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 567
5 276
113
Az Orbán - NATO megállapodással tulajdonképpen éppen igent mondtunk a háborúra. Tulajdon képpen nem vétózzuk hogy a NATO keretében a többi tag háborúzhat a szervezet nevében, égisze alatt. De mivan ha az oroszok csapást mérnek pl, a lengyelekre romániai bázisokra, az minek fog számítani, akkor arra is érvényes a megállapodás, készült írásbeli megállapodás, mért mint tudjuk az sem ér semmit, de anélkül az esemény sem történt meg hivatalosan.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 658
48 461
113
Az Orbán - NATO megállapodással tulajdonképpen éppen igent mondtunk a háborúra. Tulajdon képpen nem vétózzuk hogy a NATO keretében a többi tag háborúzhat a szervezet nevében, égisze alatt. De mivan ha az oroszok csapást mérnek pl, a lengyelekre romániai bázisokra, az minek fog számítani, akkor arra is érvényes a megállapodás, készült írásbeli megállapodás, mért mint tudjuk az sem ér semmit, de anélkül az esemény sem történt meg hivatalosan.

Szerinted mit tudtunk volna, mit tudunk csinálni? 31 tag közül 30-an mondtak igent a háborúra, mi a vétóval csak magunkra húztuk volna ezt a 30 tagot. És ha a 30 közül vannak olyanok, akik meggyőződésük ellenére állnak a háború mellett, álljanak ki magukért, ne mi tartsuk a hátunkat értük.
Az oroszok csak akkor mérnek csapást a lengyelekre, románokra, ha azok belépnének ebbe a konfliktusba. S akkor nem érvényes a 5. cikkely.
Egyébként semmire nincs 100%-os garancia. Nyilván ezek a megállapodások, nyilatkozatok el vannak mentve, de ez nem életbiztosítás. Az erősebb minden erkölcsi tiltás ellenére felülírhatja.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 132
7 165
113
Szerinted mit tudtunk volna, mit tudunk csinálni? 31 tag közül 30-an mondtak igent a háborúra, mi a vétóval csak magunkra húztuk volna ezt a 30 tagot. És ha a 30 közül vannak olyanok, akik meggyőződésük ellenére állnak a háború mellett, álljanak ki magukért, ne mi tartsuk a hátunkat értük.
Az oroszok csak akkor mérnek csapást a lengyelekre, románokra, ha azok belépnének ebbe a konfliktusba. S akkor nem érvényes a 5. cikkely.
Egyébként semmire nincs 100%-os garancia. Nyilván ezek a megállapodások, nyilatkozatok el vannak mentve, de ez nem életbiztosítás. Az erősebb minden erkölcsi tiltás ellenére felülírhatja.

Azt gondolom, hogy sok melldöngetős országnak kellemes mindig a magyarokra mutogatni: "Mi úgy mennénk harcolni, de a magyarok folyton vétóznak!" "Mi úgy tiltanánk az orosz uránt, de a magyarok nem hagyják!" ...
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 447
23 617
113
Ezek a hülye oroszok megfizetik a katonáikat, ebből még baj lesz more!


De hála az égnek az ukránok győzni fognak, mert töretlen a harci kedv és mint tudjuk “nem akarnak egy oroszok által megszállt országban élni”

 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 609
25 065
113
Csak érdekesség, ha valakinek esetleg meglenne a modernkori nemrég linkelt térképe is:

f19ff3899ad78b67a0a86087e72917ab.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 303
68 423
113
Minden bűnös elnyeri méltó büntetését.

Nyugger a Hír Tv-n, Stoltenberg latogatasarol.

A focicsapatot is vinnék.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 005
23 162
113
Az Orbán - NATO megállapodással tulajdonképpen éppen igent mondtunk a háborúra. Tulajdon képpen nem vétózzuk hogy a NATO keretében a többi tag háborúzhat a szervezet nevében, égisze alatt. De mivan ha az oroszok csapást mérnek pl, a lengyelekre romániai bázisokra, az minek fog számítani, akkor arra is érvényes a megállapodás
Nem lehet nemet mondani egy küszöbön álló háborúra. Ha azt akarják akkor meg is fog történni. Magyar vétó ide vagy oda. Elébe mentünk a problémának, sőt, ahogy OV is foglmazott csak az első problémának, mert mint mondta lesz még több "hülye ötlet" is.
Az oroszok csak akkor mérnek csapást a lengyelekre, románokra, ha azok belépnének ebbe a konfliktusba. S akkor nem érvényes a 5. cikkely.
Egyébként semmire nincs 100%-os garancia. Nyilván ezek a megállapodások, nyilatkozatok el vannak mentve, de ez nem életbiztosítás.
Ha valaki provokativ lépés után válaszcsapásban részesül arra nem vonatkozik az 5. cikkely, tehát ha valaki legénykedik és kap a pofájára magára vessen. Az egész hiszti arról szól jelenleg, hogy a pofonban minnél többen osztozzanak, annál kevésbé fáj majd egyen egyenként. Pillanatnyilag a többség úgy kalkulál, hogy egy nagy tasli mindenki arcán száthúzva vállalható dolog, csak ha lehet pont ne az ő fogai repüljenek...
Azt gondolom, hogy sok melldöngetős országnak kellemes mindig a magyarokra mutogatni: "Mi úgy mennénk harcolni, de a magyarok folyton vétóznak!" "Mi úgy tiltanánk az orosz uránt, de a magyarok nem hagyják!" ...
...de amint az első apró legyintés is elszáll az éterben a többség úgy kihátrál ebből a támadó platformból hogy csak na,...Amig nincs haborús helyzet vagy rendkivüli állapot minden egyes tagországban addig az Istenadta nép az első saját bőrén érzett veszteség után az utcára vonul majd és be is fejeződik a nagy internacionalista oroszverés.
Az EU-n ne mcsodálkozom, de a NATO teljes tévúton jár sajnos. Saját magunk felfegyverzésén és a nemzeti haderők felkészültségén kellene dolgozni, nem ukrán oligarhák villáit épiteni lövészárok cimszó alatt.