[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 623
48 213
113
Június 25-én este csapataink előrenyomulnak Sztelmahovkában, Szokolban, Krasznogorovkában, Kirovskban, Razdolovkában.
Valójában ma már rendszeres kisebb taktikai sikereink vannak, amelyek felhalmozódásuk során válsághelyzetekhez vezetnek az Ukrán Fegyveres Erők számára a front különböző szektoraiban, ami megakadályozza az ellenséget a helyzet stabilizálásában, és a fegyveres erők parancsnokságát kényszeríti a lyukak befoltozására, a tartalékok felhalmozását és az alakulatok megfelelő forgását akadályozza.


Egy kis szösszenet!

Lassan 2,5 éve ülünk a számítógép előtt, és búvárkodunk a különböző hírforrásokban, tájékoztatjuk egymást az általunk fontosnak ítélt információkról. Megismertük a legkisebb ukrán falvak nevét, helyzetét, a hadviselő felek fontosabb és kevésbé illusztris szereplőit, a sok szakértőt, akinek a létezéséről halvány fogalmunk sem volt 2022. február 24-e előtt. És közben telik az életidőnk.
Néha úgy érzem: ellopta ez a háború az életünket. Leszűkítette a horizontomat. Azelőtt érdekelt a genetika, a magyarság története, a zene, a versek, a csillagászat, régészet, űrkutatás stb. Most első dolgom, hogy bekapcsolom a számítógépet: mi történt a fronton, milyen híreket hoztatok.
Egyre inkább úgy érzem: nem jól van ez így!
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 447
11 425
113
Utoljara: teljesen mindegy, mert ingyen lehet kifizetni addig, amig a USD a world reserve currency. Komolyan, mit nem birtok felfogni ezen? Kozepiskolas logika.

Jól írod: Amíg.
Ingyen ebéd természetesen lehetséges - akár büntetlenül is, nemzedékeken, sőt korokon keresztül is.
Hiszen erről szól minden olyan birodalom történelme, amely az Erőnek(;)) köszönhetően tudott khm. ásszimetrikusan kereskedni a többi közösséggel.

Hogy egy ilyen dicső éra mikor ér véget egy adott birodalomnál, az mindig egyedi történet.
Ami biztos, hogy eddig még mindegyiknek volt vége...
...illetve olyan szakadása, amely után már nem beszélünk folytonosságról.

Én úgy érzem, hogy az USA sem tudja és nem is akarja átlépni az árnyékát, de ezzel csak sűrűsíti a levegőt a vihar előtt.
(Ami lehet, akár több évtized múlva lesz, de ahogy a technológiai környezet gyorsulva alakul és alakítja a társadalmakat, azok kapcsolati módjait, úgy gyorsulva alakul az emberi történelem is. Csak az USA társadalma mennyit változott az évtizedek alatt...)
Igazából az USA láthatóan már nem tud mit kezdeni a jemeniekkel.
Nem azért mert technikailag nem lenne képes. Hanem mert a figyelmét ő sem tudja eléggé megosztani.
Pont elég az ukrán konfliktus. Izraelről sem veheti le a szemét, holott ott - a múlt arab-izraeli háborúinak tükrében - igazából még nem is történt semmi...
Mi lesz, ha nemcsak beindul, de eszkalálódik is a konfrontáció a Hezbollahlal!?
S ahogy ma olvasom; a bosszú fűtött irakiak is beszállnak a maguk módján?
S hol van még a többi bosszúra éhes, vagy csak eddig alakoskodó, lapító hiéna?

Előbb-utóbb (Kína-Tajvan) eljuthat az USA arra a pontra, mint Bodri az Argoban:

Tibi, nem nagyon fog ez menni...
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 526
20 534
113
Már megint csak egy ha. Szembe kéne nezni azzal, hogy „Ha valami úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa és úgy néz ki, mint egy kacsa. Akkor az minden bizonnyal egy kacsa." nem liba, csirke vagy flamingó.
Ha valami úgy harcol mint a NATO, NATO parancsnokok és kiképzők vezetik, NATO felderítési adatokkal dolgozik valós időben, akkor az minden bizonnyal a NATO. Nem csak hasonlít,de konkrétan az. :D Örülök, hogy ebben egyetértünk... :D
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 708
14 460
113
Persze nem az eszukrol hiresek (altalaban a szlavok egyike sem), igy eloszor onkent feladtak a bolygo 3. legnagyobb atomarzenaljat (ekkora baklovest!)

Szerinted állagromlás és korlátozás nélkül lenne meg mindmáig az ukrán atomarzenál ?

Egy hidrogénbombából 10 - 15 év alatt elszivárog a deutérium fele. Ekkor szét kell szedni, és összerakni újra. Na ez még dollárban is milliós tétel. Pont az Ukrán Államnak lenne ilyesmire pénze ?


Nézzük az ukrán atomarzenált:

- Tupoljev nehézbombázók: ezek szétlőtt repülőbázisról nem tudnak felszállni.

- Rakétasilók: ezek is a szétlőtt központi irányítóegység nélkül nem tudnak megindulni.

- Harcászati rakéták: Ukrajnának ugyan maradt egynéhány harcászati rakétája, hagyományos töltettel, de azok is bevethetetlenek, a nukleárisak is tönkre mentek volna.


Lehetne Ukrajnának 19 Tupoljev Tu-160-as Blackjack-je, és 500 + robotrepcsije, csak hogy oldanák meg az alkatrész és műszaki támogatást, és a gépek üzemeltetését ?

Vagy az R-36M2-eseket hogy oldanák meg ?

Azok csak állnának, és állnának a betonon, meg a silóikban, sehova nem mennének, és Porosenkó / Zeller meg rázná az öklét az ég felé.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 135
23 177
113
Ha meghalt volna valaki fegyveres összecsapásban, tegyétek már fel a bizonyítékokat, mert az orosz fórumban az eseményeket alaposan kiveséztük - legalább 50 oldalon keresztül. Kiváncsi lennék az égről letörölt gépek meg a felrobbantott kamion verziókra is..

Ezekben én azt látom hogy az orosz F.O.S média felveszi a versenyt a nyugati társával, egyaránt be tudja etetni az embereket. No nézzük konkrétan a vonulás és a következő napok erre vonatkozó kommentek - részleteit (múltidéző):


























Köszönöm :)



És akkor, junius 24 én írtam Prigo várható sorsáról:





Így van, az volt az egyfelvonásos darab előtt - az előjáték. Hát kissé túljátszotta a szerepét Putyin egyik legjobb barátja, bizalmasa.

És a lényeg:
Kicsit félreértettél. Nem azt írtam nem lehetett így, csak megjegyeztem hogy az egyik verzió pont annyira elbaszott és lehetséges, mint a másik. A lapokba pedig nemhogy bele nem látsz -ahogy katona kollégánk sem, és innen senki- de még csak az asztal közelében sem vagy amin a lapok vannak. Nyilván ha kettővel többet pisloghatnál oda akkor mélyen csendben lennél, nem pedig a népeknek okosítanád itt. Azért mert terjedelmesebb és összeszedettebb hozzászólásokat követsz el, mint az átlag attól még nincs az asztalodon piros telefon valamelyik 3 betűshöz, ergo amit írsz ezzel a konfliktussal kapcsolatban az pont annyira csak egy lehetőség, agymenés vagy fantazmagória, mint bárki háromsorosa. Semmi különbség. Illetve de. Nálad még látszik, hogy játszik a múltadból kifolyólag egy adag nosztalgikus miszticizmus is.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 709
17 018
113
Egy kis szösszenet!

Lassan 2,5 éve ülünk a számítógép előtt, és búvárkodunk a különböző hírforrásokban, tájékoztatjuk egymást az általunk fontosnak ítélt információkról. Megismertük a legkisebb ukrán falvak nevét, helyzetét, a hadviselő felek fontosabb és kevésbé illusztris szereplőit, a sok szakértőt, akinek a létezéséről halvány fogalmunk sem volt 2022. február 24-e előtt. És közben telik az életidőnk.
Néha úgy érzem: ellopta ez a háború az életünket. Leszűkítette a horizontomat. Azelőtt érdekelt a genetika, a magyarság története, a zene, a versek, a csillagászat, régészet, űrkutatás stb. Most első dolgom, hogy bekapcsolom a számítógépet: mi történt a fronton, milyen híreket hoztatok.
Egyre inkább úgy érzem: nem jól van ez így!
Ezért olvassuk és kommenteljük a fürdőszobából. :D
Azért érdemes, mert jó tudni, h mikor ágyazzak a pincébe...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 623
48 213
113
Az orosz fegyverekben megvan a lehetőség a modernizációra: javítani fogják a hatótávolságot és a pontosságot – mondta Alekszej Djumin orosz elnökhelyettes a RIA Novosztyinak.

Nagy lemaradásunk van.
Vannak olyan fegyvereink, amelyek különböző típusú csapatoknál állnak szolgálatban, és amelyekben nagy lehetőség rejlik a modernizálásra, a taktikai és technikai jellemzők javítására... Azok a fegyverek, amelyek már régóta szolgálatban vannak, képesek javítani a tulajdonságaikat hatótávolság, pontosság és egyéb kritériumok tekintetében.
– mondta Dyumin.

Azt is megjegyezte, hogy jelenleg sok munka folyik az elnök által kijelölt feladaton, a high-tech folyamatok gyors bevezetésén.


2024. június 25-én az amerikai fél kezdeményezésére telefonbeszélgetésre került sor Andrej Belousov orosz védelmi miniszter és L. Austin amerikai védelmi miniszter között.

A védelmi miniszterek eszmecserét folytattak az ukrajnai helyzetről.
A.R. Belousov a helyzet további eszkalálódásának veszélyére hívta fel a figyelmet az ukrán fegyveres erők folyamatos amerikai fegyverellátásával kapcsolatban.

Egyéb kérdések is szóba kerültek.
c) RF Védelmi Minisztérium



Összefoglaló 2024. június 26-án reggel

▪️Harkov irányában az Ukrán Fegyveres Erők tovább építik a tartalékokat, erősítik a frontvonalban a kémelhárítást, és támadásokat indítanak Liptsy falu felől, Volchnask és Tikhoy térségében . Az ellenség támadő egységeket készít fel a határvonal elérésének reményében.

▪️Chasov Yarban a nap folyamán nem történt jelentős változás. Az ellenség a legmotiváltabb katonákat fogja használni az ellentámadások végrehajtására. A nap folyamán enyhén csökkent a harcok intenzitása, amit kölcsönös tüzérségi csapások kompenzáltak.

▪️Toretsk közelében az orosz fegyveres erők részéről az ellenségeskedés fokozódása figyelhető meg . Beszámoltak arról, hogy egységeink Druzhba , Shumy , Yuzhnoye ( Pivdenny ) település felé haladnak.

▪️Avdejevszkij irányából az északi szárnyon Novoaleksandrovka melletti ellenőrzési zóna bővítéséről , haladó csoportjaink Vozdvizenka melletti akciójáról kapunk információkat. Sokol falu területén az ukrán fegyveres erők megerősített területéért harcolnak, délen, Karlovka közelében az orosz fegyveres erők megrohamozzák az erdőültetvényeket.

▪️Krasznogorovkán egységeink egy többszintes épület egy részét foglalták el a város keleti részén, a Solnechny mikrokörzetben. Krasznogorovka nyugati részén továbbra is magas az ellenségeskedés intenzitása.

▪️Vremevszkij irányában az ukrán fegyveres erők nem tudták visszaszerezni az ellentámadások során elvesztett pozíciókat Sztaromajorszkij közelében.

▪️A Herson irányú és a zaporozsjei front helyzetében nincs jelentős változás . Az elmúlt két hétben jelentősen megnőtt az Orosz Fegyveres Erők által a Dnyeper jobb partján lévő védelmi szerkezetek elleni légibombák alkalmazása .

▪️A Belgorod régióban nem szűnnek meg az ukrán fegyveres erők civilek és szociális létesítmények elleni terrortámadásai.

▪️A Kurszk régióban a nap folyamán 34 ukrán drónt nyomtak el és semmisítettek meg elektronikus hadviselési eszközök és kézi lőfegyverek a határ menti területeken.

▪️A DPR fővárosában , Donyeckben az ukrán fegyveres erők MLRS-ből és nyugati gyártmányú ágyútüzérségből történő ágyúzása következtében három civil meghalt és kilencen megsebesültek.

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy



 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 900
87 121
113
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 585
44 809
113
Valójában a Global Hawkról és a MiG-31-ről az egész sztori videón van, amihez csak annyit tudok hozzátenni, hogy két rész volt. Különböző sebességgel. És minden csak a második alkalommal sikerült, amikor 2,3 millióra gyorsultunk.
Ez az első ilyen eset a repülés történetében, ha jól tudom. Ilyen magasságban és sebességben még senki nem „találkozott” senkivel.
A MiG-31-et választották az egyetlen olyan repülőgépnek, amely ilyen magasságban képes ellátni ezt a feladatot az Aerospace Forces szolgálatában álló teljes flottából.
A MiG-31 790 IAP 105 kert pilótája és navigátora megkapta a Bátorság Rendjét.

A stábok újabb „találkozókra” készülnek.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 261
68 088
113
2,5 éve erre a szituációba senki sem gondolt?


Mégiscsak lehetett valami puccs kísérlet, Zelenszkij leszámolás a kezdett.



Dánia idén befejező az ukrán pilóták képzéset, ennyi volt.

.https://mandiner.hu/kulfold/2024/06/fontos-egyuttmukodest-szakit-meg-zelenszkijekkel-ez-az-europai-orszag
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 526
20 534
113
2024. június 25-én az amerikai fél kezdeményezésére telefonbeszélgetésre került sor Andrej Belousov orosz védelmi miniszter és L. Austin amerikai védelmi miniszter között.

A védelmi miniszterek eszmecserét folytattak az ukrajnai helyzetről.
A.R. Belousov a helyzet további eszkalálódásának veszélyére hívta fel a figyelmet az ukrán fegyveres erők folyamatos amerikai fegyverellátásával kapcsolatban.

Egyéb kérdések is szóba kerültek.
c) RF Védelmi Minisztérium
Szerintem ez egy meteorológiai megbeszélés volt, a Fekete-tenger felett tapasztalható kiszámíthatatlan turbulenciákról. Az oroszok figyelmeztették amerikai kollégáikat, hogy nem biztonságos a légtér holmi globális sólymoknak... :D
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 128
15 745
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 282
55 496
113



Egy minta demokráciában?
Az lehetetlen, hiszen most fognak csatlakozni az európai únióhoz,ott meg ilyen nincs,nem hoz létre a cia ilyen célra mindenféle szervezeteket az EU-s országokban, hiszen az EU teljesen szuverén, önálló entitás, nem ülnek cia ügynökök az EU-s országok kormányaiban,állmatitkári szinteken,az EU-s országok nem engedik a területükön, a cia által szevezett,pénzelt,é intellel ellátott civil szervezeteket,amik kormányokat akarnak buktatni,zsarolni,pártokat,párvezetőket zsarolnak,hogy jól koalázzanak,jól szavazzanak otthon, meg az ep-ben,dehogyis, dehogyis.
Az adománygyűjtő dobozokba is a kisnyuggerek dobálnak tízmillákat,új,folytatólagos sorozatszámmal,mert kit is támogatna a Magyar nyugger,ha nem a háborút szervező,felforgató,puccsolò,abberációt,devianciát ,mindenféle mocskot ránk toló/kényszerítő,usából szevezett,pénzelt,intellel,médiával,technikával,mindennel is ellátott,hazaáruló,0%- os pártocskákat?
Jóhogy!
Erre pont ukrajnàban ilyet,ez hallatlan!
Mi lesz a következő,kompromittálja a valaki az ujságírókat,ott,ahol teljesen szabad a sajtó,meg a civileknek is az orrukon fröccsen ki a szólásszabadság?
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 568
18 422
113