[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 568
5 282
113
Azért gyorsan elvarták a szálakat. Nehogy már váljon, hogyan ki juttatta be. Nem akarok összeesküvést sejteni, de, akkor is.
Az igazság birtokosának szeretném üzenni nem a varsói szerződés vagy a ruszkik állomásozik az USA határon és nem ők telepítettek mindenhová támaszpontot, és nem azért cempingeztek nálunk mert úri dolguk így kívánta ha nem elvesztettünk egy háborút, és tudni kellene ha nem mentek volna maguktól ki még mindig itt lehetnének, ezért könd meg hogy elmentek. Ha már az orosz mindent is elfoglalni szeretne.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 244
12 621
113
GSb9lO9WoAAZBKE

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 756
32 468
113
A kolumbiai kitisztulnak...
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 705
45 393
113
https://twitter.com/Navsteva/status/1812505599940161543
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 471
7 313
113
Én meg nem igazán értem mi a francért áll még a Verkhovna Rada
a bankova és a kreml is karcmentes
mindkét helyen ülnek olyan döntéshozók akik dönthetnének a másik oldal drónozásáról bombázásáról rakettázásáról rekettyézéséről, de nem teszik
mert tudják hogy annak egyenes következménye hogy másnap nekik is nem a szokásos munkahelyükre kell bemenniük hanem valami kényelmetlen tartalékojjektumba máshová ahol más kávét főznek más íróasztalhoz kell leülni munka után meg hazközlekedni is bonyolultabb miazmás
és a kényelem és a megszokás nagy úr, ha saját kényelmünkről és szokásainkról van szó
ha másokéról akkor kevésbé
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 052
16 683
113
Zellerre azért nem adnak kilövési engedélyt, mert ő egy a szórakoztatóiparból jött nímand.

A háború előtt Ukrajna, és Oroszország között járkált, és még a Rosszija 1-en is szerepelhetett. Orosz anyanyelvű, és Vlagyimir Zelenszkij / Vlagyimir Alekszandrovics Zelenszkij, az orosz névalakkal is élt.

Ő mit tud tenni politikailag, és katonailag ? :rolleyes:
Igy van. Ö azonban nem jött hanem az őt kinevelő, a vezető ukrán média stúdió média mágnás főnöke választotta ki tehetsége, képessége alapján (mindent el tud játszani a drámától a vígjátékig, bohózatig, mint látjuk, sírni is tud odaadással) leendő ukrán Elnöknek.

Előtte évekig gyakorolt Kvartal 95 bohócgárdával tányérozva, haknizva orosz területen, gyakorolva az amúgy is tökéletes orosz tudását, amit Elnökként rögtön el is igyekezett felejteni, de a felesége ezt nem hagyja, még most is oroszul szólongatja.

Ez a szereplőválogatás az ukrán Elnöki székbe azért a külső , ukrajnát felvásárló, és politikus réteg óhajai szerint történt.

Persze ezt a kiválasztást meghálálta a média mágnás Kolomojszíjnak, nemrég elfogatta és börtönbe záratta annak ellenére , hogy az illető az egyik vezető szerepet töltött be a Nagy Fehér Főnökünk elhíresült Burisma ukrán gázkitermelő cégében

Úgy látszik a kellemetlen tanúkat félre kell tenni idejében, ha kihordási idejük (hasznosságuk) lejárt.

Tehát jótett helyébe jót várj - mint a mesében, de sajnos ismér Rejtő Jenő klasszikus mondása jut eszembe:
"Hülye Úr télen az erdőben sétálva fagyott viperát lelt, megsajnálta és keblén melengette"

A NATO azért ellensége Putyinnak, mert akadályozza az orosz birodalom háborúval történő vissza állítását.
A tolvaj gyűlöli a magas kerítést és a rácsokat.
Ennyi.

Szólnod kellene a NATO-nak hogy célt tévesztett, mert az oroszok ajándékozták az ukránoknak 1917-ben az országukat, amelyet területszerzéssel állandóan bővítgettek - mostanáig.. Megjegyzem az 1917-es határokat az ukránok saját maguk kérték az addig pár 100 éve nem létező országuk végre államformában való megjelenését kérve.. Harkovot is az orosz cár adományozta a lengyelek elől menekülő ukránoknak hogy legyen hely ahol nyugodtabban élhessenek..
Ismétlésképp, mert mindíg elfelejtődik, pedig állítólag még odébb lennénk a demens kórtól:

eHNYZn5.jpg


Ezért egyszerű lenne az ukrán népnek visszamenni a saját területére - aki meg akar az maradjon ott ahol született, senki nem akarja cseszegetni az ukránsága miatt - mármint az orosz nép részéről..

Ennyi.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 252
29 531
113
Tacheles nr139 németeseknek Thomas Röperrel és Robert Steinnel
PÉNTEKI!!! Trump merénylet előtti

Témák: NATO és Orbán, Örményország, Biden - Trump vita, USA rakéták Európában, ukrán csapatösszevonás a fehérorosz határnál, Modi (India) Moszkvában, az angol uralkodóháznak mégsem csak reprezentatív szerepe van?
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 803
14 914
113
Előtte évekig gyakorolt Kvartal 95 bohócgárdával tányérozva, haknizva orosz területen, gyakorolva az amúgy is tökéletes orosz tudását, amit Elnökként rögtön el is igyekezett felejteni, de a felesége ezt nem hagyja, még most is oroszul szólongatja.


Ebben a műsorban mindenki oroszul beszél, nem csak a Zelenszkij.

Pedig ez ukrán műsor.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 368
26 722
113
Az USA új légvédelmi központot hozott létre Ukrajnában. Ezek szerint a régi szovjet komplexumok elfogytak és innentől valószínűleg az ukránoknak a légvédelem coki.
Orosz Buk-M2 TEL
photo_2022-06-10_14-00-41.jpg

URAL-4320 gépjárművek (Volgograd)
1694422703_bf7b2a48-120c-47de-a561-2bef1a40d7fa.jpg

Screenshot-2022-03-23-at-13-00-59-Watermarkly-Watermark-Photos-Online-For-Free-%E2%80%93-Make-Add-Watermark.png

Emlékszünk még ezekre a járgányokra
uw12072400.jpg

post-1686-0-67443800-1661536332.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 341
68 630
113
Vagy csak nincs ott értékelhető célpont. Igazából maga a Patriot nem ellenfél, többször is megsemmisítettek, nem véletlen kell folyton pótolni.
Sőt, inkább célpont mint elkerulendo terület. Abban a zöld körben nincs nagyon komoly település vagy oblaszt központ. A szomszéd Transznyisztra, nem lengyel vagy a román.
Ha van is ott Patriot szerintem xar helyen van mert annak az a dolga hogy megvedje a kiemelt területet, most meg kap Dnyepropetrovszk, Ogyessza, Lemberg és térsége, Kijev, Harkov, Kramatorszk térsége, Poltava.
Ha a zöld a lényeg szerintem xar következtetés.


.
A kolumbiai kitisztulnak...
Nagyon megcsappantak az utóbbi pár napban, látszik hogy bevetettek őket, nem tetszik nekik hogy felapritjak őket. A donyecki buszsoforok meg most harcolhatnak az ungvári buszsoforokkel.


Több zsák dollárt találtak Zeller frakciovezeto helyettesenel.
Több zsaknyi dollárt...

Nem mindennap látni olyan fejbelottet akiből meg folyik a vér. Vintorezzel?


New York, szelesitik az áttörést.
Ahogyan az a tankönyvben le van írva.

Vigyázz, vigyázz, vigyázz, vigyázz?
Magyarul van ez?


.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 622
25 132
113
+18 orosz SOF rajtaütés:

A kijevben elpatkolt #nemnato amcsi, kicsit bővebben:

Kanadai m16 trófea szétszerelés:

És egy kanadai is elment banderához:

És egy kokainporszívó is veszteséglistán:

Balkánkeresztes #nemnato fv103, orosz kézen:

ukri t64 legó lett az FPV találattól:
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 699
9 667
113

Ebben a műsorban mindenki oroszul beszél, nem csak a Zelenszkij.

Pedig ez ukrán műsor.

Ebben a műsorban mindenki oroszul beszél, nem csak a Zelenszkij.

Pedig ez ukrán műsor.


Ez egy jóval bonyolultabb történet. Igazából koprodukciós műsor. A Via-Gra csapat székhelye Kijevben volt ugyan, de Meladze egy grúz származású, orosz producer. Akinek a posztszovjet térségben rengeteg sikeres dal szövege, vagy éppen énekesek felfedezése fűződik a nevéhez. Konsztantyin Meladze második felesége egyébként pont Zselé műsorvezető társa volt, Vera Brezsnyeva énekesnő. Meladze írt igen sikeres dalszövegeket Polina Gagarina részére is többek között. Azért váltak el Brezsnyevától, mert Brezsnyeva az SZVO kezdetén elhúzott Oroszországból, és azt akarta, hogy Meladze is azonnal tegye meg ezt, továbbá adja el minden ingatlanát, és szüntesse be az Oroszországi dalszerzői és produceri tevékenységét. Meladze azonban maradt Oroszországban, így elváltak. Ezen kívül ez a műsor az NTV-n futott, hiába volt kijevi a forgatási helyszín, de attól még lényegében a Gazprom Media volt a megrendelő. Tehát ismét ott van egy újabb orosz szál. A 6:48-tól beszélő zsűri tag is egy ismert orosz színész-műsorvezető. Még az igen jól sikerült "A játék a túlélésért" című orosz filmsorozatban is ő volt ennek a szereplők halálával végződő valóságshow-nak a műsorvezetője. A két ország szórakoztatóipara nagyon össze volt nőve. Bizonyos értelemben még máig össze van nőve, pont az NTV révén is. Mert az eredetileg "Pjosz"(kankutya) című, Magyarországon "Egyik kutya, másik eb" című ukrán rendőrkutyás sorozat továbbra is fut az NTV-n, a 6. évadnál tartanak, nem vették le a műsorról, csak mert ukrán. De 2022-ig az volt a természetes, hogy mindenki oroszul beszélt.



Az SZVO-s videócsatornára felkerült a 26-ik rész. Először megismerhetünk egy mobil templomot, ami egy módosított UAZ Buhanka. Aztán aknavetősöktől a FAB-3000-est alkalmazó Szu-34-ig mindenfélét láthatunk. Számomra a legérdekesebb megint a helikopterek alkalmazása volt. Egy Ka-52M-et láthatunk dolgozni. A NIR-eket szokásos módon, ugrásból, az okosok szerint a "semmibe" indítja. Valójában láthatjuk a pilóta előtti HUD-on, hogy a "ПР" (Indítás Engedélyezve) felirathoz tartozó pont fentre, a levegőbe mutat, és nem pedig a földre. Kb. 30 fokos ugrásnál kerül középre . Ebből megint lejön az, hogy a "vaktában, a semmibe, fölöslegesen" indított NIR-ek indítási pontját a számítógép számolja ki a Kamovokon, a felderítés adataiból megkapott koordináták alapján, és a pilóta eszerint indít. Felhívnám még a figyelmet a pont felett látható 6.6-os, majd 6.5-re csökkenő számra. Ez annyit jelent, hogy 6.6 km távolságból tudják indítani a NIR-eket. A hagyományos célzási módszernél ugyanez a táv 2.5 km volt. A Kamov alkalmazását 14:20-tól láthatjuk, az indítást a HUD-on is jelezve pedig 15:12-től.