Na ez a kis jelzés értékű erő komolyabb mint a teljes MH![]()
De nekik nincs ellentengernagyjuk. ukránok most nyomnak egy all int?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Na ez a kis jelzés értékű erő komolyabb mint a teljes MH![]()
De hát 2 éve orosz földön vannak az ukránok.8. Ha mégis megtörténik az általam lehetetlennek tartott verzió, hogy az ukránok területet foglalnak el tartósan az orosz földön, akkor az oroszoknak a tekintélye a béka segge alá fog esni.
4b. Ezt a jövőbeni események eldöntik. Ezek után egy aszimetrikus eddig nem látott rakétacsapás is következhet orosz részről, odahaza nyilván már az se mer majd felhördülni, aki eddig esetleg. Szerintem nem zárhatjuk ki, hogy valami durvát fognak most betolni. Emellett halad a donbaszi offenzíva is, szimbolikus, hogy ők meg ott "New York belvárosában vannak", valahol a Times Squre környékén!4. A fene sem tudja, hogy az oroszok vagy elnézték ekkora ember és hadianyag mozgást vagy tudatosan hagyták a betörést.
Szerintem az is tudatos dontes lesz az oroszok reszerol amikor az utolso emberig elhagyjak Ukrajna teruletet. Az is egy terv resze lesz ami moge nem latunk be.4b. Ezt a jövőbeni események eldöntik. Ezek után egy aszimetrikus eddig nem látott rakétacsapás is következhet orosz részről, odahaza nyilván már az se mer majd felhördülni, aki eddig esetleg. Szerintem nem zárhatjuk ki, hogy valami durvát fognak most betolni. Emellett halad a donbaszi offenzíva is, szimbolikus, hogy ők meg ott "New York belvárosában vannak", valahol a Times Squre környékén!
..
(szerintem nehéz elnézni ekkora csapatmozgást, már ha tényleg ekkora akcióról van szó)
Itt nem azon van a hangsúly hogy az ellenfél mit tud megcsinálni vagy mit nem, hanem azon hogy a képesség adott-e vagy sem! és az eszmecsere onnan indult, hogy nem a képességbeli hiányosság az oka annak, hogy Ukrajna még áll mint önálló entitás, hanem az a szándék amiről nem tudunk.
dudi említi hogy csúnyán néznének ... én már párszor leírtam itt, hogy lehet Putyint fikázni, de örüljön mindenki, hogy egy ilyen forma van Oroszország élen, nem egy Sztálin 2.0 verzió, mert kb akkor tényleg az lenne, amit dudi is írt, hogy maximum mindenki csúnyán néz, amikor az a típusú vezető f@szra húzza Ukrajnát, mert mást nem igazán tehetnének, igazából most se nagyon, mert mit csinálnak? Hoznak egy újabb szankciót?
arról van szó, hogy mind a ruszkiknak, mind a NATO-nak meg lenne/lett volna a lehetősége, hogy ezt az egész mutatványt max 1 éven belül befagyassza.... nem tette sem az USA, sem az oroszok.
Az USA/NATO sem küld oda semmi érdemlegeset, meg a ruszkik sem!
Letárolva van pár ezer Abrams pl, amiből legyen csak 600 db üzemképes, F-16ból mennyi van ami nélkülözhető ? (pilóta más dolog) most komolyan elhiszi valaki, hogy a NATO nem lenne képes ugyanazt a koalíciót kiállítani, mint anno Irakban?
orosz oldalról még a logisztika sem jelentene ennyi gondot, hogy oda kell menni az ukrán határra, mint a nyugatiaknak.
részükről, ha Szíriába meg most pl Iránnak, meg tököm tudja még kinek jut motyó exportra, akkor biztos ki vannak fogyva a ruszkik, mindenből, ráadásul 2x is.
Egyszerűen nincs meg a szándék egyik oldalról sem, hogy ezt a dologot hamar lezárják, mindeközben aki gyengül az nem más mint az EU, a kérdés nem az tehát, hogy van-e képesség ezt rövidre zárni, hanem az, hogy miért nem teszik meg?
5*Itt nem azon van a hangsúly hogy az ellenfél mit tud megcsinálni vagy mit nem, hanem azon hogy a képesség adott-e vagy sem! és az eszmecsere onnan indult, hogy nem a képességbeli hiányosság az oka annak, hogy Ukrajna még áll mint önálló entitás, hanem az a szándék amiről nem tudunk.
dudi említi hogy csúnyán néznének ... én már párszor leírtam itt, hogy lehet Putyint fikázni, de örüljön mindenki, hogy egy ilyen forma van Oroszország élen, nem egy Sztálin 2.0 verzió, mert kb akkor tényleg az lenne, amit dudi is írt, hogy maximum mindenki csúnyán néz, amikor az a típusú vezető f@szra húzza Ukrajnát, mert mást nem igazán tehetnének, igazából most se nagyon, mert mit csinálnak? Hoznak egy újabb szankciót?
arról van szó, hogy mind a ruszkiknak, mind a NATO-nak meg lenne/lett volna a lehetősége, hogy ezt az egész mutatványt max 1 éven belül befagyassza.... nem tette sem az USA, sem az oroszok.
Az USA/NATO sem küld oda semmi érdemlegeset, meg a ruszkik sem!
Letárolva van pár ezer Abrams pl, amiből legyen csak 600 db üzemképes, F-16ból mennyi van ami nélkülözhető ? (pilóta más dolog) most komolyan elhiszi valaki, hogy a NATO nem lenne képes ugyanazt a koalíciót kiállítani, mint anno Irakban?
orosz oldalról még a logisztika sem jelentene ennyi gondot, hogy oda kell menni az ukrán határra, mint a nyugatiaknak.
részükről, ha Szíriába meg most pl Iránnak, meg tököm tudja még kinek jut motyó exportra, akkor biztos ki vannak fogyva a ruszkik, mindenből, ráadásul 2x is.
Egyszerűen nincs meg a szándék egyik oldalról sem, hogy ezt a dologot hamar lezárják, mindeközben aki gyengül az nem más mint az EU, a kérdés nem az tehát, hogy van-e képesség ezt rövidre zárni, hanem az, hogy miért nem teszik meg?
Bazzz, még olvaslak egy kicsit és elhiszem, hogy Resperger, meg Ruszin-Szendi, vagy Vukics nem értenek hozzá, az ukránok meg ebből a támadásból mindjárt fordítanakHa ilyet mondott akkor azt mondja amivel a képernyőn tartják. Őt se kell félteni ahogy hallom. Az nem anyagháború, hogy megvárom amíg az ellenségemet ellátó nyugati gyártási kapacitások a többszörösükre növekednek. Akkor lenne igaz ez a kiráfasztásos elmélet ha a rendszer zárt lenne, de nem az.
Tavaly is ki lettem röhögve mikor mindenhol a mindjárt összeomlanak az ukránok mese ment, hogy a tartalékaikról beszéltem. Aztán mégis bejött.
De ja nekik áll a zászló, mindjárt átkelnek a Dnyeperen is... mondjuk 2030-ban? A mi szempontunkból értelmezhetetlenül lassú az egész, a két közvetlen résztvevő szempontja meg nem érdekel.
Lehet ezt a bizonyítványt magyarázni még évekig, de már nevetséges. Nem sikerül a hadszínteret lehatárolniuk...
A villamosenergia hálózat elpusztítása. Az összes alállomásra drónokat, rakétákat indítani. Amelyiket elkezdik javítani arra újra. A vasutat ellató hálózatot szintén.Nos ezekre kíváncsi vagyok?
Azt hiszel amit szeretnél, idáig sajna nagyrészt bejött amit gondoltam. Amúgy az egyik bevett szakértőt személyesen is és másképp beszél szűk körben mint nyilvánosan. Másfelől ez egy fórum és nem fanclub, szerintem nyugodtan meg lehet kérdőjelezni bárkit. Na nem mintha lenne annyi rálátása itt a többségnek, hogy a közelről meg a messziről jött véleményeket meg lehessen ítélni. A hírnév is szép dolog, Rácz Andrásra is vonatkozik gondolomBazzz, még olvaslak egy kicsit és elhiszem, hogy Resperger, meg Ruszin-Szendi, vagy Vukics nem értenek hozzá, az ukránok meg ebből a támadásból mindjárt fordítanak!
Ne szórakozzunk már egymással szerintem, épp volt vezérkari főnököt, meg híres oktatókat, páncélos főtisztet kérdőjelezel meg nagy magabiztossággal.
Az ukránok szerintem bárhol harcolják le magukat támadásban előnytelen pozícióban, hosszú távon bizony az oroszoknak jó, még ha neked túl sokáig is tart, vagy nevet rajtuk a fél világ. Szerintem nem Neked/nekünk akarnak megfelelni.
Maradok tisztelettel![]()
Márminthogy feltúrják a Moszkva felé vezetó autópályát?Valaki még emlékszik Prigozsin-ra aki megindult Moszkva ellen, mi lett a vége, most is ez lesz.
Az ukránok célja ezzel az első ránézésre öngyilkos akciónak tetsző támadással talán az lehet, hogy némi orosz területet foglaljanak el, javítandó az alkupozícióikat, ha az év végén tárgyalóasztalhoz ülnek. (Mi kivonulunk innen, ha ti kivonultok onnan...)
A térképet nézegetve a kiszemelt terület tippre nagyjából a Rilszk-Korenevo-Szuzda vonalig terjedhet, a védelem kiépítéséhez pedig jól jöhet Rilszktől délre a Szejm folyó széles medre, ártere, illetve a jobb partján füzérként sorakozó települések épületei és mozaikos erdőfoltjai.
Az érintett régióban a kb. 140 km hosszú orosz-ukrán határvonalat ezzel egy rövidebb (nagyjából 80 km hosszú) frontvonalra cserélhetnék föl, durván 2000 km2 orosz föld megszállásával.
Azt, hogy a támadás eddig sikeresnek tűnik, nem tartom nagy fegyverténynek. Az orosz-ukrán határ közel 700 km hosszú (Kb. mint Magyarország romániai, szerbiai, horvátországi és szlovéniai határvonalának hossza összesen!), nyilván nem védhetik mindenütt nagy erőkkel, tehát egy váratlan, koncentrált támadás bárhol ezt az eredményt hozta volna: gyors betörést néhány nap alatt akár 10-30 km mélységben.
Mindenesetre kíváncsian várom, hogy északon indul-e hasonló akció, vagy ez a támadás irányt vált-e ÉNY (Korenevo) felé.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..