[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 686
25 601
113
Ja így könnyű elérni bármilyen falut:
Hogy kerülsz 10km-re Kurszkhoz? A 108km-ből leveszed a 8-at XD :
Valószínűleg itt készült a kép:

Kolotilovka határátkelőnél kicsit megakadt az ukronato támadás:

Belogorod terület, szintén elcseszett ukronato támadás:

+18, ukronato bmp1 és legénysége kurszki terület:

Kurszki terület támadása során használt ukronato stryker:

TM62 akna pincelejáróba ledobva:

Német felszerelés kurszknál, egyszer nem volt elég, megint próbálkoznak:

Belogrod terület ukronato maxxpro találkozása egy ATGM-el:

Kemennaya erdőben a buzi zászlóalj tagjainak maradéványait találták:

A cseszkó zuzana, ikeás kiadás:

A dudi szerint tik-tok kommandó lőtt magának pár ukronato katonát a tik-tokra, majd zsákmányként behúzta a felszerelést:

Csecsenek tik-tokra lőnek párat, rajtaütés egy BTR-4-ből álló meneten, kurszki terület:

Balaton helyett bandera:
ukronato drg egység tagja volt, kurszki terület:
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 925
15 823
113
Ukrajna ipara és mezőgazdasága mit tett le az asztalra.

1992 óta Ukrajna azt érte el, hogy még Bulgáriánál is csóróbb ország lett, világéletében bóvlira minősítették a nemzetközi szervek, intézetek, és még a befektetők is, és a lakosság negyede eltűnt. Az 52 milla lecsökkent 40-re.




Ráadásul ezt annak fényében kell értékelni, értelmezni, hogy 100 éve orosz befolyás alatt állnak - tehát nehezített pályán mozognak.

Miért azt írod, hogy 100 éve vannak orosz befolyás / uralom alatt ?

120 vagy 200 vagy 300 évvel ezelőtt Mi volt a kérdéses területen ?

Ukrajna, vagy Oroszország ?



Hát ki kezdte el Berlintől Mandzsúriáig erőszakosan a saját nyelvét és kultúráját ráerőltetni másokra amint lehetőségre lett rá, meg össze-vissza deportálni fél Európát és Ázsiát?

Berlin és Mandzsúria között azért van Lengyelország, a Balti kisországok, meg a Skandináv országok.

Lengyelország az létezett önállóan, majd a poroszok, az osztrákok, és az oroszok osztották fel. Továbbá Lengyelország területe az úgy változik, mint a tangóharmonika, volt, hogy Szmolenszk is Lengyelországé volt. Lengyelországot, és a lengyeleket Hitler próbálta megsemmisíteni ténylegesen, nem pedig orosz megyéket csináltak belőle a világháború után.

A Baltikum az hol lengyel, hol orosz, hol német, hol orosz befolyás alatt állt, és most meg EU / NATO felügyelet alatt.

A finnek azok svéd függőségben éltek egy alsó hangon 600 évet.

Ázsiával az a helyzet, hogy egyrészt mind Japán, mind Kína magáénak követelték mind a Távol-Keletet, mind Szibéria egyes részeit, másrészt azok eleve rendkívül alacsony népsűrűségű területek.

A92wNrj.jpeg

8r4FV1A.jpg



És végezetül nem csak az oroszok olyanok, amilyenek, hanem pl. a tatárok is viselkedtek egykoron hódítókként, és népirtókként, most meg egy egzotikus, és teljesen leáldozott csillagú nép / nemzetiség.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
405
2 647
93
"Fiam!"Isten hozott! Nem a Magyarországra értettem a MI LESZÜNK ELVÁGVA alatt, hanem az EU-ra:


...Na! Most már, hogy ezen is túlvagyunk beszéljünk a taktikai atomtöltet hosszú és rövid távú elrettentő hatásáról és politikai hozadékáról. Mivel attól, hogy nem beszélünk róla homokba dugott fejjel még egy racionális, számba vehető lehetőség és a valószínűsége folyamatosan nő. Felhivnám a mélyentisztelt utazóközönség figyelmét, hogy 2022-ben felszálltunk egy olyan vonatra, amelynek a állomásai háboru kiprovokálása, eszkalálása, több ország belerángatása, nato-orosz konfliktus, nukleáris eszköz (atomerőmű, taktikai atom) végállomása a több atomtöltet. És...Ha-Hóóó!!! Ébresztő!
"A Nato csapatok oroszország területén harcolnak" állomást már a múlt héten ELHAGYTUK!!! Ukránok mellett britek, franciák, lengyelek, amerikaiak írtják a ruszkit Nato fegyverekkel orosz földön!
Ugye a sorban közvetlenül előtte álló FAB pár napja nem hozta meg a várt eredményt. Most minden azon múlik, hogy az orosz közvélemény gyomra mennyire venné be ezt honvédő erőt mutató tökös csapásként, vagy Putyin mennyire hidegvérű és türelmes, vagy beszari esetleg tökös kemény gyerek (mindkettő opció elé lehet mindegyik jelzőt illeszteni).
Komolyan ez az egész annyira erre megy ki (atomerőmű, atomtöltet) annyira dróton húzott logikai szálon futó történet, hogy csak azt kell kikövetkeztetni, hogy az oroszok átlátnak-e az angolszász stratégián. Rövid távon Oroszországnak kedvezne és még a saját területén is történne az orosz "háborús atomszűzesség" elvesztése, de vajon melyik fél jönne ki a végén ebből jobban? Az angolszászok messze vannak annyira nem kockáztatnak nagyot.
Sajnálom hogy le kell törnöm a szárnyaidat de az orosznak úgy hiányzik az "atomozás" mit üveges tótnak a hanyatt esés.Hiába "diktátor "Putyin még ö sem engedhet meg nagyobb eszkalációt.Ahhoz valami sokkal nagyobb indok kellene..A robbantást saját népe se fogadná el..Jajj mit tettünk...gombafelhő..Érezd meg..A nem a 2VH. és nem az USA .De bizony ha az arab /izraeli viszonylatról lenne szó hát nem is tudom.....brrr
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 595
70 264
113
Az első órák 6-an, civil beszámoló.


"Mint a németek '41-ben."

Valerij Mojszejev, a kurszki terület Szudzsai lakosa mesélt a térség ukrán inváziójának első perceiről a Cargradnak. Ő maga sem hitte el, hogy mi történik. Az augusztus 6-án éjjeli ágyúzás után a város megváltozott, reggelre az utcák szokatlanul kihaltak lettek.

"Kimentem, és tudja, olyan benyomás... mint amikor gyerekkoromban filmeket néztem az 1941-es háborúról, és a németek bejönnek. Ez a csend. Senki sincs a városban. Néhány papírfoszlány repked, darabkák a tetőről. És érthetetlen az ilyen szorongó állapot" - mondta a polgár.


Az áram, az internet és a mobiltelefonok is leálltak. Sok házban betörtek az ablakok, a redőnyök összegyűrődtek.

"Az összes bolt zárva van. Autók, emberek, senki. Hirtelen, mintha csak úgy - bumm - és kikapcsolt. Fények, áram, internet, kommunikáció... Az emberek eltűntek. Nagyon nehéz végignézni ezt a pusztítást. Egy pillanat alatt összeomlik minden, ami az évek során felépült" - mondta Valerij Mojszejev.


Elismeri, hogy nehéz leírni az érzéseket. Olyan volt, mint egy rémálom - mondta. Hazatért, de azonnal újabb bombázás kezdődött.

"Robbanások, durranások. Lövések és a légvédelem működése. Drónok, helikopterek repülnek fölöttünk. Azt hittem, hogy lőni fognak, aztán majd túléljük. Nem is gondoltam arra, hogy elinduljak" - vallotta be.


Az ukránok azonban nem hagyták abba a lövöldözést. Világossá vált - el kellett indulnunk. Nem volt autó - gyalog kellett mennünk, ráadásul a holmink nélkül. A feleségemmel három kilométert futottunk a gát mentén, felkészülve arra, hogy az út szélére ugorjunk, ha egy drón jelenik meg az égen. Próbáltunk nem a szabadban maradni, az épületekhez bújva gyalogoltunk. Még szerencse, hogy Kurszkig el lehetett jutni. És itt már befogadtak az ideiglenes szállásközpontban:

Elhelyezkedtünk a szálláson, jól fogadtak minket. Rögtön hoztak nekünk takarókat, hűtőszekrényt tettek, szárítóállványt a ruhákhoz, és hoztak egy bográcsot is. Humanitárius segélyt. Minden nap sokszor hoznak ételt, ruhát bálákban. Az emberek szétszedik őket.




Na ennyit ér mostanra ez a rohanó harcaszat. Teljesen szetcsaptak a járműveket. Nem tudom hohol van ez Kurszknal helyileg, de itt tele az út széle meg az erdő kilőtt ukrán technikával. A mostanra igy gyalogossa való gépesített harcosokat meg levadasszak mert minden messze van és nincs ellatmanyuk.

HUMMWEE elég jól egyben maradt az akna utan.

NAÜ. Az Energodarra hutotoronyban lévő műanyag elemek égtek ki.

Cougart is találtak elhagyva.
Ez már kezd olyan lenni mint itt 89-ben. Akkor NDK Trabantokkal volt tele a határ.

Btr-4 elhagyva az erdőben.
Gyaloglás lesz ebből ugyanúgy mint Conradnak a Halál 50 órájában...

.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 776
34 749
113

Igen jól összefoglaltad.Ezt a cikket be kell tennem ide is.Nem csak azért mert Oroszország is próbálja kímélni magát amennyire lehet.Eleve ki tudja mi lesz még a jövőben.Ennél sokkal nagyobb baj is lehet még mint az Ukrajnai "művelet"...

Az, amit ír, a Nyugatra igaz. Ukrajnára nem, ott nagyon is él a heroikus szemlélet. Ezért is volt nagyon fontos a Nyugatnak behúzni Ukrajnát, ott van még harcolni kész, fanatikus emberanyag. A tragikusan alacsony termékenységi mutatójuk ellenére...
Oroszok eddig kímélték a sorköteleseket (sőt az ukránok sem hívták be a 18 éveseket), de a mostani fejleményekkel ez megváltozhat.

A húszik esetében szerintem tévesen ítéli meg a helyzetet, a húszik bombázása elsősorban Izrael érdeke volt. A húszik az Izraelbe tartó hajókat támadták meg, nem az Európába tartókat. A franciáknak és az olaszoknak nem volt olyan fontos a zsidók érdeke, mint az USA-nak és a briteknek. Persze nyilván szándékosan hazudik, mivel zsidó (Luttwak vezetéknév litván zsidó származásra utal).
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 422
89 686
113
Ez debil bameg?

Magyarázza már el valaki neki, hogy Kurszk mit jelent egy átlag orosznak! Nem a tengeralattjáró jut az eszébe. (Egy amerikai báb esetében inkább azt se firtatnám, hogy a Kurszk pontosan hogyan pusztult el ...)

Más.
Továbbra is érdekesen zajlik az orosz ATO. Ha FSZBs alakulatba botlanak bele az ukránok, akkor nekik annyi. Azok mindenkit megölnek. Ha a VDVsbe, ott CSAK a sebesülteknek van esélye, mert ők se ejtenek foglyokat.

Az orosz elitek közül csak a tengerészgyalogság az, ami úgy néz ki korrekt.

A fel nem soroltak közül a maradékkal sincs gond. De ezekből az alakulatokból van kevesebb a kurszki térségben a frontvonalban.

Irtó kevés az ukrán fogoly. Ott tartanak, hogy 4-5 drónt is rááldoznak egy ukránra, és a pusztítás se lényeges, csak hogy megöljenek minden ukránt aki belépett Oroszország területére. Ez eddig nem volt jellemző. Eddig.

A foglyok közül már most többet elítéltek. A minimum tétel: 5 év.

És rohadtul elszámította magát a nyugat: ez bizony vagy feltétel nélküli ukrán megadás lesz, ahogy Putyin jelezte, vagy még akár 40 évig is folyhat. (Köszönhetően a remek Minszk I. és II. nyugati kezelésének ...)

Egyes elemzők szerint Kurszk nem más, mint a tartalék, egyelőre kevés harci tapasztalattal rendelkező orosz csapatok felkészítése egy augusztus végi-szeptemberi offenzívára.

Más. :)

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 595
70 264
113

Ukrán-orosz háború. 900. nap:
A kurszki front helyzete:
- Az elmúlt 24 órában az orosz hadsereg megfordította az ukrán előnyomulást Kremyanoe-ban. Harcok folynak az ukrán hadsereggel Snagost és Martynovka környékén.
-A hozzávetőleges helyzet Sudzsában a következő. Az ukrán erők irányítják a Psel folyó bal partján fekvő városrészt. Eközben a másik parton ukrán csapatok nyomulnak előre a város keleti részén, míg az orosz csapatok a délkeleti külvárosokba vonulnak vissza, teljesen ellenőrzésük alatt.
Térkép: [ https://www.google.com/maps/d/viewe...V&ll=51.21967208366973,35.17821768177684&z=10 ]

Másrészt délről az oroszok helyzete bonyolultabb. Plekhovo nagy részének elfoglalása után az ukrán erők elfoglalták Spalnoe városát, és Krupetsen és Kamysnoén keresztül folytatták előrenyomulásukat a szárazföld belsejébe, egészen Gir'iig, ahol súlyos veszteségeket szenvedtek. Valami hasonló történt előző nap néhány kilométerrel délebbre, ahol a csapatok átkeltek Kondratovka, Oxerki, Vishnevo, Maloe Soldatskoe, Belaja és Ivanovskii településeken, ahol szintén visszaverték őket az orosz csapatok. A terület továbbra is nagy szürke zóna marad mindkét oldal konszolidált jelenléte nélkül.
Térkép: [ https://www.google.com/maps/d/viewe...l=51.046300231809596,35.498068673647865]&z=11

Ukran parancsnoki központ maradványai egy FAB után.

Bredli is volt Kurszknal.


Harkov térségében elégett ukran/Nato fegyverzet.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 903
95 109
113
Giriben nagyon csúnyán Akhmatra futottak az ukránok.
-7 BTR alsó hangon.



Kurszk irányába
A helyzet 2024. augusztus 12-ig

Az AFU megkísérli kiterjeszteni behatolásukat mélyen Oroszország területére. Ugyanakkor egyre több felvétel jelenik meg az interneten, amelyek az AFU páncélozott járművek és személyzet orosz csapatok általi sikeres legyőzését mutatják be.

A Snagost környéki Korenevo körzetben, ahol korábban az ellenség támadást indított az orosz fegyveres erők állásai ellen, nem egyértelmű a helyzet. A Krasznooktyabrszkij helyzete sem tisztázott, nem érkezett hír arról, hogy ellenséges egységek léptek volna be a településre.

▪️Az orosz csapatok megtisztították Kremyanoét, ahol korábban az AFU egységek jelenlétét rögzítették. A csata során az ellenség elveszített legalább egy Roshel Senator páncélozott járművet, amelyet a legénység elhagyott a településtől délre.

▪️Korenevo és Tolpino térségében az AFU páncélozott járművek támogatásával indított támadást, hogy ezen a területen áttörje az orosz csapatok védelmét. Az ellenség támadását az orosz egységek sikeresen visszaverték, míg az AFU láthatóan visszagurult eredeti pozícióira.


A Sudzha körzetben továbbra is folyamatosan feszült a helyzet. Ma olyan videók jelentek meg az interneten, amelyek az AFU egységek jelenlétét mutatják be Sudzha központi kerületeiben és Martynovka térségében is.

❗️Mindazonáltal korai kijelenteni, hogy az AFU kizárólag az ellenség oldaláról készült felvételek alapján teljes ellenőrzést gyakorol Sudzha felett, mivel a videók legalább egy részét néhány nappal ezelőtt rögzítették.

A Belovo körzetben orosz egységek harcolnak Plehovóban, a település AFU irányítása alá kerüléséről nem jelentek meg hírek. Ugyanakkor ismeretes, hogy az ellenség elfoglalta Spal'noét. Reggel az AFU berendezést látták Gir'i környékén.

Ennek ellenére az ellenség számára a Gir'i elleni támadás az eddigi legjelentősebb személyi és felszerelési veszteséget okozta: legalább hét BTR-4E megsemmisült, amelyek közül egyet az orosz fegyveres erők vittek el trófeaként. Egy AFU kisteherautó is megsemmisült, és meghatározatlan számú személyt megsemmisítettek.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 747
9 473
113
Itt van egy érdekes kérdés, amin gondollkodóba estem.
Az ukránok már legalább egy hete megindították a kurszki ofenzívájukat (aug. 6). Hogy ez mennyiben lesz sikeres, vagy sikertelen, azt a következő napokban-hetekben majd meglátjuk.
Viszont Putyin, amit ebben az esetben megtehet volna és logikus lenne, de még nem tett, az, az, hogy hadat üzen Ukrajnának, hadiállapotot vezet be és elrendeli az általános mozgósítást.
Miért nem teszi?

Már a háború legelején felmerült a hadüzenet és a teljes mozgósítás kérdése. Egyik erős érvet feltételeztek amellett, hogy Putyin miért nem rendel el teljes mozgósítást, hogy akkor a saját belföldi táborát is be kéne hívni. Tipikusan a városi, nagyvárosi középosztálybeli réteget. Akiket eddig nyugalommal, az erőforrások hozzájuk csoportosításával, a nemzeti nagyság illúziójával vett meg. A vidékieket propagandával uralja inkább. Na, de ha a mozgósítás miatt a moszkvai és szentpétervári fiatalok, középkorúak is a lövészárokban találnák magukat, egyből nem lenne olyan fényes a putyini rendszer a szemükben.

De egyéb szempontok is közrejátszhatnak:

  • Nincs is annyi felszerelés, kiképző, stb hogy a teljes mozgósítást megvalósítsák.
  • A nemzetközi következményei is másabb, rosszabb lenne, ha hivatalosan is háborút vívnának.
  • Putyin saját illúziójában, vagy amit terjeszt az országban, jobban hangzik az, hogy Ukrajna ellen nem vívnak háborút, illetve egy olyan "kis" problémához mint Ukrajna, Oroszországnak nem kell háborút vívnia, hogy kezelje.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
949
5 461
93
hali,

szerencsére az elmúlt bő hetet máshol töltöttem. rövid kis tanulmányút cipruson, a CCIF vendégeként. mivel ők most főként menekültekkel IS foglalkoznak, találkoztam elég sok ukránnal is. érdekes mód szinte mind oroszul beszél :) (értettem amit mondtak, értették amit mondtam, na meg a fordító program is orosznak jelezte :) )
jelezném, én NEM menekült kérdésben voltam náluk, hanem egy "social media" kutatás miatt ;)
na szóval volt ott egy jó pár. haza egyik se nagyon szeretne menni. a háború ma már csak annyiban érdekli őket, ha van még rokon, azzal mi van. ez vonatkozik nőre, férfira ...
ha mégis visszafelé kell valami miatt jönni, akkor azt csak nagy mennyiségű alkohol segítségével tudják elviselni, ezt láttam haza úton a repülőn.

azt látom itt a leosztás nem változott. kíváncsian olvasgatom vissza kinek mi az értékelése az ukrán betörésről. mondjuk ez ott kint nem vert nagy port :)
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 454
14 359
113
Én nem narratíváról beszélek, hanem arról, milyen kondíciók mellett kell megvívni ezt a háborút az oroszoknak, ha célt akarnak érni.
Érdeklődéssel szemlélem jó pár éve...
Nekem úgy tűnik, az orosz realitás a te lelkedbe gázolt elsősorban, annyit pörögsz rajta.
Ami fájni fog még az az, hogy a háború végén az oroszok mögött lesz az a (szerintem) kb 5 évnyi harctéri tapasztalat, mögöttünk (NATO) meg nulla.
Ja, meg az ukránok mögött is, de az még kérdéses, hogy ők kit fognak ezzel támogatni.
Többször is említettem, hogy orosz győzelemre számítok. Ami a harci tapasztalatott illeti orosz vs NATO úgy érzem, hogy tévedsz. NATO is aktívan jelen van és ő is gyűjt tapasztalatokat. A "realitás" meg az, hogy 5 év (ez a te számod) múlva, az esetleges orosz győzelem után, az orosz haderőben valszeg alig lesz pár ember azokból, akik most a hartéren vannak...

Nem tudom miből gondolod, hogy erre utaltam volna. Nyilván tudták, hogy ez bekövetkezhet. Nyilván nem számítottak rá (=alacsony valószínűséget társítottak hozzá) hogy ebben a formában bekövetkezhet. A rizikóanalízis mindig valószínűségekkel operál. Az oroszok valószínűbbnek tartották, hogy sikerül kicserélniük a kijevi kormányt, mint azt, hogy a komplett NATO felderítèssel megtámogatott ukránok ellen kell majd harcolniuk, évekig.
Na és?

A te szopódásod arról szólt legutóbb, hogy miért nem küldték oda a komplett orosz légierőt ukrajnába, valami hagymázas “légi dominanciát” hajkurászva. Erre volt válasz az, hogy mert meghalnának.
Azt meg én tettem hozzá, hogy ez nem a képesség hiányát jelzi, hanem hogy az oroszok nem üthetik azt, ami force multiplierként támogatja az ukránokat, mert akkor mind megdöglünk.

Most akkor azon vergődsz, hogy miért nem eszkalál az orosz a NATO felé?
"Nyilván tudták", "nyilván nem számítottak rá", "valószínűbbnek tartották" és aztán azt ecseteled, hogy mi az én "szopódásom"
Nézd, nem volt kidolgozott forgatókönyv arra, hogy mi van, ha az ukránok visszalőnek. Amit mostanáig látunk azok improvizációk és tűzoltások láncolata.

Mikor beszéltem én biolaborról és a többi baromságról? Nyugat egy végtelenül korrupt rendszer támogat és egyesek ennek tapsikolnak, mivel különb, mint Oroszország. Biztos hogy ezt az Ukrajnát meg kell Európának menteni?

Hát én ezt most nagyon határozottan visszautasítom és kikérem úgy magam, mint Vladimir Vladimirovics Putin nevében. Mi az, hogy marhaság??!!
A nyugat nem szeretné, hogy Oroszország határa az övéhez közeledjen. Ebből indúlj ki.

Moderátorként kezd a stílusod megint kérdéses lenni. Talán nem ártana oda figyelned mielőtt ismét szarrá égeted itt magad és a fél olvasótábor a fejedet követeli. Te pedig majd szokásodhoz híven hetekig kussolsz, lapítasz… Ha nincs annyi érzelmi intelligenciád és hideg fejed, hogy ezt megoldjad magadba, akkor talán csinálj egy privát regisztrációt.

Ps. amúgy elég szembetűnő, hogy amit az ukrán betőrés miatt felpörgött a topic és a gigahiba brigád úgy te is. De nyilván ez csak véletlen lehet.
Egyelőre még lehet véleményem. És egyelőre szabadon le is írhatom. Még...

És honnan jön ez a mágikus 100 év? Mivel jobb, mint az én 30 évem? Mi köze az akkori légierőnek meg páncélosoknak a mostanihoz? Semmi. A hadviselésnek ugyancsak semmi. Az akkor élők rég halottak, az akkori országok és azok határai átíródtak, volt ami megszűnt, van ami azóta jött létre.
Mert kb azóta beszélhetünk összhaderőnemi hadviselésről.

És akkor az van, hogy pont azt a villámháborút tudták megcsinálni, amit szerinted meg kellett volna. Ukrajna ellen röhögve megcsinálták, a NATO ellen nem tudják.
És miért nem volt egy forgatókönyvük erre az eshetőségre?
Akkor mégsem olyan szarok az oroszok ha rettegni kell ellenük egész Európának ésa NATO-nak? Vagy olyan szarok, de az EU és a NATO együtt még olyan sincs és azért kell rettegni?
Vagy azért, mert egy atomhatalom Europa szélén fegyverrel akar érvényt szerezni akaratának. Nem értem, miért csodálkoznak azon Moszkvában, hogy ezt nem nézik egyesek jó szemmel?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 211
81 527
113
Érdeklődéssel szemlélem jó pár éve...

Többször is említettem, hogy orosz győzelemre számítok. Ami a harci tapasztalatott illeti orosz vs NATO úgy érzem, hogy tévedsz. NATO is aktívan jelen van és ő is gyűjt tapasztalatokat. A "realitás" meg az, hogy 5 év (ez a te számod) múlva, az esetleges orosz győzelem után, az orosz haderőben valszeg alig lesz pár ember azokból, akik most a hartéren vannak...


"Nyilván tudták", "nyilván nem számítottak rá", "valószínűbbnek tartották" és aztán azt ecseteled, hogy mi az én "szopódásom"
Nézd, nem volt kidolgozott forgatókönyv arra, hogy mi van, ha az ukránok visszalőnek. Amit mostanáig látunk azok improvizációk és tűzoltások láncolata.



Hát én ezt most nagyon határozottan visszautasítom és kikérem úgy magam, mint Vladimir Vladimirovics Putin nevében. Mi az, hogy marhaság??!!
A nyugat nem szeretné, hogy Oroszország határa az övéhez közeledjen. Ebből indúlj ki.


Egyelőre még lehet véleményem. És egyelőre szabadon le is írhatom. Még...


Mert kb azóta beszélhetünk összhaderőnemi hadviselésről.


És miért nem volt egy forgatókönyvük erre az eshetőségre?

Vagy azért, mert egy atomhatalom Europa szélén fegyverrel akar érvényt szerezni akaratának. Nem értem, miért csodálkoznak azon Moszkvában, hogy ezt nem nézik egyesek jó szemmel?
Nem azt írod le amit Moszkva felböfög a száján!!! Nem lehet véleményed, ez a (orosz) demokrácia!!!

Egyébként a miértekre valahogy csak ez a válasz: mert bezzeg nyugaton jobb???
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 635
8 494
113
Hát én ezt most nagyon határozottan visszautasítom és kikérem úgy magam, mint Vladimir Vladimirovics Putin nevében. Mi az, hogy marhaság??!!
A nyugat nem szeretné, hogy Oroszország határa az övéhez közeledjen. Ebből indúlj ki.
Még mindig nem kaptam arra választ, hogy miért kellene támogatni ezt a korrupt Ukrán rendszert, vagy miért kellene megmenteni Ukrajnát. E kérdésre mindig az a válaszotok Putyin. Engem nem érdekel az Orosz rendszer, csak az hogy Európa ne sodródjon bele ebbe a háborúba. A NATO kimondhatatlan pénzt vert el Afganisztánra és most Ukrajnára. Minek……….